Fluid kirjutas:
dellu kirjutas:
Fluid kirjutas:
Tanel kirjutas:
Mida sa ootad ? Kuni keegi kuskil paugu paneb sellega ?

Mine ARK'i ja võõrandamine peale, küll veits ajapärast saad teada kus see auto asub

Võõrandamise keeldu vist ei saa ise panna ja pole mõtet ka - mine parem ARKi ja kanna ta enda nimelt maha. Toiming on lihtne, tasuta, pole VIN koodi ega midagi vaja ja uuel omanikul ei tule mingit probleemi registreerimisega kui tal ostu - müügi leping olemas on. Lihtsalt sõita ei tohi niikaua ja kui vahele jääb, tekivad probleemid. Ise just käisin tegemas nii, sellepärast tean.
Kui mõtled "Ajutiselt arvelt maha", siis see kehtib 2a ja sisuliselt on auto ikka sinu nimel ja 2a tuleb automaatselt tagasi. Kui ostu-müügi leping olemas, siis saata see parem ARK-sse ja tehakse võõrandamisteade uue omaniku nimele. Sellega vabaneb auto sinu nimelt. Mina kunagi saatsin suisa e-mailiga (küll omalt poolt koos avaldusega digiallkirjastatuna).
Ning ARK-sse ei pea ka Fluid poolt kirjeldatud toimingu jaoks minema. Tänapäeva modernses keskkonnas piisab paberivaba ARK-sse logimisest ja paarist klikist.
Oli jah, et pidin kirjutama kaheks aastaks. Aga mulle õeldi, et kui ma selle toimingu ära teen, ei tule mulle enam trahve ega muud sellist, kuna auto pole enam minu sõidukite registris. Ja kontrollisin üle ka x-tee portaalist ja auto oli kohe sealt nimekirjast kadunud.
Jah kaob ära küll, aga 2a pärast tuleb automaatselt tagasi, vähemalt nii on väidetud. Siis on ta jälle aktiivne ja võid ka trahve saada. Sellega jah näitad, et autot ei kasuta (vähemalt sina) ja siis ei saanud vist ka kindlustust sõlmida, aga niieöelda vaba sa temast ikkagi ei ole. Ehk kui sul ostu-müügi leping olemas, siis on targem teha võõrandamisteade. Siis kuskil infosüsteemi jääb märk maha, et autot kasutab see ja see inimene.