Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 21:48

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 106  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Aprillikuu boikoteerimine 2010: Statoil ja Neste
PostitusPostitatud: 13.04.2010 13:20 
Kasutaja avatar

mõte on hea, aga oma närvid ei peaks vastu :D
Ja tankla saaks oma raha ka sedasi- kõige rohkem kannataksid kaaskodanikud, kes kõrges hinnas süüdi pole. Vaata, et mõne mafjossi käest piki kolpa ei saa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 13:21 

No selle miinus on see, et pm huiad tavainimesi maximaalselt näkku. Seega pool eesmärki läheks luhta(ilmselt kutsutakse ment/turva ka ja lyyakse minema teid sealt). Aga see ongi et mingi karjaga kraaksumine ei anna tihti tulemust. Seda peaks natukene teisel tasandil ajama. ametyhing(nagu päästjatel on kes käisid toompeal jne) mitte ei sõitnud kogu lillekyla ja muud komandud oma fuuradega letti.Ja teema pealkiri on ka imo natukene vale. Küsimus pole niivõrd nendes kahes tanklas, vaid yleyldises bensiini kallis hinnas. Slolehe artiklis mainiti ka ära et "kommun on teinud teema tankla boikoteerimiseks" aga seal kas kyte on 18.10 või 18:40 seal pole enam väga vahet...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 13:23 
Kasutaja avatar

mina hakkasin lukoilis ja alexelas tankima....olerex on ka nam vähem ligidal.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 13:37 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
pliibensiin 6600 kr/tonn
pliivaba 5620 kr/t
diisel 5165 kr/t

Sõiduautod kasutavad pliivaba bensiini, ehk siis 5,62 krooni kilo. Bensiini kaal on ligikaudu 0,74kg/liiter, ehk siis ühe liitri aktsiis on 4,16 krooni.

Kui ma ei eksi, siis 95 oli 17,25 kr/L, väike arvutuskäik:
6,5 kr/L impordi hind (number eelmisest postitusest, kuna vene tanklad ka kasumit teenida tahavad, siis tundub õige suurusjärk)
10,66 (6,5 + 4,16) koos aktsiisiga
3,715 (14,375 - 10,66) tanklale
14,375 käibemaksuta
17,25 (14,375 + 20%) kr/L

3,715 krooni liitrilt kuidagi palju ei ole? Oleks selleks numbriks 1 kroon, siis bensiini hinnaks oleks 14 krooni liiter (11,66 + 20% km).

Lihtsalt üle vindi keeramiseks. 15. märts Venemaal tanklas kütuse hind 8,35 kr/L. Paneme Eesti aktsiis juurde - 12,51 kr/L, kasum + laialivedu näiteks kroon - 13,51 kr/L, lisame käibemaksu - 16,21 kr/L. Kui kartelliväline tankla ostaks bensiini Vene JAEMÜÜGITANKLAST ja sh maksaks kõik maksud, siis liitri hinnaks kujuneks ikkagi 1 kroon VÄHEM kui seda praeguses kartellis. Vabaturumajandus ja muud möllud - homme Bin Laden ründab USAd, kõik inimesed sõidavad puhkusele, maailmaturuhind tõuseb, tootmismahtusid vähendati ja üleüldiselt nõudlus kasvab - tõstke, palun, 20 senti, sest ma ei oska oma rahaga muud teha kui teie taskusse suruda.

Tsiteeri:
"Rahanduskomisjoni muudatusettepaneku kohaselt tõuseb alates 1. jaanuarist 2010 pliivaba bensiini aktsiisimäär seniselt 6228 kroonilt 6615 kroonini 1000 liitri kohta ja diislikütuse aktsiisimäär seniselt 5787 kroonilt 6148 kroonini 1000 liitri kohta."

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 13:57 
Kasutaja avatar

keegiveel kirjutas:
Kes see siin teemas kõige suurem aktivist on siis :? Teemaalgataja? Hakkaks siis asja nagu rohkem ajama? Võtaks põllumehed ja autojuhtide/bussijuhtide jms ametiühingud ja asjad punti. Ajaks võimalikult palju masinaid kokku ja läheks protestiaktsioone tegema? Loosungid jms shit. Kui ikka kesklinna (toompea ja linnaviletsuse ümbruses) tunniks ajaks liikluse halvaks, oleks seda paksu pahandust küllaga, et ehk hakatakse midagi mõtlema. Asi ei ole ju ainult streetracerites, kes tahaks rehvi põletada. Paljudel eluvaldkondadel on kütusehind kõige suurema tähtsusega püsimajäämiseks. Võibolla jahh, põllumehi kampa ei saaks, kuna neil niigi odavam see erimärgistusega, aga paljud põllumehed kasutavad ka selliseid masinaid, millel ei saa sinist kütust kasutada (oma toodete turustamiseks jms). Kui see teema jääbki siin ainult halamiseks, vingumiseks, kütusetõusu delfilinkideks, siis võiks selle teema juba kohe lukustada sest asjal point puudub.

No mina olen lihtsalt see kes vihjas sellele et kütusehind on mõistetamatult kõrge ja aina tõuseb, et midagi peaks tegema, kaua võib. SR foorumi rahvas on ju väga suur osa kütusetarbijatest, võimsad autod, suured küttekulud, palju autosid, jne. Kui tavainimene sõidab autoga ainult väga vajalikke sõite, siis SR rahvas ju sõidab enamuses ikka sõidumõnu vajadusest. Kummivilistamine ja kiirendamine, cruisimine ja niisama tripid on siinsele rahvale väga tavalised, seega kulutab keskmine streetracer palju rohkem "mõttetult" kütust kui tavainimene, ehk toob kütusemüüjale rohkem sisse.

Minu eesmärk oli lihtsalt juhtida tähelepanu sellele, et ainult juba boikott Statoilile ja Nestele oleks piisav, et tangime ikka aga lihtsalt mujal.
Mingist suurest kogunemisest või loosungitega piketeerimisest pole mingit kasu, et täna karjume Toompeal ja homme läheb elu samamoodi edasi nagu varem, sest ega see midagi ei muuda. Juba siit on näha et paljudel on savi kütusehinnast, ning et paljud tangivad ikkagi Statoilis ja Nestes edasi. Ise olin ka varem Neste klient ja kunagi ammu isegi Statoili klient, kuna eelistasin tankida ühes kindlas jaamas, ning igapäevaauto omas kehtivat tehasegarantiid. Aga Statoilis tüütas ära see burgeri järjekord (kusjuures see "burks" on ju täielik saast, Staabile ikka vastu ei saa :D ) ja nüüd liitusin Neste boikotiga.
Asi on ikka põhimõttes (nagu ka Uuspõld reklaamib :D ), pole kunagi mingit sooduskaarti omanud ja ega see paari õlle raha säästmine suur kokkuhoid ei ole, aga no lihtsalt lambist ikka ei saa hindu koguaeg taevasse tõsta.

Seega parim oleks kui rahvas läheks lihtsalt kaasa sellega, et ei tangi Statoilis ja Nestes, ning kaasaks siia ka võimalikult palju tuttavaid. Meediast oli ju näha, et peale seda aktuaalset boikoti teemat hakkasid nii Statoil kui ka Neste kohe vabandusi otsima ja end õigustama, täpselt nagu Rimi teema. Seega suured juba värisevad, anname siis neile rohkem põhjust põdemiseks ja jätame nende tanklad tühjaks.

ck- kirjutas:
Minu ettepanek: kui siin alguses räägiti tanklate kinniparkimisest, siis pigem võiks ju suure massiga peale minna, igaüks tangib 2-3 liitrit korraga ja siis läheb saba lõppu tagasi, saab pikalt tanklat kinni hoida ja nagu valesti midagi ei tee kah, kui küsitakse, et mis tilgutate, siis vastate ausalt, et rohkemaks pole raha... kui teinekord küsitakse, et miks enne rohkem ei ostnud, siis ütled, et käisid raha juurde toomas 8) Iga nädal/päev erinev suurem, tihedaima kasutusega tankla (näiteks reedel kui rahvas sõidab maale ja tahavad paagid täis võtta kuskil linnaäärses tanklas. Samamood peale seda kui enamusel on palgapäev olnud ja paagid täis lastakse (on ka selliseid)

Tegelikult ei ole mingit seadust või reeglit mis keelaks mul kasvõi pool päeva tankida või tankuri ees seistes mõelda kas tankida 95 või 98. Seega pole probleemi ka tankurid kinni parkida. Ei kobise politsei, ega tanklat valvavad turvafirmad, ning mõne "oja petsi" suguse närvihaige kütuseostja füüsilise noomituse korral tuleb tal endal kallaletungi eest politseiga tegemist.
Ummiku tekitamine pole ka mingi probleem, kes mäletab veel neid grigori lindikestega tegelasi laagnas uimerdamas pronkssõduri rahutuste ajal, keegi ei karistanud neid, saivad hoopis suure meedia tähelepanu.
Veelgi parem, pargi auto tankla juurde ja kleebi auto aknale suur tekst et boikott Statoilile ja Nestele, ning et mõnes teises y tanklas on kütus x senti odavam. Kui vähemalt mõni jätab tänu sinu antireklaamile sealt kütuse ostmata, siis on asi end ära tasunud. See oleks siis nagu olemasolevate klientide võõrutamine :D

Keegi võiks mingid head kleepsud kujundada, topiks tagaaknale ja teeks "reklaami" Statoilile ja Nestele :D
(Tegelikult mul juba oli mõtteis suur kleeps "Tallinnas 40km/h" tagaaknale panna ja 38km/h sõites teid ummistada :twisted: Mul pohh, signaalitage seal taga, mina teen nagu suur jumal Ets tahab :hail Leiaks veel mõned kaasvõitlejad ka siis halvaks päris palju Tln liiklust :D )

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 14:02 

Seadus vb otseselt ei keela, aga kuna tegu on eramaaga sis võib tankla ise valida keda teenindab ja kellel palub sealt lahkuda, reeglina tehakse seda turvafirma abika, vajadusel kaasatakse ka politsei. Ja nagu sa ytsid, et paar õlle säästmine sulle midagi ei anna, siis miks sa ainule nende kahe tanklaketi peale vihane oled?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 14:07 

Facebook on elu, siis läkitan siia kah lingikese :)

Boikott: Statoil ja Neste ! | facebook

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 14:08 
Moderator
Kasutaja avatar

Kõik autodega statoili tankurite juurde, püstol sisse, 1l kütet sisse ning WC järjekorda :) Igaüks istub umbes 30 minutit potil, ülejäänud loevad ajakirju. Vahetustega teha siis võib kogu päevaks kütusemüügi nulli keerata :) Ja oma poisid autodega tankurite järjekorda kah seisma, ning ongi kõik bensiini ostjad läinud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 14:11 
Kasutaja avatar

Krt see teema kisub juba vaikselt huumoriks....Aga tehke kleepsud ära !
Ise tegin eile Alexela sooduskaardi, -15 automaadis ja -30 mujal, kuna nagunii tangin ainult seal, abiks ikka natukene.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 14:13 
Kasutaja avatar

Ma olen boikotiga kaasa läinud ja see kuu jätan Nestest kütuse ostmatta, Statoili juba ammu ei kasuta kütuse ostmiseks.
Sain ka eile Alexela kliendikaardi kätte :D

Viimati muutis Ants_M, 13.04.2010 14:20, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 14:18 
Kasutaja avatar

Ma ennetasin boikotti ja tangin juba pikemat aega ainult Trev2-st. Ja kui iga kuu erineva keti boikoteerimist imiteeritakse, siis läheb tükk aega, enne kui oma harjumusi muutma või salgama peaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 14:32 

Tehke siis autokleepsud kah ära :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 14:50 
Kasutaja avatar

Facebook's veel neid lehekülgi:
Boikott kõrgetele kütusehindadele!
Ei kütusekartellile Eestis!

EDIT: Ei tea, kas läbi käinud, aga üks hea ülevaatega leht veel: http://www.superhind.ee/gas.php?station=5

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 15:05 
Kasutaja avatar

.Markus. kirjutas:
Facebook's veel neid lehekülgi:
Boikott kõrgetele kütusehindadele!
Ei kütusekartellile Eestis!

EDIT: Ei tea, kas läbi käinud, aga üks hea ülevaatega leht veel: http://www.superhind.ee/gas.php?station=5

Lisaks: http://www.facebook.com/pages/EIRAN-Sta ... 714?ref=ts

Neid kommuune on ikka kõvasti tekkinud :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2010 15:08 

Need kommuunid on head jah, eile käisin Statoilis vaha pealekandmise svammi ostmas siis teenindajad rääkisid, et varsti lähevad hinnad alla, sest reidis olevat uued kommuunid tekkinud.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 106  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis