Minu arvates on lihtsalt veider kiiks head automarki maha kanda ainult viletsa maine pärast...
Ja esimene sõna siinkohal on...Opel! Sõidan praegu Opeliga olude sunnil, ning ei ütleks küll, et on nii halb, kui folklooris kajastub.
Teiseks sõnaks siis loomulikult BMW - oman ka seda. Sõidumugavus on Opeliga võrreldes fantast (veits erinevat sorti autod küll - Astra G vs E28), aga tagavedu mulle näiteks meeldib väga. Annab kuidagi kohe veidi teisema tunde. Eraldi klauslina tooks välja muidugi samas E36 - ei tahaks seda ühelgi tingimusel. Tasuta M3 võibolla. Ja pärast E46 tulnud kered on ka koledad.
Teemasse tagasi sujuvalt pöördudes - ära iial ütle iial.
Hetkel on arvamus selline, et Hiina ja Korea toodang tekitavad küll kerge bloki, et "kui võimalik vältida, siis ikka väldiks".
Teisest küljest ma jällegi arvan ka seda, et ei tahaks ka tutikat autot omale osta. Üks põhjus on kindlasti hetkel rahapuudus, mis kallutab seda arvamust. Aga tõesti on väga väheseid autosid, mis tekitaksid tunnet, et "ohh, seda ma tahaks!". Vanad autod on lihtsalt ägedamad. Sageli nad ka kestavad paremini (eranditega, ilmselgelt!), on lihtsama ehitusega (lihtsamad hooldustööd on võimalik ise ära teha), ja sageli näevad minuarust stiilsemad välja.
Näiteks tooks ikka nt 1980-90-ndatest pärinevad sakslased - bemmid-audid, ja vähem ka mersud ja opelid.
Eelnev loomulikult on minu isiklik arvamus, ning ei pretendeeri absoluutsele tõele