Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:19

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 58 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: BMW 325td 1993a. Manuaal, brokatrot metallic. eivoe
PostitusPostitatud: 16.01.2010 11:48 
Kasutaja avatar

Tere, panen ka enda masina sis teile kommenteerimiseks üles.
Tegu on sis bmw 3-seeriaga, mida viib edasi kahe poolene diisel turbokas. Käike vahetan ise. Esimene proovisõit, viis suunurgad taeva poole kuna eelmine bmw mis oli TDS viiene, ei liikunud pooltki nii hästi edasi kui kolmene. Hiljem sain teada, et viiesel oli turbo lõdvik vms katki, kuid see mul tuju alla ei viinud, sest siis tuli võimalus mul kolmene ära kiibistada ja asi muutus tagumiku järgi veelgi paremaks. Auto vahetasin enda vana bmw vastu, 1:1-le. Vahetasin sellepärast, et viiene jäi mulle suureks kuna sõitsin pmts üksi, siis polnud kuuti vaja. Kui masina sain, nägi masin väga ropp välja. Seda poldud vist aasta aega pestud ega puhastatud. Sees oli konkreetselt cm paksune tolmu kiht, mitte tavaline tolm vaid nii öelda kruusa tee tolm. Väljast nägi ka väga nukker välja. Peale vahetust juba mõtlesin, et miks ma nii tegin, kuid kui sain masina puhtaks pestud, ilmus kõntsa alt välja väga ilus värv, mis sai ka üheks lemmikuks BMW värviks.
Autol olid ka mõned vead, näiteks: esiklaas oli mõradega, tahavaate peegel puudus, heli juhtmed olid lühises kuna keegi on kunagi originaal võimu vahelt ära lõiganud. Käsipidur ei töödanud, käsipiduri klotsid olid lahti, kardaani muhv(ei tea täpselt kuda nimetatakse) oli väsinud, tagavararatta koobas oli mäda, spido ja muud kellad ei töödanud, salongi valgustus ei töödanud, salongi puhur oli katki, kundepoolne tagumine uks ei avanenud, salongis olid mõned asjad puudu või katki ja no ühesõnaga masinal vigu oli kuid veermik oli üllatavalt heas korras, masin ei kolisenud ja hoidis kindlalt end teepeal.

Tänaseks on bemmil vahetatud esiklaas, käsipidur korda tehtud, valgustus salongis töötab, salongi puhur vahetatud, muusika on sees( vedasin uued juhtmed ja vahetasin kõlareid välja), tahavaate peegel on olemas, katkised jupid või puudu olevad jupid salongist asendatud uutega, kardaani muhv on vahetatud.

Natuke lisadest: Type code CC11 Type 325TD (EUR) Dev. series E36 (4) Line 3 Body type LIM Steering LL Door count 4 Engine M51 Cubical capacity 2.50 Power 85 Transmision HECK Gearbox MECH Colour BROKATROT METALLIC (259) Upholstery ANTHRAZIT STOFF 4-TUERER (0465) Prod. date 1992-12-15 Order options No. Description 169 KATALYSATOR FUER DIESEL 235 TRAILER-HITCH WITH REMOVABLE HEAD 242 DRIVER AIR BAG+SERIES STRG WHL RIM(PUR) 340 PROTECTOR STRIPES IN BLACK 400 SLIDING SUNROOF MANUAL 428 WARNING TRIANGLE 465 THROUGH-LOAD SYSTEM 510 HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM 520 FOGLIGHTS 659 RADIO BUSINESS CD 676 HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM 704 M SPORT SUSPENSION 801 GERMANY VERSION 848 ENLARGED WIRING HARNESS.

PLaanidsest nii palju, et mingit tuuningut ei tule, toonklaasi veel ei tea kuid arvan, et ei tule. Valgeid suundasi ei tule kuna igal teisel kolmesel on valged või smoke suunad. Veljevalikust ehk vaatan midagi suveks kuid selles ka kahtlen. Ühesõnaga, auto jääb selliseks nagu ta tehasest tuli. :)

Pildid lisan õhtu poole, kuna lähen praegu akut laadima :D

Saades sis oli selline:
Pilt
Pilt
Pilt

Vahepeal tegin udutuled korda ja vahetasin ees mitte töötavad pirnid.
Pilt
Pilt
Ja peale pesu:
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Juhtmete vedu on käsil.
Pilt

Hetkel kõik :)

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: BMW 325td 1993a. Manuaal, brokatrot metallic. eivoe
PostitusPostitatud: 16.01.2010 15:02 
Kasutaja avatar

Kerge paugu kunagi ette saanud? Kapote irvitab veits üles.
Muidu igati ponks masin.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2010 15:13 
Kasutaja avatar

Kunagi kindlasti on saanud. See kapoti irve oli tingitud mingist plastmassist, mis oli valesti. Enam se nii ei irvita.

Vahepeal sis veel nii palju juhtunud, et kaotasin auto võtmed ära. Tänu lukuabile sain ma uued võtmed. Ainuke jama on asja juures nüd see, et unustasin ukseluku tagasipanmisel lingile mingi hoova panematta ja nüüd ei tule uks ei seest ega väljast lahti. Juhiuks nimelt:D HEtkel peab kõrvalistuja poolt sisse ronima. Ja seda polstrit vist kinniseuksega tervelt kätte ei saa?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2010 15:18 

Tundub täitsa viisakas isend, BMW klubis lugesin ka selle kohta. See konkreetne värv on ka üks minu lemmikuid. Siit lugedes on näha, et masinal oli päris palju vigu ikka enne, kuid tundub, et on sattunud korraliku omaniku kätte.

Kuidas mootoriga rahul oled? Mis kütusekuluga tuleks sellise isendi puhul arvestada? Jäi silma ka, et autol tundub olevat uuema tüübi stange, sellise aasta arvuga peaks olema teistsugune veel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2010 15:38 
Kasutaja avatar

trykmann kirjutas:
Tundub täitsa viisakas isend, BMW klubis lugesin ka selle kohta. See konkreetne värv on ka üks minu lemmikuid. Siit lugedes on näha, et masinal oli päris palju vigu ikka enne, kuid tundub, et on sattunud korraliku omaniku kätte.

Kuidas mootoriga rahul oled? Mis kütusekuluga tuleks sellise isendi puhul arvestada? Jäi silma ka, et autol tundub olevat uuema tüübi stange, sellise aasta arvuga peaks olema teistsugune veel.

Vigu oli jah ja eks neid leidub veel, masin siiski vana :) aga niimoodi vaikselt nokitsedes kõrvaldan ka vead :)
Mootoriga olen hetkel rahul, kuid tunnen et hakkab lahjaks jääma, chipiga ka harjunud juba ja eks vaatab kunagi kudias võimu juurde saada aga see tuleviku muusika :)

Linnas olen kuluks saanud nii 9l. Peale chipi panekut tõusis 11 peale, kuna oli ju vaja proovida koguaeg kuidas chip rebib :D . Praergu on kulu jälle seal 9 kandis. Maanteel jääb see kuskil 7-7,5 kanti. Suhteliselt öko. Muidugi ma kerge jalaga ka.

Stange üldse teist värvi ja puudu on ka hetkel juhipoolne logar, mida ma ei suuda muretsetud :(

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2010 16:18 
Kasutaja avatar

värv võiks nõksa heledam olla :D
Ahjaa.. kütusekulu jäi samaks aga vahi palju jõudu ikka juurde on tulnud :)

Mul kunagi oli sellist tooni :)

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2010 16:28 

-lost- kirjutas:

Pilt

Originaal kilbid ikka viisakad asjad, peab olema ka ära hankima ikkagi.

Muidu logari soovitan uue osta, ladu24-st vms kohast uurides jäi silma, et olid üsna odava hinnaga need.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2010 16:38 
Kasutaja avatar

-lost- kirjutas:

Pilt

Lost, sl oli kunagi kolmene ? :D. Ei värv võiks ikka selline olla nagu ta praq on. Ja jõudu tuli ämbrite kaupa juurde ja kulu jäi jah samaks :) Aitähh :D

Küll ma selle logari ka muretsen. :D suvel oleksp eaaegu ära ostnud lammarist aga ml oli 25 eeku sulli ainult ja ostsin selle eest salongi uued "ribid". KAardiga seal maksta ei saanud, muidu oleksin logari ka ostnud :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2010 17:20 
Kasutaja avatar

nu mul päris mitu bmw-d olnud.

e36 320i 1991
e38 725 tdsa 1996
e34 520i 1995
e34 525 tdsa 1995
e30 325i cabrio 1989
e34 540ia 1993

need siis bmw repertuaarist.
Teisi sortidest on olnud 2 audit, 1 nissan ,1 opel ja 1 mazda

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2010 18:02 
Kasutaja avatar

Muljetavaldav nimekiri :D ma jään slle kõigest kaheksa masinaga alla :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2010 18:27 
Kasutaja avatar

nonäed...said oma zeppelin editioni ka lõpuks siia üles :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2010 18:28 
Kasutaja avatar

Miks konsoolis kaks sahtlit on?
Kas see kellegi vaimusünnitus või kõike odavamatel mudelitel oligi seal 2 sahtlit ja kellagi polnud?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2010 18:40 
Kasutaja avatar

vodkaracer kirjutas:
Miks konsoolis kaks sahtlit on?
Kas see kellegi vaimusünnitus või kõike odavamatel mudelitel oligi seal 2 sahtlit ja kellagi polnud?

Alguses oli sealt kell jalutama läinud. Nüüd on kell olemas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2010 18:40 
Kasutaja avatar

McRicco kirjutas:
nonäed...said oma zeppelin editioni ka lõpuks siia üles :D

Aega ta võttis jah :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2010 18:58 
Kasutaja avatar

Kuna tegu on ikkagi masuutbemmiga, siis küsiksin kuidas käivitumine soojalt on?
Bemmidel suht palju pumbad õhtal,
Kaua käivitusele soojalt aega läheb?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 58 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis