Jesper kirjutas:
Pmst igasugu peenesse numeroloogiasse laskumata võib öelda, et B-katiga teise sõiduauto haagisel vedamine on võrdlemisi raske ja tüütu punnitamine. Haruta kust otsast tahad, ikka käriseb kuskilt, kas siis 3,5 tonni piir, haagise max mass auto passis või haagise kandevõime. Ja erinevalt Uskust ma ei usu, et see "keegi ei kontrolli ülekaalu" on jätkusuutlik taktika, kui korra luubi alla jääd on arvutis märk juures ja järgmine kord võetakse bussi pagasnikust kaalud nii otsejoones välja et ei jõua kõsski öelda. "Parimal" juhul juba sama teekonna käigus, kui härra konstaabel peab vajalikuks raadio teel teavet jagada.
Mul on konkreetne vajadus ringi vedada signatuuris olevat riistapuud, olen neid numbreid viimaste kuude jooksul igatpidi kokku ja lahku löönud ja lõpuks on sõelale jäänud 2 varianti:
1. C-kati load ja veoauto
2. BE-kati load, buss (või mingi džiip) ja treiler
Seega teema algatajale ütleks et kas otsi mingi rekkamees kes tühisõidu käigus odava raha eest selle masina kasti upitaks ja ära viskaks, või kui ei leia siis tough luck, tee autole kindlustus, kardaan maha ja pukseeri. Või kui Usku on tõesti nõus ise kuuli ette ronima, siis see 1000.- + bena on rahaliselt suht hea pakkumine.
Võib ka hankida auto, mille tühimass lubab vedada ja be load ära teha:) Sõltub, kui tihti on vaja vedada, puksiiri võib ka osta, aga kui aus olla siis tülinat ikka on jah.
Aga nojah, mis seal ikka parata, veoka kastiga on see teema, et siis pead mingi kaldtee sinna ehitama, kui ilusti teed ja mõitled asja kenasti läbi, saab hakkama küll jah.
endalgi oli vahepeal mõte c load teha veokas hankida ja sinna kaldtee ehitada, mis on kokkupandav ja kaasavõetav.
Kuid tulemus jõudis sinnani, et asi on ikkagi päris kulukas, veokat ainult sellepärast pidada? Suht karm, pikalt seismine ei tee ju ka autole head.
Soovituslik on võimalikud variandid läbi arutada summad kokku lüüa ja valida siis mingi lihtsam ja mitte nii kalllis variant, näiteks tellida puksiiri kelleltki või teed BE ära ja hangid vasta tühimassiga auto nagu pakkusin.