Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 02:34

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 32 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Liikluskorraldus Tartu linnas
PostitusPostitatud: 16.12.2009 21:19 

Venemaal on pigem eesõigus nahaalseimal.

http://www.youtube.com/watch?v=dEaL-VR4 ... ature=fvwp

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2009 21:23 

arsi kirjutas:
Tartus on väga lihtne liigelda ja fooridel pole ka midagi viga :)
Kes tahab vastupidist väita siis soovitan käia soomes ja liigelda seal ca nädal ja siis siia uus postitus teha .

Mingi Soome ehitaja tuli targutama jälle v? Ilmselt on somaalias veel s*temad teed, mis see nyyd tähendab, et paneme meie teedele ka pommi alla, aga ei lase nii sodiks neid.....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2009 23:28 
Kasutaja avatar

Minuarust on liikluskorraldus Tartus OK. Kõige rohkem ajab tõesti karlova linna osas närvi need juhid kellel ristmikel jookseb juhe kokku, üldiselt tuleb nendest tuimalt mööduda, sest muidu nad sõitma ei hakkagi :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.12.2009 11:38 
Kasutaja avatar

999JRX kirjutas:
Minuarust on liikluskorraldus Tartus OK. Kõige rohkem ajab tõesti karlova linna osas närvi need juhid kellel ristmikel jookseb juhe kokku, üldiselt tuleb nendest tuimalt mööduda, sest muidu nad sõitma ei hakkagi :P

Unustasin enne mainida, et sinu sõidustiil ajab ka närvi. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.12.2009 12:51 
Kasutaja avatar

qpi kirjutas:
Tartu liiklus on aastaringselt talveunes, enamus aega peab lihtsalt fooride taga seisma tänu aeglastele troppidele ja vale tsükliga fooridele. Mina kui Tartu inimene tunnen ennast Tallinnas sõites palju paremini.

Selliseid situatsioone nagu esimesel pildil, toimub Karlovas igapäevaselt. Enamus kordadest peab ise esimesena läbi minema, sest keegi ei julge sõitma hakata.

+1 Üldiselt väga ei häiri see uimamine. Aga kui kiire on ja ees sõitvad liiklejad vaevlevad pidevas otsustusvõime kriisis, siis ajab närvi mustaks küll. Otsustusvõiemtus on neil ka alati muidugi selle hetkeni, kui algab kaherealine tee (ühes suunas)- siis tärkab järsku selline Colin Mc Rae (RIP) neis, et vähe pole- kedagi mööda ei lasta ja kimatakse kõrvuti kasvõi 90km/h kesklinnas- peaasi, et SIIS mööda ei läheks.

Järjekorraks pakuks: punane, must, lilla, sinine

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.12.2009 00:43 

kuna karlovas töötan siis näen suht tihti sellist situatsiooni ja kui võimalus on siis esimesena kiirelt (ennem tuleb muidugi vaadata, et ega mingi paugulise ninaga masin paremal ei oota) üle, sest miks liiklust pidurdada. on juhu olnud kui jõudsin ristmikule ja kolmest suunast seisid seal ennem kolm õppesõidu autot ja sealt süstisin kiirelt minema. hiljem peeglist vaatasin olukorda ja umbes 15 sekundi jooksul peale minu ületust polnud seal veel mingit liikumist märgata.

Aga fooride kohapealt jah tahaks seda geeniust nähe kes neid tsükleid välja mõtleb. kohati tõesti on vaja suruda umbes 70ga, et kuhugigi jõuda

Ja veel millest olen aru saanud kui rääkida uimamisest. esimesel võimalusel mööda sõita sest ilmselt rohkem võimalusi ei tule ja ta elab sinuga samas kohas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.12.2009 00:47 

harz kirjutas:
Ja veel millest olen aru saanud kui rääkida uimamisest. esimesel võimalusel mööda sõita sest ilmselt rohkem võimalusi ei tule ja ta elab sinuga samas kohas.

Ma kah ei saanud algul aru, et mis nende tüüpide probleem on kes sõidavad mööda ja siis pööravad paari kilomeetri pärast ära. Pika peale hakkab jah tunduma, et uimaja sihtpunkt on raudpolt 100m sinu sihtpunktist edasi ja möödasõiduvõimalust enne seda rohkem ei teki.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.12.2009 06:48 

harz kirjutas:
Aga fooride kohapealt jah tahaks seda geeniust nähe kes neid tsükleid välja mõtleb. kohati tõesti on vaja suruda umbes 70ga, et kuhugigi jõuda.

Üks selline koht on vana Kaubamaja eest parempööre Turu tänavale. Kui ennast täiesti ogaraks kiirendada, siis võib juhtuda, et saab veel tibukollasega järgmisest ristmikust ka üle. :P Tegelikult vist Riia mäest tulles on mõistlikum küll see Kalevi-Soola jõnks sisse teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.12.2009 11:29 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:
Muidugi seda venda, kes fooridesse rohelist lainet programeeris, seda imelooma(loe: Idiootlikku värdjat, kes on VÄGA VÄGA vale ameti peale saanud) tahaks kohe oma silmaga näha. Viimasel ajal on isegi need foorid nahka keeratud, mis varem töötasid ideaalselt. 2 varianti, kas sõita 25 km/h või sis 75 km/h, - kust otsast see arukas on - mina aru ei saa.

Kõik, mis pole sinu äranägemise järgi tehtud on sitasti? Fooride programmid on tehtud nii, et liiklus terves linnas sujuks ja ummikuid ei tekiks. Need on eri kellaaegadel erinevad, arvestades autode hulka tänaval jne. Sinu kui "idiootliku värdja" pea nii suuri arvutisi teha ei suuda vist, kuna sa suudad ainult enda ette näha vist? Sorry mees, ma mitu korda olen pidanud sulle vastu vaidlema siin foorumis, aga lihtsalt ma ei suuda vait olla, kui selliseid avaldusi tehakse.
Tahad ma annan sulle kontaktid ja sa saad nende meestega kohtuda, kes terve Eesti foorimajandusega tegelevad? Saad äkki oma ideid neile jagada ja ise siis liiklust dirigeerima hakata?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.12.2009 12:19 
Kasutaja avatar

fooride süsteem paigas juu.

Kui s6ita kell 20.00 kesklinnast lõunakeskuse poole siis rahulikult sõites saad koguaeg rohelise tule kuni maarjamõisa haigla ristini

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.12.2009 12:31 
Kasutaja avatar

1.punane ja lilla samaaegselt
2. must
3. sinine
liikluskorralduse kohta tartu linnas peab mainima , et seal on mindud lihtsama vastupanu teed ja lastakse liiklejatel ise liiklust korraldada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.12.2009 13:46 

matu07 kirjutas:
harz kirjutas:
Aga fooride kohapealt jah tahaks seda geeniust nähe kes neid tsükleid välja mõtleb. kohati tõesti on vaja suruda umbes 70ga, et kuhugigi jõuda.

Üks selline koht on vana Kaubamaja eest parempööre Turu tänavale. Kui ennast täiesti ogaraks kiirendada, siis võib juhtuda, et saab veel tibukollasega järgmisest ristmikust ka üle. :P Tegelikult vist Riia mäest tulles on mõistlikum küll see Kalevi-Soola jõnks sisse teha.

Esimesena foori alla satud, siis jõuab vabalt, teisena enam mitte. Lõppastme koolitusel seal ökosõidul õpetas mulle ka, et davai kiirenda nüüd, jõuab kollasega läbi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.12.2009 14:15 
Kasutaja avatar

antsa911 kirjutas:
4 auto juhtumine parema käe ristmikule on ülimalt harudalne, kuid Tartus sage nähe. Seega on üleüldine kirjutamata reegel, et viimane saabuja liigub esimesena ja vabastab ristmiku teistele liiklejatele järjekorra alusel liikumiseks.

Täpselt nii on õige ja seda juttu ka tookord autokooli õpetaja rääkis. Viimasel eesõigus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.12.2009 11:33 

LauriJ kirjutas:
tomcraft kirjutas:
Muidugi seda venda, kes fooridesse rohelist lainet programeeris, seda imelooma(loe: Idiootlikku värdjat, kes on VÄGA VÄGA vale ameti peale saanud) tahaks kohe oma silmaga näha. Viimasel ajal on isegi need foorid nahka keeratud, mis varem töötasid ideaalselt. 2 varianti, kas sõita 25 km/h või sis 75 km/h, - kust otsast see arukas on - mina aru ei saa.

Kõik, mis pole sinu äranägemise järgi tehtud on sitasti? Fooride programmid on tehtud nii, et liiklus terves linnas sujuks ja ummikuid ei tekiks. Need on eri kellaaegadel erinevad, arvestades autode hulka tänaval jne. Sinu kui "idiootliku värdja" pea nii suuri arvutisi teha ei suuda vist, kuna sa suudad ainult enda ette näha vist? Sorry mees, ma mitu korda olen pidanud sulle vastu vaidlema siin foorumis, aga lihtsalt ma ei suuda vait olla, kui selliseid avaldusi tehakse.
Tahad ma annan sulle kontaktid ja sa saad nende meestega kohtuda, kes terve Eesti foorimajandusega tegelevad? Saad äkki oma ideid neile jagada ja ise siis liiklust dirigeerima hakata?

Ma arvan, siin nyyd minu äranägemisega pole küll mingit seost :lol Nagu siin öeldi: kesklinnas lõunaka poole sõita - nõus, kuni maarjaka ristini on lust. AGA: nagu juba mainitud, kaupsi eest turu tn pöörates mäki poole, sis edasi terve turu tn pm, IGA foori all oled täpselt punases, võru tn. tihti on nii et yhe foori alt teiseni jõudes on kohe punane ees, kui just öösel ei sõida, et väiksemad foorid on koguaeg rohelised, riia viadukti foori alt minnes, kauburi juurest yle saada pole võimalik kui just konkreetselt nokkk üleval minema ei tõmba jne. Need kohad lõid paugust hetkel pähe. Ma ei tea palju sa linnas liikled,aga pm ära targuta kui sa kottigi ei tea. Kontaktid võid anda, küsiks selgitust(soov selle inimese oma, kes tartus seda reguleerib-ma eeldan, et keegi IBfoorist?). Kirja ja vastuse postitaksin ka siia teemasse.

PS! Ma tean ise ka, kuidas fooride programmid on(loe: PEAKSID OLEMA) tehtud, aga seda varianti, et nad on valesti tehtud, ega seda varianti pole ju olemas onju? Ilmselt on mu äranägemine ikkagi selles süüdi..... :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.12.2009 13:19 
Kasutaja avatar

Viimasel ajal on fooridest veel muudetud kohtumaja eest pööre riia tänavale, seal vana abakhani juures läheb koguaeg nüüd punaseks kui pöörad vanemuise või kohtumaja poolt. :angry

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 32 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis