Kõik need Prantsuse autode kiitjad on üldse kunagi ise mõnda omanud või lähitutvuskonnas omatud? Mõtlen just eriti selliseid 2000+, krss-il oli kindlasti miskit vanemat.
Mul on endal 206 olnud, probleeme õnneks isegi väga polnud, aga pärast ostjat leida suht lootusetu, ei taha ükski seda õnnetust kaela. Mul oli muidugi tolle aja tippmudel S16 ka, aga ikkagi.
Sõbral oli 2002 uuena ostetud Clio (2006 müüs ära), oli tol ajal Info-Autos ikka päris tihe külaline.
1) Mingid käivitamise probleemid olid talvel külmaga. Küll vahetati küünlaid ja tehti ma ei tea mida garantii ajal (siis oli 1 või 2a). Kohe peale garantii lõppu jäime Soomes suht-koht teepeale. Pool süütepooli suri maha. Remont äkki mingi 4-5k. 45000 läbisõidu juures oli mootoriruum paraja õlikihi all. Starteri ujutas korra niipalju üle õli, et enam ei läinud käima ka. IA seal midagi oma arust tegi, aga paremaks ei läinud, siis juba müüdi maha, ei teagi mis lõpuks sai. Mingi muu elektroonika jama oli seal ka. 3 korda sai selle autoga soomes puhkusel käidud ja iga kord oli mingi jama. Ükskord viskas soome jõudes diagnostika tule põlema, ei kasutanud peale seda väga. Saime tollipunktist läbi kodu suunal, kustus tuli ka kohe ära

. Juhi elektriaken oli 45000 läbisõidu juures juba täitsa läbi - üles/alla ei käinud. Ja eks neid üllatusi oli seal veel. See inimene vandus, et tema elusees ei osta enam Prantsuse autot, eriti meeldib talle uus Renault reklaam: "lubasid endale, et ei taha lapsi, ei osta mobiili, ei osta Renault - nüüd on aeg muutuda ... " - ehk Renault on ise ka aru saanud, mis rahvas nende toodangust arvab

.
Perekonnas on üks Scenic 2, vihmavee kanalid jooksevad sellel läbi salongi ja need ummistuvad ära. Selle peale jooksis vesi salongivendi pistikusse ja keeras seal moodulid tuksi. Ühesõnaga esinduse pakkumine oli ligi 30000. Hetkel sai ise sinna miskit leiutatud, et vent vähemalt olemas oleks. Samas asja olen mujalt ka kuulnud sama ajastu Renaulte kohta, hullemal juhul on vesi kuskil kaitseplokis lõpetanud.
Töökaaslasel on Scenic 3. Aasta tagasi ikka kiusasin teda, et kuidas Renault on. Oli väga rahul, täna vannub et tema enam Prantslast ei osta

. 1) Seisupidur on puhtalt elektroonika, see on omadega õhtul, jääb peale. Uus on kogu süsteemi vahetus hinnaga 17000 + töö. 2) Armatuur ütles üles, uue hind 19000. Need mõlemad asjad on ta hetkel üldse lahti ühendanud. Täna hommikul auto ei käivitunud, aku tühi. Eks eilne vihm tegi kuskil oma töö. Nüüd hoiab põialt, et "kuivamisega" asi laheneb. Eks millalgi kuulen, mis sellest sai.
Kunagi 2000 alguse poole oli üks Peugeot Partner, mis äkki maksimum 5-10000 sõitnud oli. Igatahes mingid ajud surid seal maha ja auto enam ei käivitunud. Seisis kommestis 3-4 kuud vist. Ehk siis mis kasu on tutikast autost, kui tööd sellega teha ei saa. Lõpuks ikka Kommest oli nõus asendusauto andma, aga see oli bensukas öko diisli asemel.
Tuttava tuttav on Citröeni tööl remondi poole peal, ütlevad et see on auto mida vaenlasele ka ei soovitaks.
Võimalik, et minu tutvusringkonda on just sellised sattunud, aga millegipärast kõik jagelevad mingite jamadega pidevalt.
Ühele Meganile olen samuti ehitanud salongi vendi eraldi maksimumkiirusel käima, samuti süsteem maha surnud.