Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 09:55

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 45 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Miks ostetakse, aidatakse järgi, vahetatakse või müüakse?
PostitusPostitatud: 10.07.2010 22:34 
Kasutaja avatar

Et vaadates siinsete kasutajate autoteemasi, kus soetatakse, natuke putitatakse ja siis kas vahetatakse või müüakse edasi, et midagi muud saada, millest sellised liigutused?
Ma tean et osadel noorematel on sihikindlus osta mingi natuke vanem auto, järgi aidata et kenam välja näeks ja siis müüki panna et värskem ja uuem auto saada muidugi pisikese pealemaksmisega.
Teised jälle ei leia seda päris endale meeldivat autot ja tüdinevad ruttu või pettuvad, samas kolmandad lihtsalt ostavad või vahetavad ja hoiavad autot pikalt kasutuses, erinevatel põhjustel.

Enda lugulaul oleks selline et, sai kunagi miskine e28 ostetud aga kuna polnud lube siis tekkis alternatiiv vahetada mingi japsi vastu, hiljem load saades tekkis odavalt yks õlipress scorpio mille nädal hiljem yks vanapapi mult kangesti ära tahtis osta, mida ma ka tegin, saadud raha eest jäi taas e28 silma mille koheselt sai ka ära toodud, edasistel s6itudel tekkis paraku see koht et kere pole enam päris see mis ta 25a tagasi oli ja sai seegi varuosade pähe edasi müüdud, vahetult enne seda sain kasutada kolleegi auto mille m6ne kuu pärast ära ostsin kuna masin seisis kasti rikke tõttu, seni on viimane mul juba 4a käes ja myygi ega vahetus soovi ei ole kuna suht palju on masinat ikkagi hooldatud ja tehnika on enam vähem selge.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Miks ostetakse, aidatakse järgi, vahetatakse või müüakse
PostitusPostitatud: 10.07.2010 23:10 
Kasutaja avatar

Minul nt jällegi kärsitus ja krooniline vale otsuse langetamise sündroom.
Iga auto ,mis soetatud ,krt kohe tekkib plaan vot seda ma hoian ,või juba enne soetamist ,krt seda ma ehitaks ja hoiaks..
Esimene küna oli 525 nagu ikka vahtralehele kombeks ,krt kõva käru oli. Mugav ,hea astumisega ja kui inimese moodi sõitsin ,krt ei kurtnud küttekulu üle ka üldse. Plaanid olid kõvad ,nagu ka isendi kere (polegi nii head rohkem näinud), roostet oli ainult kerget pindmist ja väga väga vähe. Plaan oli sõita ja korras hoida ja isegi midagi sai tehtud. Mis aga sai saatuslikuks oli hind ,krt 1100.- ikka jagaja kaane ja rootori eest oli ulme. + kuna mulle meeldib no ütleks ,et hommikust õhtuni kasvõi kärutada ,siis loomulikult kulus asi ikka korralikult igast otsast. Lõpuks hakkas paukuma külmalt ,sai igasugu asju proovitud ,aga korda enam ei osanud oma väikse mõistusega teha. Peale seda mõni kuu hiljem läks starter ,mis sai saatuslikuks. Otsustasin ,et on aeg midagi muud ,ökomat ,väiksemat jne jne võtta. Saigi siis vana hea 5'ne sellise huvitava püssi nagu Volvo 480SE, krt eriti vinged plaanid tekkisid kohe ,kuna konkreetne isend on nii haruldane ,et no mina teadsin peale enda oma tartus vaid ühte rohelist ,mis päris hästi ära tehtud. See volvo oli megahea püss ,77kw liigutas sigahästi seda 900+ kg ja selle juures oli see 1.7 päris öko ka. Volvole sai saatuslikuks väike tagant sisse põrge. Juppide ja väga tefkade juppide puudumise tõttu otsustasin panna osta.ee'sse üles. 1750.- oli lõpphind.
Sain parema palga peale ja tekkis võimalus 5k eest sõbralt chrysler stratus osta. Stratusel oli väidetavalt ja ka enda esma vaatluse järgi vaid käimaril auk sees ja differ tiba peetis. Jah, oli küll jah ,aga seal oli ka 100 muud häda. Lõpuks ladusin koos remondiga alla ca 25k ,käimar,roolivõimu pump,abs plokk,lambdad 2tk krt, õhulugeja ,esimene rattalaager jne midagi veel. Pankrott ühesõnaga ,aga auto oli tiptop ja krt kui mugav ja see v6 125kw hammustas ikka päris vihaselt. Esimene oma küna millega sain raadil põhja ,ehk siis 240km/h kätte. :D 2 kuud sõitu ja läks käimari aju. O jeee ,nii äge jälle ca 7k laks ,eip sööge s#¤%a läheb müüki rsk oli otsus. Siis hakkasin mõistma ,et sellest krdi straatusest pole üldse lihtne lahti saada ,paras õnnetus on.
Lõpuks sai ta siis Mb 250D vastu ära vahetatud ,krt merss ikkagi. Mersuga kärutasin ka ainult kalla ja talla resiimis ,plaanid olid küll megad jälle ,oli korra plaan isegi ,et teeks eesti esimese kiire diisli. Mb pommikindel pidi seda kannatama ka. Ah läks see ka minema lõpuks siis 7500.- eest. Vahepeal sai siin üks sierra ka nüüd ära retsitud talvel ja nüüd kulgen ühe väga väga võrri diisel escordiga. Homme raadile ühte Fiat Cromat vaatama, krt kus on plaanid sellisega :D

Krt lugesin oma teksti nüüd uuesti läbi ka ja krt ei tea kas üldse teemaga kokku läheb ,aga vb mõni võtab minu idiootsusest õppust.
Ideejärgi peaks moraal olema see ,et krt ei tasu peaees tundmatusse hüpata. Oleks ma oma Bimmeri alles jätnud ,ma oleks praegu mega häpi ,krt kõige parem auto siiani mul. Esimene armastus :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.07.2010 23:19 
Kasutaja avatar

Idiootsuseid oled sa teinud jaa tõesti ja Fiat Croma läheb varsti sinna tippu...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.07.2010 23:36 
Kasutaja avatar

Inferno sa ise samasugune. Ostad teed hullu projekti matad jõhkraid rahasi alla ja pärast müüd kommirahaeest maha kuna keegi ei taha osta. Ja neid masinaid sul ikka päris palju olnud mingi 3-4 vist ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.07.2010 23:39 
Kasutaja avatar

Proovima peab. Raha pole, no õigemini on ,aga mitte vaba ,95% rahast garaaśi all.
+ Kuna vennal on Tipo ,siis ma proovi Cromat.. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.07.2010 23:40 
Kasutaja avatar

Croma on lahe pill. Loodan, et siis korralik ka on. Muidu kas V6 2.5l ja heade lisadega pill?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.07.2010 23:42 
Kasutaja avatar

Eip ,see on:
http://www.ekspressauto.ee/est/details/?id=3305

Pildilt tundub ,et on sirge ,aga eks homme näha ole ,kui ära soetan ,teen otse loomalikult teema ka.. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.07.2010 23:44 

Pidev müümine ja vahetamine tuleb imo kordades kulukam kui ühe auto korralikult kordategemine ja hoidmine ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.07.2010 23:46 
Kasutaja avatar

tegelikult minust järgmise postitaja jutt oligi 6igesse kohta. Veel 1 eraldi lugu mismoodi keegi mingitel põhjustel on oma liikurist loobunud. Viidates siis bluedogsteri jutule lisaks et jubedalt plönni alla ja ei jää pidama rahakoti suu siis ei jäägi yle kui midagi vettpidavamat hankida, omal oli sama moodi käesoleva autoga ,et nagu mida... 20 tuhande km peale on kulunud samasugune number raha kuigi se läbis6it tekkis 3 aastaga, ei tundunud see summa nii meeletu kuna sõita sai koguaeg ja remondiseisakuid oli harva. Aga praeguse seisuga vana auto kohta sellele 20le tuhandele s6ites lisaks veel 10 tuh. km otsa siis võib tulemustega isegi rahule jääda, sest auto eelmine omanik lihtsalt ei saanud 6igeid diagnoose ja nii see juhtuski.
maakeeli siis kui autot remontida ei jõua, osta valuvelg.

Viimati muutis ökosohver, 10.07.2010 23:50, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.07.2010 23:49 
Kasutaja avatar

Jaa ,kes seda nüüdseks siis ei tea :)
Ise olen ka arvutanud ,et kui oleks tiba kirvemad jupid ostnud kunagi oma bimmerile ja hooldanud teda väheke, oleks mul siiamaani arvatavasti hea auto ,aga noh noorusdebiilsused.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.07.2010 23:50 
Kasutaja avatar

ökosohver kirjutas:
20 tuhande km peale on kulunud samasugune number raha kuigi se läbis6it tekkis 3 aastaga, ei tundunud see summa nii meeletu kuna sõita sai koguaeg ja remondiseisakuid oli harva.

20 tuhat 3 aasta peale ja sõita sai koguaeg? :D
Nii on rendikaga juba tunduvalt odavam ringi vurada :D

Ja et postitus teemasse läheks, siis ise tihti autot ei vaheta, praegune on juba ~2,5 aastat (läbi olen ajanud ~80 000km)

Ja muudan veel oma postitust: ökosohver on ilmselgelt laupäevaõhtule kohaselt purjus, sest ma saan kogu ta tekstist vaid mõne lause mõttele korduslugemisega pihta! :D

Viimati muutis rau1, 11.07.2010 00:18, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.07.2010 23:52 
Kasutaja avatar

täiendasin oma viimases postis teksti :

Aga praeguse seisuga vana auto kohta sellele 20le tuhandele s6ites lisaks veel 10 tuh. km otsa siis võib tulemustega isegi rahule jääda, sest auto eelmine omanik lihtsalt ei saanud 6igeid diagnoose ja nii see juhtuski.
maakeeli siis kui autot remontida ei jõua, osta valuvelg.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.07.2010 00:13 
Kasutaja avatar

bluedogster kirjutas:
...Ideejärgi peaks moraal olema see ,et krt ei tasu peaees tundmatusse hüpata. Oleks ma oma Bimmeri alles jätnud ,ma oleks praegu mega häpi ,krt kõige parem auto siiani...

Loo moraal on, et sööda hunti palju tahad, karu perse on ikka suurem.

Tegelikult jookseb üks selline piir alla mille ei tasu masinat osta, sest takso tuleb odavam. Igal mudelil on see individuaalne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.07.2010 00:19 
Kasutaja avatar

nusperdaja kirjutas:
Inferno sa ise samasugune. Ostad teed hullu projekti matad jõhkraid rahasi alla ja pärast müüd kommirahaeest maha kuna keegi ei taha osta. Ja neid masinaid sul ikka päris palju olnud mingi 3-4 vist ?

ed
Ei ole muuseas kommiraha eest müünud. Või noh , kuidas mõelda - kui auto on kallis siis on mitmekümne tuhandene häving nö. mitte väga suur, kui auto on 7k -ne on 3k ne häving suht suur. Kusjuures ülletavalt ma ei ole ropult hävinud oma autodega . Ja mis veel - ma ei ole neid REMONTINUD - vaid ehitanud paremaks, tuuninug etc- suur vahe imho.

Preagusele autole on list mingi 90k eest uusi juppe-värvimist 2a jooksul vist aga see jällegi ei sisalda remonti...samas mul on üle 500hp auto selle eest mis on sõidetav igapäevaselt ja igapäev ma seda ka eestis teen. Ja ma ei kavatse seda müüa ka kommiraha eest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.07.2010 00:30 
Kasutaja avatar

Aga muidu kõik su pillid olid väga kenad. Sellepärast ka vast läks müügiks ka paremini. Sest enamus tuuningut siin olgem ausad on koledad ja siis nutavadki, et palju raha alla pandud aga ei saa kommirahagi eest mahamüüdud. Kuid ise on süüdi, et sellist koledust teevad.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 45 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis