Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 21:04

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 758 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 51  Järgmine

Kiiruskaamerad maanteel
Poolt 25%  25%  [ 123 ]
Vastu 45%  45%  [ 223 ]
Täiesti suva 30%  30%  [ 147 ]
Hääli kokku : 493
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kiiruskaamerad
PostitusPostitatud: 19.07.2009 10:11 
Kasutaja avatar

Legaalne streetrace on näiteks see, kui rendid vastava koha, tagad ohutuse ja korraldad seal streetrace ametlikult.
Streetrace nimetus sai alguses küll tänaval kihutamisest, kuid see nimetus kandus ju üldiselt üle ka legaalsetele kiirendusvõistlustele.

Minu närvidel pole häda mitte midagi.
Ringrajal ei pea üldse olema korraldatud mingi rajapäev, sul on võimalus ise maksta näiteks rapla kardirajale ja sinna paarutama minna.
Info siin: http://www.raplakardirada.ee/kontakt.html

Ka raaadil, tehti streetrace mitteametlikult algul, politsei tuli segama. Kuid siis regati asi ära, tagati enamvähem ohutus ja asi korras, politsei enam ei puutunud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2009 13:01 
Kasutaja avatar

Part..Mine sõida siis sina raadil regatud kiirendusel, tagatud ohutusega ja tont teab veel millega, aga kui sa ei ole käinud "ebaseaduslikel" kiirendusel siis mis asi on iniseda..see on nagu rääkida sõpradele nikust mida pole tegelikult saanud..?!
Ohutusele on piisavalt rõhku pandud, kõik kes kohale tulevad, teavad alati kuhu tulevad jne, kes seal midagi sassi keerab, see ise vastutab..
ning üleüldse, kiirusekaamerad ja streetrace, kuidas need on kokku sobitatud siin teemas, tartu maanteel ei toimu kiirendusi, seniks vähe pohhui ei ole..? :lol tartu mnt kaamerad GPS -idesse või oma enda mällu kinnitada, ning jube keeruline on ju siis hetkeks 100 - 200m gaasi kergitada? tänu nendele, on ehk neid niisama patrulle selle teepeal vähem.

Muide, mis siis saab, kui sõidan ilma numbriteta, suusamask peas sinna kaamerass? :? (Näide siis) , siis ei ole neil ju midagi enam peale hakata?
Või kui mu auto reg. numbril on ribid peal, milletõttu nad ilmselgelt numbrit ei tuvasta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2009 13:51 
Kasutaja avatar

Jutt suur, teod väiksed.
Vaevalt sa ilma numbrita sõita riskid pidevalt, isegi kui vahepeal ära võtaksid numbri, muutub see asi liiga tüütuks ja politseid võid ikka kohata.

Olen käinud küll streetracel jah, tean, mis see on ei ütleks et ohutus tagatud on, mis tolku sellest on et keegi ise vastutab, jama on juba ju juhtunud.
Ilmasjata pole streetrace tänaval keelatud, pealegi kiputakse streetracele ka sõitma liikluseeskirju rikkudes.
Olen nende asjadega rohkem kursis, kui arvate.
Tean üsna hästi, mis toimub, seda enam ma propageeringi ohutut liiklemist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2009 13:58 
Kasutaja avatar

part1 sul endal jutt suur aga teod väiksed.
on siis keegi nüüd sinu pärast paremini sõitma hakkanud ?
vastan ise,et ei usu.

ja mendile võib öelda,et sa ei teagi ,et numbrid küljest ära tulnud.Et äkki sõites tulid ära.
ja kui sa kõvat adrenaliini laksu tahad saada siis keera numbrid ära küljest ja sõida mentide eest kah ära ja kui kätte saavad siis nigunii ei saa suuremat trahvi teha kui 18tuhat krooni 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2009 16:27 
Kasutaja avatar

Kes on see mees kes prääksub päeval ja öösel samast teemast ja iialgi ei väsi ? :D

Viimati muutis MarkoC, 19.07.2009 18:08, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2009 17:39 
Kasutaja avatar

Huvitav, mis teod minul väiksed on?
Ma polegi lubanud ju midagi teha, ma lihtsalt propageerin siin ohutut liiklemist.
Kodulehte üritan teha, aga seal on selgelt kirjas, et arendan edasi, kui viitsin, ehk siis kui viitsin.
See vabandus küll läbi ei lähe, et mõlemad numbrid ise ära tulid, see politseid ei huvita, trahvi võid ikka saada.
Pealegi võib see vahele jäämise korral välja tulla, et läbi kaamera sõitsid ja vaevalt keegi viitsib pidevalt ekstra niipalju mässata.
Inimesed ka teie, tahate ju lihtsalt saada tallinnast tartusse ja tartust tallinnasse, te ei viitsi pidevalt nende kiirusekaameratega mässata ja see nende mõte ongi.
teete paar korda seda lõbisõitu sealt kaamerast 200-ga mööda, mis seal ikka, teete siis teete, aga ülejäänud aja sõidate ikka sealt korralikult mööda, seega on kaamerad oma eesmärgi nii või naa täitnud.

Praegu on muidugi kõik kõvad jutumehed, et hakkan sõitma ilma numbrita või ei tea mis kattega numbri peal ja maks peas ja mis iganes, aga reaalelus ei tee te midagi, paar korda võibolla aint midagi lõbutsete selle kaamera juures, kogu moos.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.07.2009 11:43 
Kasutaja avatar

Mina, kui paadunud liiklushuligaan olen nende kaamerate poolt täiesti ja üleüldse tahaks näha teedel rohkem järelvalvet, eriti just kõik puhuvad aksioone. Kui ületan kiirust ja sellega vahele jään, siis vastutan, pole kunagi vastu haukunud ega midagi. Kui sõidan täis peaga siis vastutan (täis peaga pole sõitnud kunagi, maybe kunagi tatina sapikaga kuskil külavaheteel), hommikuste jääknähtudega olen kindlasti sõitnud, aga tahaks näha laupäeva ja pühapäeva hommikuti ikka rohkem reide igalpool, kui peaksin vahele jääma jääknähtudega, küll siis ka vastutan. Seadused on kõigi jaoks. Kui on kiirusepiirang 100km/h siis nii ongi, üle selle saad trahvi. Ma sõidan kah enamus ajast 110-120, kui jään vahele siis saan trahvi ja nii ongi. Võiksin öelda küll, et 120 on täiesti ok sõita, pole see mingi kihutamine jne, et tõske kiirusepiirang sellele tasmele, aga reaalselt mõeldes, ehk mina, ja siin ehk isegi enamus saaks sellega hakkama, aga meil on liikluses VÄGA palju saamatuid, noori, kes kardavad, vanureid jne, kes selgelt ei saaks sellega hakkama ja pole ka kõigil autod vastavad, seega 100 on norm ja kuna seadused kõigijaoks pean ka mina ja peate ka teie neid täitma. Arvan et need kaamerad rahustavad liikluspilti ja on igati abiks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.07.2009 13:08 
Kasutaja avatar

Normaalne :)
Suurte kiiruste kohta peaks muidugi mainima ka seda, et autospordis kihutatakse ju, õnnetusi on ka palju.
Kui võtta nüüd aluseks liiklustihedus, siis 1 auto kohta ja 1km kohta on autospordis mitu korda rohkem liiklusõnnetusi, kui tavaliikluses.
Tõsi, tavaliikluses on kiirused väiksemad, aga samas on liiklus tihedam, maanteed pole arvestatud kihutamisega, rallirajad on aga arvestatud kihutamisega ja on isegi kaardilugeja olemas, liiklus on samuti vaid ühepoolne.
Ometi on õnnetusi ikka rohkem, see kõik räägib enda eest.
Rallis sõidavad ka paremad juhid, kui tavaliikluses, aga ikka on matse niipalju.
Rallis on vastavad autod ja rehvid.

Sellest ma saan juba aru, et julged teha, julged ka vastutada, selle koha pealt on simso väga normaalne sell.
Loomulikult olen ka mina vahest kiirust ületanud, eriti vanasti, kuigi hakkan üha korralikumalt sõitma.
Siis ikkagi, ma ei pahanda üldse politsei peale, kui rikun ja selle eest saan, samuti on kiirusekaamerad jah head asjad, üldliikluspilti need rahustavad igatahes.
Ega 100% ei saagi liiklust korda, aga kui näiteks 80% saame on ju ka väga kõva sõna.
Seda enam jääb politseil rohkem aega, tegeleda selle 20% liiklushuligaanidega.

Tunnistan ausalt, kunagi vahtralehe ajal oli õudselt äge, lasta 140 ja kihutada kõigile järgi ja neist mööda panna lapats põhjas, aga nüüd on aru pähe tulnud, enam ei tee nii üldiselt, olen asja ohtlikkusest aru saanud.

Samas ühe asja kohta ei ütle ma midagi, kui on tõesti kindlalt hea tühi tee, pikk sirge, kõrval lagedad heinamaad, näed ilmselgelt, et mitte kedagi ega midagi pole, võid ju teha mõne oma kiiruskatse seal, sel ajal, kui kedagi pole teist.
Kuid kui vahele jääd seal politseile, siis oma probleem.
Samas, selliseid teid on eestis mõni üksik, isegi tallinna 4 realine ei ole päris sirge, veel vähem liiklusest tühi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.07.2009 13:42 

C4V6 kirjutas:
kuidas ka poleks, simsol on tegelikult õigus, oleks mul täis load ma üldse ei kakiks kuni 20 üle lasta, lihtsalt vahtrakatega on päris hapu. Aga mis teha, tuleb vastutada kui on tehtud...

OT - Sul nagu üle endal juba ei viska see igas teemas seletamine " hommikul tööle 120 , töölt koju 120 , vihmas 120 (midagi pole näha)?" Samas mainid, et põed hullult oma vahtralehe pärast .. mida sa siis sõidad koguaeg kiiremini kui sitt jahe kogu tee? Mõtetu ju?!

Teemasse tagasi tulles, siis ütleks, et ei oskagi ise seisukohta võtta . Samas võivad kaamerad olla minu pärast üleval, samas nagu ei tahaks kah. Kõige rohkem hakkab ilmselt siis häirima, kui peaks möödumisel pildi peale saama. Eks näha ole mis saama hakkab..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.07.2009 14:24 

huvitav kui laialt, see kast pildistab? meibi möödasõitu ei pildistagi, sest siis pildistaks ju ka teises suunas liiklejaid (st tagant).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.07.2009 16:56 
Kasutaja avatar

Ma ei lugenud nüüd seda kõike läbi siin, aga küsimus selline, kas meile tulevad ainult sellised kaamerad, mis mõõdavad kiirust ja kui ületad, teevad pilti ja hiljem saab aktsiaid osta või nagu Norras, kus ma just käisin, seal üks kohalik rääkis, et seal veel (osad) sellised, et fikseerivad kiiruse ära ning siis arvutavad, kui kiiresti sa peaksid jõudma järgmise kaamerani. Seal pidavat olema nii, et suvisel ajal ilusa ilmaga enne teist kaamerat ikka vahel seisavad autod ja juhid teevad suitsu pahvides aega parajaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.07.2009 17:11 

ikka pilti teevad :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.07.2009 21:35 
Kasutaja avatar

Meil vist nii ägedaid kaameraid veel ei tule, aga jumala mõttetu on ju kihutada, kui pead pausi tegema, seda enam on see ebaökonoomne, mitte ainult kiiruse pärast.
Lõbupärast saab siis kihutada, aga mitte kiiremini kohale jõudmise pärast, ega eriti kiiremini tegelt kohale ei jõuagi.
Näiteks selleks, et pool tundi kiiremini kohale jõuda tallinnast tartusse, pead ikka väga uljalt gaasi tallama.
Kui tahad veel tund aega võita, siis pead ikka väga hullumeelselt kihutama ja väga ohtlikult.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.07.2009 21:42 

Inglismaal on jah need keskmise kiiruse kaamerad (mis arvutavad kahe kaamera aja jne) väga popid. Meil tulevad tavaliselt, lihtsalt ületad pilt ja valmis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.07.2009 21:46 
Kasutaja avatar

ma ei saa aru,meil on niigi raske majandusel ja ikka raisatakse raha selliste asjade peale ja siis nutavad,et rahadega hakkama ei saa ja tõstavad jälle aktsiisi ja muud jama :help
usun kah,et neid kaameraid hakkatakse lõhkuma kah öösiti ja siis peavad neid remontia ja läheb raha jälle minema.lihtsam oleks,et neid ei pandagi.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 758 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 51  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis