Otsustasin tänu heale pakkumisele naise auto tulepirnid veidi paremate vastu vahetada. Siiani olid vist sees originaalid ehk 3,5 aastat vanad pirnid.
Tanel müüs mulle 2x H7 ja 2xH1, ning siis läks nauding lahti.
Parempoolse lähitulepirni vahetamiseks on vaja
1. Keerata rattad vasakule
2. Rattakoopast avada plastikluuk (see loomulikult ärakadumise vältimiseks päris ära ei tule, vaid jääb tilbendama)
3. Ajada käsi sealt luugist sisse (kujutage nüüd ette, kui puhas praegusel aastaajal kogu teema on)
4. Urgitseda lähitule pirni tagant kummikate ära
5. Pirn koos pistikupesaga välja keerata, ise täpselt teadmata, mismoodi see käib
6. Kuidagimoodi mõelda välja, kuidas pirn pistiku küljest eemaldub (käsikaudu loomulikult)
7. Paigaldad uus pirn pistiku külge
8. Lükata pirn koos pistikuga oma õigele kohale (õigetpidi kah) ja see paika keerata.
vahemärkus: tõenäoliselt oleks targem pistik kõigepealt eemaldada ja seejärel pirn, aga nüüd on juba hilja selleks tarkuseks
9. Paigaldada kummikate tagasi
10. Taaspaigaldada luuk rattakoopas (mis võib ka veel valesti minna, leides end stange seestpoolt).
Seejärel ma loobusin ja sõitsin seetõttu ühe heledama ja teise tuhmima "silmaga" õhtu otsa ringi. Hiljem kodus lükkasin maja all garaazhi ja vahetasin ülejäänud 3 pirni ära. Kaugtulede pirnivahetus oli muidugi selline modellikäekeste jaoks mõeldud tegevus, nii et minu klaverimängija töntsid kämblad näevad välja, nagu oleks julma kassiga pool tundi mänginud.
Aga raisk, valge sai küll nüüd. Eriti hea kontrast oli, kui vaadata kõrvuti põlevaid tulesid, kus ühel on mõlemad pirnid uued ja teisel need vanad.
Auto: Opel Astra G
Pirnid:
Narva Range Power Blue Taneli käest HL Autoosadest.
Edith: proovisin enda elu lihtsustada ka tule ärakakkumisega, aga ei saanud kätte. Tundub, et kõigepealt peaks stange ära võtma, et esituld kätte saada. Selles mõttes on Ford Focus ja Transit ikka sõbralikumad.