chez kirjutas:
Indro,
Pole päris ilus sokki teise inimese suhu toppida, arvasin et oled mõistlikum inimene- tekkib tunne et oled mingi endine Gestapo töötaja või kuulud BHRA ususekti. Siiamaani pole ühtegi halba sõna ütelnud OMC korraldajate, nende turvanõuete või isegi BHRA vastu, seega ei saa aru kus selline vaiba alla surumise suhtumine on tekkinud. Miks ma pean mingi asjatundja või korraldaja olla oma seisukohta avalikus tänavakihutajajte foorumis avaldada?
See et OMCl on ohutum kui tavaliikluses minu arvates, pidi olema kompliment korraldajatele olema.
Alguses oli ju mingi hala, et reeglid teevad Maksimile liiga ja ma ei tea mida veel?
Tsiteeri:
Kordan veel oma seisukohta ja aeglaselt:
1) OMC korraldajate nõuded üle 310 sõitvatele autodel on täiesti põhjendatud ja kooskõlas Kiltsi ja teiste mahajäetud lennuväljade teeoludega.
Tore et sa lõpuks sellest ikka aru said, et need reeglid on võistlejate enda ohutuse tõttu sellised.
Tsiteeri:
2) Kui ükski esinduslik maantee siin banaanariigis ei ole ohutu tänavalegaalse autoga üle 300 sõita kui muu liiklus on kinni ja päästeteenistus kohal, või see on võimatu- Äkki tasub leppida töötava lennuvälja kasutamist nagu Joensuu streetreisserid on seda teinud. Saan aru et Tallinn ja Tartu lagevad ära, aga äkki Kuressaare on paindlikum.
Keegi ei ole öelnud, et Eestis pole mõnda sellist teelõiku kus on ohutum sõita kui Kiltsi lennuväljal. Ma usun, et ka Tallinna lennuvälja annaks
mingi rahasumma eest kinni panna aga kes selle kinni maksab? Palju meil võistlejaid sinu arust alles jääb kui osavõtutasu 1500 - 2000 peale tõsta? Ma ei tea kui kursis sa maailmas toimuvaga oled aga reaalselt raha andvaid toetajaid sellisele üritusele tänapäeval eriti ei leia.
Me kaalusime tegelikult juba see aasta võistluse viimist Piibe "lennuväljale". Paraku on ka seal mitu aga, esiteks tunduvalt suuremad korraldamise kulud ja teiseks ohutus. Pidurudsmaa on seal isenesest
palju pikem aga ohtlikuks võib osutuda kahelpool teed olev võsa mis just pidurdusmaa alguses rajale lähemale tuleb.
Tsiteeri:
3) Selle asemel et võistlust korraldada, äkki tasub testipäeva formaadi kasutada. Eesmärk ju teada saada palju ühe tavainimese auto saab miilil kätte, mitte kes on Eesti meister lõppkiiruses. Ise olen tänu võistluse asardile OMC-l kunagi hoogu sattunud, ja lollusega hakkama saanud.
Ja mida see formaadi muudatus siis võistlejale annab, võimaluse kiivri arvelt kokku hoida? Nii palju kui mina aru olen saanud, siis Soomes ongi lõppkiirus"võistluste" osa täiesti reguleerimata. Ma ütlen ausalt, et kui meil poleks selliseid reegleid, siis mina ei korraldaks ka ühtegi üritust. Me ei ela küll USA-s aga mingi jama puhul vastutab tagajärgede eest korraldaja/peakohtunik. Selle paberiga mille võistlejad enne võistlust allkirjastavad pole kohtus tõenäoliselt midagi teha.
Tsiteeri:
4) Kui on hea rada olemas, saab ohutult ka 400 sõita, ilma et oleks pidurdusvarju, tulekustutussüsteemi ja toruraami, kui ei ole tegemist VÕISTUSEGSA
Kindlasti saab aga kas sa räägid siis sama juttu kui autol näiteks rehv puruneb sellisel kiirusel?
Tsiteeri:
Kujutan juba ette kuidas Artur SL55le ja Sheff Skyline-ile oma suure vaevaga sebitud nahksisut ja muusikat hakkavad lõikama et toruraami sisse panna, ja tagastangesi lõikama et langevarju aasa kinnitada.
Mootorisport ongi selline, et võimsuse/kiiruse lisandudes peab ka auto turvalisemaks muutuma. Kui seda ei tehta, siis tuleb järelikult pealvaatajana jätkata.