Mis juhtus jalaga? Mul eraldus peale kaks kuud mereväes olekut põlve kõhrest kild (1cmx2cm) ja hakkas põlves ringi ujuma, vahepeal jäi siuksesse kohta, et ei saanud põlve kõveraks, vahepeal siuksesse, et ei saanud sirgeks, kuidagi mudisid ja mängisid jalaga, siis hakkas põlv tööle, selle põlvega käisin metsas ja jalgpallivõistlustel ka, sest arst, kes mind pidevalt tänu valudele ja räigele paistetusele oli sunnitud üle vaatama, ei leidnud mu põlves midagi siukest, mida fastum ära ei peaks võtma, tõmbasime vennaga sidemed ümber põlve ülikõvasti kinni, siis see tükk jäi nagu ühte kohta ja sai olla normaalselt, niikaua, kuni veel veri ringi käis

... aga siis, kui üks väheke kõrgema auastmega meesarst juhtus mu põlve vaatama, ütles kohe, et röntgenisse, sealt edasi opile ja sõjaväest minema, kargud, füüsilise tegevuse keeld jne, paar aastat oli hiljem ikka mingi jama põlvega, aga nüüd ok, kuiva ilmaga kõvasti jalgratast ja jalgpalli ja ei ole häda midagi, Slovakkia mäed pidas ka ilusti suuskadel vastu.
Ajateenimise kohapealt siuke kurb seik ka, et peale mu lahkumist paar kuud lasi üks kunagine jaokaaslane (puhaku ta rahus) endale valangu pähe tunnimehena, väidetavalt olid samal ajal uued noored esimest korda väljas ja seal lähedal, kutt valvas relvaladu ja oli vist teise tunnimehega ajad ka veel ära vahetanud, nii, et seal oli päris julm shokk ja segadus kõigil olnud alguses, ehk siis PEAB kontrollima kõiki korralikult, nii neid, kes tahavad viilida, kui ka neid, kes hirmus hea meelega aega teenima tulevad.