DeLaBig kirjutas:
Black66 kirjutas:
No ma ei tea, väikeses mõõdus rehvi võibolla jah on mõistlik seda masterit uuena osta, saab suht odavalt. Aga 225/55/R16 rehvi eest maksta 1350 tükist, no selge overkill. Panen 150 juurde ja saan juba midagi enamat, kui suvakas prott.
Pigem ostaksin üldse Nankangi vms, sest Nankang ikkagi tehasekumm, mitte prott.
Ise sõidan see aasta naeltega, kuigi siiani lamell olnud. Põhjus lihtne, ostsin vähekasutatud rehvid Põhja-Soomest, Michelin X-Ice Northid, polnud minu mõõtu lihtsalt head lamelli saada. Hind nelja rehvi peale tuli 2400 ja mustrit 8mm, naelu 90%.
Ja mis põhjustel talverehv 16" puhul nii lai peab olema?
Olles sõitnud samuti igasugu rehvidega, siis võin julgelt kinnitada, et Vallai prott püsib vähemalt sama hästi teel, kui Goodyear UG 500...no sorry, olles tavakasutaja, kes aastas ühtlaselt vähemalt 50tkm sõidab, ei ole tundnud absoluutselt mitte mingisugust vahet pidamisel ega kulumisel.
Tee nüüd kindlaks, on siis tõesti üle kahe korra kallim rehv parem? Vahe on vaid müras, mida Vallai ikka korralikult tekitab.
Sellelgil aastal ostan 3200.- eest tutikad protid mõõdus 205/55 R16 ja kulgen rahumeeli.
Samas Vallaid eelistan igaljuhul Masteri ees, Master jookseb ajapikku laiali, üldiselt enne, kui muster kulumispiirini jõuab. Vallaiga pole sellist probleemi esinenud.
Eks igaüks ostab vastavalt oma uskumustele ja nii kaua kuni rahul oldakse, on ju hea.

Kujutad sa ette Chevy Camarol, millel minimaalmõõt on 215/60, all rehvi 205/65R16 või 195/70R16. Tsirkus ju.
Ja öeldakse, et talvel on laia rehviga halb sõita. Mina ei tea, pole hätta jäänud, normaalse rehviga tuleb igalt poolt välja.
Ma pole öelnudgi, et prott on s*tt. Kindlasti mitte. Kuid mul hakkab süda verd tilkuma, kui pean ostma 225/55/R16 proti 1300 krooniga, samas teine mees müüb kõrval samas mõõdus rehvi uuenda 1500 eest ja seda mõnelt tuntud tootjalt.
Kui on vaja mingit väiksemas mõõdus rehvi, siis võibolla tõesti ostaksin proti, müra mind eriti ei häiri. Aga lihtsalt see hind ei ole minu arvates õiglane.