Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 01:29

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4822 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 322  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Autod, mille puhul tasuks ostmisel ettevaatlik olla
PostitusPostitatud: 17.03.2010 14:56 
Kasutaja avatar

Scorpio Ghia kirjutas:
mind nats imestab selline asi, et kui inimene kirjutab enda eks-autost, sorry, aga miks sa seda ei kirjutanud kui ise müüsid seda rondi, ja nüüd kui pann teise inimese käes segad talle seda maha müüa ?

No 100% ei saa ju väita, äkki siis räägiti ostjale. Aga kui auto juba paar nädalat hiljem müügis ja suured probleemid, siis vaevalt müüja seda juba jõudis korda teha. Samas kui ta seda enam ei avalda kuulutuses, et vead, siis täitsa hea ju kui eelmine omanik paneb kirja kuidas oli.
Samas olen teistpidi ise ka mõelnud, et kui keegi kuskilt mingi jama ostab hea auto pähe ja pärast eelmine omanik kuskil foorumis hõiskab kui jube pann see oli, siis kas hea advokaadi korral saaks lõpuks eelmiselt omanikult selle raha kätte ka :).

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2010 15:03 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
Scorpio Ghia kirjutas:
mind nats imestab selline asi, et kui inimene kirjutab enda eks-autost, sorry, aga miks sa seda ei kirjutanud kui ise müüsid seda rondi, ja nüüd kui pann teise inimese käes segad talle seda maha müüa ?

No 100% ei saa ju väita, äkki siis räägiti ostjale. Aga kui auto juba paar nädalat hiljem müügis ja suured probleemid, siis vaevalt müüja seda juba jõudis korda teha. Samas kui ta seda enam ei avalda kuulutuses, et vead, siis täitsa hea ju kui eelmine omanik paneb kirja kuidas oli.
Samas olen teistpidi ise ka mõelnud, et kui keegi kuskilt mingi jama ostab hea auto pähe ja pärast eelmine omanik kuskil foorumis hõiskab kui jube pann see oli, siis kas hea advokaadi korral saaks lõpuks eelmiselt omanikult selle raha kätte ka :).

ma seda sinu teist mõttet pidasingi silmas

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2010 18:02 

Scorpio Ghia kirjutas:

Ma küll ei arva et see koht on selle arutamiseks, kuid kust nt. Sina võtad teadmise, et auto müümisel vigadest ei räägita? Kui mina müün läbi oleva kerega auto maha, siis tuleneb sellest ilmselt ka hind, või mis iganes muu tegur. Vead, mis ma ette tõin, on ka ostjale väga hästi nähtavad, ning nende vigadega mingit petuskeemi teha on vast veidi keeruline (kuigi kurat teab, ei ole ise asjatundja).

Kuna teema on mõeldud potensiaalsele ostjale, et too oleks ettevaatlik mingite kindlate autode ostmisel, siis ma arvan et ma ei ole midagi valesti teinud, kui ma lihtsalt ei soovita neid autosid osta, kuna ehk olen ise sama reha otsa kunagi astunud?

Ilmselt väga offtopic, seega las igaüks teeb omad järeldused.

Mikk

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2010 18:24 
Kasutaja avatar

donMikk kirjutas:
Scorpio Ghia kirjutas:

Ma küll ei arva et see koht on selle arutamiseks, kuid kust nt. Sina võtad teadmise, et auto müümisel vigadest ei räägita? Kui mina müün läbi oleva kerega auto maha, siis tuleneb sellest ilmselt ka hind, või mis iganes muu tegur. Vead, mis ma ette tõin, on ka ostjale väga hästi nähtavad, ning nende vigadega mingit petuskeemi teha on vast veidi keeruline (kuigi kurat teab, ei ole ise asjatundja).

Kuna teema on mõeldud potensiaalsele ostjale, et too oleks ettevaatlik mingite kindlate autode ostmisel, siis ma arvan et ma ei ole midagi valesti teinud, kui ma lihtsalt ei soovita neid autosid osta, kuna ehk olen ise sama reha otsa kunagi astunud?

Ilmselt väga offtopic, seega las igaüks teeb omad järeldused.

Mikk

Mikku, ma ei näe kuskil, et ma olen sind tsiteerinud, aga väga meeldiv muidugi, et sa vitsid siin minuga dialooge koostada :) mul oli aga puhas monoloog, ei mõtlenud mina ega sind, ega teist, vaid räägisin üldiselt inimestest, kes tõmbavad pähe ostjale mingi pasa, ja kui inimene tahab sellest lahti saada siis hakkavad siin haisama, et oo, krt see minu endine pann, olge ettevaatlikud jne :) ma olen autoäris aastast 2002, ja usu mind, tean, et ükski kutt ei tule autot ostma, kui sa talle räägid, et krt põhi läbi roostetanud, roolivõimu pole ollagi jne, isegi kui müüd soodsamalt..

Teine lugu, kui siin inimesed käivad vaatamas autosi ringi, ja on uurinud mingi panni kohta rohkem ja kirjutavad, siin tulemusest, et teised ei raskanud enda aega. Aga muidu tuleb nagu petmine, sa just said oma saanist lahti, olgu kas või võileva hinnaga, ja kohe hakkad oma saani maha laitma

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2010 18:42 
Kasutaja avatar

Mina näiteks ei saanudki ühte vanemat autot müüdud, kui kõik vead ausalt üles kirjutasin, kustutasin kuulutusest mõned read ära, ja ära ta viidigi, kuigi natuke hinges kriipis ikkagi :D
Nii see äri käib kahjuks...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2010 20:22 
Kasutaja avatar

Täpselt õige! inimene tuleb autod ostma,vaatab üle,leppivad müüaga hinnas kokku.Nädala pärast midagi laguneb jneTuleb aru saada et sa ostad kasutatud auto mis paratamatult vajab aegaajalt remonti/hooldus.ise olid nõus selle raha eest ostma ja ühesõnaga ostja jaoks oli ostmise hetkel hind ja auto suhe paigas.Pärast ei ole midagi vinguta,kui ise algul vigasi üles ei leidnud,see ongi äri,midagi teha pole. Aga neid vanasi ma vihkan kes valetavad kuulutustes et midagi viga pole jne aga kohale minnes masinat rontid,tra ja sellised ajaraiskajaid on palju kahjuks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2010 22:53 

Täna sai ühte diisel omegat vaatamas käidud.

Müüja jutt: Auto heas korras, ülevaatus, kindlustus kehtivad, Roostet MINIMAALSELT(rõhutas seda sõna, ja ütles lõpuks et peaaegu puudub), käima läks ka -27, seest enam-vähem, ja mootor ka ok.

Reaalsus: Ülevaatus oli, kindlustus ka vist, roostetas nagu peldik, polnud ühtegi detaili kus poleks roostet olnud. Tagumised uksed, juhiuks, stange(nii esimne kui ka tagumine), üks tiib, vajasid välja vahetamist. Kapot, vajas pahtlit+värvimist. Enamus liiste puudu. Mootor klõbises. Sel hetkel kui seda vaatama läksin oli -7 kraadi, ja käima läks peale 1 minutilist käiamist. Soojalt ei käivitunud. Sisse istudes määrisin ennast ära. Tagumised kummid slikid. Jahutusetiivik käis koguaeg ringi, oli mingi oma süsteem ja toimis väga valesti. Konditsioneeri rihm puudus. Kindlasti midagi veel, kuid ei viitsi rohkem kirjutada.

Tegu oli 96/97a. masinaga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2010 23:47 
Kasutaja avatar

ma olen kokku müünud üle 50 Grand Voyagerit 1996 ja edasi, oleme toonud saksast, mul oli seal oma inimene, kes ostis võimalikult odavalt ja korralike isendeit, ise sakslane, ja kutt räägis, et on mittu korda 600km otsad teinud, ja kohale jõudes tuli välja, et tegu mitte Grand Voyageriga, vaid Voyageriga, ja autot rahe on kõvasti vigastanud. Kuid eelnevalt telefoni teel tõestati, et tegu pikka kerega (pilt oli tehtud sellise nurga all, et ei saa aru kas pikk või lühike, ja kuulutuses oli ilusti kirjas Grand Voyager), ja öeldi, et auto veatu, et isegi saksas leidub hujareit, kes kahjuks võtavad teie aega, ja raha..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.03.2010 10:33 
Kasutaja avatar

jannu kirjutas:
Point selles, et auto oli natuke aega tagasi sõbra oma ja müügis 55k. Sai lõpuks lahti siis 50k lõpuks. Tollel hetkel oli autol vaja sildasid korrastada, vaja uut esi stanget, juhi uks käis traadiga lahti, vahetust vajavad enamus andureid, kompuuter viskas koguaeg veateateid ja enamus hoiatus tulesid põlesid. Spidomeeter ei töötand ja bensiini näidik streikis ja kui töötas siis ~15l juures enam ikkagi ei näitand. Autot hooldadut polnud. Ainuke asi mis paari aastaga vahetatud sai oli 1x piduri kettad ja uus turbo. Kui kellegil tekkib ostusoov tasub kindlasti auto lasta kuskil üle vaadata. Võimalik, et uus omanik on auto korda sättinud, kuid ei taha väga uskuda, sest vaevalt siis 2 kuuga müügisoov tekib.

Mis seal imestada on? 50k on 530d eest väga hea hind, isegi edasimüüja jaoks. Need vead, mis mainisid, on kõik max. 20k piires korrastatavad ja peale seda veel 20k vahelt võtta, ma ei näe mingit probleemi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.03.2010 10:53 

Sõber müüb väga heas korras 530d 2000a. ja 90000.- müügist on asi küll kaugel, sellega polnud ühtegi huvilist.
Max mis nende eest kannatab küsida hetkel, on ca 70000.- ja sellegagi pole ta lahti saanud, kuigi on kõikide lisadega, ja vigadeta. Isegi vaatamas pole käidud vist. Praegu jälle müügist maas, kuna 2 kuuga ei läinud ära. 90000.- on ulme praegusel hetkel sellise masina eest kahjuks :(

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.03.2010 11:10 
Kasutaja avatar

Selle peale mulle meenus üks täiesti vastupidine näide. Sõbral oli pikka aega üks auto müügis, keegi ei ostnud. Lõpuks üks tuttav tal ostis ära oma naisele. Naine vist mingi paar nädalat sõitis, aga ei meeldinud. Pandi uuesti müüki. Kuna ümber polnud jõutud regada, siis jäi jutt, et ostja korral tehakse sõbra ja ostja vahel otse leping. Et miks asja keerulisemaks ajada vahepealse omanikuga. Leidis siis väga kiirelt autole huvilise. Mingi vene tädi tuli, tegi ümber auto ringi. Palus et auto käima pandaks. No pandi, auto läks käima ja tädi ütles, et lähme ARKsse vormistama. Mingi kuu-kaks hiljem sai sõber kõne, et tädi olla autoga esindusse läinud ja väidetavalt tehti mingi 20 000 eest tõid, auto ise maksis 43 000. Et ole hea, maksa see nüüd ära, et tema on oma advokaadiga arutanud ja kui ära ei maksa, siis annab kohtusse. Sõber saatis tädi pikalt puu taha, kohtusse pole siiani kutsutud. Esiteks seal ei saanud midagi nii suurt ollagi, sest autot oli kogu aeg hoolduses tehtud, oli vast mingi 5 aastat vana selleks hetkeks (viimased õlivahetused olid jah mujal, aga hiljuti käis veel esindaja vahet). Mingi jama oli selles, et kuskilt mootori tihendi vahelt lekkis õli. Seda ka esindaja oma arust vaatas ja tegi, aga asi läks ainult hullemaks. Samas see töö nüüd vaevalt 20k maksis ja see oli ülevaatamisel tuvastatav ka (keegi mootorit ei pesnud, et varjata). Päris nii see vast ka ei käi, et lasen kõige kallima hinnaga kõik korda teha ja siis eelmine omanik maksku. Enne tuleks seda siiski ju arutada.
Sellele, kes siin enne kirjutas, et kui ära ostsid, siis oma viga. Päris nii see ka pole. VÕS sättestas minu arust 7 tööpäeva, mille jooksul on õigus pretensioone esitada ja nõuda, auto tagasi võtmist või peidetud vigade likvideerimise hüvitamist. Sama asi siis, mille alusel liisingfirmad ka raha enne välja ei maksa kui 10ndal päeval (ehk 8ndal tööpäeval). Ehk siis liisinguga autot ostes võid täie südamerahuga auto tagasi anda ja nemad siis annavad müüjale tagasi. Ühe auto kohta on mulle ka mingi paar kuud hiljem helistatud, et kus mu autot avarii ajal remonditi? Et nemad said teada, et autoga oli avarii ja nüüd on roolilatiga mingi probleem. Et kindlasti on kehvalt tehtud, et ütle kus tehti. Seletasin, et avarii oli väike kõks taha, tagastangel ainult väiksed kriimud ja ei saa küll kuidagi sellega seotud olla. Ei tahetud nagu väga uskuda. Kuna kõks oli nii väike, siis võtsin Autoesindaja hinnapakkumise stange värvimisele ja selle alusel sain hoopis kindlustuselt raha, siis polnud mingit firmat neile anda. Kriimud olid nii väiksed, et neid ei pandud üle vaadates isegi tähele (kusjuures auto oli puhas).

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.03.2010 11:15 
Kasutaja avatar

Kristjan123 kirjutas:
Sõber müüb väga heas korras 530d 2000a. ja 90000.- müügist on asi küll kaugel, sellega polnud ühtegi huvilist.
Max mis nende eest kannatab küsida hetkel, on ca 70000.- ja sellegagi pole ta lahti saanud, kuigi on kõikide lisadega, ja vigadeta. Isegi vaatamas pole käidud vist. Praegu jälle müügist maas, kuna 2 kuuga ei läinud ära. 90000.- on ulme praegusel hetkel sellise masina eest kahjuks :(

2 minu tuttavat on viimasel ajal 530d ostnud ja kummagi hind on üle 80k olnud, muidugi lisasid on ka rohkem olnud.

dellu kirjutas:
Sellele, kes siin enne kirjutas, et kui ära ostsid, siis oma viga. Päris nii see ka pole. VÕS sättestas minu arust 7 tööpäeva, mille jooksul on õigus pretensioone esitada ja nõuda, auto tagasi võtmist või peidetud vigade likvideerimise hüvitamist.

Just nimelt peidetud vigade. Sellist ekspertiisi Eestis pole, mis tõestaks kas sa oled peitnud vigu või ei osanud lihtsalt enda teadmatusest ostjale mainida seda, sest ostjal oli ju võimalus autoga tutvuda enne tehingut. Samuti võisid vead tekkida peale müüki. st. müüjapoolne võit igatahes, kui just lolliga tegemist pole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.03.2010 18:36 

dellu kirjutas:
Selle peale mulle meenus üks täiesti vastupidine näide. Sõbral oli pikka aega üks auto müügis, keegi ei ostnud. Lõpuks üks tuttav tal ostis ära oma naisele. Naine vist mingi paar nädalat sõitis, aga ei meeldinud. Pandi uuesti müüki. Kuna ümber polnud jõutud regada, siis jäi jutt, et ostja korral tehakse sõbra ja ostja vahel otse leping. Et miks asja keerulisemaks ajada vahepealse omanikuga. Leidis siis väga kiirelt autole huvilise. Mingi vene tädi tuli, tegi ümber auto ringi. Palus et auto käima pandaks. No pandi, auto läks käima ja tädi ütles, et lähme ARKsse vormistama. Mingi kuu-kaks hiljem sai sõber kõne, et tädi olla autoga esindusse läinud ja väidetavalt tehti mingi 20 000 eest tõid, auto ise maksis 43 000. Et ole hea, maksa see nüüd ära, et tema on oma advokaadiga arutanud ja kui ära ei maksa, siis annab kohtusse. Sõber saatis tädi pikalt puu taha, kohtusse pole siiani kutsutud. Esiteks seal ei saanud midagi nii suurt ollagi, sest autot oli kogu aeg hoolduses tehtud, oli vast mingi 5 aastat vana selleks hetkeks (viimased õlivahetused olid jah mujal, aga hiljuti käis veel esindaja vahet). Mingi jama oli selles, et kuskilt mootori tihendi vahelt lekkis õli. Seda ka esindaja oma arust vaatas ja tegi, aga asi läks ainult hullemaks. Samas see töö nüüd vaevalt 20k maksis ja see oli ülevaatamisel tuvastatav ka (keegi mootorit ei pesnud, et varjata). Päris nii see vast ka ei käi, et lasen kõige kallima hinnaga kõik korda teha ja siis eelmine omanik maksku. Enne tuleks seda siiski ju arutada.
Sellele, kes siin enne kirjutas, et kui ära ostsid, siis oma viga. Päris nii see ka pole. VÕS sättestas minu arust 7 tööpäeva, mille jooksul on õigus pretensioone esitada ja nõuda, auto tagasi võtmist või peidetud vigade likvideerimise hüvitamist. Sama asi siis, mille alusel liisingfirmad ka raha enne välja ei maksa kui 10ndal päeval (ehk 8ndal tööpäeval). Ehk siis liisinguga autot ostes võid täie südamerahuga auto tagasi anda ja nemad siis annavad müüjale tagasi. Ühe auto kohta on mulle ka mingi paar kuud hiljem helistatud, et kus mu autot avarii ajal remonditi? Et nemad said teada, et autoga oli avarii ja nüüd on roolilatiga mingi probleem. Et kindlasti on kehvalt tehtud, et ütle kus tehti. Seletasin, et avarii oli väike kõks taha, tagastangel ainult väiksed kriimud ja ei saa küll kuidagi sellega seotud olla. Ei tahetud nagu väga uskuda. Kuna kõks oli nii väike, siis võtsin Autoesindaja hinnapakkumise stange värvimisele ja selle alusel sain hoopis kindlustuselt raha, siis polnud mingit firmat neile anda. Kriimud olid nii väiksed, et neid ei pandud üle vaadates isegi tähele (kusjuures auto oli puhas).

Tuttaval üks mutike tahtsi ka tagasi tuua autot, põhjuseks oli see, et auto ei meeldinud. Sai 3 korda ÜV punktis kontrollitud, mitte ühtegi viga ega midagi. ENNE ostmist tuleb sõiduk üle vaadata, kasutatud auto puhul pole mingit põhjust garantiid anda niiet minu silmis on isegi see 7 päeva jaburus. Selle 7 päevaga võid auto nii maltsaks sõita, kui ei oska hoida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.03.2010 18:10 

Sai käidud siis sellist isendit vaatamas http://www.auto24.ee/used/663816 väidetavalt hes korras :bs Viie minutiga sai list juba päris pikk.
esiklaas mõrane
ABS tuli põles
põhi mäda 15x15 cm auk
juhiuks ei käinud korralikult
esitiivad rikutud ning ussitavad korralikult
kõik kere detailid kas rooste või mõlkis tagatiiva nurgas juba läbiv rooste.
roolivõimu pump undas kahtlaselt
mootoris kahtlane tiks ning õli lekked
tagumised poolraami puksid läbi
väljalase mingi kodukootud :bs
kahjuks ei viitsind kuhugi tõstukile ajada oleks midagi veel leidnud

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.03.2010 19:13 
Kasutaja avatar

Kuulutuses kirjas: auto väga heas korras!
Kas omanik tõsimeeli arvab seda või otsib lihtsalt rohkem huvilisi?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4822 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 322  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis