Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:35

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Autopesula turu-uuring
PostitusPostitatud: 22.10.2010 15:20 

Tere, koostasin hetkel kooli jaoks väikese turu uuringu autopesulate kohta. Plaan on see äriidee kunagi ka kindlasti ellu viia. Oleksin väga tänulik, kui viitsiksite mu uuringule vastata. Sellele vastamine ei võta ta kaua. Uuring asub aadressil http://connect.ee/uuring/218377895/1/

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Autopesula turu-uuring
PostitusPostitatud: 22.10.2010 15:34 
Kasutaja avatar

Konstruktiivset kriitikat:

21. Oleks vastnud Jah, kuid lisanud kommentaari.
23. ei ole kunagi poleerinud. Kui vajadus tekiks, siis teeks seda, ehk lisaks võimaluse: Vastavalt vajadusele vms.
26. Viimane visiit pesulasse kuna.. auto oli must :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2010 16:04 
Kasutaja avatar

Aga palun

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2010 16:51 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Ka iseteeninduse poolt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2010 18:38 

See uuring vajaks kõvasti tööd, et midagi asjalikku sealt lõpuks kätte saada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2010 21:38 
Kasutaja avatar

Selvepesu ju täiesti olemas, olen seda mitu korda ise ka kasutanud.
Peterburi teel MobileSPA . Hind 100.- tund ja selle tjengi eest pesen lõdvalt auto seest ja väljast puhtaks (korralikult).

EDIT: Täitsin ka küsitluse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2010 21:58 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
See 100.- tund võiks olla siis selline ,et klient peseb nii palju asju kui ise tahab ja pesuvahendit vist seal hinna sees ka polnud kuisiis nuustik ainult .Ühe tunniga ma jõuan kerel värvi eemaldad,ära kruntida ja värvida masina.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2010 23:35 

oopc kirjutas:
Ühe tunniga ma jõuan kerel värvi eemaldad,ära kruntida ja värvida masina.

Tõesta :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2010 23:31 

Tean et psühholoogilisi teste tehakse nii et küsitakse samu asju mitu korda et saada usaldatav mediaan iga uurimishuvi lõikes. Täitsin siis ja hakkasin mõtlema et kas tõesti on see esimene kord autoril sellist ankeeti koostada või polnud tal mahti kellelegi seda läbi lugemiseks anda enne kui avalikuks teeb.
Küsimused nagu "kas olete tundnud end õnnetuna suheldes ettevõttega, kas olete olnud stressis, kas olete olnud pettunud ettevõttes, kas olete tundnud viha ettevõtte kui sellise vastu"... ja parim, "kas olete tundnud et ettevõte on teid hüljanud." WTF?!
Asenda sõna "ettevõte" sõnaga naine ja siis ehk on vastajaid rohkem :D Või mine tea, ehk mõni samasugune uuring on juba võetud aluseks ja tehtud "find and replace" :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2010 01:33 
Kasutaja avatar

Teen ise ka küsitlust hetkel. See ongi nö kliendi rahulolu uuring. Seega küsitaksegi küllaltki lollakana paistvaid asju, kuid tegelt on sellel mingi päris hea point. Õppejõud ütles et tegu on Usast üle võetud malliga ning see näitab ära kõige reaalsemad tulemused.

Ma ise nüüd antud teema algataja küsitlust pole uurinud aga minu oma on selline. http://www.connect.ee/uuring/218827668/ kellel mahti täitke ära ka palun :) Antud infot on vaja kooli jaoks tehtavas äriplaanis ära kastuada.
Teema algatajale niipalju, et ma ei soovi sinu küsitluselt nö. "kliente" varastada vaid lihtsalt räägin hoogsalt kaasa :D peace!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2010 02:30 

G2rry kirjutas:
Teen ise ka küsitlust hetkel. See ongi nö kliendi rahulolu uuring. Seega küsitaksegi küllaltki lollakana paistvaid asju, kuid tegelt on sellel mingi päris hea point. Õppejõud ütles et tegu on Usast üle võetud malliga ning see näitab ära kõige reaalsemad tulemused.

Ma ise nüüd antud teema algataja küsitlust pole uurinud aga minu oma on selline. http://www.connect.ee/uuring/218827668/ kellel mahti täitke ära ka palun :) Antud infot on vaja kooli jaoks tehtavas äriplaanis ära kastuada.
Teema algatajale niipalju, et ma ei soovi sinu küsitluselt nö. "kliente" varastada vaid lihtsalt räägin hoogsalt kaasa :D peace!

Mis hinnet sa muidu loodad selle eest saada?

Alustasin aga jätsin pooleli. Liialt pikk netiversiooni jaoks ja väga häiriv ja tulemusi rikkuv puudujääk - puudub "Ei tea" võimalus.
Kui ma märgin 5 mõne küsimuse juurde, võib see tähendada keskmist sisustusele/üldmuljele/lahtioleku aegadele või paljude jaoks ka "ei tea". Isiklikult ei hakka omalt poolt su uuringut sogama. Tulemusi vaja ka analüüsida ja sealt midagi tarka ettevõtte jaoks välja lugeda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2010 11:23 
Kasutaja avatar

Kordan veel. Uuring pole minu enda koostatud vaid mingite "tarkade" poolt. Mina saan selle eest kindlasti positiivse hinde sest oluline on et ma selle ära teeksin 60 inimesega ja võimalusel äriplaanis kasutaksin. Seal küsimustele vastamiseks peab natuke laiemalt mõtlema kohati et osata vastata, mitte et ei tea. Kui ei tea siis panedki mingi 1 või 2-e sest et firma pole piisavalt läbipaistev et sa seda infot teaks. Samas tekib küsimus kas sa peadki kõike teadma.
Ütleme nii et mina pole ühelgi kursakaaslasel jne. kes seda teinud on näinud seal nii head firmat mis sobiks sinna nii perfektselt et saaks kõigele adekvaatselt vastata.
Kindlasti pole küsimustik pikk. Lühema puhul ei saaks ju asjast ülevaadet. Ise täitsin u 4-5 minutit sellist küsitlust natuke teisel teemal, Euronics elektroonika pood ja Eesti energia. Viimase puhul oli ka mul väga keeruline vastata enamus küsimustele sest ma polnud kokku puutunud selle firmaga nii tihedalt ja vaevalt üldse keegi puutub. Seega jätsin vastamata. Et kui mõistus ei võta ja kogemusi pole valdkonnas siis pole vaja täita. Aga ma olen enam kui kindel et pesulad tekitavad emotsioone peale seda kui auto kätte said, teevad sind õnnelikuks või kurvaks või vihaseks kui midagi hästi või halvasti seal läheb. Kindlasti avaldab muljet ka üldine korraldus jne. Seega väga mäda see asi pole kui just pesulaid vaatluse alla võtta. Mina tean mida ma pesulatest ootan seega on küllaltki lihtne vastata ja olen erinevaid kohti testinud :)

Kokkuvõtes ise arvan küsitluses seda et see on selline nö. harjutus tulevikuks mida väga tõsiselt võtta ei saa aga saab aimu asjast ning teoorias teeb süsteemid enamvähem selgeks koos muu materjaliga mis kursusel on:)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2010 12:33 

G2rry kirjutas:
Kordan veel. Uuring pole minu enda koostatud vaid mingite "tarkade" poolt. Mina saan selle eest kindlasti positiivse hinde sest oluline on et ma selle ära teeksin 60 inimesega ja võimalusel äriplaanis kasutaksin. Seal küsimustele vastamiseks peab natuke laiemalt mõtlema kohati et osata vastata, mitte et ei tea. Kui ei tea siis panedki mingi 1 või 2-e sest et firma pole piisavalt läbipaistev et sa seda infot teaks. Samas tekib küsimus kas sa peadki kõike teadma.
Ütleme nii et mina pole ühelgi kursakaaslasel jne. kes seda teinud on näinud seal nii head firmat mis sobiks sinna nii perfektselt et saaks kõigele adekvaatselt vastata.
Kindlasti pole küsimustik pikk. Lühema puhul ei saaks ju asjast ülevaadet. Ise täitsin u 4-5 minutit sellist küsitlust natuke teisel teemal, Euronics elektroonika pood ja Eesti energia. Viimase puhul oli ka mul väga keeruline vastata enamus küsimustele sest ma polnud kokku puutunud selle firmaga nii tihedalt ja vaevalt üldse keegi puutub. Seega jätsin vastamata. Et kui mõistus ei võta ja kogemusi pole valdkonnas siis pole vaja täita. Aga ma olen enam kui kindel et pesulad tekitavad emotsioone peale seda kui auto kätte said, teevad sind õnnelikuks või kurvaks või vihaseks kui midagi hästi või halvasti seal läheb. Kindlasti avaldab muljet ka üldine korraldus jne. Seega väga mäda see asi pole kui just pesulaid vaatluse alla võtta. Mina tean mida ma pesulatest ootan seega on küllaltki lihtne vastata ja olen erinevaid kohti testinud :)

Kokkuvõtes ise arvan küsitluses seda et see on selline nö. harjutus tulevikuks mida väga tõsiselt võtta ei saa aga saab aimu asjast ning teoorias teeb süsteemid enamvähem selgeks koos muu materjaliga mis kursusel on:)

Võtad seda liiga isiklikult...
Sellist rumalust pole mõtet ju suure suuga välja öelda - laiemalt mõelda, mitte ei tea...
Mõtlen nii kuidas tahan ja täidan küsimustiku enda arusaamade järgi kui läbiviija ei ole suutnud kuidagi piire määratleda.
1-2 palli panen siis kui sisustus on väga mitte meeltmööda/puudub või kellajad on väga valed, mitte siis kui info pole läbipaistev ja ei tea.
See, et sa seda näinud pole on sellepärast, et see küsimustik on valesti koostatud üritades sobida kõigega. Kui oma firmale sellise uuringu koostaksid, viskaksid lihtsalt aega ja raha tuulde.
Küsimustik ON pikk internetis läbiviidu jaoks. Eriti veel kui loodad, et inimene selle arvutitaga peaks "pikemalt mõtlema".
Küsitluse täitjale öelda, et kui mõistus ei võta, pole vaja täita on ka vale. Sul on vaja arvamust temalt kätte saada, ta ei pea seda tegema aga võib.
Pesula tekitab tõepoolest emotsioone ja need küsimused lähevad mingil määral ka teemasse aga see lihtsalt ei sobi. Teha üldine küsitlusvorm ja loota, et see sobib kõigile, on lihtsalt naiivne.

Saan aru, et see uuring ei "koti" sind väga kuna see on etteantud ja vaja lihtsalt läbiviia kuid teised, kes selliseid asju näevad võivad sellest malli võtta ja rikuvad sellega oma alustava äri. Natuke rohkem sallivust kuna mõni võib olla seda kauem ja põhjalikumalt õppinud (minu puhul EMOR) ning võib midagi kasulikku tuleviku tarbeks öelda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2010 14:18 
Kasutaja avatar

Ma seda nüüd isiklikult küll ei võta. Vaid olen täiesti nõus sinuga jazz aga lihtsalt vingutakse kohati mõtetute asjade puhul. Minule on selline asi ette antud, kuskil keegi arvab et see on hea küsitlus ja kui nii on siis ma teen selle ära olenemata mida mina arvan. Kindlasti oleks see tohutu raha raiskamnine kui keegi peaks sellist küsitlust firmale ostma. Et siis chill out ja täidame küsitlust. Minu õppejõud ütles et inimesed pidid jube abivalmid olema kui neilt midagi normaalselt küsida aga ma olen siin natuke teist asja täheldanud aga no seda nüüd vist siin arutama ei hakka:D Ise täitsin ka teema algataja küsitluse ära ja no kui see tema enda tehtud oli ning esimene siis ma nüüd väga kurta küll ei saaks. Võrreldes sellega mida ma tegema pean on väga hea :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2010 20:02 

täitsin ka ära.
ooteajakohta ütleks, et seal kus mina käin ei ootagi kunagi. helistan ette et tulen 30min pärast.
kõige hullem asi mis vastu võidakse öelda " EI, tule 1h pärast" :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis