Striitreissär kirjutas:
Samamoodi võib küsida, et tulles kõrvaltänavast, kus nähtavust piiravad aiad või mis iganes ja sa peadki sõitma nii kaugele. et auto nina jääb peatee äärekivist kaugemale (näit 30cm). ja siis kaugelt tulev auto võimalust nähes sõidab sulle tuimalt sisse. Võtaksid ka süü omaks ilma vaidlemata? Olukorrad ei ole küll samad, aga seaduse silmis teeb ühe välja.
Tuimalt või mitte, aga ma arvan küll, et mina küll seal midagi arutama ei hakkaks. Täna oli mul selline olukord, kus ma tahtsin väikselt tänavalt Sõle tänavale pöörata, aga see oli võimatu, sest lumevall oli nii kõrge, et ma ei näinud midagi. Samuti oli sahk lükanud väikese valli tee peale ette, ilma hoota sealt läbi ei läinud. Läksin autost välja, vaatasin kas tuleb kedagi ja kui olin veendunud, et ma saan sealt hooga välja sõita, siis istusin autosse ja andsin talda.
Olles ise peateel ja keegi sulle ette keerab ja sisse põrutad talle, kas sa võtaksid süü omaks? Ei usu väga.
Ma kahtlustan, et 99% inimestest ei otsi võimalusi kellegile meelega sisse sõita, et endale aja ja närvikulu tekitada. Kui mul on peateel lubatud liigelda 50 km/h, siis ma seda ka teen ja kõrvalteelt tulev juht peaks arvestama, et ta mulle peateele ette ei sõida. Samamoodi peaksid ka jalakäijad arvestama, et ei ole suvi ning ei ole mõtet järsku auto ette astuda 50 meetrit enne autot, kui näed, et hoog on sees. Täna oli mitu juhust, kus lihtsalt astuti tee peale ja ma pidin lohisema kas jalakäija eest või tagant läbi. Ei kihuta liikluses, kuid sõidan vastavalt võimetele, et suudan autot teel hoida. Nüüd kui tuleb jutt, et vali väiksem kiirus jne ei ole argument. Pidurdusmaa pikenemisega peavad arvestama kõik liiklejad (ka jalakäijad). Ega elu saa sellest seisma jääda, kui teed on veidi libedamad.
Aga teemasse: Isal oli kunagi sarnane õnnetus. Pirita teel seisis mingi auto tee ääres ja pani suuna sisse ning kohe pööras teele. Isa sõitis talle tagant sisse. Süüdi jäi isa, sest ta oleks pidanud lubama tal sõitu jätkata vms. Ei viitsitud vaielda, autol oli kasko ja isa võttis süü omaks.