Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 12.05.2025 00:58

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 198 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kas noorte juhtide autode võimsust peaks piirama?
PostitusPostitatud: 17.06.2010 09:00 
Kasutaja avatar

Siit jääb mulje, et enne 25 aastaseks saamist pole üleüldse mõtet autorooli ronida kuna kõik alla 25 aastased on lollid oskusteta huligaanid ja kõik üle 60 aastased on pimedad, lollid ja aeglase mõtlemisega. Ehk siis parim iga autoga sõitmiseks on 25-60, sest siis ollakse kõige korralikumad ja mitte keegi ei kihutaks ja maailm oleks avariidest vaba. :kill
Sellepärast, et 10st 2 ei oska sõita ei tuleks mitte piirata auto võimsust vaid pigem mõelda kuidas need 2 üleüldse liiklusesse pääsesid. Võibolla saab lube liiga kergelt? Paljudel on ju suhtumine, et "Ah kukkusin eksamil paarkorda läbi, küll ma uuesti proovin". Liiklus pole bingo kus "teine kord läheb paremini" ning muidugi vahest teeme me kõik mingi vea aga need vead ei tohiks olla sellised millest päästab väiksema mootoriga sõitmine.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2010 09:02 

naiste teema on muidugi eriti valus. Kui noortele juhtidele anda kuni 100kw siis naistele peaks see olema kuni 50kw. Veel parem - jalgrattad ainult kätte anda. Aga kardan, et ka sellest pole mitte muhvigi kasu. See on ikka päris jube mida nad liikluses korraldavad. Nad lihtsalt ei näe teisi ja ei arvesta nendega. Ma ei tea paljud teist selle aasta tsikli vs auto kokkupõrgete statistikaga kursis on, aga VÄGA palju lakse on toimunud nii, et naine on peateele ette keeranud.

Tartus oli eelmine nädal selline huvitav asi et tsiklist sõitis mööda peateed. Naine tuli kõrval tänavalt ette ja kuna tsiklist järsku pidurdas, siis pani külje maha otse naise auto kõrval. Kokkupõrget ei toimunud. Naine kihutas selle peale minema! Kuna number jäeti meelde, siis helistas mees kähku politseisse ja nende kõne peale tuli see naisterahvas tagasi. Ja tegi suured silmad ning ütles, et tema ei ole üldse midagi näinud ja tema pole selles üldse osalenud. NO KRT! Sry et offtopic aga see oli väike näide mis meie igapäevaliikluses toimub.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2010 09:15 
Kasutaja avatar

Jälle suhtumine "üks tegi järelikult on kõik samasugused". Senikaua kuni on 2 täiesti erinevate sõiduoskustega inimest ei saa öelda, et kõik naised või kõik noored ei oska sõita.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2010 09:24 
Kasutaja avatar

Ma usun, et me kõik oleme näinud naisjuhi poolt sooritatud manöövrit, mis lausa hiilgab absurdsusega ning millest jätkub juttu kohe pikaks ajaks. Ülejäänud naisjuhte me lihtsalt ei märka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2010 09:27 
Kasutaja avatar

infidel kirjutas:
Ma usun, et me kõik oleme näinud naisjuhi poolt sooritatud manöövrit, mis lausa hiilgab absurdsusega ning millest jätkub juttu kohe pikaks ajaks. Ülejäänud naisjuhte me lihtsalt ei märka.

Manööver manöövriks aga miks naisjuhte nii palju tõsistesse õnnetustesse ei satu kui sellised 20+-3 juhid?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2010 09:28 
Kasutaja avatar

Mis neist noortest piirata :hail Alustuseks tuleks keelata:ühistransport ja õppeautod,taksod, rekkad jne. ELU OLEKS NAGU LILL :think 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2010 09:37 
Kasutaja avatar

infidel kirjutas:

Ma usun, et me oleme näinud kõik samasugust sooritust ka meeste poolt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2010 09:52 
Kasutaja avatar

3lvis kirjutas:
infidel kirjutas:

Ma usun, et me oleme näinud kõik samasugust sooritust ka meeste poolt.

Kindlasti oleme. Aga sellest ei räägita nii palju. Umbes nagu Delfi pealkirjades automargi kajastamine, sõltuvalt sellest, kas tegu oli BMW-ga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2010 11:03 
Kasutaja avatar

minu meelest enamik debiiikuid, kes load saavad, ei peaks üldse vabalt liikuda saada, ilma järelvalveta, ei autoga, ega ka jala... :kill
ja kui hakata kilowatte piirama,siis 100kW on ilmselgelt iiast. Omalt poolt makuks maksimaalselt algajatele 53kW.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2010 11:25 
Kasutaja avatar

täisdebiilsus :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2010 11:26 

audikupee kirjutas:
naiste teema on muidugi eriti valus. Kui noortele juhtidele anda kuni 100kw siis naistele peaks see olema kuni 50kw. Veel parem - jalgrattad ainult kätte anda. Aga kardan, et ka sellest pole mitte muhvigi kasu. See on ikka päris jube mida nad liikluses korraldavad. Nad lihtsalt ei näe teisi ja ei arvesta nendega. Ma ei tea paljud teist selle aasta tsikli vs auto kokkupõrgete statistikaga kursis on, aga VÄGA palju lakse on toimunud nii, et naine on peateele ette keeranud.

Tartus oli eelmine nädal selline huvitav asi et tsiklist sõitis mööda peateed. Naine tuli kõrval tänavalt ette ja kuna tsiklist järsku pidurdas, siis pani külje maha otse naise auto kõrval. Kokkupõrget ei toimunud. Naine kihutas selle peale minema! Kuna number jäeti meelde, siis helistas mees kähku politseisse ja nende kõne peale tuli see naisterahvas tagasi. Ja tegi suured silmad ning ütles, et tema ei ole üldse midagi näinud ja tema pole selles üldse osalenud. NO KRT! Sry et offtopic aga see oli väike näide mis meie igapäevaliikluses toimub.

Ja nii teevad ainult naised?? Kui nüüd tahaks norima hakata, siis võiks hakata ka kümneid-kümneid väikeseid näiteid tooma, mida korraldavad meesjuhid. Aga ma ei taha norida, sest ma absoluutselt ei kannata must-valget maailmavaadet ja üldistusi. Kui piirang tuleks-oleks, siis kõikidele, mille poolest nüüd naine kuidagi klass alam on?

Mingil määral ma muidugi pean nõustuma, et sellist hajameelsust ja tähelepanupuudust esineb naissoost isikutel rohkem aga nagu Alar ütles
Tsiteeri:
Manööver manöövriks aga miks naisjuhte nii palju tõsistesse õnnetustesse ei satu kui sellised 20+-3 juhid?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2010 12:33 

Siin teemas on ikka jube palju üldistamist ja väga vastakaid arvamusi. Ei ole mõtet teha maha noori, vanu ja naisi. Asi ikka pigem rooli ja istme vahelises tihendis. See suhtumine, et noortele ei tohiks üldse autot anda, on väga häiriv, sest kõik on kunagi algajad olnud. Sõidan ise ka alles vahtralehtedega ja mul ei olegi vaja võimast autot, hetkel sõidan universaalkerega VW-ga millel 66 kw (ei ole just tüüpiline noorteauto) ja ise sellega väga rahul. Ei vaidlegi vastu, et osad noored tõmblevad ja kõvatavad liikluses. Kuid endal olnud ka halbu kogemusi vanemate inimestega (30-40 aastastega), kes on liikluses väga palju debiilsusi teinud, maanteel möödasõidul peaaegu kraavi surunud jne.
Ise üritan liigelda nii, et ei põhjustaks ohtu teistele ja ootaks, et ka teised nii liikleksid. Ei hakka eitama, olen ise ka kiiremini sõitnud, kuid põhiliselt siis, kui teed on tühjad ja teisi ei ole lähedal.
Kõigi jaoks ei olegi auto kõvatamiseks, vaid eelkõige transpordivahendiks.
Seega ei pooldaks selliset piiramist, sest see küllaltki üldistatud ja läbimõtlematu.
Nagu ka ennem mainiti, siis kõik oleneb ikkagi juhist endast, mitte vanusest ja soost. Aga alati leidub neid, kes ei suuda(või ei tahagi) normaalselt sõita. Kõik lihtsalt ei ole autorooli loodud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2010 13:05 
Kasutaja avatar

revolt kirjutas:
pigem võiks noortel kontrollida, neil kipub lihtsamalt LE ununema. kedagi pole kohustatud sõitma maanteel 90ga ega asulas 50ga, kui sõidavad aeglasemalt on nemad oma panuse andnud, jõuavad sihtkohta ühes tükis. kui oled sunnitud mööda sõitma, teed seda omal vastutusel ja pead tagama kaasliiklejate turvalisuse.

Äkki kontrolliks enne sinu teadmisi? Põhjendamatult aeglaselt ei tohi ka ikka sõita. :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2010 13:24 
Kasutaja avatar

põhjendamatult aeglaselt võib sõita küll, kuigi seoses sellega ei tohi takistada teisi sõidukeid. Pole mina veel oma silmaga näinud, kui mingi vanur liikleb asulavälisel teel mingi 50ga, see kui liigeldakse asulavälisel teel 80ga ei ole põhjendamatult aeglane sõit.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2010 14:02 

vanusest rääkides, mul tean enda maakohast ühte tädikest, kes on umbes 90a (täpset vanust ma ei tea aga sinna tuuri on ta raudselt)... ja ta oli paar kuud tagasi NIII solvunud kui sai teada, et tema tervisetõendit juhilubade jaoks pikendati AINULT 1 a :D ma ei ole küll ta autos sõitnud ega midagi, aga pealtnäha on tädi krapsakam kui mõned noored...

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 198 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis