Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:19

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 43 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Chrysler Stratus 1995 onuwoody
PostitusPostitatud: 31.07.2010 16:42 
Kasutaja avatar

Vaatasin et lugejate autode teemas sellist autot veel ei ole- tuleb ära teha!

Chrysler Stratus LX 2,5 V6 118kw 1995a
El aknad, kont, püsikiiruse hoidja, ATM kast, kärukonks, kaltsusisu - hetkel muud nagu meelde ei tulegi :D

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Auto minu käes olnud aprillist alates, selle ajaga läbi sõitnud u 10K km.
Viimasel ajal on kuidagi harjumuseks saanud peale tankimist odomeetri näit ja tangitud kütuse kogus kirja panna, arvutuslikult on keskmine kütusekulu üllatavalt väike- praeguse seisuga 7,2 ltr/100km.
Esimesel päeval kui auto minu käes oli, sain kohe halva üllatuse. Sõidust tulles avastasin, et auto külg ja tagastange õlised. Auto uuesti käima et kanali peale asja uurima minna- ükski käik sisse ei lähe... Käimarist oli enamus õli välja lennanud. Uus õli sisse, sain kanali peale viga otsima: käigukasti õlitustoru oli lihtsalt katki hõõrdunud, sealt see õli tuligi. Parandatud, filter vahetatud ja kõik jälle ok.
Esiklaasis oli läbiv mõra, nüüdseks uus klaas ees.
Praegune põhimure- stereo, kesklukk, el peeglid ja salongi valgustus ei tööta. Kadusid lihtsalt sõidu pealt ära. Kaitsmed-releed terved, süüteluku põhi vahetatud, kasu ei miskit. Üks autoelektrik soovitas juhtmestiku üle kontrollida, nendel autodel pidavat juhtmestik suht mäda olema ja lihtsalt kõdunevad ära.
Armatuur välja ja mööda kaableid ronima. Tõesti, kõdunenud kaableid leidsin, vahetasin ja parandasin, viga endiselt alles. Ei tea, kas jäi mõni kaabel veel kahe silma vahele või viga kusagil mujal. Kõige hullem oli juhi ukse hingede juures selles kummilutis, seal oli ikka tõsine põleng olnud.
Pilt

Auto plussid:
Minu jaoks piisavalt ruumi
Mugav sõiduasend
Minu jaoks piisavalt võimekas
Üllatavalt hea orig stereo (korraliku maki otsas muidugi)
Iga teine-kolmas auto linnas pole stratus
Laguneb oluliselt vähem kui mu senised autod

Auto miinused:
Varuosade hinnad suht ulme
Kvaliteet jätab kohati soovida (auto pesemisel kukuvad ntx uste küljest chrysler tähed ära, kohatised logisemised ja kolisemised)
Haagise lubatud suurim mass 450kg
Puudub esimene käetugi
Ülimalt si%#d esituled. Enne sügist tahan tuled ära poleerida, ehk on natukenegi kasu.

Viimati muutis onuwoody, 31.07.2010 21:22, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Chrysler Stratus 1995 onuwoody
PostitusPostitatud: 31.07.2010 21:06 
Kasutaja avatar

Mis veel plaanis teha v.a esitulede poleerimise?
muidu paistab päris ruumikas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.07.2010 21:31 
Kasutaja avatar

-berg- kirjutas:
Mis veel plaanis teha v.a esitulede poleerimise?
muidu paistab päris ruumikas.

Ruumi jätkub, enda 190cm pikkuse juures ei hoia just ruumi kokku ja juhi taha mahub täiskasvanud inimene vabalt istuma.

Lähiajal ei juhtu midagi, lähen istun pisut haiglas ja haiguslehel.
Peale selle esimeses järjekorras elektri probleemidest jagu saada
Pidurikettad ja klotsid peab üle käima, aeg-ajalt on pidurdamisel kerge vibra sees.
Lähiajal ülevaatusele.
Mingi aeg õrna toonkile klaasidele
Juhiukse klaas ära vahetada- üsna kriimuline
Mõned iluvead likvideerida

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.08.2010 17:05 
Kasutaja avatar

Tervitusi ka Chrysleri omanikule ! :beer
Sóbral oli ka kunagi samasugune isend, küll aga 97 aasta. Ka sama motoga ja automaat aga tal oli see küttekulu küll suht ulmeline, ei valeta kui keskmiseks oli 11 kopikatega. Sp sai ka see isend tal maha müüdud, sest minu ja sóbra arvates polnud see normaalne, et mu 3.5 liitrine 300M vótab ka vähem, kui tema 2.5 liitrine Stratus :D. Nii et küttekuluga peaks sa üli rahul olema. Jalaruumi ja mugavust sel autol on. Ise olen ma 196cm pikk ja mahtusin vabalt ära. Aga ise pean selle auto miinuseks seda, et natuke madal on. Selline jaapani auto mulje jääb, et istud suht vastu maad.
Varuosade hindade kohta ma kaasa rääkida ei oska Stratuse puhul ja veidi móistmatuks jääb, et kuidas need kallid on. Endal 300M'il on hinnad küll väga móistlikud vórreldes sakslaste v japsidega 8) . Kvaliteedi ja tulede probleemis olen ma sinuga ühel nóul, see oli vist kóikide 90'ndate aastate Chryslerite viga, sest kóigil on need suht puudulikud :kill .
Aga Sulle muretuid kilomeetreid :beer

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.08.2010 16:47 
Kasutaja avatar

Karuliin kirjutas:
Tervitusi ka Chrysleri omanikule ! :beer
Sóbral oli ka kunagi samasugune isend, küll aga 97 aasta. Ka sama motoga ja automaat aga tal oli see küttekulu küll suht ulmeline, ei valeta kui keskmiseks oli 11 kopikatega. Sp sai ka see isend tal maha müüdud, sest minu ja sóbra arvates polnud see normaalne, et mu 3.5 liitrine 300M vótab ka vähem, kui tema 2.5 liitrine Stratus :D. Nii et küttekuluga peaks sa üli rahul olema. Jalaruumi ja mugavust sel autol on. Ise olen ma 196cm pikk ja mahtusin vabalt ära. Aga ise pean selle auto miinuseks seda, et natuke madal on. Selline jaapani auto mulje jääb, et istud suht vastu maad.
Varuosade hindade kohta ma kaasa rääkida ei oska Stratuse puhul ja veidi móistmatuks jääb, et kuidas need kallid on. Endal 300M'il on hinnad küll väga móistlikud vórreldes sakslaste v japsidega 8) . Kvaliteedi ja tulede probleemis olen ma sinuga ühel nóul, see oli vist kóikide 90'ndate aastate Chryslerite viga, sest kóigil on need suht puudulikud :kill .
Aga Sulle muretuid kilomeetreid :beer

Kütusekulu kartsin ise ka hullemat, arvutades oli ikka meeldiv üllatus.
Varuosadega seoses- leitavus on raskem, auto pole nii väga levinud kui baierlane või japs ja seoses sellega hinnad tiba kallimad ( no nii palju kui ma uurinud olen, vbl olen valedest kohtadest uurinud)
Kõige olulisem uudis on see, et elektri mured on LAHENDATUD!
Lahendus on nii labane, et häbi rääkidagi...
Kui jamad pihta hakkasid, sai kontrollitud kaitsmeid salongis ja kapoti all, releed kõik üle kontrollitud, siis süüteluku põhi vahetatud, kasu ei midagi. Põlenud juhtmeid rookisin hea mitu meetrit välja ja asendasin uutega, kontrollisin salongi kaitsmeid, asjad ikka ei toiminud. Täna siis välgatas, et kontrolliks uuesti kapotialuseid kaitsmeid ka- katkine kaitse leitud, uuega asendatud ja kõik toimib taas... Ilmselt siis kaablimajandusega tegeledes kärsatas ühe kaitsme läbi, salongi omasid kontrollisin peale seda aga kapoti aluseid mitte.
Õppetund nii endale kui ka järeltulevatele põlvedele, lõpp hea- kõik hea!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.08.2010 10:33 
Kasutaja avatar

ma olen neid 2.5 mitsu mootoriga Rystlereid s--ks müünud, aga ükski nii vähe ei võtnud, arvan, et 90% sa sõidad maantel :)

teine asi, tervita rystleri insenääre, kui hakkad akku vahetama :) eriti talvel :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.08.2010 10:41 
Kasutaja avatar

Olen vahetanud sellisel, ja sellel on jah vasakus rattakoopas see ju :D
Muidu on mugav auto kindlasti. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.08.2010 17:18 

Scorpio Ghia kirjutas:
ma olen neid 2.5 mitsu mootoriga Rystlereid s--ks müünud, aga ükski nii vähe ei võtnud, arvan, et 90% sa sõidad maantel :)

teine asi, tervita rystleri insenääre, kui hakkad akku vahetama :) eriti talvel :)

üldiselt võib väiksed eestikeele apsud andeks anda, aga automark on ikkagi "Chrysler", mitte "Rystler".

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.08.2010 17:33 
Kasutaja avatar

http://www.youtube.com/watch?v=GNlPfQi9sXI USA autode hääldused (Y)

Linnas ja maal on ka ikka omajagu lühikesi otsasid, käivitamisi jne, nüüd viimasel ajal on palju linnas sõitu olnud ja keskmine 9, midagi.
Aku jah kavalas kohas, ma pole enda oma veel isegi mitte vaadanud. Selleks peab vist ratta ka alt ära võtma või piisab ainult ratta välja keeramisest?
Krt, mul pole veljevõtitki, tavalisel ristvõtmel 17 on väike ja 19 keerab üle- kas läheb 18 või mingi eri mõõt?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.08.2010 17:35 
Kasutaja avatar

Anti, kas sa pole sellist väheke tögavat nimetust nagu Rüüsler Chrysleri kohta kuulnud? Juba tollest Rüüslerist on omakorda mitu variatsiooni leiutatud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.08.2010 17:44 

hmm, olen ka nüüd targem. Siiski armastan mina kutsuda autosid niimoodi, nagu tootja ette on näinud, sellest ka väike erutus Scorpio Ghia postituse tõttu.

Aga ei chrysler on tore auto, sisu on ebanormaalselt plass ja kole ning ega välimuski kiita pole, aga sõita on küll väga mõnus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.08.2010 17:47 
Kasutaja avatar

Ma miskipärast kardan ,et seal sama mootor peal mis minu 2002a galandil ... 2.5 V6 118kw aga mul on ta tiptronicu otsas. Elan Tallinnas ja mustamäel ja otsad lühikesed ... ja no mina saan ka linnas temaga 10l hakkama. Maanteel 7... mis ulme kuludest te räägite? Kui mootor korras siis ei ole ulmet midagi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2010 09:40 
Kasutaja avatar

Kasutaja2 kirjutas:
Ma miskipärast kardan ,et seal sama mootor peal mis minu 2002a galandil ... 2.5 V6 118kw aga mul on ta tiptronicu otsas. Elan Tallinnas ja mustamäel ja otsad lühikesed ... ja no mina saan ka linnas temaga 10l hakkama. Maanteel 7... mis ulme kuludest te räägite? Kui mootor korras siis ei ole ulmet midagi.

ma ise omanud ka mittu aastat 2.5 galandi, tavalise Invecs-II kastiga, ja keskmine on jah sellel ca 10l, aga mitte 7l sajale, arvestades, seda et mu auto peal olid uus mootor ja automaat kast siis võib kindel olla, et minu auto polnud tehniliselt raibe ;)

mis puudub hr. Wabriku postituse, et talle meeldib kui nimetatakse nii kuidas tehasest tuli, siis ok.. see on Chrysler Stratus SE, kui nüüd hr. Wabrik saab nüüd rahulikult magada öösel, siis mul hea tunne :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2010 20:02 
Kasutaja avatar

Scorpio Ghia kirjutas:

mis puudub hr. Wabriku postituse, et talle meeldib kui nimetatakse nii kuidas tehasest tuli, siis ok.. see on Chrysler Stratus SE, kui nüüd hr. Wabrik saab nüüd rahulikult magada öösel, siis mul hea tunne :)

Närime siis tähte ja märgime, et tegelikult on Chrysler Stratus LX :wink:
Aga et uste peal olid tähed nagu võsa petsi saate esinejatel hambad, siis komplekteerisin väikese tuuningu:
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.08.2010 12:21 
Kasutaja avatar

muidu välimuselt 95nda aasta kohta on suht hästi säilinud, ei oskagi muud midagi öelda, mootor ja minek peaks ka ysna usin olema.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 43 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis