Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 09:50

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 5496 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 367  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Lumi tuli maha ja valgeks sai maa ehk kuidas autosid lõh
PostitusPostitatud: 13.12.2010 20:12 
Kasutaja avatar

Lahekas kirjutas:
hizpollah kirjutas:
Tsiteeri:
Eile kühveldasin 25m teed puhtaks pooleteist rea laiuselt alla tunni aja,padaorus oldi valmis istuma midagi tegemata terve ööpäeva... Sorry, elasin end välja vales teemas :)

Uskumatu, kui LOLL jutt! Aga samas võiks sinusuguseid inimtraktoreid rohkem olla!
ära tee nalja, sa ikka Pada pilte oled näinud?
...
Pada teelõik on enne, ja peale orgu suurepäraselt tuultele ja tuisule avatud. Ja kui sul on autoga sõites nähtavus
sulaselge 0, siis ei hakka ükski mõistusega inimene olematu teepeal ennast ringi manööverdama või mis iganes lollusi tegema.
Kõige targem tegu mis seal teha võis oligi see, et seista rahulikult ja oodata päästmist või ilma paranemist.

Selles suhtes täitsa õigus. Tean omast käest. Ega ilmaasjata sinna tuulegeneraatoreid ei ehitatud. Nende ehitamiseks otsitakse ikka kõige tuulisemad kohad.

Mul tekib aga teie jutu peale kahtlusi. Mida üldse ronisid sinna siis kui teadsid et teeolud on sellised? Kui said sinnani sõidetud siis oleks saanud ka tagasi sõita.
Teie loogika põhjal peaksin ma hange kinni jäädes istuma autos ja ootama sahka, mis jouab 24h pärast ja siis riigi peale sõimama? Kui ma jään hange kinni siis olen arvestanud sellega ja kaevan ennast välja ning lähen tagasi, kui olud liiga hullud, kui näen võimalust siis sõidan edasi ja vajadusel jälle kaevan. Alati on tehtud nii ja pole kunagu nutnud, et kus on sahk ja muu selline. Kui ise ronisin sinna siis ise ka vastutan. Pole kunagi auto jäänud teeäärde ja olen kaevanud ka üksi olles omale 40m sõidulaiuse tee lahti täis tormiga. Kaevanud mitu tundi sopradega koos et auto välja saada.

Kõik seisab siiski inimestes edas, ei viitsitud liigutada, ei oldud valmis ( kuigi oli ette teada), ning oldi üldse lollid et sinna sõideti. Ja padaoru olukord ei olnud alguses midagi nii hull, kui said sinnani sõidetud siis pidi see ka läbi pääsetav olema. ots ringi ja tuldud teed tagasi.

Sahkade kohta, enamus saha juhid panid 24h. Mul paar tuttavat lükkavad ja seepärast tean täpselt. Ja ei olnud need teeolud üldse nii hullud tegelikut. Ja kuna veel oli teada mitu päeva et tuleb siis oleks voinud üldse kodus passida.

Eelkoige süüdistagu inimesed iseennast.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2010 20:20 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
No samas kui sa padaorus oled ja vaatad ,et rahavs ootab käivate mootoritega ja nii läks ,paljud kellel siht silme eest ei hakka kusagil pärapõrgus otsa ringi keerama ja kust kohast oleks saanud üldse ümber sõita seal olukorras.
Vahendeid on vähe ehk siis sahkasi.ja ise olen mõelnud ,et eestis vist väga poel neid suuri niiöelda teehöövleid mis puhtaks lükkavad teid ,panevad väiksed masiand mitmekesi jne.Näiteks linnas juba võiks suuremad masinad olla mis teevad need teed puhtaks mis võimalik ,järelkoristust tehku need väikesed.On ka jutte ju kuuldud kus räägitud ,et sahameeestel on keelatud sahad kõvasti maha lükata ,sest see päris kulukas tehnika hooldus nõnda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2010 20:46 
Kasutaja avatar

freelander kirjutas:
Lahekas kirjutas:
hizpollah kirjutas:
Tsiteeri:
Eile kühveldasin 25m teed puhtaks pooleteist rea laiuselt alla tunni aja,padaorus oldi valmis istuma midagi tegemata terve ööpäeva... Sorry, elasin end välja vales teemas :)

Uskumatu, kui LOLL jutt! Aga samas võiks sinusuguseid inimtraktoreid rohkem olla!
ära tee nalja, sa ikka Pada pilte oled näinud?
...
Pada teelõik on enne, ja peale orgu suurepäraselt tuultele ja tuisule avatud. Ja kui sul on autoga sõites nähtavus
sulaselge 0, siis ei hakka ükski mõistusega inimene olematu teepeal ennast ringi manööverdama või mis iganes lollusi tegema.
Kõige targem tegu mis seal teha võis oligi see, et seista rahulikult ja oodata päästmist või ilma paranemist.

Selles suhtes täitsa õigus. Tean omast käest. Ega ilmaasjata sinna tuulegeneraatoreid ei ehitatud. Nende ehitamiseks otsitakse ikka kõige tuulisemad kohad.

Mul tekib aga teie jutu peale kahtlusi. Mida üldse ronisid sinna siis kui teadsid et teeolud on sellised? Kui said sinnani sõidetud siis oleks saanud ka tagasi sõita.
Teie loogika põhjal peaksin ma hange kinni jäädes istuma autos ja ootama sahka, mis jouab 24h pärast ja siis riigi peale sõimama? Kui ma jään hange kinni siis olen arvestanud sellega ja kaevan ennast välja ning lähen tagasi, kui olud liiga hullud, kui näen võimalust siis sõidan edasi ja vajadusel jälle kaevan. Alati on tehtud nii ja pole kunagu nutnud, et kus on sahk ja muu selline. Kui ise ronisin sinna siis ise ka vastutan. Pole kunagi auto jäänud teeäärde ja olen kaevanud ka üksi olles omale 40m sõidulaiuse tee lahti täis tormiga. Kaevanud mitu tundi sopradega koos et auto välja saada.

Kõik seisab siiski inimestes edas, ei viitsitud liigutada, ei oldud valmis ( kuigi oli ette teada), ning oldi üldse lollid et sinna sõideti. Ja padaoru olukord ei olnud alguses midagi nii hull, kui said sinnani sõidetud siis pidi see ka läbi pääsetav olema. ots ringi ja tuldud teed tagasi.

Sahkade kohta, enamus saha juhid panid 24h. Mul paar tuttavat lükkavad ja seepärast tean täpselt. Ja ei olnud need teeolud üldse nii hullud tegelikut. Ja kuna veel oli teada mitu päeva et tuleb siis oleks voinud üldse kodus passida.

Eelkoige süüdistagu inimesed iseennast.

No offence, ma ei kavatsenud vaielda, vaid lisasin ühe detaili, mille peale kindlalt enamus Padaorust läbisõitjaid elu sees ei mõtle.
Selles suhtes muidugi, et OLEKS KOHE VÕINUD ümber pöörata, aga inimene ei mõtle ju selle peale. Esimene reaktsioon neil oli ilmselt, et kerge seisak, küll varsti edasi saab. Aga juba paari hetkega oli tee täis tuisanud ja autod kinni. Ja pealegi, ükski inimene ei mõtle ka ennem selle peale, et Padaorg tuuline kant ja äkki seal on mingeid probleeme - seda enam mõtleb ta veel, et Eesti nr 1 maantee ja vaevalt siin sellist asja juhtuda saab. Võib olla oli seal ka probleeme ümber keeramisega näiteks. Kõike detaile ja inimeste käitumise arusaamiseks peaks küsimustega pommitama mõnda seal olnud juhti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2010 21:33 

Sellest on üsna palju räägitud miks selline olukord tekkis. Alguses helistati maanteinfosse kus lubati ,et varsti tuleb sahk ja las inimesed ootavad. Kui sahad kohale jõudsid hakkasid nemad vaba suunavööndit lahti lükkama ning neile järgnesid osad autod. Lõpuks kui jõuti rekkadeni mis tee peal ees olid ja edasi ei saanud ja esialgse ummiku üldse põhjustasidki olid mõlemad sõidusuunad autosi täis ning ei liikunud sealt enam keegi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2010 21:50 
Kasutaja avatar

Saage üle juba ebda padaorust. Ei saa mina sellest aru enam. Närvidele käib see kära suures lumetormis ellujääjatest, kuig tegelikkuses pole õiget kriisiolukorda küll veel olnudki. Ei tea kas nüüd peetakse 2 sünnipäeva aastas või midagi? Väga naljakas millistest asjadest nii suuri numbreid tehakse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2010 22:06 
Kasutaja avatar

tanel63 kirjutas:
dust kirjutas:
Kurat seda tuleb niipalju maha,et ma vist hakkan oma stock seades audit :o 8 või 15 cm ülespoole tõstma.

Ja seda saab teha kuidas?

Pilt
Pilt laenatud driftime.ee foorumist

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2010 22:07 
Kasutaja avatar

Naisss :twisted:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2010 22:33 

krss kirjutas:
oopc kirjutas:
Padaoru tragöödija oli suuresti saamatusest jne tingitud.

Ühes teises foorumis kirjutas üks päris tuntud inimene üsna tabavalt:
Tsiteeri:
Ma ei saa ega hakkagi saama Padaoru värgist aru: seal on selline mass inimesi, kes võiks puhtalt jalgadega vähe liigutades kogu tee puhtaks "rookida", mistahes suured veokad kuhu iganes lükata jne aga need tolad istuvad seal hanges ja ootavad miskit naljaaparaati??? Täiesti kuul pähe! Tegelikult on kogu selle pulli nimi ajupuudulikkus koos üüratu egoismiga. See egoism on nii suur, et väidetava 15 km peale on 500 inimest ehk igale kilomeetrile 34 inimest ehk igale sajale meetrile neli ehk iga 25 meetri tagant üks ... Ja nüüd ei saada kogu selle potensiaalse töö tegemise võimekuse juures minema?

Nädal aega ennustati ette seda tormi, hoiatati inimesi ja soovitati mitte liiklema minna ilma äärmise vajaduseta - ja selle peale minnakse välja nii, et pole lumelabidatki kaasas.

Ja nüüd mõtle, mitu korda enne seda hoiatati sarnaste tormide eest. Neil kordadel ei olnud tuuleiiligi, rääkimata lumest. See on nagu vanarahva jutt, kuidas naljamees naabritele mitu korda tünga tegi, et maja põleb. Ja siis kui ükskord põleski, naabrid enam ei uskunud ja maja põleski maha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2010 22:37 
Kasutaja avatar

AntiL kirjutas:
krt mingi läti rekka oli roninud oma masinaga maailma kõige kitsamasse tänavasse, kus isegi sõiduautodele on napilt üks sõidusuund vaba. Oli teine kinni jäänud olematu lume sisse ratastega kraabitud libedasse jääauku ja plokkinud hoovi sissesõidu ning kogu tänava liikluse. Tunni jooksul liikus edasi max 10 meetrit. Ei oska sellisele riistale kuidagi abiks ka olla. Tõugata ei jõua, sõidauto sellist tõmmata ei jõua. Kuidagi ta igatahes lõpuks sealt välja sealt pusis.

Las ma arvan - Kivimurru tänav :D
5 paiku suutis see rekka sinna tänavale sattuda ja kui pool 7 www.laptopid.ee uuest sülearvutite salongist :D lahkusin, siis oli ta tõesti jõudnud umbes 10 meetrit edasi liikuda, vahepeal sai kenasti linna rahvalt sõimu ka ja täitsa asja eest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2010 23:25 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Mulle käis ja käib ka see PADAORU värk mitte meeltmööda ja nagu näha see asi on paisunud ka väljaspool seda foorumit suureks ja see hea ,hakatakse äkki mõtlema mis tuleks juurde hankida ja kuidas käituda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2010 23:28 
Kasutaja avatar

AntiL kirjutas:
wirx kirjutas:
AntiL kirjutas:
krt mingi läti rekka oli roninud oma masinaga maailma kõige kitsamasse tänavasse, kus isegi sõiduautodele on napilt üks sõidusuund vaba. Oli teine kinni jäänud olematu lume sisse ratastega kraabitud libedasse jääauku ja plokkinud hoovi sissesõidu ning kogu tänava liikluse. Tunni jooksul liikus edasi max 10 meetrit. Ei oska sellisele riistale kuidagi abiks ka olla. Tõugata ei jõua, sõidauto sellist tõmmata ei jõua. Kuidagi ta igatahes lõpuks sealt välja sealt pusis.

Las ma arvan - Kivimurru tänav :D
just just. Ma olin see, kes naabermaja hoovis autot lumehunnikust välja kaevas :D

Teinekord ütle, viskan köie korra külge ja naksti hangest väljas nagunii tagasi tulles on keegi teine koha hõivanud

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2010 23:39 

No vigastusi erinevaid,vaimseid jne kui ikka pead mingite ebapädevate tegelaste tõttu kusagil padaorus ööpäev viibima siis see ei pea hästi mõjuma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2010 23:52 
Kasutaja avatar

oopc kirjutas:
No vigastusi erinevaid,vaimseid jne kui ikka pead mingite ebapädevate tegelaste tõttu kusagil padaorus ööpäev viibima siis see ei pea hästi mõjuma.

kogupoint oli ju selles, et mingi poola reka pede pani kääre
Siis oli vaja kõikidel sõiduautol mööda trügida igaast otsast ja ka kinni jääda.
Sellega takistati ka saha tulekut.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2010 00:12 

AntiL kirjutas:
no padaoru situatsioon oli aasta katastroof: 0 hukkunut, 0 vigastatud, kogu olukord lahenes paari päevaga ning mis põhiline - Mait Maltis koos järelkasvuga tuli sellest eluga välja!

http://g.delfi.ee/images/pix/900x585/4e ... 7be849.jpg

Ja kanal2 "Ellujääja" uus episood on valmis :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2010 01:30 

:D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 5496 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 367  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis