MantaOwner kirjutas:
Ja jutt ei käi mitte ainult ühest konkreetselt mõõdetavast SPL numbrist, millega sinu tegevus paraku piirdub, vaid peamiselt helikvaliteedist, mida on võimalik hinnata ainult kõrvaga.
Niiet ehita enne mõni tõeliselt jäikade seintega kast valmis ja võrdle selle tekitatud heli pimetestis täpselt samades tingimustes (auto, võimendi, süsteemi seadistused jne), siis on su arvamusel ka mingit kaalu.
Tõnu
Teie test oli SPL teemaline, kui ma õigesti mäletan ? Mis kvaliteeti te otsisite port tüüpi kastis ?
Minu tõeliselt jäikade seintega kast @ 800w

Tundub, et sul tuli mingi "ära panemise" soov ?
Jah testisin neid subbareid sama võimendi (tglt kahe erinevaga isegi), samas autos ja samades tingimustes !
Ja ma ütlen, et õhemas kastis, madalamale häälestatuna mängivad need subbarid oluliselt paremat SQ-d sinu mõistes !
1 kastidest oli lihtsalt sutsu madalamale häälestatud, pordid väga erineva kujuga ja kohas jne...
Ole hea poiss, ehita 100w King Audio kõlari kastile +4cm seinad ümber, nii et kasti sisemõõt ja tuuning jääb samaks, kutsu audio gurud kohale ja hinnake seda meeletut helikvaliteedi ja rõhu vahet, nagu jaksate, eeldades, et algsed seinad on 18mm, sry aga mind paneb see juba eos muigama.