tanel63 kirjutas:
dust kirjutas:
Kurat seda tuleb niipalju maha,et ma vist hakkan oma stock seades audit

8 või 15 cm ülespoole tõstma.
Ja seda saab teha kuidas?
Pildil pakutud lahendusest ei ole eriti abi, kuna küljepealt vaadates jääb küll mulje, et auto tõusis kõrgemale, auto keskkoht samuti kerkis, kuid kliirens (madalaim punkt kahe ratta vahel) ei muutunud, sest kõik sillakloba jäi ju sama madalale... Ainus viis, kuidas sõiduautol kliirensit tõsta, on mahutada sinna alla võimalikult suured rattad. Ise olen kokku 20a jooksul päris paljude autodega seda ka teinud: tiivakoopa servad tuleb ära lõigata, mõnikord koobast seest kah natuke ringi ehitada, võimalikult väikese mõõduga veljele laiad ja täiskõrged maasturirehvid ja vajadusel ka vedrudele kummipadjad alla/peale (et läbi lüües rehv kusagil keresse ei hakkaks). Seda kõike selleks, et auto ei näeks välja nagu maastur, vaid et reaalset kliirensit suuremaks saada. Vastasel korral viid vaid auto raskuskeskme mõttetult kõrgele ja hakkad liigselt väänama pooltelgi. Piirama jäävad esimese käigu ülekanded ja sidur, kuna suurema rehvi korral kõik ülekanded pikenevad.
SIIN on video ühest viimasest suuremast projektist, mille ümberehituseks taotlesin ARKist load ja mil viisil vähemalt läbivuse osas peaks saama optimaalse lahenduse. Seal videos olev lumel "keerutamine" ei ole tehtud mitte kõvatamiseks, vaid endale testimiseks väga kõva koorikuga lumel (lumekoorik kandis kergemat inimest, sellest ka põhjus, miks auto seal hästi liikuda ei taha). Rallidest videosid ei ole, kuna ise hoidsin alati rooli ja pole ühtegi võõraste poolt filmitud lõiku kunagi netis kohanud (kui keegi märganud, siis palun andke teada lühisõnumiga, tänud!).
Ma usun küll et toimib, kuna kõige madalam koht jääb üldse velje sisse ja ega lumes kände pole ju mille taha need jurakad kinni jääks. Kui on nii kõva lumi et see silla detail sinna kinni jääb nagu kännu taha siis peaks see lumi ammugi autot kandma. Ntks esiveoline b3 ei jää oma tagusilla tala pärast kinni-jääb põhjani kinnisõidetud lumme. OK mingi meeletu koorikuga pole katsetanud.