Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 01.05.2025 13:31

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 59 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kiiruseületamine möödasõidul
PostitusPostitatud: 19.06.2010 17:00 
Kasutaja avatar

Palju diskussioone on tekkind rahva seas ja ka riigikogus seoses lubatud sõidukiiruse ületamisega möödasõidu sooritamisel. Ühelt poolt on möödasõit vabatahtlik, samas selle kiire sooritamine liiklusohutuse huvides.

Kompromissettepanek on aga väga lihtne: Liikluspolitsei peaks mõõtma möödasõidetava kiirust - juhul kui see on piirkiirus või kõrgem, on möödasõitja teadlikult kiirust ületanud ja seega eksinud seaduste vastu. Kui aga möödasõidetav sõidab alla lubatud piirkiiruse, kasutab möödasõitja vaid oma õigust liigelda lubatud piirkiirusega antud teelõigul. Et vältida ülearust kihutamist, peaks antud ettepanek sisaldama endas siiski kiiruseületamist kuni 20km/h üle lubatud piirkiiruse. Suurem kiiruseületamine pole üldjuhul põhjendatud ja lisab riske liiklusesse.

Loodame peatset sujuvat ja vähemnärvilist liiklust ning vähendada kolonne ühe piirkiirusest tunduvalt aeglasema sõiduki järel. Ohutut liiklemist!

---Taoline idee siis http://www.osale.ee keskkonnas peagi üleval. Võib ju diskuteerida aga minumeelest piisavalt mõistlik ja samas lahendust pakkuv.---

M.

Viimati muutis rookierice, 19.06.2010 17:28, muudetud 4 korda kokku.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Kiiruseületamine möödasõidul
PostitusPostitatud: 19.06.2010 17:37 
Kasutaja avatar

Selle idee poolt olen mina juba ammu kahe käega poolt. Ka siin foorumis on kõvasti diskuteeritud sellel teemal. Eks see nõuab omamoodi inimlikkust föönimeeste poolt ning ka möödasõitu sooritajate poolt. Võib kaasa tuua vaidlusi jne, kuid siiski minu arvamus jääb selliseks, et see oleks igati mõistlik otsus. Eks vaatame, mis teised arvavad, kindlasti hakkab siia teemasse tulema igast äärmuslikke ja vähem äärmuslikke näiteid, mida samuti kena lugeda jalgpalli kõvale.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.06.2010 20:49 

Siin saab siis hääletada.

https://www.osale.ee/ideed/idea/view/2698

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.06.2010 20:53 
Kasutaja avatar

ouc- kirjutas:

seal hääletamiseks tuleb konto teha. Nii mina, kui ka paljud teised ei viitsi selle 1 küsimuse jaoks kontot teha...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 00:57 

Rekkast/bussist möödasõidul kisub kiirus ju mõnusalt üle 120-ne 100 alas..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 01:16 

poolt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 01:21 
Kasutaja avatar

annan samuti oma hääle.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 01:34 
Kasutaja avatar

asi on oige muidugi mingis mõttes.

esiteks: tuleb tsiklivend(moni voimsam auto), kes teeb mööda soitu ja ongi kiirus 200.

kust maalt lõppeb möödasõit? mõni keerab oma ratta alles siis kui väga eemal möödasõitetavast, seega sisuliselt, kui on autode rivi piisava vahega võin ma lasta 120ga kogu aeg kui kedagi vastu ei tule?

kihutad täiega ja möödasõidul jääd radarisse siis ei ole kihutamine? Politseile ütled et ma tulin ju möödasõidult just.

Lihtsalt mõned õhtused mõtted.
Olen ka ise raske jalaga ja tihti läheb kiirus üle, aga samas eks seadused on tehtud ja siiani nad töötavad nii. Kui rikud siis vastutad ja ongi koik.
Pigem taandub asi liikluskultuuri, et teised voiks hoo maha võtta ja paremale tommata ning kiiremad mööda lasta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 08:24 
Kasutaja avatar

Olen ka poolt, aga 20 km/h üle piirkiiruse arvan, et jääb ikka väheseks. Minu jaoks lõpeb möödasõit siis kui sa möödud vastassuuna kaudu eespool aeglasest sõitvast sõidukist ning reastud oma ritta tagasi kohe kui selleks on võimalus. Maanteel hakata 90 km/h või okei, 110 km/h üritama mööda minna mingi natuke aeglasemast sõidukist siis sa jäädki minema ja riskid oma eluga.

Saab24 - Saab originaal varuosad & muu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 09:59 

millest selline teema ültse? Viimasel ajal mingi case, et möödasõitjatele tarre peedistatakse(peale liikluskaamerate muidugi) - või see teema ongi selle kohta?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 10:40 

Äkki teeb nii, et ainult üle 100Kw masinad võivad möödasõitu sooritada :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 15:19 
Kasutaja avatar

freelander kirjutas:
asi on oige muidugi mingis mõttes.

esiteks: tuleb tsiklivend(moni voimsam auto), kes teeb mööda soitu ja ongi kiirus 200.

kust maalt lõppeb möödasõit? mõni keerab oma ratta alles siis kui väga eemal möödasõitetavast, seega sisuliselt, kui on autode rivi piisava vahega võin ma lasta 120ga kogu aeg kui kedagi vastu ei tule?

kihutad täiega ja möödasõidul jääd radarisse siis ei ole kihutamine? Politseile ütled et ma tulin ju möödasõidult just.

Lihtsalt mõned õhtused mõtted.
Olen ka ise raske jalaga ja tihti läheb kiirus üle, aga samas eks seadused on tehtud ja siiani nad töötavad nii. Kui rikud siis vastutad ja ongi koik.
Pigem taandub asi liikluskultuuri, et teised voiks hoo maha võtta ja paremale tommata ning kiiremad mööda lasta.

Väga hea, just sellist vastukaja ma ootasingi. Kuna ka riigikogus on minu teada arutatud ÜLEÜLDIST kiiruseületamist möödasõidul ja arusaadavalt ei leidnud see toetust.

1)Kui on pidev autoderivi, kes sõidab 70ga (pulmarong) 100 alas siis MIKS SA EI PEAKS NEIST MÖÖDUMA? Miks peaksidki tegema 10 möödasõitu 90ga kui võid teha 2 tükki 109ga, ohutum ja vähem vahelereastumisi.

2)Kihutad täiega, jääd radarisse, saad trahvi ja ongi korras. Sõidad mööda ALLA PIIRKIIRUSE liikunud autost, teed seda miõstlikult ja saad turvaliselt koju - jälle kõik korras.

Ja ma tahan neid tüüpe näha, kes 120ga rekkast mööda ei saa. Nii umbes 100hj/tonni kohta autoga (kesmine tänapäeva pereauto 2.0 avensis vms) sõidad 92kmh sõitva rekka tagant välja 98kmh, kabiinini jõudes on juba 120 sees ,lase gaas lahti ja lõpeta oma möödasõit ära. Võimsama autoga saad 4meetrit enne kabiini 120 sisse, taaskord, vastutulejatega ju arvestad ja need 0,3 sekundit mis on vahet 185ga või 120ga möödasõidu lõpetamisel ei muuda tulemust. Ja kui lahja auto on siis sa ei saagi rekka kõrval 120 sisse (1.4golf vms) seega taaskord, ei puutu asjasse.

Jah olen omal ajal sõitnud mööda ka 190ga, sest on ju rekka, siis 8 sõiduautot, siis veel 2 rekkat ja tahad kogu "pasast" mööda saada. See teguviis on vale (kuna rekka taga istuv eestlane on nii jobu et võib sulle lambist külge sõita kui sa vastassuunavööndis tuled) ja seda poleks ka vaja kui need rekka vasakut tagatuld vahtivad tüübid ei kardaks möödasõitu sooritada 107kmh ja trahvi saada.

Küll aga tegin reedel peale tööpäeva lõppu tln-trt otsa, möödasõite oli üsna palju, oma mõniteist. Ühelgi neist ei pidanud ma kiirust ületama rohkem kui 20kmh. Rekkast sai kaamera vaateväljas möödutud ka ilma selle välguta. Teatavasti töötavad kaamerad alates 106kmh 100 alas.

Minu väited:
+20km/h on piisav
möödasõidetav peab sõitma alla piirkiiruse - muidu on tegu sinu arutu kihutamisega. Sinivalgel pole ammu raske mõõta tagasõitva, eessõitva, enda ja tee ääres oleva puu kiirust. Ammugi pole siis raske mõõta möödasõidetava ja möödasõitja kiirust, nad on ju kõrvuti.
Arutut kihutamist ei õigustaks, vähendaks venimise ja ohtlike möödasõitude probleemi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 19:21 
Kasutaja avatar

Sõidan tallinn-trt maanteed nädals umbes täpselt 4 korda. Ja seda teen ma väikebussiga millel piiraja 100 peal ning ma suudan kõik möödasõidud rekkast teha kuni 100km/h. Ja tihti tuleb ette seda et ma teen möödasõitu nii autost kui ka rekkast korraga.
Pigem on asi ikkagi selles, et inimesed ei tunne end autot piisavalt ja ei suuda välja peilida seda vahet vastutuleva autoga.

Pea iga kord on keegi selline, kes sõidab must mööda ja jääb eessõitva rekka taha. Ja ta ootab oma võimalust.Ise koguaeg arutan et miks NÜÜD ei lähe. Ja siis kui ta lõpuks enam oodata ei jõua, siis läheb ta möödasõidule enne pimedat kurvi. Kui autot enne kurvi pole siis on järelikult pikivahe piisav :rokib

Pigem tuleb jah oma autot tunnetada ja 1.2 golf võiks 100 alasid vältida IMO

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2010 20:54 

Muidu poolt!

Aga kui möödasõidul kiiruseületamine lubatud, siis muutuks Eesti liiklus vasakpoolseks. :o

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2010 21:02 

Küsiks kui palju teist on saanud trahvi kiiruseületamise möödasõidu ajal?

Endal on autol kõigest 47kw kuid möödasõite teen nii 120 kmh. Igas tahes ei hakka enda eluga riskima, et mingit kiirustpiirangut jälgides.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 59 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis