Ma ütlesin oma arvamuse ainult, ärge ärrituge. 99% linna ärplejatest on lihtsalt suure jutuga "mehed". Kindlasti annab iga treening sulle eelise, aga reaalses elus sa ei seisa oma vastase ees ja ei oota lööki. Esimene asi mis juhtub, kaklejad kukuvad enamus olukordades pikali ja kähmlus käib maas edasi. Ega sa reaalses elus ei seisa ja ei peksa üksteisele näkku või kõhtu või kossi, kuni keegi vahele tuleb. Jalaga pähe löömisest rääkimata. Kickpoksija ja näiteks karateka (mitte, et mul nende kahe treeningu vastu midagi oleks, aga lihtsalt siit teemas käis läbi) satuvad kohe paanikasse, kui nad peavad maas aelema hakkama. Neil ei ole lihtsalt sellist olukorda trennis olnud, et keegi neid maas kinni hoiab ja kägistab (mis on oluliselt ohutum, kui löömine muide). Nendes võitlussportides on raund läbi, kui vastane maas on (parandage, kui eksin). Ühesõnaga, tahtsin lihtsalt öelda, et MINU arvates on MMA ainus võitlussport, mille valdamisest sul on reaalse ohu korral kasu.
Antud videos on Royce Gracie, kes pani pm MMA kui sellisele aluse. Kunagi oli võistlus, kus lasti kokku erinevate võitluskunstide esindajad ja reegleid (eriti) ei olnud. Väike kiitsakas mees, kes oskab maas kakelda paneb endast suurematele jõmmidele ära, tehes mitte ühtegi lööki (vastupidiselt arvamusele, et MMA on ohtlik ja vägivaldne). Tänapäeval temast enam suurt asja ei ole, sest peale on tulnud palju võitlejaid, kes tegelevad MMA-ga, aga tol ajal ei olnud talle vastast.
http://www.youtube.com/watch?v=M2wQhRRNqSUSamuti ei saa ma aru karate ülistamisest. Miks arvatakse, et karate on ohutu ja äge, aga kickpoks, poks ja mma on vägivaldne ning "pehmete ajudega" inimeste spordiala. Üldiselt on minu arvamus see, et inimene las tegeleb sellega, mis talle
meeldib.