freelander kirjutas:
asi on oige muidugi mingis mõttes.
esiteks: tuleb tsiklivend(moni voimsam auto), kes teeb mööda soitu ja ongi kiirus 200.
kust maalt lõppeb möödasõit? mõni keerab oma ratta alles siis kui väga eemal möödasõitetavast, seega sisuliselt, kui on autode rivi piisava vahega võin ma lasta 120ga kogu aeg kui kedagi vastu ei tule?
kihutad täiega ja möödasõidul jääd radarisse siis ei ole kihutamine? Politseile ütled et ma tulin ju möödasõidult just.
Lihtsalt mõned õhtused mõtted.
Olen ka ise raske jalaga ja tihti läheb kiirus üle, aga samas eks seadused on tehtud ja siiani nad töötavad nii. Kui rikud siis vastutad ja ongi koik.
Pigem taandub asi liikluskultuuri, et teised voiks hoo maha võtta ja paremale tommata ning kiiremad mööda lasta.
Väga hea, just sellist vastukaja ma ootasingi. Kuna ka riigikogus on minu teada arutatud ÜLEÜLDIST kiiruseületamist möödasõidul ja arusaadavalt ei leidnud see toetust.
1)Kui on pidev autoderivi, kes sõidab 70ga (pulmarong) 100 alas siis MIKS SA EI PEAKS NEIST MÖÖDUMA? Miks peaksidki tegema 10 möödasõitu 90ga kui võid teha 2 tükki 109ga, ohutum ja vähem vahelereastumisi.
2)Kihutad täiega, jääd radarisse, saad trahvi ja ongi korras. Sõidad mööda ALLA PIIRKIIRUSE liikunud autost, teed seda miõstlikult ja saad turvaliselt koju - jälle kõik korras.
Ja ma tahan neid tüüpe näha, kes 120ga rekkast mööda ei saa. Nii umbes 100hj/tonni kohta autoga (kesmine tänapäeva pereauto 2.0 avensis vms) sõidad 92kmh sõitva rekka tagant välja 98kmh, kabiinini jõudes on juba 120 sees ,lase gaas lahti ja lõpeta oma möödasõit ära. Võimsama autoga saad 4meetrit enne kabiini 120 sisse, taaskord, vastutulejatega ju arvestad ja need 0,3 sekundit mis on vahet 185ga või 120ga möödasõidu lõpetamisel ei muuda tulemust. Ja kui lahja auto on siis sa ei saagi rekka kõrval 120 sisse (1.4golf vms) seega taaskord, ei puutu asjasse.
Jah olen omal ajal sõitnud mööda ka 190ga, sest on ju rekka, siis 8 sõiduautot, siis veel 2 rekkat ja tahad kogu "pasast" mööda saada. See teguviis on vale (kuna rekka taga istuv eestlane on nii jobu et võib sulle lambist külge sõita kui sa vastassuunavööndis tuled) ja seda poleks ka vaja kui need rekka vasakut tagatuld vahtivad tüübid ei kardaks möödasõitu sooritada 107kmh ja trahvi saada.
Küll aga tegin reedel peale tööpäeva lõppu tln-trt otsa, möödasõite oli üsna palju, oma mõniteist. Ühelgi neist ei pidanud ma kiirust ületama rohkem kui 20kmh. Rekkast sai kaamera vaateväljas möödutud ka ilma selle välguta. Teatavasti töötavad kaamerad alates 106kmh 100 alas.
Minu väited:
+20km/h on piisav
möödasõidetav peab sõitma alla piirkiiruse - muidu on tegu sinu arutu kihutamisega. Sinivalgel pole ammu raske mõõta tagasõitva, eessõitva, enda ja tee ääres oleva puu kiirust. Ammugi pole siis raske mõõta möödasõidetava ja möödasõitja kiirust, nad on ju kõrvuti.
Arutut kihutamist ei õigustaks, vähendaks venimise ja ohtlike möödasõitude probleemi.