Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 01.05.2025 23:56

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 206  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tõelised ostjad vs. tilganäppijad
PostitusPostitatud: 12.05.2010 09:24 

dellu kirjutas:
Selle juurdehindluse osas. Kas sa tõesti arvad, et esimene inimene, kes vaatama tuleb ostab su auto ära? Kui sa tahad autot müüa, siis peadki aja ja ka raha kuluga arvestama (autot näitamas käies). Ei saa loota ju, et esimene vend ära ostab. Kas tõesti pole enne autosid müünud siis või on lihtsalt õnneks läinud eelmistega? Muidugi minu viimase aja kogemused näitavad hoopis seda, et mida odavam auto, seda rohkem loodetakse saada (ehk siis sisuliselt 10 000 eest uut autot). Mitmed viimase aasta jooksul müüdud autod on nii 20-25000ga müügis olnud ja ikka mitmele inimesele pidi enne näitamas käima kui asja sai. Viriseti iga väikse roostetäpi üle jne (kusjuures need roostekohad olid eelnevalt telefonis ette loetud ja teada, mitte ei tulnud kohapeal üllatusena).
Kui sa aga ei viitsi ise käia ja näidata (hindad oma aega nii kalliks, siis selleks on automüügiplatsid, kes ka komisjonimüüki korraldavad). Sedasi nüüd küll võtta ei saa, et iga vaataja pealt hakkan hinda otsa ajama.

Samas selle, tulen vaatama kohta taaskord kehtib tõesti ainult üks reegel "kes ees see mees". Ma kuulan ka iga auto müümisel pidevalt tekste, ala tulen Viljandist vaatama homme. Arvata võite kas homme kedagi tuleb. Kui oled kindel huviline lepi müüjaga kokku ja maksa mingi käsiraha ära enne ülekandega. Siis on ka kindel, et autot sulle hoitakse. Mina kui müüja näen asja ikka sedasi, et see kindel võtja võib kohapeal hakata ka millegi üle virisema ja ei ostagi, siis miks ma peaks kellegi teise enne ära saatma, kuigi tema on kindlalt võtja.

Sellesuhtes, et jah esimene kohe autot ei osta on õige, tuleb tõesti aega ja kannatust varuda.

NT ühed rakvere pisid ytlesid et me hakkame tulema, ole hea tule meile teise linnotsa vastu,küsisin et kas ikka kindlalt tulead, nemad et jaja juba sõidame.
Ja läksingi teise linnaotse poistele vastu, ja näed nad olidki seal.Vaatasid auto üle, ja ütlesivad et mõtlevad.Aga see mees kes lubas tulla ja kohale ei ilmunud , temakle sõitsin ka vastu(kokku saama),jällegi 1tund päevast kadunud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.05.2010 11:54 

dellu kirjutas:
Muidugi minu viimase aja kogemused näitavad hoopis seda, et mida odavam auto, seda rohkem loodetakse saada (ehk siis sisuliselt 10 000 eest uut autot). Mitmed viimase aasta jooksul müüdud autod on nii 20-25000ga müügis olnud ja ikka mitmele inimesele pidi enne näitamas käima kui asja sai. Viriseti iga väikse roostetäpi üle jne (kusjuures need roostekohad olid eelnevalt telefonis ette loetud ja teada, mitte ei tulnud kohapeal üllatusena).

Seda tendentsi seletaks sellena, et kui varem parematel aegadel oli auto staatusesümboliks, siis olude sunnil on paljud pidanud sellest loobuma ja ostma odavama auto. Sellest lähtuvalt on levinud mõtteviis, et odav auto ongi hea auto - odav ülal pidada, amorti pole jne. Seetõttu on hakanud üha enam inimesi, kelle puhul tegelikult otseselt küsimus rahas ei ole, oma kallimat autot odavama vastu vahetama (sest raha pole mõtet loopida, enam pole auto ka selline sümbol ja vaadatakse vähem viltu võrreldes heade aegadega, kui näiteks 1.9tdi golfiga majaette keerad)
Kuna ollakse harjunud aga märksa uuema/paremas korras autoga kui enamik vanemate autode pakkumisi (mis on loomulikul teel vananedes ka pisut kehvemas seisukorras), siis soovitakse lähtuvalt mõtteviisist saada väga odavat ja täielikult murevaba autot (mis sisuliselt täidaks eelmise kallima auto koha oma omaduste poolest, aga samas maksaks kordades vähem). Muidugi pole selline asi päris võimalik, et vana auto on nagu prillikivi ja murevaba, aga lihtsalt, minu arvates on majandussurutisega laiemalt levima hakanud see "säästlik" mõtteviis, mille järgi vanad autod just nendele kriteeriumitele vastama peaksid...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.05.2010 08:35 
Kasutaja avatar

Minul eilne kogemus. Kas nüüd otseselt tilganäppija, aga "aja raiskaja" küll. Üks diisel Golf 3 hetkel müügis. Helistas, uuris seda ja teist, küsis et kas saab hinda alla kaubelda jne. Viimane küsimus siis lõpuks, et "kas järelmaksuga saab?". Kui ütlesin ei lõppes ka kõne samal hetkel. Milleks oli vaja üldse kõike muud enne uurida. Oleks võinud siis esimese asjana küsida, et kas mingit järelmaksu võimalust on, milleks siis üldse tükk aega enne lobiseda ja uurida.
Muidugi 20 000 kopikatega autot üldse järelmaksu peale osta omanikult. Leiad paar sõpra kes sulle laenavad või võtavad väikelaenu. Isegi kui ma oleks järelmaksuga olnud nõus müüma, siis ei ole ju see hind kindlasti sama, mis enne tingitud hind. Ega siis eraisik ka vabast tahtest ei pane oma raha a la aastaks seisma.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.05.2010 09:27 
Kasutaja avatar

müüsin eile oma mitsu, räägisin telefoni teel, et autol oli avarii, juhiiste nahk serval kulunud, väiksed roostetäppid, jne.. kõik vead ühe sõnaga, inimene ikka soovis vaadata.. tulin kohale, neiu oli poissiga, sõitsid vaatasid, ja 3 minuti pärast ütlesid, et tahavad ära osta, aga kuna tal ainult 30 000 eeki, aga mul autol liisingus, ja jääk on 35000 eeki, siis ma ütlesin, et mina ise ei soovi 5000 eeki pangale maksta, siis lubati esmaspäevaks sebida 5000 eeki juurde, pakkusin tüdrukule ära broneerida autot täna, tulla minu tööst läbi ja teeme lepingu ära, sest arusaadav, et keegi ei keegi ei hakka nii sama raha andma tundmatu inimesele..

aga kell 22.00 tuli inimene, ja ostis auto ära, raha minu käes, präegu lähen ajan asjad pangas korda. Kohe hellasin tüdrukule tagasi, ja ütlesin, et vabandust müüsin auto ära, et ärge otsige 5000 eeki, muidu jama tekkib, inimene jookseb otsib 5000 eeku kuskil võlgu, ja mina pärast ei võta toru vastu või mis iganes.. mida ma tahan öelda..
et on inimesed, kes ostavad tehnilise seisukorda!
mul ls oli 282 000 km, kuid auto oli korralikult hooldatud jne..
kes jagab autodes kohe oleks seda märganud, kuid kerel olid väiksed iluvead.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.05.2010 15:18 

Magusa kreemise sisuga Mitsu oli sul. Mis tal seal ninas tegemist vajas üldse? Udutuled tundusid kuidagi vildakalt ees olema piltidel. Sisu poolest jäi endalegi silma ja hind oli hea, aga 2,5bens + automaat ei ole kõige ökom kooslus paraku :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.05.2010 15:36 
Kasutaja avatar

[

Seda tendentsi seletaks sellena, et kui varem parematel aegadel oli auto staatusesümboliks, siis olude sunnil on paljud pidanud sellest loobuma ja ostma odavama auto. Sellest lähtuvalt on levinud mõtteviis, et odav auto ongi hea auto - odav ülal pidada, amorti pole jne. Seetõttu on hakanud üha enam inimesi, kelle puhul tegelikult otseselt küsimus rahas ei ole, oma kallimat autot odavama vastu vahetama (sest raha pole mõtet loopida, enam pole auto ka selline sümbol ja vaadatakse vähem viltu võrreldes heade aegadega, kui näiteks 1.9tdi golfiga majaette keerad)
Kuna ollakse harjunud aga märksa uuema/paremas korras autoga kui enamik vanemate autode pakkumisi (mis on loomulikul teel vananedes ka pisut kehvemas seisukorras), siis soovitakse lähtuvalt mõtteviisist saada väga odavat ja täielikult murevaba autot (mis sisuliselt täidaks eelmise kallima auto koha oma omaduste poolest, aga samas maksaks kordades vähem). Muidugi pole selline asi päris võimalik, et vana auto on nagu prillikivi ja murevaba, aga lihtsalt, minu arvates on majandussurutisega laiemalt levima hakanud see "säästlik" mõtteviis, mille järgi vanad autod just nendele kriteeriumitele vastama peaksid...[/quote]

põhimõtteliselt ongi sul õigus, kõik autod mis alla 10K ja ülevaatusega on kaubaks läinud minul vaid 1 nädala jooksul, samas kõik mis üle 20K olenemata heast seisukorrast ja null roostest, seisavad.... seega on aru saada et rahad liiguvad ikka kordi kitsamalt kui küprokibuumi ajal.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.05.2010 01:08 
Kasutaja avatar

Sai 3-4 aastat tagasi Audi B4 avanti müüdud. Hind oli auto24. hetke soodsaim - 32K.
Nädalpäevad pärast kuulutuse ülesse riputamist käis 2 keskkooli lõpuklassi poissi autot vaatamas, kuid neil jäi raha natukese puudu.
Järgmisena sai kokulepitud kohtumine 2 meesterahvaga kes ilmusid kohale Länkari ja A8-ga. Alguses sai ära mainitud et hind on kivist, kuna asi oli seda raha väärt. Vaatasid kapotialla ja togisid kumme - hädaldasid, et kuulutuses nägi auto 50% parem välja (vabandasin, kuna auto oli tõesti väljast tolmune sest liiklesin igapäevaselt teise autoga ja audi seisis paar päeva tänavaääres, kus teostati teetöid) - lubasin, et surveka alt läbi käijes on tulemus sama. Siis hakati 30K peale tingima (seejuures mingeid vigu leidmata) - stiilis- et võtame kohe siit automaadist raha välja ja saad sula kohe peopeale ja oled kohe rikas mees jne. :kill Kuna jäin oma hinnale kindlaks, langes nendepoolt pakutav 28K peale. Seepeale teatasin härradele resoluutselt auto uue hinna - 38K.
Nüüd küsiti ikka 30K eest autot osta, kuid kuna sellid polnud minupoolt küsitavat 38K maksma, panin kapoti kinni ning sõitsin minema.
Kolme päeva pärast helistasid keskkooli poisid uuesti - olid vahepeal puuduva raha juurde muretsenud ning läkski kaubaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.05.2010 14:40 
Kasutaja avatar

Jajah :D eks need länkari ja a8 mehed olegi kõige vaesemate killast ärimehed.... :D :D :D
Aga hea et ülesostjatele alla ei andnud ja survestamisega kaasa ei jooksnud. Koolipoisid võisid vaid hüva õnne tänada et said selle mida soovisid.

Mul käis ka seda 10K bmw 525 tds i igasugune rahvas kaemas. kõige kehvem pakkumine oli et noh 5K ja võtan kohe ära. Arvas et hoia number alles ja helista kui tahad lahti saada, neli päeva hiljem sain ikkagi lahti ja selle hinnaga mida ma ise küsisin.

Odava auto müümine on nagu vigaste pruutide pakkumine.... Igast tegelasi käib ja kõigil on oma unistused ja eeldused ja pakkumised. Kindlat pohhuisti närvikava on vaja sellise asjaga tegelemiseks.
Eriti veel vana ja odava bemari müük.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.05.2010 14:56 

nonii,
elie õhtule kell 8 helistas mindi noor kutt tartust, et ta tahab sierrat osta, ma ytlesin üks mees tuleb homme(täna) autot vaatama.
Noormes kohe, et oota ma ikka tulen täna vaatama, mõtlesin et missiis ikka las tulevad.
Hakkasid tartust tulema ja kohale jõudsid kell 12 õhtul.
HEa küll, kuna polnud linna mehed ja ei teadnud kus ülemiste keskus on, siis olin ka seekord lahke ja tulin poisile vastu.
Kohale ilmus vana volvo, ilma stangedetta ja kohe kohe läbi kukkumas.Autost voolas välja korralikult pujus u. 35-40.a. mees, tema kaine poeg, poja mingi päll ja mingi ala. 13aastan näitsik.
Mõtlesin et mis siis ikka, küsiti auto kohta küsimusi, saadi ka vastusid...Ja mida ma näen, laivi lendas mingi vanem seat kõikvõimalike automaailma tuuning junnide ja kleepsudega.
Seatis lendas välja u. 1.50m lühike junn, kellel selgas maie ja valduri aegsed riided.
Olin hämmingus.
Ja vennad hakkasid omavahel seletama kõikvõimalikest muudest asjadest aga mitte minu autost.
Lõpuks peale igasugu tingimist ja kauplemist, sain meestega kaubale, et võtavad 9000.- ära, ja veljed ja kogu muusika jääb mulle(kõik kõlarid, makk).
Vennad nõus, et lähem minu juurde annan neile talvekad alla ja lähevad oma teed, teispäeval tallinnasse arki ja kõik on ok(raha veel ei makstud).
Jõudsime minu juurde siis taheti kanali peale.olin nõus.
Kuna garaasis veel väärtuslikke asju peale kanali:D siis ütlesin väravataga, et need kes tahavad autot osta tõstavad käe, Ülejäänu vahmiil jääb väravataha.Purjus isa ja poiss tulid garaasi.
VAatasid põhja alt, olid rahul.
Kahkkasin juba kuuri minema teisi rehve tooma, siis purjutaja ütles, et treeme 8k kohe nüüd.
Ma vastasin EI.
Järgmine pakkumiine oli juba 8,5k.
Saatsin mehed viisakalt väravast välja ja soovisin ohutut tagasiteed.
Vot sellised mehe käisid mul kell 12 külas.
KARM.-

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.05.2010 22:53 
Kasutaja avatar

Sain sellise meili, ilmselt tegemist kõige suurema tilganäppijaga üldse :kill

Auto: http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... 1d33afc942

Irw lilla auto. :D
Aga mulle meeldib, hind on teil veits kõrge. Keegi ei ostaks sellist värvi autot
sellise hinnaga. Aga mul raha on ja mina oleks selline kes võiks maksta niipalju
selle eest. Kui tihti õli on autol vahetatud? Kas laenad ka seda 1-2 päevaks. Kütuse
ma maksan ise kinni, see pole probleem sest mul raha on.

tossukunn@hot.ee

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.05.2010 22:57 
Kasutaja avatar

Sama siin.

Auto: http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... 3a52569c45

Vot sellist nelikveolist autot ongi mul just vaja. Kerge,väike ja nelikveoline. Hind on muidu päris suur, seda vist keegi ei ostaks selle hinnaga ära. Aga minul raha on ja sellepärast ei tasu muretseda. Kui tihti õli oled vahetanud ja mitme kilomeetritagant? Kas 1-2 päevaks laenata ka saaks masinat? Saan siis ära proovida selle auto kas see nelikvedu sobib mulle või mitte. Sellest mingist väiksest proovisõidust mis mingi muidu teha saab ei saaks ma midagi aru ega teada.Kütuse ma maksaksin ise kinni, sest mul raha on.

tossukunn@hot.ee

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.05.2010 23:34 

DeLaBig kirjutas:
Sama siin.

Vot sellist nelikveolist autot ongi mul just vaja. Kerge,väike ja nelikveoline. Hind on muidu päris suur, seda vist keegi ei ostaks selle hinnaga ära. Aga minul raha on ja sellepärast ei tasu muretseda. Kui tihti õli oled vahetanud ja mitme kilomeetritagant? Kas 1-2 päevaks laenata ka saaks masinat? Saan siis ära proovida selle auto kas see nelikvedu sobib mulle või mitte. Sellest mingist väiksest proovisõidust mis mingi muidu teha saab ei saaks ma midagi aru ega teada.Kütuse ma maksaksin ise kinni, sest mul raha on.

tossukunn@hot.ee

Hahahaa,paras huumor.
Ei tea kas see miski uus petuskeem või. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.05.2010 00:51 
Kasutaja avatar

Er!k kirjutas:
DeLaBig kirjutas:
Sama siin.

tossukunn@hot.ee

Hahahaa,paras huumor.
Ei tea kas see miski uus petuskeem või. :D

Ilmselt rahaboss on Siberist taas koju käima tulnud..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.05.2010 09:47 
Kasutaja avatar

Mina oleks nõus. Võiks teha lepingu, kus laenutuse tagatisrahaks oleks auto hind ning kohustus auto peale laenutusperioodi ära osta, vastasel juhul tagatisraha ei tagastata. Kuna raha pole probleem, siis peaks toimima. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.05.2010 09:50 
Kasutaja avatar

Sama kiri mulle:

Otsingi just head võimast nelikveolist autot. Hind veits krõbe on nii vana auto kohta ja läbisõit sammuti suurem kui 300tkm. Aga ma olen rahaliselt infomeeritud. Rahaga mul mure ei ole. Toimib nelikvedu hästi? Saab 1-2 päevaks proovisõiduks ka masinat laenata, et proovida audi mõnusi ja siis teada anda sulle kas see masin sobib mulle. Kütusepärast pole vaja muretseda, sest selle maksan ma ise kinni oma taskust lihtsalt oleks tore kui lasete ennnem paagi täis ka(pärast maksan nigunii niipalju knni kuipalju ma paagist ära olen raisanud)

tossukunn@hot.ee

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 206  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis