Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 21:53

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 05.12.2009 07:17 

Mis juhtus jalaga? Mul eraldus peale kaks kuud mereväes olekut põlve kõhrest kild (1cmx2cm) ja hakkas põlves ringi ujuma, vahepeal jäi siuksesse kohta, et ei saanud põlve kõveraks, vahepeal siuksesse, et ei saanud sirgeks, kuidagi mudisid ja mängisid jalaga, siis hakkas põlv tööle, selle põlvega käisin metsas ja jalgpallivõistlustel ka, sest arst, kes mind pidevalt tänu valudele ja räigele paistetusele oli sunnitud üle vaatama, ei leidnud mu põlves midagi siukest, mida fastum ära ei peaks võtma, tõmbasime vennaga sidemed ümber põlve ülikõvasti kinni, siis see tükk jäi nagu ühte kohta ja sai olla normaalselt, niikaua, kuni veel veri ringi käis :) ... aga siis, kui üks väheke kõrgema auastmega meesarst juhtus mu põlve vaatama, ütles kohe, et röntgenisse, sealt edasi opile ja sõjaväest minema, kargud, füüsilise tegevuse keeld jne, paar aastat oli hiljem ikka mingi jama põlvega, aga nüüd ok, kuiva ilmaga kõvasti jalgratast ja jalgpalli ja ei ole häda midagi, Slovakkia mäed pidas ka ilusti suuskadel vastu.
Ajateenimise kohapealt siuke kurb seik ka, et peale mu lahkumist paar kuud lasi üks kunagine jaokaaslane (puhaku ta rahus) endale valangu pähe tunnimehena, väidetavalt olid samal ajal uued noored esimest korda väljas ja seal lähedal, kutt valvas relvaladu ja oli vist teise tunnimehega ajad ka veel ära vahetanud, nii, et seal oli päris julm shokk ja segadus kõigil olnud alguses, ehk siis PEAB kontrollima kõiki korralikult, nii neid, kes tahavad viilida, kui ka neid, kes hirmus hea meelega aega teenima tulevad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.12.2009 10:37 
Kasutaja avatar

Kuule mul labajalad vajusid ära. Teisest astmest sai kolmas (ühel tüübil sama värk oli, kes mereväest tuli nak'i). Aga jah, algas noorteajal juba jamad. Miski 3s nädal vist oli, siis hakkas ihtsa, öösel ei saanud jalga painutadagi(hüppeliiges oli valus).Mingi aeg hakkas üle minema kui tundsin, et põlved nagu hakkavad vaikselt valutama. Lõpuks juba lühemad seismised panid alaselja valutama. Vahel ka puusades oli valu (kõndimisel). Magama minnes miski pulseeriv valu oli jalgades. Väga närviliseks tegi igatahes ja väga tüütu oli. Olin väsinud sellest. Sisetallad aitasid natukene põlvevalu vastu kuid labajalad valutasid sellepärast hullemini kuna need toetasid valet piirkonda. Igatahes teise mehega sai röntgenisse mindud ja opaa.. mõlemal 3 aste.

Päris hull. See tunnimehe sündmus. Aga meile anti vaid paukmoona metsas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.12.2009 15:14 
Kasutaja avatar

Ma hakkan juba vaikselt 18 saama ja ikka pole kirja tulnud et arvele võetud või midagi. See peaks tulema ju kohe kui 17 saab. Vb see kiri kusagil lihtsalt kaotsi läinud või midagi. Vaeval et raiped mind ära unustanud on. Tegelt ise tahaks küll minna, aga kohe peale kooli lõpetamist. Siis kui norm töökoht olemas on ja värki siis küll ei viitsi sinna enam tõmblema minna. Muidugi tööandja peab seaduse järgi töökoha säilitama. Aga ikkagi nõme ju kui juba mingi näietks 25 olla ja siis raisad avastavad et ohoo see tüüp võiks ka ikkagi sõjaväkke tulla :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.12.2009 21:22 

Lähipäevil arstlik ees.. kuidas ära saada kui tahan koolis käia ja tervisega probleeme pole? :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.12.2009 21:52 
Kasutaja avatar

Mrk kirjutas:
Lähipäevil arstlik ees.. kuidas ära saada kui tahan koolis käia ja tervisega probleeme pole? :)

Anna peksa kellegile või varasta suuremas summas kui 1000.- .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.12.2009 22:21 
Kasutaja avatar

Mrk kirjutas:

kui kõrgkooli astud, saad pikendust ju(kolm aastat vist). A qpi soovitusi ära tõsiselt võta :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.12.2009 22:23 

Jäi see avaldus omal ajal tegemata ja enam ei halasta keegi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.12.2009 22:33 

qpi kirjutas:
Mrk kirjutas:

Anna peksa kellegile või varasta suuremas summas kui 1000.- .

ei koti need väiksed kuriteod enam kedagi.
nüüd pead olema reaalselt kinni istunud või narkokuriteo sooritanud, ainult siis lastakse sul oma teed minna...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.12.2009 22:49 
Kasutaja avatar

Mrk kirjutas:

nu jah. Mul pole see kaa tehtud. Hmm, homme hakkan uurima, et mis teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.12.2009 22:53 

JAWAmees kirjutas:
Mrk kirjutas:

KRA-st igatahes mõttetu üritus uurida - olen selle tee läbi käinud ja kõik, mida nad minu abistamiseks teha said, oli viisakalt p... saata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.12.2009 23:10 
Kasutaja avatar

Mrk kirjutas:
JAWAmees kirjutas:
Mrk kirjutas:

KRA-st igatahes mõttetu üritus uurida - olen selle tee läbi käinud ja kõik, mida nad minu abistamiseks teha said, oli viisakalt p... saata.

A millal sul minek on siis, kui arstliku läbid? Kas aasta esimeses pooles?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.12.2009 23:21 

See pannaksegi arstliku komisjoni läbimise järel paika. Praegu ei oska midagi arvata. Sõber, kes käis oktoobris arstlikus, võetakse juulis väkke.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.12.2009 00:56 
Kasutaja avatar

Tegelt on nii, et kui arstlik alles ees, siis pole mingit probleemi ära saamisega, kui vähegi improviseerida oskad. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.12.2009 01:55 

qpi kirjutas:
Tegelt on nii, et kui arstlik alles ees, siis pole mingit probleemi ära saamisega, kui vähegi improviseerida oskad. :)

Olen sinuga täiesti päri. Endal oli siis ka väkke minek. Käisin ülikooli esimsel kursusel, kui unustasin minagi selle avalduse teha(harjunud ju, et keskkoolis tegi seda minu eest kool, siis ülikoolis pead selle eest ise hoolitsema, et ära ei unune). Muidu ka täiesti terve ja töökoht juba koolikõrval olemas ja elu vaikselt kujunemas, lõi see KRA kutse mind pahviks. No tõesõna, kus te enne olite??? Nii ei olnudki muud, kui tuli lootma jääda arstliku peale. Mõeldud tehtud. Kerged hädavaled on alati ja igalpool lubatud, kuid arstijuures sa ei tohi liiga palju ka vaevata oma muresid- eriti üldarstile. Sest kui sa ikka rämedat migreeni või seljavalusid kaebad, on neil õigus sind saata erakorraliselt kas Tartu või Tallinna eriarsti juurde, kelle juurde sa pääsed koheselt KRA üldarsti saatekirjaga. Kui sa oma "valetatud" migereeniga erialaarsti juurde kohale ei ilmu ja sealt nende analüüside tulemusetega järgmine kord komisjoni ei ilmu- võib sind oodata ees suure tõenäosusega isegi trahv. Kõige vabam tee, kelle juures käo jaani ajada on psühhiaater,seal on selline asi, et ütled, et sa oled a´la loll ja kardad hirmsasti pauku. Seejärel lahendad sa mõne testikese ja kurdad talle veel mõnda oma lapsepõlve hirmu, et karumõmmi sõi minu jänkujussi ära ja ma siiamaani ei saa öösel korralikult magada. Tähendab psühiaatrile peab see jutt sellises stiilis välja nägema. Kuid ka psühiaatriga tuleb ettevaatlik olla- päris lolli pabereid ei saa endale ka lasta välja kirjutada. Pärast on igasugune elu rikutud. Mina ütlen, et tugevat loovust ja ongi võimalik sellest jamast pääseda. Minul nii ka läks. Nüüdseks on kõrghariduse diplom taskuks ja riigisektoris töö kindlustatud. Ma ei taha teadagi, et ma peaks praegu ülikooli kolmandal kursusel alles olema, mingi a´´la "meheks sirgumise" eluetappi tõttu. Mees olin ma sündides ja selleks ma ka jään. Mingi sõjavägi nüüd mind küll "Suureks Meheks" ei muuda!!! Võibolla kehtib see mingitele elupõletajatele, kellele tõesõna alles sõjaväes katus koju tagasi sõidab :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.12.2009 02:10 

JAWAmees kirjutas:
Mrk kirjutas:
JAWAmees kirjutas:
Mrk kirjutas:

A millal sul minek on siis, kui arstliku läbid? Kas aasta esimeses pooles?

24. oktoober käisin Võrus arstlikus ja seal väideti, et esimesed vabad kohad 2011 alles. Ise sain eelmine aasta seljaga pikendust aasta ja see aasta samamoodi kurtsin seljavalusid ja saadeti kompuutrisse. Seal mingi huinjaa ikka avastati ja tunnistati mittekõlbulikuks.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis