Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 14.05.2025 17:52

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 940 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 63  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Auto, mida sa endale kunagi ei ostaks.
PostitusPostitatud: 16.06.2010 09:36 

Ilmselgelt ei ostaks ma endale ühtegi 2L -st suurema mootoriga liikurit (kui just veoki järele vajadust ei teki) igapäevaseks liikumiseks kuna sellistel ei ole meie teede ja vahemaade juures lihtsalt mõtet.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.06.2010 14:50 

mario. kirjutas:
ei taht kedagi solvata selle Sparki koha pealt, lihtsalt aegade jooksul nõudmised on muutunud.

Ühe auto võin siia veel lisada - Toyota Auris.
Vana mudeli puhul ei meeldinud see kässar - vabastamiseks oli kässaril liugur ja peale tõmmates oli tükk tegu, et maha saada ja seetõttu on ka enamik Auriseid juba remondis/hoolduses käinud. Facelift mudel on tegelikult väga äge, välimus on tehtud nüüd uue Avensise ja Verso järgi. Samuti sai mootor veidi tuuni - 1.6 liitrit ja 97kW. Sai eile tehtud pikem ots - rahulikult 100ga sõites näitas kompu 4.9-5.2 vahel. Pole paha. Rool on alt kandiline ja summuti kuju on veidi teine, et pööret andes tundus hetkeks, et siin on 2.0 kone. Aga eih. Kässari kang on muudetud samuti - jumal võttis vist kuulda ning nüüd on see "õige" kang. Aga sellega ka asi piirdub. Olen 181cm pikk ning ütleme nii, et mugavat asendit on raske leida. Mitu korda jäin maanteel seisma, sättisin. Kuid ikka ei saanud käele tuge ning istmepatja reguleerida ei saa, iste liigub tervenisti nagu kiiktool.. See rikkus asja minu jaoks ära. Tagaistmel on vähe ruumi jalgadele ja pagassiruum on napp (olen harjunud väga vist universaalidega juba). Aga noorele perele hea auto kindlasti just väiksuse ja ökonoomsuse poolest.

PS. Teema on siiski ju, et millist autot ma ENDALE ei ostaks. :)

Julge poiss, hammustad kätt, mis sind toidab :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2010 19:44 
Kasutaja avatar

hahe...
no oma arvamuse olen ma kõigile välja ka öelnud. :D Juhataja seisis mul kõrval, kui ma ütlesin, et muidu äge ja summuti joriseb ka nagu mõnusalt, välimus on "uuem", kuid sõita on paras kits. See rool on tõesti tundlik maanteel, linnas on OK.
Pigem hakkaks juba ökomeheks ja sõidaks ka Priusega (muide, kes ei teadnud, siis Priuse plastdetailid on kõik lehmasõnnikust toodetud :) )

maxtor, seda sa räägid praegu. Kui sul on vaja 4 inimest + korralik kogus läbu ka kaasa vaja vedada, siis vaatame, mis sa siis räägid. Oli ka tööauto kunagi Golf V, 1.4. Tühjalt oli veel enamvähem - keskmine 7L kandis. Aga nii kui 4 inimest peal, siis enam minna ei jaksa ja kütet läks rohkem, kui ülemuse Lexus-jeebul.
Isiklikult alla 2-liitrise just ei võtakski. See küttekuluvahe on nii minimaalne ja kõrv puhkab. ON ikka vaks vahet, kas su auto sõidab maanteekiirusel 4000rpm või 1800. Minu auto oma 2600rpmiga on veel suhtkoht vaikne.

Nüüd lisaks siia veel ühe auto, Suzuki Swift:
Pilt
Tegu oli siis 4müttajaga. Ütleme nii, et isegi üllatavalt vaikne ja suure heina sees kinni ei jäänud. Lisaks ei pannud me tähele, kuni heina sees juba mutta sõitsime. Läks sealt ka läbi.. Või noh, osaliselt... Tagasillas oleks justkui plastiliin. Osad detailid väändusid ning 30 000km läbinud auto vajas juba pooltelje otsa, kardaaniristi, üks laager undas ning mootor käis väga toorelt. Ühesõnaga seda naised ostaksid, kuid mehed ilmselt oleksid masenduses. Mugavat asendit raske leida, iste oli kõva, rool jällegi - väga kerge, kuid kohati nagu tuim, eriti kui sõita 100ga kergest langust alla, siis hakkab nina närveerima ja samal ajal rooliga vastu punnides tekitab juht rohkem kahju, kui auto ise, kuid mis parata, mitu korda oli tunne, et ohoh, nüüd vist läheb kah...
Kliimaseade puhus mingit kahtlast lõhna. Jälle selline noorepere-auto, kuid pikemas perspektiivis jääb kitsaks. Plusspoolele jätaks manööverdamisvõime, meeldiva kütusekulu, suhtkoht soodsate varuosade hinna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2010 23:16 
Kasutaja avatar

Valikust jäävad eemale igasugused "seljakotid", Micrad jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2010 09:40 

oraaalB kirjutas:

sama siin, ma ei kannata absoluutselt autosid, mille pikkus on alla nelja poole meetri ja mootor alla 3liitri. Mind on lapsest peale hellitatud suurte sedaanide ja luks-mootoritega. Kui tänaval mõnda yarist näen võtan maast kivi ja üritan autot visata. Kui kivi lähedal ei ole panen silmad kinni, katan pea kätega, kükitan ja üritan oma viha maha suruda.

Ma ei saa absoluutselt aru inimestest, kes ostavad mingi nässaka pesoo endale 250k eest, kui sama hinnaga saab täiesti korraliku v-mootorilahendusega 88 aasta bentley.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2010 10:01 
Kasutaja avatar

Anti-L kirjutas:
oraaalB kirjutas:

sama siin, ma ei kannata absoluutselt autosid, mille pikkus on alla nelja poole meetri ja mootor alla 3liitri. Mind on lapsest peale hellitatud suurte sedaanide ja luks-mootoritega. Kui tänaval mõnda yarist näen võtan maast kivi ja üritan autot visata. Kui kivi lähedal ei ole panen silmad kinni, katan pea kätega, kükitan ja üritan oma viha maha suruda.

Ma ei saa absoluutselt aru inimestest, kes ostavad mingi nässaka pesoo endale 250k eest, kui sama hinnaga saab täiesti korraliku v-mootorilahendusega 88 aasta bentley.

See on üks lõputu-mõttetu vaidlus. Üks ostab endale salongist tuttuue auto ja sõidab muretult oma 3a ära (tema jaoks on sisuliselt ainuke kulu liisingumakse ja hooldused - ei saa tulla üllatust a la kast lendab ja paarkümmend tuhat remondile on kindlustatud). Prantsuse autode puhul muidugi ei pruugi asi nii lihtne olla, peab vahepeal garantiis ka istuma, aga uus auto on ikkagi uus auto. Mina olen ostnud nii uue auto salongist kui ka 20a vanadega läbi ajanud. Kui ikka pidevalt mingid jamad, isegi a la mõni sarniir või asi läbi ja pead pidevalt käima kuskil remontimas, siis mingi hetk mõtled, et milleks see kõik. Lihtsalt pole aega ja viitsimist jamada.
Samas ei saa aga mina aru inimestest, kes ostavad endale mingeid megasuuri laevu, et üksi-kaksi liigelda. Jah mul on ka E38 vahepeal olnud jne, aga lõpuks jõuab asi ikkagi selleni, et rohkem on sul see auto sõprade kui enda jaoks. Kui pere/lapsed, siis loomulikult teine asi. Need väiksed seljakotid piisavalt asise mootoriga liiguvad palju paremini kui kõik suure kerega kolakad, mis siis ka vastavat mootorit tahavad. Aga see omakorda tähendab ka vastavat kütusekulu jne.
Sõber ka kunagi ostis 4.2 Touaregi, algul oli jube rahul kui suur ja hea auto. Aga kui lõpuks kütusekulu kohale jõudis, mis selle kiirenduse saavutamiseks vajalik on, siis ta enam nii õnnelik polnud, sest enamasti liigud ikka üksi-kaksi ja vead seda tohutut massi kaasa. Ostjaid eestist oli ka pea võimatu leida, lõpuks läks see auto siit euroopasse, kus suht kiirelt müüdud sai.
Teine asi on tõesti, kui sinu amet nõuab teatud positsiooni näitamist auto näol. Firmajuht ei lähe ju lepingut sõlmima või mõnd objekti üle vaatama mingi vana Golf 2 -ga. Keegi ei võtaks väga tõsiselt sellisel juhul.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2010 10:07 

dellu kirjutas:
[
Samas ei saa aga mina aru inimestest, kes ostavad endale mingeid megasuuri laevu, et üksi-kaksi liigelda. Jah mul on ka E38 vahepeal olnud jne, aga lõpuks jõuab asi ikkagi selleni, et rohkem on sul see auto sõprade kui enda jaoks. Kui pere/lapsed, siis loomulikult teine asi.
mina oma 229cm pikkuse juures tahaks istme ikka nii taha lasta ja seljatoe nii alla lasta, kuhu isegi honda civicu iste ei küüni, mistõttu on suur sedaani minupuhul hädavajalik. Minu keha iseärasused nõuavad, et iste oleks täiesti all, vastasel korral lööb alaselga valu.

Tsiteeri:
Need väiksed seljakotid piisavalt asise mootoriga liiguvad palju paremini kui kõik suure kerega kolakad, mis siis ka vastavat mootorit tahavad. Aga see omakorda tähendab ka vastavat kütusekulu jne.
suure kere ja mingi pisikese 3L mootori puhul vastab tõele, aga reeglina mina alla 5L mootori poole oma pilku ei pööragi. Ja kui ma näen tänaval mõnda 1.6 mootoriga yarist piinlemas, valin keskkonsoolist spin fm raadiokanali, vajutan gaasi põhja ja kütan naerdes mööda.

Tsiteeri:
Sõber ka kunagi ostis 4.2 Touaregi, algul oli jube rahul kui suur ja hea auto. Aga kui lõpuks kütusekulu kohale jõudis, mis selle kiirenduse saavutamiseks vajalik on, siis ta enam nii õnnelik polnud, sest enamasti liigud ikka üksi-kaksi ja vead seda tohutut massi kaasa.
Jaksas osta tutika 4.2 bensiini sööva touaregi ja ei jaksanud kütust osta? Või ostis mingi algusaaastate mudeli ja hoidis pöidlad pihus, et rahadega välja tuleks ja lihtsalt elas üle oma võimete?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2010 20:53 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
Firmajuht ei lähe ju lepingut sõlmima või mõnd objekti üle vaatama mingi vana Golf 2 -ga. Keegi ei võtaks väga tõsiselt sellisel juhul.

Õige! Mina vaatan ka alati mis autoga lepingupartner sõidab, enne kui alla kirjutan- kui üldse kirjutan.
:hail

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.06.2010 04:17 
Kasutaja avatar

Anti-L, keerutad intriige üles või mingi muu eesmärk? :D

Opel Astraga sa olid jutu põhjal täitsa rahul ja allkirjas seisev "v6" ei viita kuidagi viielidrusele. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.06.2010 09:30 

Hoiata Anti-L enne kui nalja teed, mõned ei saa muidu aru

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.06.2010 10:32 

ma loen ka Anti poste, ja miski ei viitsi nagu naljale, peale selle, et chrisler pole v8 ja ilmselt maximaalselt 2,7, ehk siis iga hommik algab Antil kivirahega oma auto pihta-vot, selline mees on anti, ja 2.29 pikk? Ehitusel tornkraanana on töö alati olemas :hail :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.06.2010 10:43 

Kusjuures, ise olen samuti oma 4.2 liitrise V8-ga harjunud.. no väiksed yarised või honda jazz-id sellele pihta EI saa, mugavus loeb ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.06.2010 10:53 

RKsilver kirjutas:
Kusjuures, ise olen samuti oma 4.2 liitrise V8-ga harjunud.. no väiksed yarised või honda jazz-id sellele pihta EI saa, mugavus loeb ;)

Lihtsasse lausesse pannes võiks öelda, et mugavusel on oma hind, mis tihti on kaugel otstarbekusest, aga noh-autopeded nagu meie- who gives.... 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 12:23 

DeLaBig kirjutas:
Anti-L, keerutad intriige üles või mingi muu eesmärk? :D

keerutan intgriige üles

RKsilver kirjutas:

ma absull ei saa sellele pihta. Mul saunas 9kW saunakeris. Ma ei saa aru, mis inimesed need on, kes ostavad endale 3kW kerise. Nagu jumala mõttetu. :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 12:33 
Kasutaja avatar

Lugesin kogu selle teema läbi nii hommiku kohvi körvale.
Ja mis ma oskan kosta, üldiselt ei ostaks mitte ühtegi autot mis on toodetud peale 2001a vahet pole mis marki vöi tüüpi ta on. Lagunevad nagu raiped ja jupid on ka meeldiva hinnaga.
Paari viimase nädala jooksul hulgi neid uute vägevate autode omanikke leti ääres vesiste silmadega nillimas nähtud kui saavad teada palju nende uue läikiva riisiraketi mötetu jupp maksab.
Pmst täna ostad tutika auto ja 2a pärast vöid sellega juba emexi poole vurada. :D

Mitte et ma ise kunagi pole autokeskuses läikivad uut autot tahtnud endale koju tuua...önneks vedas ja ei vötnud kaasa :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 940 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 63  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis