Kui pool aastat suitsu pole teinud, kas siis on suitsetamine maha jäetud?
Tõmbasin alates 1995-ndast aastast - ehk 15 aastat pakk päevas, peo puhul ka tunduvalt rohkem.
Algul punast - siis kuldset marpsi.
Maha polnud kunagi proovinud jätta - ma armastasin suitsetamist. See tõi mulle palju huvitavat (tähtsad jutud ja otsused suitsunurgas jmt.) Autosõit ilma suitsuta oli maantee raiskamine ja aja raiskamine - kui suits ees oli - siis mõte lippas väga hästi.
Olen 3 korda yldnarkoosiga operatsioonidel käinud ja iga kord peale oppi, olen esimese asjana kui luugid lahti tegin - lasknud ennast ratastoolis viia sutsu tegema.
AGA.
2010 algas NII vägeva pohmakaga, et magasin terve päeva

Kui ärkasin 2-l Jaanuaril - mõtlesin, et kuna ma suitu terve päev pole teinud, siis ma ei teegi. Ja siia maani pole teinud.
Pooliku paki viskasin sahtlisse ja asi mutt.
Mõtlen ikka vahepeal suitsu peale hetkel, kui joogiteemat tõugata - siis eriti.
Maanteed on pikemad kui polaaröö
Tallinn-Pärnu tundus algul ilma suitsuta nagu Mariampole-Berliin.
Nüüd juba asi paraneb.
Varem kaalusin 95. Peale suitsu lõpetamist viskas 106 korraks.
Nüüd olen 100 ja läheb tagasi vaikselt. Pean kinni reeglist, et peale 6-te enam ei söö.
Arvan, et mind tõukas sellele suitsu maha jätmisele kaudselt see mingi väike programmijupp, mida saab avutisse taskbarile lippama pannna - mis näitab sulle peale alganmete sisestamist, et palju sa raha ja elupäevi säästaksid, kui sa nii-või naa kaua sutsu pole teinud.
Mul lippas see proge töö laua arvutis. Sain riigiametist koondamise ja asusin arvutit puhastama. Avastasin selle programmi - just detsembri viimastel tööpäevadel (alates jaanuarist töötuna vabaturul) ja programm näitas, et oleksin säästnud ca aastaga mingi 15000 EEK-i ja eluiga oleks paranenud kuudega.
Pani vist mõtlema

Ise olen rahul. Suitsetajaid hukka ei mõista.
Kas suudan ilma suitsetamata elu lõpuni olla - ei usu

Järgmisena jätan joomise maha.
Siis naiste vaatamise.
Ja ega siis surm ka kaugel pole enam

Minu soovitus - lihtsalt jätke maha. Hui e-sigaretid, nätsud ja plaastrid.
Teinekord on selline saavutus üle pika aja väikene motiveeriv asi.
Kui kogu aeg on rutiinne tiksumine - kulub eduelamus, kas või sellest, et saad iga päev öelda, et ma pole täna suitsu teinud - vägagi marjaks.
Peace, m8-ts.