corrado kirjutas:
Point selles, et kui hullud võimsused (lada) mootorist välja ajada, siis paratamatult on vaja neid hobuseid ka kasutada, ehk siis teie mõistes vaja pähe anda

Muidugi ta kestab kui sõita rahulikult nagu penskar, aga siis tekib küsimus et milleks seda võimsust vaja on kui ei kasutata?
Pealegi oleneb ka kuidas see võimsus saadakse. Vabalthingavana tahad 120kw sellest mootorist saada, siis peab pmst kogu mootori ümber tegema ja originaalosasid sinna väga ei jää, ning mootori tööiga väheneb kõvasti. Samas turbotatuna sõidab nii mõnigi lada ringi ja ei ole midagi juhtunud. Jah muidugi palju oleneb seadistusest nagu dizze ütles.
Üldiselt on nii, et kes mootori võimsamaks ajavad, ei suuda paratamatult tagasi hoida ja kipuvad peenestama igalpool ja siis loomulikult ei kesta, kuna üritatakse teha odavalt ja siis kasutatakse palju originaalosasid jne. Vene juppide kvaliteet pole ka just võimsa mootori jaoks parim ja kipuvad kuluma/katki minema kiiresti.
Võttes temast 120kw siis paraku selle mootoriga enam nn rahulikult sõita ei kannata. eelkõige tänu sidurile mis seda jõudu peaks kantseldama hakkama + kange nukk ja muud loomad mis tekitavad selle, et tühikäiku pole ollagi ning gaasi pedaali asemel on ON/OFF nupp. Selgeks on tehtud ka see, et viimseni ära näpitud lada mootorid kestavad nö rahulikult kasutades kuni 10000km mis MINU niigi vähese läbisõidu juures tähendaks aastas 4-5te mootorit. Ja asi ei ole ainult Lada mootoris. Vaadates ka teiste inimeste projekte, siis ka BMWdel, Fordidel, Opelitel millel jõud maximumini viidud, möödub suurem osa ajast mootorit lahti võttes ja kokku pannes kui sõitmisel. Jutt käib siis Lada mootorist ja 120kw mis on suht maximum. 90-100kw vahel ta ehk kestaks veel nii, et kannataks igapäevaselt tööl käia.
Aga mida ma ka autodest tean, mulle meeldib bioloogia rohkem.