Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 14.05.2025 19:26

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 940 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 63  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Auto, mida sa endale kunagi ei ostaks.
PostitusPostitatud: 20.06.2010 12:52 
Kasutaja avatar

lamp kirjutas:
Lugesin kogu selle teema läbi nii hommiku kohvi körvale.
Ja mis ma oskan kosta, üldiselt ei ostaks mitte ühtegi autot mis on toodetud peale 2001a vahet pole mis marki vöi tüüpi ta on. Lagunevad nagu raiped ja jupid on ka meeldiva hinnaga.
Paari viimase nädala jooksul hulgi neid uute vägevate autode omanikke leti ääres vesiste silmadega nillimas nähtud kui saavad teada palju nende uue läikiva riisiraketi mötetu jupp maksab.
Pmst täna ostad tutika auto ja 2a pärast vöid sellega juba emexi poole vurada. :D

Mitte et ma ise kunagi pole autokeskuses läikivad uut autot tahtnud endale koju tuua...önneks vedas ja ei vötnud kaasa :D

Aa, et 60-90ndatel vurasid Zigull müügisaalist välja ja siis sai nendega 25a lustides sõita?

Ma ei saa aru nendest kes kiidavad taevani vana vene masinaid, tuues ettekäändeks selle, et "uh, vaadake, masin aastast 1978 ja siiamaani maanteel. Aga selle peale ei tule keegi, et reeglina need masinad said pea iga nv pisihooldust okupatsiooni ajal... iga paari kuu tagant said vähekene tugevamat remonti... see muidugi tagas selle, et masin kestis 10-20 aastat, aga mis hinnaga. Jah, vanasti ei olnud esmatähtis see, et masina ehitamisel eelistataks ökonoomsust ja materjalide säästmist. Tänapäeva suunitlus on tõesti natuke sinnapoole, et saaks mingi kindla graafiku alusel ka varuosade eest raha küsida, kuid masinad ei lagune lihtsalt niisama ära, vaid sõidetakse reeglina ikka hooldusest hoolduseni. Muidugi, kui oled mingi tõrvapapi-Kalle, kellele meeldib pidevalt peenestada ja mingeid neegrivelgi ning street-racing amorte alla toppida ning vedrusid lühemaks lõigata ning iga kolksu ja mürina juures mainib, et "autol on iseloomu", siis ei saagi selline parsa kesta. Ei ütleks, et 2001 aastast alates ehitatakse masinaid, mis lagunevad 2 aastaga juppideks. Asi on ikka SUURES OSAS omanikus kinni. Pole ju harvad juhused need, kus tullakse autoga teenindusesse ja öeldakse, et asi ei toimi nagu vaja ja siis saabub tõsiasi, et odomeetril on ette kerinud juba 80k km ning ühtegi korralist hooldust pole tehtud... pole ime kui selline auto ära ei lagune... müügikuulutustes on ju enamasti kirjas "Väga heas korras" "Tehniliselt heas korras" jne... aga kui minnakse masinat uurima, siis roostetab siit-sealt, piduriklotsid on olematud, käigud ei lülitu jne... siitsamast foorumist võib nende kohta lugeda vastavast teemast ning neid postitusi autode kohta pole vähe.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 12:54 

Hyundai Sonata 2,0 crdi automaat 08a, üks sitemaid uuematest autodest millega saanud sõita, kütusekulu suur selle mootori kohta, käigukast 4 käiguline :hail ja raadiol pole RDSi (beat that :D ) ja vedrustus nigu puuvankril, mitte kellegile ei soovita. Teine on VW Touran 08a 1,9tdi dsg ,selles autos mulle ei meeldinud mitte midagi , ainult dsg käigukast oli hea.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 13:22 
Kasutaja avatar

suht alguses kirjutasin et pisikesi autosid ja enamasti uusi ei soetaks... lisaks veel et pigem ei ostaks autosi mida ei j6uaks yleval pidada v6i ei oskaks ise midagi teha... c280 ja s600 oleks vist yhed neist...samas on se täiesti maitse asi kui elu aeg s6itnud mingite pisemate vanemate autodega tyyp ytleb et rida 6 ja v8 on rohkem rikaste inimeste auto ja keevitab kuuris oma vana saani karpe ja teab suurustada et tema autole istuvad mistahes euroopa autode jupid ja tal on õuepeal veel umes 5 samasugust doonorit mis talle odavalt 6uele on toodud, tema pedantsus ja kiindumus oma auto vastu on nii suur et tal pole elusees soovi istuda m6nda uuemasse autosse ja nii see k6ik tiirlebki.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 14:21 
Kasutaja avatar

Väike OT. Aga mis selles DSG käigukastis erinevat on,et kõik kiidavad,olen saannd sõita DSG kastiga passatiga,ei tundnud küll mingit erinevust võrreldes teiste automaatidega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 14:29 
Kasutaja avatar

Toivoku kirjutas:
fiat brava 1,8gt, kuul pähe, ykskõik mida puutud laguneb hetkega pilbasteks :S .

huvitav, mul üks endal perse all, küll 1.6ne, ~247k läbi aetud, hooldusraamat oli kuni minuni jõudmiseni olemas, pole kuskile lagunema hakkand... kuigi vahepeal korralikku piina ikka andnud
eks mõlke ja kriime leidub, aga no see pole minu teha kui parklas jalaga autouksi lahti lüüakse, ostes ise ka kartsin kuna pole kunagi itaalia päritolu midagi omanud, et ehk on päris julm sellist endale kaela osta.. nüüd pikemalt selle omanikuna olen täiesti rahul, kuna sain ta piisavalt odavalt, samas hooldan ka teda nagu peab

ja et teemasse siis ei ostaks vist sunniviisiliselt ka autot mis tanni käe/pee alt läbi käind

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 15:18 
Kasutaja avatar

Ei osta kunagi endale autot, mille korralikuks hooldamiseks raha ei jätku. Või siis mida tankida ei jaksa. Näiteks ostetakse Chevy maastur ja hakatakse sõitmisel tahhoka järgi gaasiga mängima ning automaatkastiga ökosõidu nippe otsima :kill See kõige parem näide sellest, et inimene elab üle oma võimete ning ei saa normaalselt sellega sõitagi.
Kõiki riise,korealasi ja muid külmkappe ei osta põhimõtte pärast.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 15:19 
Kasutaja avatar

Fiati pihta nii vöin omast kogemusest öelda et igati vahva auto ainult et kere kuidagi ei taha vastupidada...rooste kipub minema ja suht kiirelt....endal oli mingi aeg marea 1.8 motoga.
ja krt mootor oli ikka siga hea enda vöimsuse kohta. Muidugi itaalia mootorid tahavad korraliku hooldust et nad ilusasti nurruksid :D a nuh vectra 2000 jäi joone peal kaugele maha kui fiati 1,8 ennast pöördesse ajas :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 15:22 
Kasutaja avatar

lamp kirjutas:
Fiati pihta nii vöin omast kogemusest öelda et igati vahva auto ainult et kere kuidagi ei taha vastupidada...rooste kipub minema ja suht kiirelt....endal oli mingi aeg marea 1.8 motoga.
ja krt mootor oli ikka siga hea enda vöimsuse kohta. Muidugi itaalia mootorid tahavad korraliku hooldust et nad ilusasti nurruksid :D a nuh vectra 2000 jäi joone peal kaugele maha kui fiati 1,8 ennast pöördesse ajas :D

kere on jah nagu ta on, plekk on vist jube paber, kergelt tulevad mõlgid (idee poolest peaks samakergelt välja ka tulema :D) aga õnneks roostet pole kuskil enda omal leidnud, küll on tehtud värviparandusi paarist kohast

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 21:52 
Kasutaja avatar

ütleme nii, et kolleeg vahetas oma G3 Fiat Stilo vastu välja. Tundus ka alguses kole auto, kuid oma koleduses on ta omamoodi nunnu. no 1.2 mootor muidugi jääb lahjaks sellele, kuid ka Autorevüüd üle ilma suht kiidavad itaalia kraami, et kui ikka hooldatud pill, siis on temast rõõmu ka kauemaks. Ise tahaks kunagi Alfa V6 ära proovida. :)
ühesõnaga, kui oleks valida kas G3 tippvarustuses või nt mingi vana Alfa, siis pigem võtaks Alfa. Olen omanud g3'e, midagi halba ei ütle, kui sõitis, sõitis hästi, aga mugavat asendit ei suutnud leida, mootor nöökis, varuosad ei ole just odavad, isegi mu praegust riisi on odavam pidada..
Saksa autodest pole kunagi osand midagi arvata.. isegi see über-DSG on suht mõttetu, killib sõidumõnu ikka kohati väga ära. Kiirelt vahetab käike küll, kuid kohati, kui on tarvis kiirendada, siis ei reageeri absull.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 21:58 
Kasutaja avatar

Ck- peale 78 aasta Lada on olemas ju ka taguveolised telliskivi järgi disainitud Volvod, igiliikur Mersud 80ndatest jne. + veel see et vanemad (rahva)autod olid lihtsamad ise hooldada. Ntks kasvõi igasugu pirni vahetuste probleemid uutel autodel. Samas kui veel 90 ndate autodel oli ka küünlavõti vabriku poolt kaasas.

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2010 22:46 

mario. kirjutas:
g3'e, midagi halba ei ütle, kui sõitis, sõitis hästi, aga mugavat asendit ei suutnud leida, mootor nöökis, varuosad ei ole just odavad, isegi mu praegust riisi on odavam pidada..

Golf kolm ja kallid varuosad????
Seda autot just odavuse tõttu peakski.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.06.2010 08:50 

axo kirjutas:
Väike OT. Aga mis selles DSG käigukastis erinevat on,et kõik kiidavad,olen saannd sõita DSG kastiga passatiga,ei tundnud küll mingit erinevust võrreldes teiste automaatidega.
kui variaator on uimane ja sujuv, ning manuaal ebamugav kuid kiire, siis dsg kastis on mõlema parimad omadused ühendatud: kiire ja sujuv.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.06.2010 14:26 
Kasutaja avatar

Anti-L kirjutas:
axo kirjutas:
kui variaator on uimane ja sujuv, ning manuaal ebamugav kuid kiire, siis dsg kastis on mõlema parimad omadused ühendatud: kiire ja sujuv.

Väga sujuv oli ta tõesti. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.06.2010 19:01 
Kasutaja avatar

mehikemetsast kirjutas:
mario. kirjutas:
g3'e, midagi halba ei ütle, kui sõitis, sõitis hästi, aga mugavat asendit ei suutnud leida, mootor nöökis, varuosad ei ole just odavad, isegi mu praegust riisi on odavam pidada..

krss põhimõtteliselt võttis mul sõnad suust. toon jällegi näite, kui sõbraga läksime koos autot ostma, mina väljusin poest 323F'iga ja tema sai aasta uuema G3. poolteist aastat, mis mina kallasin ja tallasin, oli tema juba pea pool autost välja vahetanud ja seda tõesõna.. Temal algasid "rõõmud" juba kolmandal päeval karterituulutusega, kui see otsustas keset sõitu umbe minna ja väljutas õli terve tänava pikkuse jagu.. Minu päädis asi 2 tagaamordi, mootori rihma ja veepumbaga ning rehvid ja kütus. Ja kolm aastat tagasi astusin samasse auku, kui elukaaslane tungivalt tahtis üht musta G3 omale.. ja siis ma vaene mees, pidin seda hooldama hakkama ja läks samamoodi - alates kütusepumbast, kuni esituledeni välja. Pole nii rikas, et nii odavat asja pidada. Nüüdseks olen üle kahe aasta pidanud 626't ja selle aja jooksul 4x ketast ja klotsid (1500.- kokku), stangeliist, mis ära lõhuti (300.-), regulaarselt õlid ja profülaktiline määrimine ja rohkem kulusid pole teinud. Muidugi ühtkomateist annab märku ja juba eos likvideerin need peatselt.
Japside müüt on ammu purustatud, jupid on soodsamad, kui saksa toodangul ning isegi B-varuosa kestab sigakaua normaalse käsitluse korral. Ei taha kedagi solvata, kuid minu jaoks on VW ja BMW pidamine näidanud oma pahupooli ning ka riisist on võimalik hea auto teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2010 01:19 
Kasutaja avatar

mario. kirjutas:
mehikemetsast kirjutas:
mario. kirjutas:

krss põhimõtteliselt võttis mul sõnad suust. toon jällegi näite, kui sõbraga läksime koos autot ostma, mina väljusin poest 323F'iga ja tema sai aasta uuema G3. poolteist aastat, mis mina kallasin ja tallasin, oli tema juba pea pool autost välja vahetanud ja seda tõesõna.. Temal algasid "rõõmud" juba kolmandal päeval karterituulutusega, kui see otsustas keset sõitu umbe minna ja väljutas õli terve tänava pikkuse jagu.. Minu päädis asi 2 tagaamordi, mootori rihma ja veepumbaga ning rehvid ja kütus. Ja kolm aastat tagasi astusin samasse auku, kui elukaaslane tungivalt tahtis üht musta G3 omale.. ja siis ma vaene mees, pidin seda hooldama hakkama ja läks samamoodi - alates kütusepumbast, kuni esituledeni välja. Pole nii rikas, et nii odavat asja pidada. Nüüdseks olen üle kahe aasta pidanud 626't ja selle aja jooksul 4x ketast ja klotsid (1500.- kokku), stangeliist, mis ära lõhuti (300.-), regulaarselt õlid ja profülaktiline määrimine ja rohkem kulusid pole teinud. Muidugi ühtkomateist annab märku ja juba eos likvideerin need peatselt.
Japside müüt on ammu purustatud, jupid on soodsamad, kui saksa toodangul ning isegi B-varuosa kestab sigakaua normaalse käsitluse korral. Ei taha kedagi solvata, kuid minu jaoks on VW ja BMW pidamine näidanud oma pahupooli ning ka riisist on võimalik hea auto teha.

Ei saa nii üheselt võtta kõike. Oleneb ju täiesti sellest kuidas on autot enne hooldatud. Peres on viimasel ajal olnud ainult VW`d, pole nagu halba sõna öelda, rääkimata Passati ökonoomsusest. Samas vanaisa omas aastaid tagasi Galanti, selle alla sai mõnusalt raha panna ikka, ei olnud just väga vastupidav asi.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 940 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 63  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis