Nii, väike UP!
Auto sai eelmine kuu uue mootori peale sest vana läks siia :
viewtopic.php?f=48&t=79368Uus mootor tuli ühe rekord 2,3td pealt. Kuna mootoril oli pump peetis siis omanik oli nõus loovutama mootori mulle. Oma riiulist teine pump valmis otsitud ja läks pumba vahetuseks.
Ulme on see et ca 300K km sõitnud rekordil oli klapikambri kaant maha võttes üllatuseks see et kõik nuka kandurid ja nookurid ja muu osa oli nagu tutikas. Mitte grammigi musta ja paakunud õli. Õrn läbipaistev õlikiht peal ja näha et mitte ühte õlivahetust pole vist vahele jäetud . Mina igatahes olin selle tehinguga jube rahul. Nuka asendi järgi ja hooratta märgi järgi paika pandud pump käivitus kohe kui küte pihustiteni jõudis. Seekord siis mingit keberniiti ei järgnenud.
Nüüdseks siis natuke asju vahetatud.
Mootor, küllaltki kuiv ja puhas, lekkeid nagu ei tuvastanud.
Peapump, tänud Roodlale kes kunagi selle mulle tõi.
Käigukast Getrag, sain ka koos mootoriga.
Käigukasti õli
Käigukasti tagaotsa simmer
Kardaani tugilaager, sain lausa 1,65 euriga( mitte autopoest ca11eur, vaid laagritele spetsialiseerunud kohast)
Kardaani tugilaagrikandurmuhv , sobib omega A omegaB oma. Forsist uus.
Kardaani muhv , oma riiulist , välja nägi nagu uus, läks käiku
käigukangi nahk salongi ka uus.
Eelsüüte küünlad sai ka uued sebitud.
Kütte filter sai ka uus pandud, riiulistjällegi, varutud igaks juhuks kunagist.
Talverallikal peal olnud Luisi rool läks ka käiku, lihtalt niiväga hakkas meeldima too.
Mootoripadi , uus riiulist, rohelist värvi pidavat olema mingi tugevdatud. Kunagi sai see forsist ostetud.
Käigukasti padi, kasutatud kuid nägi vägagi uuevääriline välja.
Käigukastitala ja kerevahelised kummileevendid, Kuskilt nad kunagi üle jäid, tavaliselt neid kellegil enam alles ei ole.
Teised veljed on ka alla läinud, vanakooli Centra 14"/ 7" et 15. Lihtsalt kuidagist ei kannata Tartus enam 16" veereda, igalpool on rööpad sees ja ei ole mugav.
Teha on veel jäänud palju
Esimesed pidurisadulad lahti võtta ja uued mansetid ja tolmukaitsed panna.
Tagaratta laagrid ümber ehitada( ei raatsi 120 eur tk osta neid kui omega oma on vaid ca 20 euri tk)
Esiamordid vahetada
Üks tugilaager välja vahetada.
Soojendus mootor välja vahetada, elu keberniit....
Vb soojendusradikas ka vahetada.
Paagi leke tuvastada, üle 20l tankides hakkab märgistama oma territooriumit.
Paar pisiasja salongis välja vahetada ja natuke korrastada.
Tagasillas pooleteljel kummide vahetus.
Esialgu alustan rattalaagritega ümberehitust.
Originaali mõõtu pakkus ainukesena SKF hind 120 vist oli, tellimine ca 3 nädalat jaapanist ja tellimiskulu lisaks 40 euri. NO pange ennast põlema rasvamaod, ei maksa ma sellist raha!
Erinevus seisneb selles et senator A tagaratta laager on väga lai. 47mm kui omega oma oli vist ala 35mm. Sisemine kael ja välimine korpus on täpselt sama mõõt. Eks treial peab mulle mingi puksi välja mõtlema, kuidgaist peab ju see korda saama. Õnneks on üks tagaõõts ja rattalaager ja rumm ümbertegemise prooviks juba lahti võetud ja saab eksperimenteerida natuke ennem kui autol selle laiali võtan.
Kui kellegil on pakkuda Senator A2 esitulesid lisasektsiooniga siis on mul huvi.