Lisan siis teema jätkuks niipalju, et endal masin läbis ülevaatuse ametlikult (küll ühe korduvaga).
Sisselaske ümberehituse pidin laskma arkis registreerida.
Kogu protsess näeb välja nii, et lähed arki, kirjutad avalduse ja vajalikest sertifikaatidest tehakse koopiad ning mõne aja pärast saadetakse otsus (positiivne või negatiivne - antud juhul näiteks tuli meili peale see), et kas saad ümberehituse arvele.
Positiivse tulemuse korral lähed lähimasse arki, vaadatakse auto üle (vin koodid ja värgid), kontrollitakse kas tegelikult kah vastav jubin küljes on ning trükitakse 300.- krooni eest uus reg. tunnistus.
Ilma "paberiteta" muidugi vähe keerulisem see protsess vast kui üldse võimalik nii midagi arvele saada on.
Ülevaatsel hakati siis esisilda uurima. Tükk aega seal uuris ja nägi vaeva ning lõpuks kangutas siis rooli kah ja kuna muud tarka öelda ei osanud vist, siis ültes, et rool loksub küljes, et see jummala lahti ja kui tahad siis kirjutan akti, et ei tohi selle autoga siit ilma treilerita äragi sõita
No hea küll. Vastu kah ei osanud vaielda ja võtsin siis kodus kõik lahti, kuid ta lihtsalt väänas seda rooli nii suure jõuga, et tahase kinnituse paindusid mingil määral läbi ja no asi sellega lõppeski põhimõtteliselt (treileri abi õnneks siiski vaja ei läinud).
Siis jäi ülevaatajale silma mu niiöelda sportpütt. Hakkas jahuma, et sul pole originaalis seal 2 torugi (tegelikult on) ja midagi kobises veel.
Tegelikult mul oli peale katalüsaatorit installitud korralik keskmise pütiga ja vaikne "sport" väljalaskesüsteem.
Õnneks ülevaataja rahuldus vist sellega kui mainisin, et see konkreetsele autole tehtud.
Muidu ma võin käsi südamel kinnitada, et see "sport" väljalaskesüsteem on vähemalt 2x vaiksem kui originaal seda oli ja peamiselt selle pärast see paigaldatud saigi (muide viimane pütt on otseläbi)
Väljalaske kohapealt on muidugi veel mureks katalüsaator.
See läheb alla ainult ülevaatuse ajaks, sest ma olen kindel, et järgmiseks aastaks on see muidu kutu, orginaal kati hinnast ma ei hakka rääkimagi
Esiaknede toonklaasi muide ei märgatudki
Aga ma tõsiselt mõtlen, et ma vist ei ole mõtet ametliku teed pidi ülevaatust läbida. Kellel seda jama ikka vaja on, kui niimoodi pedereeritakse.
Asi nimelt selles, et korduv ülevaatus tähendaks ka autoga sõitmise piiranguid (tohib sõita remondtöökotta ja arki ning koju lühemat teed pidi), olgugi et ma näiteks 3 kuud enne ÜV kehtivusaja lõppu ÜV-d teha üritan ja korduva saan.
Olen ka selle eest hoiatuse saanud, kuid ütlesin, et sõidan ARK-i ja lubati järgmine päev kõllata ja üle küsida ning järgmisel korral max trahv väänata suvalise asja eest, kui valetan.