Kristjan123 kirjutas:
Müüjatest siis ka natuke.
Käidud nüüd see nädal ca 10 autot vaatamas ja mitte ühtegi koju toodud, ja tekib küsimus et mida p***et toimub?
Viimased paar kuud käib üks jama ainult, helistad, räägitakse vigadest ja asjadest, jääb päris hea esmamulje, sõidad kohale ja selgub et ca 75% vigadest on jäänud rääkimata müüja poolt.
Küll on auto ilma roosteta, kohale jõudes ei ole ükski kere detail kahjustuseta ja õrnemad kohad auke täis. Teine ei lähe tööle ja kolmandal pole radikat, neljas ei käivitu.
Tekib küsimus, et mida loodetakse nimoodi saavutada? Sest see käib üldjuhul nende rahakoti pihta ju, mina ei sõida küll kellegi ilusa jutu peale saasta nähes tühjade kätega minema, või ei maksa kellegi 300km sõitu kinni kui tuuakse heas korras autot näidata, kuid tegelikkuses on saast.
Kas tõesti on tung oma autost vabaneda nii suur et maalitakse oma rondist uus tehaseauto.
Ei saa aru ja ei hakka saama ka sellistest müüjatest. Minul viimase tosina auto kohta pole kellegil suuremat nurinat olnud, on kohale tuldud ja ostetud kuna teatakse vigu. Kuid nendest veel eelnevatega paar torisejat sattusid. Kuid needki ostsid auto ära ja olid õnnelikud.
Pikka närvi nii müüjatele kui ka ostjatele.
Alustuseks naeran mõne minuti...
Olen igasuguseid ostjaid näinud. Öeldud telefonis, et auto pole uus, leidub vigu, loen kõik teadaolevad vead ette ja kohale jõudes leiab ostja suunatulelt kriimu, mis kogu müügi nurjab. Peale seda hakkab mingi kahtlane ila, et sõitsin 200km tühja. No kurb küll, pead tagasi ka veel 200km tühja sõitma - nägemist.
On mõned korrad ette tulnud, et "ostja" küsib vaatama tulemise eest mingit pappi, olen lihtsalt pikalt saatnud. Kui igale ostjale sõidu kinni maksaks, siis poleks vist üldse mõtet autot müüki panna.
Ise pole kunagi mingit raha küsinud, sest olen sellise asjaga arvestanud. Mõne sapisema sõna koos mitte kõige viisakama mõttega olen sellistel puhkudel muidugi välja pildunud.
Ja, kui sa a'la 300km sõitma pead, siis leia mõni sõber, kes auto üle vaatab.
Samamoodi ei kavatse ma oma autot kuskile viia. pakuti 2k, kui auto saaremaale viin. Minu tingimus oli see, et ennem lased kellelgi auto üle vaadata ja kannad raha ette.
Helsitan inimesele, inimene räägib et auto heas korras, et mõni pisem roostetäpp, tehniliselt ok, eks minagi arvestan sellega et midagi võib ikka välja kooruda veel. Kuid et lähen kohale, kere roostetab nagu s*tamaja, ja ees pole radikat, ja polnud ka tagumisi piduri suporteid. Seal polnud sõnade poetamisega küll midagi teha, inimene tuli vastu, ja kuna vahendas niiöelda tuttava autot kes ise reisil siis tunnistas oma lollust ja maksis sõidu kinni.
Ja olen piisavalt ostnud/müünud autosid, vaatamas samuti neid käidud oma jagu, ja tean ikka mis on vana auto ja mis on uus. Eel pool jutus mainitud isendid ei olnud mitte 1985a. Vaid 1998-2002. Seega kui omanik rääägib et on heas korras, ja tegelikult pole sõiduvõimeline siis jh...kes naerab kes mitte.