Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 21:46

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 137  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Politsei ütlemised jms.
PostitusPostitatud: 10.02.2010 22:09 

.Alar. kirjutas:
Pea aasta vana uudis: http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=321117 Kuid määravaks jääb just see, et mis kujul see seadus vastu võeti ja seda saab lugeda, nagu enne mainiti, RT-st.
01.01 jõustunud seadusemuudatuses on sees veel punkt:
1) Juhil peavad mootorsõiduki juhtimisel olema kaasas juhiluba või muu juhtimisõigust tõendav dokument, mootorsõiduki registreerimistunnistus ja selle haagise registreerimistunnistus või haagise registreerimistunnistuse koopia, mille on tõendanud selle väljastanud asutus ja muud dokumendid, kui seda nõuab seadus.
Ja siis juurde kohe selline lõik:
§ 24. Juhtimisõigust tõendav dokument

(1) Juhtimisõigust tõendav dokument on kehtiv juhiluba või seadusega ettenähtud juhtudel juhiluba asendav dokument. Igal isikul võib olla ainult üks kehtiv juhiluba.

(2) Juhiloa võib ühitada muu isikut tõendava dokumendiga.

Käisin selle sama seaduse paragrahvi 24 lõige 2 pärast oma trahvi vaidlustamas Pärnu maakohtus (ma näitasin politseile ID kaarti) politsei vastuväiteks kohtus oli lõige seadusest, kus on kirjas ID kaardi funktsioonid ja seal pole kirjas, et asendab juhtimisõigust tõendavat dokumenti... Üritasin küll "vaielda" vastu, et ~paragrahv 24/2 annab mulle õiguse sõita ID kaarti kaasas kandes...
Kohtunik andis selles olukorras mõista, et Id kaardist ei piisa ja peab olema juhiluba või mõni muu juhtimisõigust tõendav dokument juhindudes liiklusseaduse paragrahv 24 punkt 1

(1) Juhtimisõigust tõendav dokument on kehtiv juhiluba või SEADUSEGA ETTE NÄHTUD JUHTUDEL juhiluba asendav dokument.

Öeldi,et pole seadusega ette nähtud ja kõik.
Õnneks tühistati ära mul trahv, sest kohtunik leidis, et ei olnud otstarbekas rahalise karistuse määramine antud olukorras, et oleks piisanud hoiatusest.
Trahv väänati mulle ära sellepärast, et politseinik ei saanud kiirust radarisse, kuigi ületasin päris hoolega. Üldjuhul karistada ei saa, kui mõni dokument ette näidata on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2010 01:14 
Kasutaja avatar

moribundity kirjutas:
Käisin selle sama seaduse paragrahvi 24 lõige 2 pärast oma trahvi vaidlustamas Pärnu maakohtus (ma näitasin politseile ID kaarti) politsei vastuväiteks kohtus oli lõige seadusest, kus on kirjas ID kaardi funktsioonid ja seal pole kirjas, et asendab juhtimisõigust tõendavat dokumenti... Üritasin küll "vaielda" vastu, et ~paragrahv 24/2 annab mulle õiguse sõita ID kaarti kaasas kandes...

See §24 lg 2 annab ARK-le õiguse tekitada situatsioon, kus juhiluba on ühildatud mõne muu dokumendiga, mitte Sinule õiguse mõnda muud dokumenti juhiloa aseainena kasutada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2010 03:05 
Kasutaja avatar

Ma võtaks kogu teema lühidalt kokku, see politseinik oli üks väga tark mees. Säästis kogu inimkonda ühe lolli eest.Üks loll jõuab rohkem küsida kui tuhat tarka vastata.
Nokian kirjutas:
aga kui asi volituse küsimiseni jõudis siis vastasin:
Palun näidake mulle liiklus seadusest punkti kus on autokasutaja autos viibimse puhul nõutud volitus :?: :?: selle küsimuse peale oli väike mõtte paus ja järgnes vastus HEAD REISI TEILE :bs

Ja teie muud seaduserikkujad, olge õnnelikud et politseis töötavad inimesed, mitte rahakogujad. Kui ma peaks selliste tainastega jagelema, siis ma keeraks vaid neile peeruvahele.
Aga Eesti nokia on vist kas nokian või jõmlus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2010 03:47 

InterFace kirjutas:
mingid sci-fi yber mendid on laagri kanti tekkind. ma ei saandki aru mis autoga nad olid. igatahes võre vahelt kumasid sinised vilkurid.
lendasid laagri statist järgi mulle . "on väga libe vä?" "mis need on sul originaaltuled numbrituledes vä? VAHETA ÄRA!" jnejne.
täiesti erariietes olid mõlemad. üks jutustas ja teine tegi koguaeg märkmeid kõrval :think
tutvustades viskas nigu korralik FBI tegelane oma lahtiklapitava mendimärgi ninaette.
igatahes küsiti kõigi dokke kes autos olid ja pandi nimed kirja. samas lasti niisama ära.

põle siukst asja varem kohand.
3 ajal öösel pidas lihtsalt tavaline ment kinni "a me siin kontrollime kes meil öösiti ringi sõidavad".

ega juhuslikult see must volkari buss polnud?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2010 11:32 

Olen üsna kindel, et need olid lissalt krimkad (mis on tõenäolisem, kuna mainisid et erariietes ja see fbi stiil) v siis mõni kadetihakatis kes tahtis natuke kõvatada. Kui need oleks olnud "the real cops" :evil: siis oleks sa arvatavasti ohtliku sõidustiili või numbritulede pärast kerge pepuseksi saanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2010 20:28 
Kasutaja avatar

Nuh trahvi sain ma juhiloa puudumise eest, aga mulle väideti, et kui oleks olnd id-kaart või pass kaasas, siis poleks midagi tehtud, kahjuks polnd isegi rahakotti, rääkimata dokkidest ja litakas tuli kah kohe

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2010 02:36 
Kasutaja avatar

Täna juhtus kentsakas olukord. Tegin autost möödasõitu ja hetke pärast sõitis vastu politsei. Ma ise tundsin ,et jõudnud pidurdada kuid lootsin ,et politsei sõidab lihtsalt mööda. Aga noo, kus sa sellega. Disko põlema, ja mul käis peas mõte "Noo persse küll.." Tõmbasin teeservale ära ja politsei tegin kannaka ja hetkega seljataga. Aken alla ja kohe lause "noo kas kuskile kiire" Ma "mm ei ole nagu" Politsei "Millest selline kiirus" Ma "Möödaõit läks pikale" Ja alles see hetk sõitis see auto politseist mööda, kellest möödasõitu tegin. Ei tea rsk kus see uimerdas. Teine politseinaine käis tiiru mööda autot ja vahtis tulesid. Istusin politsei autosse ja peas käis mõte ,et noo plää, mis litakas tuleb. Vehkis seal enda paberitega, nii ,et sinu kiirus 125, meie kiirus 82. Kõvasti üle, teise astme kiiruseületamine. Saad 5k. Ma seletasin ,et ma õpilane ja praegune majandus seis on selline nagu on. Pole raha võtta. Siis küsis ,et kas eelnevaid rikkumisi on. Ma ,et ei ole. Olin nõus kiirmenetlusega. Hakkas enda pabereid täitma. Ma pidin seletuse kirjutama. Kirjutasin ,et ületasin kiirust , kuna eessõitvast autost tehtud möödasõidul läks kiirus natukene üle lubatu. Naine vahtis seda. Ütles ,et mm mis natuke. Oookei , tõmban maha ja kirjutan palju. Siis käratas naine, "Kahetsed kaa või ?" Ikka jaa, käed siiani värisevad. Pane kirja siis. Sai sinna juurde lisatud, et kahetsen. Küsisin ,et mis see trahvisumma siis on, et kas tõesti 5k. Noo sul eelnevaid rikkumisi pole ja kahetsed kaa. Teeme siis min 1800kr, kuid teine kord lähevad load. Jauras seal veel asjade üle. Vaatas mu auto sabat ja küsis ,et mis see 1.3 märk see on. (Mul autol luugi peal 1.3 märk) Ma ,et ei tea eelmise omaniku oma. Politsei "Ma usun ,et auto mootori mahtu see nüüd küll ei näita. Ma "Et ei tea jah" Autoks siis Audi S4 2.2T, ütlesin ,et "aitäh, nägemist" ja lahkusin. Kõige pullim on see ,et 4h hiljem võeti mind jälle maha. Siis oli 10 üle ja ikka tõesti idiootselt. Oli möödasõit ja lasin väga rahulikult. Neil midagi muud nokkida ei olnud. Ja nüüd ootangi ,et kas jään lubadest lma või mitte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2010 11:23 

ladafan kirjutas:
Täna juhtus kentsakas olukord. Tegin autost möödasõitu ja hetke pärast sõitis vastu politsei. Ma ise tundsin ,et jõudnud pidurdada kuid lootsin ,et politsei sõidab lihtsalt mööda. Aga noo, kus sa sellega. Disko põlema, ja mul käis peas mõte "Noo persse küll.." Tõmbasin teeservale ära ja politsei tegin kannaka ja hetkega seljataga. Aken alla ja kohe lause "noo kas kuskile kiire" Ma "mm ei ole nagu" Politsei "Millest selline kiirus" Ma "Möödaõit läks pikale" Ja alles see hetk sõitis see auto politseist mööda, kellest möödasõitu tegin. Ei tea rsk kus see uimerdas. Teine politseinaine käis tiiru mööda autot ja vahtis tulesid. Istusin politsei autosse ja peas käis mõte ,et noo plää, mis litakas tuleb. Vehkis seal enda paberitega, nii ,et sinu kiirus 125, meie kiirus 82. Kõvasti üle, teise astme kiiruseületamine. Saad 5k. Ma seletasin ,et ma õpilane ja praegune majandus seis on selline nagu on. Pole raha võtta. Siis küsis ,et kas eelnevaid rikkumisi on. Ma ,et ei ole. Olin nõus kiirmenetlusega. Hakkas enda pabereid täitma. Ma pidin seletuse kirjutama. Kirjutasin ,et ületasin kiirust , kuna eessõitvast autost tehtud möödasõidul läks kiirus natukene üle lubatu. Naine vahtis seda. Ütles ,et mm mis natuke. Oookei , tõmban maha ja kirjutan palju. Siis käratas naine, "Kahetsed kaa või ?" Ikka jaa, käed siiani värisevad. Pane kirja siis. Sai sinna juurde lisatud, et kahetsen. Küsisin ,et mis see trahvisumma siis on, et kas tõesti 5k. Noo sul eelnevaid rikkumisi pole ja kahetsed kaa. Teeme siis min 1800kr, kuid teine kord lähevad load. Jauras seal veel asjade üle. Vaatas mu auto sabat ja küsis ,et mis see 1.3 märk see on. (Mul autol luugi peal 1.3 märk) Ma ,et ei tea eelmise omaniku oma. Politsei "Ma usun ,et auto mootori mahtu see nüüd küll ei näita. Ma "Et ei tea jah" Autoks siis Audi S4 2.2T, ütlesin ,et "aitäh, nägemist" ja lahkusin. Kõige pullim on see ,et 4h hiljem võeti mind jälle maha. Siis oli 10 üle ja ikka tõesti idiootselt. Oli möödasõit ja lasin väga rahulikult. Neil midagi muud nokkida ei olnud. Ja nüüd ootangi ,et kas jään lubadest lma või mitte.

endalgi möödasõitude ajal selliseid olukordi olnud, kus lihtsalt tuleb kõvasti kiirust ületada aga samas on politsei kohe kuskil kas passinud või vastu tulnud. Õnneks pole mingeid trahve veel tulnud. Ehk jäävad ikka load alles sul, pigem trahv kui load, see minu arvamus :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2010 11:51 
Kasutaja avatar

selle peale ma küsiks, et milleks üldse siis rabeleda, kui autod vastu tulevad. See on ju kõigile ammu teada, et möödasõidul ei tohi kiirust ületada.
Järgnevat ära isiklikult võta, aga ka tutvusringkonnas on viimasel ajal kõik vinguma hakanud, et "nää, nii palju tegi trahvi, lausa ebaõiglane!".. "mis sa siis tegid?" "noo, sõitsin 130ga politseist mööda, siis linnas parkisin kiirabi kinni, seejärel vilistasin ketsi kaubamaja parklas kuni rehvid põlesid, siis panin kortermaja ees tümaka autos põhja ja siis jäin jääknähtudega vahele...".. et vinguviiulid ongi need, kes tegelikult teadlikult rikuvad, kuid kes väärivadki kopsakamat trahvi..
Vabariigi aastapäeval sõitsin tln-trt maanteel ja isegi tihe kolonn tuisu tõttu, aga ikka üks tegelane mustas sedaanis pidi 130ga mööda lendama ja siis kui järsku paksust udust auto vastu ilmus, oli loha ja peaaegu trügis mind teelt välja.. ja kokkuvõttes jõudsin ma temast tartusse ehk 5 minutit hiljem.. kui lõunaka parklasse keerasin, seisis sama auto juba seal statoili juures ja kutt nautis kohvi.. et siis oli mõte kohvi nimel elu(de)ga mängida?
sain ka kohaliku polliga tuttavamaks - õnneks vahejuhtumiteta - parasjagu oli kolimine käsil ja tassisin elektroonikat autosse, ei märganud, et teise sektsiooni ukse ees oli polli auto. Järsku oli kutt mul selja taga, küsib kõue häälega- "noormees, millega tegelete?" "EEEEEEEEEEEE..... kolin :D "
Õnneks tuli elukaaslane ka just alla ja siis oli kõigil hämming.. :D
Juhtis mu tähelepanu vaid ära kukkuvale udutulele..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2010 12:46 

to mario. Ma ületan alati möödasõite tehes kiirust. esiteks selleks, et võimalikult kiiresti manööver ära teha ja teiseks, kui ees sõidab spido järgi 90km/h ja mina tulen spido järgi 95km/h siis mõtle kui pikaks veniks möödasõit.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2010 13:29 
Kasutaja avatar

Nu ise olen Keila mnt peal politsei Lianast möödunud ,mis sõitis 80 km/h nii ,et panin kruisi 90 peale ning vaikselt tiksusin mööda, keegi vastu ei tulnud ja naispolitseinikud vaatasid veidike imelikult.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2010 13:36 

Eelmine talv sai käidud paar korda Smardiga Tallinna-Jõhvi vahet ja juhtus ka vahejuhtum, kus sõitsin politseiautost mööda ning liikumiskiirus oli kiirem kui neil. Nimelt oli tegemist musta 3-seeria politsei bmw-ga, kes sõitsid ehk kuskil 90 km/h ja ma "kihutasin" neist Smardiga 110 km/h mööda. :-P Siis sain aru et tegemist politsei sõidukiga kui vaatasin kõrvale naeratas naisterahvas otsa ja siis panid toreda naeru kahekesi maha. Maha mind ei võetud, sõitsin mööda, reastusin ette ja jätkasin teekonda Jõhvi poole a la 100 km/h. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2010 13:45 
Kasutaja avatar

Ei vabandagi ega hala enda nutulauluga. Esimene kord olin tõesti süüdi, aga teine kord võtta mind maha näiduga 104km/h möödasõidul. Teeb natuke kurvaks. Olen juhtunuga igati nõus ja ei kisa, et kõik mendid minge te.... Ja möödasõidu kohta. Ütle kas turvalisem on möödasõit kiirelt ära teha või uimerdada kaua vastassuunavööndi, tiksuda 5km/h kiiremini kui ees sõitev sõiduk. Palju ikka on teedel selliseid sirgeid kus saad nii uimerdada ja näha, et kas kaugelt tuleb keegi vastu või mitte. Kuid ega see politseid ei huvita, istuvad enda fööniga põõsas ja plaksutavad käsi. Reegel on reegel, kehtib kõigile. Lihtsalt lihtne elementaarsus. Kokkuvõttes omad vitsad peksavad. Nüüdsest sõidan püsikas peal ja möödasõitudel enam nii meelsasti kickdowne ei tee, muidu on hetkega 130 sees. Mina sain vähemalt õppetunni, kuid mis kasu sellest on, kui nüüdseks pean rolleriga sõitma.

Sõber Madis

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2010 14:26 
Eliit

Mina oleks kirjutanud sinna selgitusse et Kahetsen oma tegu ja järgmine kord teen möödasõitu lubatud kiirusega ning põhjustan 3 auto kokkupõrke.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2010 17:39 
Kasutaja avatar

Muuseas nad passivad hetkel uuemõisas Peugeot Partneriga,föönitavad :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 137  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis