Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 13.05.2025 20:38

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 96 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Karuliin
PostitusPostitatud: 28.10.2010 19:23 
Kasutaja avatar

Küll OT aga mis te tõesti arvate, et teised esindused näevad ilgelt vaeva ja otsivad mingit viga kuskilt karauulist ?
Üsna pikalt töötasin samuti ühes suhteliselt kõva nimega esinduses ja nii need asjad käivadki. Mitte ainult Silberis, vaid igalpool. Kui sa ei lähe sinna ja ei ütle, et see ja see on vaja remontida ja korda teha, pannaksegi uus. Olgem ausad, kui on raha, et esindusse minna, ei tohiks vinguda, kui mingi jupp välja vahetatakse. Vähemalt antakse asjale korralik garantii ja muud jutud. Enamikul juhtudes ei olegi mingit erilist varianti seda juppi nii remontida, et ta korralikult töötaks/oma eesmärki täidaks, sellest tulenevalt ka üldjuhul uus tükk.

Aga nüüd autost, mulle meeldib see auto :)
Olgugi, et ma siin mingiaeg kirusin, et hirmus pehme jne, ikkagist mulle meldib see auto.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.10.2010 22:41 
Kasutaja avatar

oli mul selline 2003 a. 2.7 CRD Overland.
sai ikka paar pihustit välja vahetatud hinnaga 4500.- eek tükk ja seda leti alt (muidu koos vahetusega küsiti 7-8 k)
pidurikettad (A-osa) läksid vahetusse reeglina koos klotsidega. :)
Käigukast lõpus paugutas ka nii, et kaelalülid tahtsid paigast minna. Otsiti viga andurites, vahetati tarkvara, kuid tulutult.
Käisin samuti Silberis ja raha küsitakse seal mõnusalt.

Imelikul kombel roostetasid akende alumised liistud, need mis väljaspool. Pika aja peale hakkasid ka rooste
värvipigmenti välja ajama.
Veermik pidas ilusti vastu ja iga kord kui vahetasid tagumised stabikakondid, paranes auto ujuvus märgatavalt.

edu

P.S. http://www.wjjeeps.com/rus/newoptions.htm#2003 huvitav lehekülg, kus saab lugeda, mida iga aasta WJ mudeli
juures täiendati ja parendati

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.10.2010 23:12 

Lasin ka Silberis oma volkaril pidurivoolikud vahetada, tehti alet, alla 500kr h :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.10.2010 23:34 
Kasutaja avatar

AMD kirjutas:
oli mul selline 2003 a. 2.7 CRD Overland.
sai ikka paar pihustit välja vahetatud hinnaga 4500.- eek tükk ja seda leti alt (muidu koos vahetusega küsiti 7-8 k)
pidurikettad (A-osa) läksid vahetusse reeglina koos klotsidega. :)
Käigukast lõpus paugutas ka nii, et kaelalülid tahtsid paigast minna. Otsiti viga andurites, vahetati tarkvara, kuid tulutult.
Käisin samuti Silberis ja raha küsitakse seal mõnusalt.

Imelikul kombel roostetasid akende alumised liistud, need mis väljaspool. Pika aja peale hakkasid ka rooste
värvipigmenti välja ajama.
Veermik pidas ilusti vastu ja iga kord kui vahetasid tagumised stabikakondid, paranes auto ujuvus märgatavalt.

edu

P.S. http://www.wjjeeps.com/rus/newoptions.htm#2003 huvitav lehekülg, kus saab lugeda, mida iga aasta WJ mudeli
juures täiendati ja parendati

Need akende alumised liistud nende tüüpviga, et hakkavad kobrutama/roostetama. Endal ónneks on kóik korralikud ja ei mullita kuskilt :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.11.2010 19:42 
Kasutaja avatar

Sai siis täna ülevaatuspunktis käidud amorditestis kuna sóbra arvates pole minu auto käitumisviis normaalne, et ujub jne. Mina vaidlesin vastu, et see ongi ameeriklane ja see ongi selline, kuna olen varem ka sellise masinaga sóitnud. Sai siis Mauris ära käidud ja tulemused olid ees siis 84% ja taga 83%, mis pidid väga head olema :P. Ju siis on eelmine omanik vahetanud neid mingiaeg. Vaadati ka veermik üle ning seegi on korras. Mainiti, et tulevikus vóiks puksidele tähelepanu pöörata, et neil on kulunemismärke näha aga ülejäänud on täiesti OK :).
Eile óhtul siis Tallinna minnes tuli räige lumi, nii et aru ei saanud, kus tee on. Ennem arvasin, et uisutan selle talve nende M+S'idega ära ja siis järgmine talv saab mingid uued rehvid ligi vótta AGA eile óhtul mu arvamus muutus, kui vaikselt maanteel pidurdades nagu kelguga panin otse. Suurel ja raskel autol peavad ikka naelrehvid olema, aitab natukenegi rohkem, kui mingid pehmed M+S'id. Vist joppab, et saan isegi sóbra käest suht uued länkari all olnud naelad. Pidi üle vaatama täpsed móódud ja annab teada. Kui ei sobi need siis on ühed teised originaal veljed koos talverehvidega silma hakanud ja eks siis tuleb need sebida :).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.11.2010 23:19 
Kasutaja avatar

Niisiis, kuulópus, kui üks isik Eestisse tagasi tuleb, saan 16" veljed koos korralike naelrehvidega :). Siis saab järgmise suve M+S'idega veel ära sóita.
Sellised veljed siis:
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2010 01:44 
Kasutaja avatar

Väga ilusad veljed.
5x114.3 on poldivalem?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2010 10:23 

Eelmisel grandil oli 5x114,3 WJ l peaks olema juba 5x127 poldivalemiga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2010 13:45 
Kasutaja avatar

Jep, 5x127 on poldivalem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.11.2010 21:57 
Kasutaja avatar

Sai siis eile oma suverehvidega uisutatud Pärnu-Paide-Tallinn-Pärnu tee ära ja korralikud naastud toodud. Teeolud olid jubedad, mitu korda oli tunne, et kergem oleks vist mööda kraavi vói póldu sóita, kui nende rehvidega sellistel teeoludel :D. Aga lópuks jóudsin ikka ilusti koju.
Täna óhtul sai siis ära tasakaalustatud ja alla pandud. Muster ja pidamine väga head. Ei oskaksi nagu midagi rohkemat oodata :P
Poolpidused pildid ka. Eks suurtemate külmadega saab ehk pesulat külastada ja normaalsemad pildid teha :P:
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.11.2010 19:05 
Kasutaja avatar

Jeepide terviseks! :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.11.2010 17:47 
Kasutaja avatar

Täna sai siis ära pestud nii seest kui ka väljast.
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.11.2010 21:10 
Kasutaja avatar

Krdi ilus- mulle meeldib :rokib .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2011 03:01 
Kasutaja avatar

Avastasin, et olen siin teema ära unustanud Jeepist ja mótlesin, et uuendaks siis teemat. Ühest teisest foorumist siis kopin teksti, mis autoga vahepeal toimunud on ning mis juhtunud :).

18.01

Paar nädalat tagasi sai siis termostaat ära vahetatud kuna arvasin, et on see 72C termostaat kuna mootoritemperatuur üle seitsmekümne kuidagi ei tahtnud tóusta ja sellist poolsooja óhku puhus. Sai siis tellitud 87C termostaat. Vahetusel selgus, et peal oligi 87C termostaat aga kuna see oli óhtal omadega siis tuli nkn see ära vahetada. Vahetamisel olime koos naabri E270ga ja ennem sai neid termostaate üksteisega vórreldud siis selle tagajärjel need läksid segamini ja sai pandud hoopis mersu 92C termostaat. Väliselt olid mólemad identsed ja ju siis sisemiselt ka kuna istus kóik ilusti külge ja toimis. Nii et mul on nüüd naabrimehe oma ja naabrimehel minu termostaat :D. Termostaat maksis 38EUR'i.
Termostaati vahetades selgus, et tuleks ka ära vahetada genekarihma rullik, kuna ei jooksnud see päris nii, kui peaks. Esmaspäeval sai ka see ära vahetatud. Silberist ei hakanud hinda uurimagi ning TopParts'st sain ka selle 77EUR'ga.
Käigukast trikitab ka vahel, et ei taha ära tunda käigukangi asendit. Silberis sai käidud ja tuli välja, et niiskus on selle tekitajaks. Ónneks seda juhtub korra 1000km jooksul. Nüüd tuleb loota, et kui ilmad siin kuivemaks lähevad, siis kaob see pull ära :).
Siin üks pilt ka meie maja 2.7L masuudipóletajatest:
Pilt

25.01

Vóite ónne soovida. Masinal kast laiali :mad:. Ütle, et vihale ei aja. Sai eile Silberisse viidud ning täna öeldi, et viga mehhaaniline ja nemad sellega tegeleda eriti ei taha. Auto tuleb viia arvatavasti Tallinnasse remonti. Räägiti mingist 20k remondist koos töörahaga aga ma ei tea.. loodan, et saab ehk ikka odavamalt aga nüüd juba savi. Lasen korda teha kasti ja lasen mootori ka üle vaadata, et teha masin lópplikult korda. Peas olid müügiplaanid aga peale seda remonti on selle auto hind minujaoks juba varsti 250k nii et maha pole mótet müüa korras autot, et uus sara asemele osta.
Jube koin ikka küll. Hakkab jälle see ilma autota aeg pihta, eriti siis kui teda eriti vaja oleks. Ónneks hetkel on majas 330 ja W211 nii et natukenegi abi. Aga ühesónaga läheb täna joomaks.

EDIT:
Sai siis helistatud ühele ja teisele käigukasti remontijatele. Nii silberi oma, kui ka ameerika auto omad arvasid, et kuliss óhtal. Et ameerika auto on see aasta 10 tk sellistel jeepidel ära vahetatud. Nii, et arvatasti viin auto sinna kuna nemad lubasid enne ikka kindla vea välja otsida, kui lahti lammutama hakata ja siis alles viga tuvastama hakata. Ühesónaga Pärnu Silber suutis minu silmis oma maine ikka suht maha teha. Ise suur esindus ja puha aga viga tuvastada ei suuda.
Nii et tuleb treila sebida ja homme auto tallinna saada. Rahasummad muutusid ka kohe lillelisemaks vórreldes sellega, mida Silber siin umbkaudselt arvas.

27.01

Helistati ka täna hommikul Ameerika autost. Olen siis mina selles majas seal esimene ónnelik, kellel ikka käimakast pees on. Nimelt siis turbiin on tosooli täis ja nagu ikka siis kogu see pull on tingitud sellest, et mahlad segamini lói siin paar kuud tagasi. Ja seda ei pidanud ólivahetusega ka kätte saama, kui paar korda vahetada. Öeldi, et 10 korda peaks vähemalt kastist óli vahetama, et tosool turbiinist välja saada aga see teeks selle kogu vahetuse hinnaks umbes 1500 - 2000EUR'i, kui iga nädala tagant óli vahetada kastis. Turbiin läheb siis tehasesse taastamisse. AGA nagu ikka, suudab alati mingi töömees puhkusele minna siis, kui mul asjad juhtuvad, nii et kolmandal läheb see tegija puhkusele ja tagasi tuleb 20nda paiku. Järgmine nädal vóetakse kast alt ära ja saadetakse minema, nii et veebruari lópuks peaks kätte saama, kui hästi läheb. Ja rahaliselt koos töörahade ja asjadega läheb see maksma 1000EUR'i kanti.
Nüüd tuleb siis bussi kuukaart osta ja ühistranspordi kasutajaks hakata :D. Nooot...
Pilt

13.02

Ja ta LIIGUB :P! Sai reedel autol siis järgi käidud Tallinnas. Sóidab ilusti ja käike vahetab ka sujuvamalt/pehmemalt, kui enne vahetas isegi. Kóik on ilus tore aga, mida autol pole hetkel, on dokumendid :D. Nimelt jätsin auto sinna viies dokumendid päiksesirmi vahele, et nad saaksid sealt vinkoodi ja andmed. Eile siis autot koristades tuli meelde, et peaks dokumendid ära vótma autost igaksjuhuks. Aga mida pole, on dokumendid. Sai siis kóne kohe peale tómmatud, et mis n*ss on, et dokumente pole. Käskisid esmaspäeval uuesti üle helistada. Ma loodan, et nad neid sealt ära kaotanud pole muidu on k*pp majas. Krt alati peab mingi koin olema, nagu pasamagnet olen :D.
Ostsin klaasidele Aquapel vaha. Sooja garaasi satub, siis teen klaasid üle sellega. Chrysleril oli peal ja olin väga rahul :P. Suveks on ka veel siin móned mótted tekkinud velgede näol. Aga ennem tuleb seda ebay asja uurida. Vb ei tasugi sealt tellida hoopis.
Midagi sellist vóiks ideaalis olla, SRT veljed. Pildilt tunduvad vist tsips väiksemad olema, kui reaalselt 20" oleks:
Pilt

14.02

Nii, üks nuss teise otsa :angry: . Nimelt siis jahutusvedelikus óli sees :angry: . Käisin täna Silberis ka, kolmapäevaks sain aja ja siis uurivad. Ameerika Autos öeldi, et käigukasti remonti see kuidagi ei puudutanud, et see peab Silberi kala olema selle radikaga. Arvati, et vóib praak radikas olla. Igatahes Silberile ei kavatse ma ühtegi penni maksta selle huinjaa eest. Ära hakkab see Pärnu Silber tüütama. Nende sitta pean mina siin pidevalt sööma. Eks vaatab, mis kolmapäeval räägitakse. Kui tahetakse väänata mingi remondi vói mis iganes arve mulle kaela siis vóivad nad omale kohtukeissi kaela saada, sest see käigukasti remont on ka tegelikult puhta nende süü. Oleks terve käigukasti süsteem, turbiinist ja kóikjalt see ollus välja lastud ning puhtaks pestud siis poleks seda n*ssi mul olnud. Nii et eks kolmapäev kuuleb.
Hoian teid asjadega kursis

24.02

Sai Silberis käidud, asi korras. Ikkagit paisutasin alguses üle, et ólid segamini. Lihtsalt tosoolis seda vana óli sees, mis seintel ja torudel küljes veel oli. Soovitati ära vahetada aga Silberis seda tegema ei hakanud. Järgmine nädal sóbral aega siis saab tosooli veel korra ära vahetada. Endal kergem kohe, pole mingit n*ssi jälle (ptui-ptui-ptui) :)

Eelmine laupäev sai siis Washlandi külastatud ning auto puhtaks pestud. Siiamaani iluspuhas. Móned pildid sai ka tehtud.
Pilt

Pilt

Led'id pandud siis numbrituledesse :D:
Pilt

Esmaspäev uurima, et kleepida piilarid mustaks :P:
Pilt

Muud ei ole midagi rääkida, järgmine nädal jahutusvedelikku vahetama. Siis peaks tibitobi olema. Külmaga on mingi kolin taha tekkinud, kuskilt pagassist CD-Boxi juurest tuleb. Nagu CD-Boxi kaas oleks lahti kuigi tegelikult pole. Eks tegeleb sellega ka järgmine nädal, kui sooja garaasi saab :).
Läks paljuks aga ma loodan, et pole hullu. Proovin hoida núüd asjadega tihemini kursis :).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.03.2011 01:01 
Kasutaja avatar

Nii, jahutusvedelik vahetatud. Süsteemi läbi pesema ei hakanud kuna jahutusvedelik kóige s*tasem ei olnudki, kui siin eelneval korral vahetatud sai. Kergem siin suve alguses uuesti korra ära vahetada ning peaks juba täitsa zajebiis olema :).

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 96 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis