Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 12.05.2025 01:20

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 198 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kas noorte juhtide autode võimsust peaks piirama?
PostitusPostitatud: 17.06.2010 22:38 
Kasutaja avatar

Imestama panb, kui lühinägelikud on need inimesed, kes siin kooris hõiskavad, et see on :bs ja et ka 45kw autoga saab kihutada ja surma saada.

Kuna ka kaine peaga saab ennast ja teisi väga edukalt surnuks sõita, siis kas oli kunagi aegade alguses joobes sõitmise ära keelamine ka mõttetu ajude nssimine?

Ma olen 100% kindel, et kui selline seadus vastu võetaks, väheneks surmaga lõppenud õnnetuste arv (kasvõi natuke, aga väheneks). Sellegipoolest oma arvamust antud küsimuse suhtes ma avaldama ei hakka (poolt või vastu).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2010 22:39 

Kindlasti on piiratud lubade kohustamises palju vastu rääkivaid tegureid, mis selle rakendamise väga raskeks teevad, aga võimatu ta tegelikult ei ole. Olgu sellega kuidas on, aga palju lihtsam oleks reformida koolitust. Praegu saab isik tormata liiklusesse väga lihtsalt, suurem osa sõidab isegi kaks talve ilma libedasõidu kogemusteta, mis muudab selle koolituse mõtte kahtlaseks. Mis kasu on õppida sõitma libedal, kui eelnevalt sõidetakse kaks talve? Muidugi on võimalik seda koolitust läbida varem, aga paljud seda teevad? Mõni pikendab veel esmaseidki, et seda edasi lükata.
Aga Bussijänes, nii see kipubki olema ju. Kilovatid teelt välja ei sõida... juht sõidab ning seda teeb ta olenemata kilovattide arvust. Samuti ei pruugi peres alati leiduda piisavalt lahjat autot. Kas siis juhul, kui keegi noor lubade omanik sooviks näiteks korra nädalas poodi minna autoga, peaks endale soetama lahjema auto? See ei ole odav lõbu.
Selliste jaburate seaduste asemel peaks keskenduma liikluskasvatusele!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2010 00:07 
Kasutaja avatar

Libedasõidukoolituse mõte (läbiviija ütles ise) ei ole mitte õpetada, kuidas libedates oludes sõita vaid näidata, kui suur vahe on 1-2 km/h kiiremini või aeglasemalt sõites.
Jänku, sa numbreid oled toonud või lahmid samamoodi üldistades nagu teisedki? :D Ning palun ära võrdle õunu apelsinidega (kilowatt versus promill).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2010 08:53 
Kasutaja avatar

aivo28 kirjutas:
noored on lambad, midagi pole teha. iga päev näen neid nublusid linnavahel, pea laiali otsas ulmemanöövreid tegemas. kogemused ja ohutunne tulevad aastatega, midagi pole teha. ega enne aru ei saa, kui paar korda lepikus ära käidud. siis selgub tõsiasi, et 100kmh külg ees polegi nii lihtne sõita :D

jumal tänatud, et ise kunagi sigullide ja 318 bemmiga algust sai tehtud. oleks kohe miski korraliku püssi alla saanud, oleksin ka tõenäoliselt kabelis ammu. mis teha, olen ka noor olnud kunagi :D ja suht ajuvabasid asju sai tehtud...

ja jälle sa üldistad kõiki noori ning paned kõik ühte patta. enne juba ka siin kirjutatud, et sa ei saa öelda, et KÕIK noored tegid nii ja KÕIK naised nii.. muidugi tulevad kogemused aastatega, kuid tihtipeale on noored palju korralikumad liiklejad kui vanad, kuna vanemad sõidavad nii kuidas tahavad(tihit ei pea liiklusmärkidest kinni ning sõidavad nii nagu neil juba käpas on). Hea näide selliste sõitjate kohta on taksojuhid(mitte kõik, aga suur osa), kes on enda meelest on jubedamad sõidukunnid, kuid tglt seda ei ole.. noored aga enamasti on palju ettevaatlikumad ning võivad küll vähe aeglasemalt sõita, kuid peavad rohkem LE'st kinni. ja nagu enne ka juba öeldud, et ega vanus või kw'd ei sõida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2010 08:58 
Kasutaja avatar

BussiJänes kirjutas:
Imestama panb, kui lühinägelikud on need inimesed, kes siin kooris hõiskavad, et see on :bs ja et ka 45kw autoga saab kihutada ja surma saada.

Palun ütle mulle kuidas need kw-d päästavad? Kui ma maantee peal satun 100ga laupkokkupõrkesse siis mul on tuimalt savi mitu kilowatti või mitu õlle pudelit mul seal kapoti all oli. Kui ma kruusa teel 120nega kihutades puusse lendan on mul ka täiesti savi kas ma sain 0-100ni 10 sekundiga või 15ne sekundiga.
Ennem kui sa ei näita teaduslikult tehtud statistikat, et võimsuse piiramine päästaks elusid suurel määral on su enda jutt :bs ja ma jään enda arvamusele kindlaks. Huvi pärast võiksid tuua ka paar näidet kus on kasu lahjast mootorist?

aivo28 kirjutas:
noored on lambad, midagi pole teha. iga päev näen neid nublusid linnavahel, pea laiali otsas ulmemanöövreid tegemas. kogemused ja ohutunne tulevad aastatega, midagi pole teha. ega enne aru ei saa, kui paar korda lepikus ära käidud. siis selgub tõsiasi, et 100kmh külg ees polegi nii lihtne sõita :D

Pärnu viga vist aga miks ma ei märka pidevalt mingeid "ulmemanöövreid" tegemas? Muidugi vahest mõnel läheb natuke sassi aga noo see on täiesti vabandatav algaja juhi puhul ja eks kogenenud juhilgi võib vahest mõni viga sisse tulla aga noo ma ei näe ikkagi kuidas päästab linnas ristmikul ette keeramisest lahja mootor? Mingi "ulmeägeloogika" vist?
Tsiteeri:
oleks kohe miski korraliku püssi alla saanud, oleksin ka tõenäoliselt kabelis ammu.

Oleks sa liigelnud korraliku auto mitte vanarauast toodud põllurallikaga siis vaevalt sa korraliku autot niimoodi hooranud oleks ja ega seda, et sul endal mõistus null ja natukene loll ei vabanda välja sellega, et "Ma kunagi veel olin kogemusteta, siis kihutasin võssa ja võsas pead põrutusega sain kogemused"

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2010 09:14 
Kasutaja avatar

vähem kW-si annab juurde selle, et sa ei jõua nii ruttu kiirendada ja ei jõua selleks ajaks ristmikkule välja sõita, kui keegi küljepealt sisse lajatab. Samuti, kui tahad 100m pärast vastu puud sõita siis suuremate kW-dega masinal on selleks ajaks suurem kiirus saavutatud, kui väiksemate kW-dega :wink:

Neid olukordi võib pastakast palju välja imeda, kus vähemate kW-dega poleks sa jõudnud sinna kohta, kus suuremate KW-dega avarii/kokkupõrge toimus.

Kasvõi maanteel rekkast möödasõites ja laubakat pannes. Väiksemate kW-dega ei jõua sa rekkale poolepeale ja sõidad ennast kasti, ning rekka ei pea oma sõidutrajektoori muutma. Suuremate kW-dega jõuad peaaegu mööda rekkast ja paned vastutulijaga laubakat, aga siis peab ka rekka kraavi keerama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2010 10:18 

Võibki vist vaidlema jääda. Statistikaid ka mitte keegi ei suuda välja tuua - kaasaarvatud mina ise :D
Mingi aeg räägiti, et Eestis on 10-st venelasest 7-8 karistatud. Vot see on lahe statistika, nahhui blät. :D
Raiun ikka veel sama asja, et mõistus tuleb vanusega ja kogemusega. Kogemus tuleb vanusega ja sellega, kui tõmmatakse lepikusse või tekib selline ohuolukord, kui kruusa peal 120kmh ei keerata rattaid vastu :D Mõnel tuleb peale sellist asja mõistus pähe, aga mõnel ei tule see ka peale 10 teelt välja sõitu. Siis tekib küsimus, et miks loodus ise lolle välja ei reguleeri. Kas jumal hoiabki lolle?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2010 10:37 

Krt ma ei saa aru kas te olete kadedad teiste peale, et ei suuda ise võimsat autot osta ja siis tahate kohe ära keelata.
Kui mina kahe aasta pärast load peaks saama, siis ma küll kavatsen ema V6 mondeoga sõitma hakata ükskõik mida seadused keelavad või mitte. Selle autoga saab vähemalt normaalselt kummi põletada mitte nagu mingi aeglase alla 100kw autoga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2010 10:41 

sexbomm kirjutas:
Krt ma ei saa aru kas te olete kadedad teiste peale, et ei suuda ise võimsat autot osta ja siis tahate kohe ära keelata.
Kui mina kahe aasta pärast load peaks saama, siis ma küll kavatsen ema V6 mondeoga sõitma hakata ükskõik mida seadused keelavad või mitte. Selle autoga saab vähemalt normaalselt kummi põletada mitte nagu mingi aeglase alla 100kw autoga.

Extra tegid konto selle jaoks, et näidata, KUI KÕVA LEHT SA OLED+VIP ka..... :kill :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2010 10:44 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:
sexbomm kirjutas:

Extra tegid konto selle jaoks, et näidata, KUI KÕVA LEHT SA OLED+VIP ka..... :kill :kill

raudselt kellegi varikonto, kes ei julge oma konto alt kõvatada või on üldse juba lubade/autoomanik ja püüab oma 4 aastast väikevenda mängida :kill

Moded kontrollige IP aadresse :wink:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2010 10:44 

Mina teeks nii, et vahtralehega alla 200kW masina rooli istuda ei tohi. Ebapädevad autojuhid ei oska maanteel käike alla vahetada ja rekkast mööduda ning õnnetused on kärmed tekkima. Kui vahtralehemehel on korralik kubatuur ees siis tunnen ka mina end maantel turvalisemalt.

Nagu enamus õnnetusi eestis oleks tingitud meeletutest kilovattidest. :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2010 10:48 

keegiveel kirjutas:
vähem kW-si annab juurde selle, et sa ei jõua nii ruttu kiirendada ja ei jõua selleks ajaks ristmikkule välja sõita, kui keegi küljepealt sisse lajatab. Samuti, kui tahad 100m pärast vastu puud sõita siis suuremate kW-dega masinal on selleks ajaks suurem kiirus saavutatud, kui väiksemate kW-dega :wink:

Neid olukordi võib pastakast palju välja imeda, kus vähemate kW-dega poleks sa jõudnud sinna kohta, kus suuremate KW-dega avarii/kokkupõrge toimus.

Kasvõi maanteel rekkast möödasõites ja laubakat pannes. Väiksemate kW-dega ei jõua sa rekkale poolepeale ja sõidad ennast kasti, ning rekka ei pea oma sõidutrajektoori muutma. Suuremate kW-dega jõuad peaaegu mööda rekkast ja paned vastutulijaga laubakat, aga siis peab ka rekka kraavi keerama.

Vanus, autosõidu kogemus paluks ka kirjutada. Aga selle posti järgi lähed sa ikka päris udujorssidega ühte patta. Kui sa nüüd oma rohud alla neelad, siis loe oma post mõttega üle: Mille krdi pärast ma peaksin üldse kiirendama, et ristmikule välja sõita selleks, et keegi mulle sisse lajataks. MILLE KRDI PÄRAST MA PEAKSIN TAHTMA 100m PÄRAST VASTU PUUD SÕITA JA SELLEKS KIIRENDAMA? Ja mõnes rekkast mööda sõita on 100kw pill IGA KELL 100 korda turvalisem, kui mingi roller.
Aga tegelikult käis siin ennem hea point läbi-kui sul on korralik auto, siis sa ei hoora seda(mäletan enda algusaegadestgi, et kiirendati kyll ja lasti ketsi ja tõmmati naabermaja muru peal kylge aga see oli selline tegevus et ma ei kujuta ette et ma oleks pidand seal virna panema, yhtegi eriti hulljulget asja korda ei saatnud ja väikese täristamisega sai oma nooruspõlve rallimaanja ära toimetatud.
Teisalt kui ma nyyd mõtlema hakkan, siis igast suurte motodega autodega õnnetused on KINDLASTI kordades harvemad kui mainstream krüsadega, millel on ilmselt anyway alla 100 kw, nii et kuidas selline seadus peaks midagi aitama? kui vaadata mitu 150´ kw masinat aastas sodiks sõidetakse ja mitu neist on vahtralehte siis ma arvan et see on ysna väike nr. Suurem osa süidetakse kuskil kylavahel sierraga posti ja asi ants

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2010 11:28 
Kasutaja avatar

ma ei saa aru, mida te vingute (jah, ka sina eelmine kirjutaja) siin nii palju? Miks te muutute isiklikuks, kui teiste arvaus teie omaga ei ühti? Pole sinusuguse junni asi, ku vana ma olen ja kaua rooli keeranud. Mina avaldasin alguses oma arvamust (nagu ka kõik teised) aj siis tuleb mingisugune ahv siia minu vaatenurka ümber lükkama? Ma olen kauem autoga sõitnud, kui paljudes 7 aastastel, siin keskkonnas, vanust on ja minu veendumusi sa oma jauramisega ümber ei lükka...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2010 11:49 

kui sul on vanust ja sinu yleeelmises postid avaldusid sinu vaated siis on mul sinust tõesti kahju. Vähene kogemus ja noorem vanus vabandaks nii mõndagi aga jah...
(ja kuna ma tunne sind, siis pole need postid mõeldud isikliku solvanguna, lihtsalt ajuvaba jutt tekitab soovi sinu maailmavaadet parandada)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2010 11:50 
Kasutaja avatar

Lihtsalt vahemärkuseks - http://www.mnt.ee/atp/index.php?id=41977 on 2009. aasta liiklusõnnetuste statistika. Muuhulgas on tehtud ka jaotusi vanuse ja soo järgi.

Tõsi, auto võimsust see statistika ei sisalda. Ma ei tea, kas Eestis on vastavasisulist uurimust tehtud. Kui ei, siis võiks keegi usin kasutaja, kellel lõputöö teemat (näiteks TTÜ teedeinstituudis) veel pole, selle enda peale võtta. Kui viisakalt küsida, siis on igasugused ametkonnad vägagi lahked oma andmeid jagama.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 198 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis