Lisaksin siis omalt poolt niipalju teile et mul viimase aastajooksul on olnud kasutusel H1 Osram Cool Blued millel 4000k ning nähtavus päris piisav ja teiste tuttavatega körvale ajades on ka vörreldud möödaminnes tulede valgust ja pidevalt küsitud et kuda nii selge valge valgus. Kuid halvemaküljepealt, et neid ka kulunud omajagu, vasakul pool 3tk ja pareml 1 selleajaga. Nüüd otsisin välja saksa pirnid NARVA Range Power White 4100k millel on kahjuks 85w niiet neid kasutada ei tohi

aga valgust vördlesin nii, et vasakul narva ja paremal osram, ning vastupidi, siis narval oli selgem valge, sinaka alatooniga(pirnidel klaas sinine) ja palju intensiivsem see. proovisin kaugust metsa vahel, ning vblla ma pool pime aga narva näitas kaugemale ja valgus palju ilusam, sinakas kergelt(seega märg, märgistuseta asfalt on pimedal ajal pimedam kui muidu), ning lisasin veel gabariidiks led valge tumeda-sinaka tooniga. hetkel pöleb väga ilusalt, xenon effekt tuli uskumattu kokku, niipalju kui neid xenon look pirne näind siis ei anna vörrelda kohe kuidagi(muidugi lume peal see köik hetkel ja see polnud eesmärk) Täiede pesas samad osramid ning need on nüüd kuidagi jube kollased seal körval, "kergelt pissise valgusega" lause ütles mul tuttav seda nähes, aga mainin ära et eestis need keelatud ning kasutada ei tohi ja poest letilt neid ka ei leia et peate uurima kas on ja kui on siis on kirjaga et not for use in Europe.
legaalsetest on minujaoks väga suur sümpaatia osram cool bluedele
Ning riskeeriatele rullnoksidele soovitan narva toodet,, 2tk tleb alla 3 trahviühiku hinna kui hästi otsida, ning trahv aga härrased on juba paar ühikut suuremad niiet isetead millega riskid.(lisaks töötavad nad ca 200c juures niiet plastik tuledesse ärge toppige.)
Ja lisaks veel selle et proovisin ka "letialust" 100w noname pirne, (kollasem, ning üllatuseks kehvema valgusega kui osramid, ültse ei taha kaugust näidata). Firma nime kahjuks ei saa öelda kuna seda polnud kusgilt välja lugeda...