Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 12:28

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 401 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: AS Eesti Politsei aktsiad tõusid
PostitusPostitatud: 29.12.2008 23:44 
Kasutaja avatar

justcraizy kirjutas:
Kle part, ma kevadeks ostan endale tonnise baigi ja äkki ma peaksin juba töölt puhkuse võtma, nii paar nädalat ja ette ära istuma? Või peaks juba ka paari kuu palga igaksjuhuks siseministeeriumi kontole kandma? Mis sa arvad? Sa tundud kõige rohkem kodus olevat selle teemaga? Noh, et kuna juba mõttes liikluseeskirjade rikkumine, siis äkki tuleks ette juba karistada? Mis sa arvad?

Kui minu teha oleks, siis keelaksin sellised baigid üldse ära ja lubaksin taoliste ostu vaid ringraja meestele, kes ilmselgelt ka tõestavad et seda ringrajal ainult kasutavad.
Lisaks topiksin ma võimsatele autodele suure automaksu peale ja ülevaatusel suure kontrolli turbotatud ja tuunitud mootoritega autode suhtes.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 23:48 

Kle sa valimistel ka kandideerid? Annaks hääle sulle. Paistad üsna targa mehena.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 23:56 
Kasutaja avatar

Baikidega hoia part küll oma mokk maas.
Hell teema, isegi mu jaoks!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2008 00:00 
Kasutaja avatar

part1 kirjutas:
.. ja tuunitud mootoritega autode suhtes.
kas omanikul on otsaette kirjutatud et mul on tuunitud mootoriga auto? mul pole ülevaatusel kapoti allagi vaadatud

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2008 00:12 

part1 kirjutas:
Kui minu teha oleks, siis keelaksin sellised baigid üldse ära ja lubaksin taoliste ostu vaid ringraja meestele, kes ilmselgelt ka tõestavad et seda ringrajal ainult kasutavad.
Lisaks topiksin ma võimsatele autodele suure automaksu peale ja ülevaatusel suure kontrolli turbotatud ja tuunitud mootoritega autode suhtes.

Kui see ei ole puhteestlaslik kadedus, siis mis on? Jah, ma tean, et sa seda ei tunnista.
See kui sul pole raha/oskusi/teadmisi, et omada/ehitada midagi huvitavat, ei tähenda et kellelgi teisel ei või olla.

Ausalt öeldes ei viitsi enam ammu siin paljusid teemasid lugeda, muud pole kui ühe venna pidev vingumine. Mine ela oma elu, jaluta metsas, pane naist, kaeva maasse auke või leia muu sobivam tegevus. Foorumiga oled sa kindlasti eksinud.

Reeglina ei meeldi mulle siukest jama kommenteerida, kuid kaua võib ühte sama juttu rääkida?

_siim_ kirjutas:
mul ühel eelmisel projektil oli 1,8r4 asemel 3,0v6 ja tainast ülevaataja ei märganudki seda kui õlivarda august oma sensorit sisse suras... :?

Äkki ta ei tahtnudki "märgata"? Üldiselt siukestest asjadest ei ole mõtekas avalikult rääkida. Samamoodi, nagu sa ei lähe Lasnamäele karjuma, et sul on 50k taskus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2008 00:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Tuletaksin meelde, et teemaks ei ole Part1 unistused ja mõttevälgatused teemal "Mida Part teeks, kui ta maailma valitseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2008 00:29 
Kasutaja avatar

Aga millest muust siin rääkida, kui käib ühe ja sama tegelase halamine.
Mina tahan küll kaasa öelda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2008 00:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Seda mõtlesingi, et kõik võiks tagasi tõmmata :)
Part1 - meil pole vaja juttu mida sina teeks ja oleks ja tahaks ja keelaks ja niksiks. Eks sa tee siis, kui nii kõva mees oled. Kui ei - unista kodus vaikselt.
Teised - ärge muutuge isiklikuks. Solvates ja sõimates muutude madalamaks, kui tema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2008 01:26 

Blacku kirjutas:
Seda mõtlesingi, et kõik võiks tagasi tõmmata :)
Part1 - meil pole vaja juttu mida sina teeks ja oleks ja tahaks ja keelaks ja niksiks. Eks sa tee siis, kui nii kõva mees oled. Kui ei - unista kodus vaikselt.
Teised - ärge muutuge isiklikuks. Solvates ja sõimates muutude madalamaks, kui tema.

teate ju rohelised/punased mehed ise ka kuidas seda asja saaks ilusti lahendada :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2008 02:45 
Kasutaja avatar

"Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac."
prääks

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2008 09:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Sekundeeriks neile, kes püüavad mõistuse häält jagada. Kui enne pardi postitusest mõne häiriva mõtte leidmisel vastupostituse tegemist veidi mõelda ja siis "loobumisvõit" anda, ei muutu ka uus foorum samasuguseks lollitamiseks nagu varem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2008 21:34 
Kasutaja avatar

rio kirjutas:
tr22nsmees kirjutas:
No ma saan aru, et nii öelda ei ole ilus aga mida sa liikluses hukkunute arvu kahandamiseks ette võtaksid?

Minu pakutud lahenduseks oleks politseinike arvu kolme kordistamine ja nende kontorist ja autost välja ajamine reaalselt tööd tegema: maanteede äärde kiirust mõõtma, linnas jalgsi patrullima jne.

Ja ma igaks juhuks ütlen uuesti: Trahvide maksmine on iga inimese vabatahe. Selleks, et trahve mitte maksta on väga kindlad ja väga lihtsad reeglid mida õpetatakse autokoolis.
Ja jutt, et trahvi rahaga riiki pankrotist üritatakse päästa, see kõlab nagu Kesiklik demagoogia. Kontrollige faktegi, kui suur on riigi eelarve defitsiit ja kui suur on prognoositav trahvide laekumine järgmine aasta? Nende summade vahe on mitme kümmne kordne.

Kõik on tore, aga esmajoones võiks siiski raskemate kuritegudega tegelda, kui kõiki kiirust mõõtma saata. Detsembri jooksul on kahel sõbral autos sees käidud, ühel kusjuures suure magistrali ääres õhtusel ajal, hiljemalt 20 ajal. Teine auto oli ka suhteliselt käidavas kohas, aga kahjuks tagaluugiga hoovi poole ja see ka sisse löödi. Samuti käidi sees ühes masinas, mis ise neid süsteeme paigaldab ja varastati tööriistad. Paar päeva tagasi üritati mu enda autose, millel pole hetkel signa sisse murda. Auto seisis korterelamu ees ainult ühe öö ja selle ajaga jõuti ka kallal käia. Õnneks ukselukkudele hammas peale ei hakanud ja klaasi sisse ei löödud. Olin muidugi ise mingi 4-ni üleval ka, tegin tööd. Võimalik et vaadati, et tuli toas ja ei julgetud nii palju lärmi teha. Minu arust ka uudistes olnud, et sissemurdmised on viimastel aegadel mitmekordistunud. Eks muidugi tänases töötuse seisus ka arusaadav. Selle asemel hakkame nüüd aga trahvidega eelarvet täitma ja suuname veel rohkem patrulle liiklusse? Muidugi selge ka, sest liiklusrikkujate avastamine on pea 100%, palju neid ikka eest ära sõidab. See tõstab ka keskmise rikkumista avastamise kõrgeks. Mis siis et avastatakse 0% sissemurdmisi, keskmine jääb ikka hea. Kui sõber tahtis akna sisse löömist ja vargust politseid fikseerima, siis öeldi et vabu patrulle pole ja ei paista ka niipea vabanevat. Kui oli ise nõus kohale minema, siis ei suudetud ka tükk aega leida ühtegi jaoskonda, kus keegi ära fikseeriks. Lõpuks üks pakuti välja ja seal ootas ka veel oma 30 minti, enne kui jutule sai. Soovitasin ka, et otsigu mõni kiirust mõõtev patrull, et saab kiiremini fikseeritud. Varsti on tõesti autost makk ja auto aju iga päev kaasa võtta ja uksed lahti jätta, et uut klaasi ei peaks ostma ja ära ei saa ka ärandada.
Teine näide, suvel sai motikaga Tallinna ümbruses keerutatud. Liiklesin Ülemiste-Lagedi-Raasiku-Piibe-Peterburi maantee-Tallinn. Lagedi, Raasiku jne kandis sai rahulikult sirgetel oluliselt üle lubatu lastud. Peterburi maanteele (Piibe/Valkla rist) ja linna tagasi suunal sai kiirus taas nii +10 peale lastud. Sellest samas Valkla/Piibe ristist kuni Tallinna piirini nägin kolme patrulli, üks oli kohe alguses liikuv, üks passis maardu ristis ja kuskil oli veel üks. Tegemist oli tööpäeva lõpuga, nii 18-19 ajal. Iga mõistusega inimene saab aru, et need jahtisid õhtul töölt koju kiirustajaid ja seda just eelpool kirjeldatud tühjadel sirgetel. Samas paralleelsetel kõrvalteedel võis teha mida ainult pähe tuli. Pigem tuleks justnimelt kõrvalistele teedele neid patrulle saata, kus tõesti kurvilistel teedel ohtlik on sedasi sõita. Korra kuus piisaks, et ülejäänud aja seal sõitjad korralikult käituks, teades et äkki on homme jälle seal patrul. Paar kiiremat saaks kindlasti ka karistused kätte. Samas need paar nn effektiivset püüki oleks palju kasulikumad kui paar sirgel natuke kiiremini sõitja nn vastu tahtmist karistamine. Esimesed mõistaks siiralt rohkem oma rikkumist kui viimased. Mina näiteks olen ka kunagi nii 7-8 aastat tagasi lasnamäe kanalis kuni +20 eest, vist 300 saanud (nn kanali lõpus peale laagna silda, kui seal veel neid suuri poode (Prisma, RImi) ja ülessõite polnud ja kui kanal mustakivi poe juures lõppes. Mõttetu tühi sirge, kus keegi niiöelda ette ka ei saanud joosta või keerata. Suht vihaseks ajas selline norimine tühjal sirgel. Pärast linna tagasi sõites sai ka suht-koht vihaga ühe helepunasega läbi lipsatud. Loomulikult ootas peale foori seesama patrul, kes mulle enne kanalis ära vormistas. Kusjuures vahe võis olla maksimum pool tundi. Politseinikud ka naersid, et sul ikka täna väga must päev. Foori eest kusjuures sain suhteliselt väikse trahvi, politseiniku sõnutsi "ei taha su päeva päris ära ka rikkuda". Ehk siis tahaks öelda, et selline nokkimine ajab veel rohkem rikkuma, kui selline kus ikka selgeks tehakse, et sellisel teel pole vaja kihutada. Loomulikult kui ma oleks selle trahvi kuskil lasnamäel majade vahel kihutades saanud oleks edasi rahulikult sõitnud.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2008 22:00 

Kahju, et ei tunne ühtegi patrulli, tahax vähe siseinfot saada. Üks asi on see mida meedia edastab, teine otsesed käsud ülemustelt.
Eks politsei tõelist nägu hakkab nüüd ka lubade ära korjamise statisitka näitama. Kui load ikka kergekäeliselt hoiule võetakse, siis võta kinni, ehk tahavadki liikluskultuuri parandada... Kuid mingipärast ei usu seda, siis 6 kuuga pole enam kedagi keda trahvida :D

Aga part1, mis sina sellest arvad? Sooviks ekspert hinnangut.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2008 22:12 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
Kõik on tore, aga esmajoones võiks siiski raskemate kuritegudega tegelda, kui kõiki kiirust mõõtma saata.

Kõik mõõdavad kiirust ?

Tsiteeri:
Mis siis et avastatakse 0% sissemurdmisi, keskmine jääb ikka hea. Kui sõber tahtis akna sisse löömist ja vargust politseid fikseerima, siis öeldi et vabu patrulle pole ja ei paista ka niipea vabanevat.

Kõik mõõdavad kiirust või närivad burksi :lol

"Jumala auta" millega küll nii vanad mehed mõtlevad ...

Ah viimane keiss, kus üks riigivennike ujus, oli kah liikluspatrulli poolt fikseeritud ?
rsk burksi närimise paus oli ve ?
Enamus põlenguid ja uurimistõiminguid koostavad liiklusvennad !

Kas mitte eriväljaõpped pole erinevate kuriteo liikide menetlemiseks ?

Millise striitreisseri alakategooriasse sa ise kuulud ?

Aina põnevamaks siin läheb muideks, SR on nagu tegelikult see kõige õigem riigi juhtimise mehhanism eestis, aga krt keegi pole sellest veel aru saanud :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.12.2008 22:38 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
dellu kirjutas:
Kõik on tore, aga esmajoones võiks siiski raskemate kuritegudega tegelda, kui kõiki kiirust mõõtma saata.

Kõik mõõdavad kiirust ?

Sorry see osa jäi qoutemata. See oli mõeldud pardile, kus ta kirjutas, et tema saadaks 3x rohkem politseinike kiirust mõõtma ja sama palju joodikuid püüdma. Lihtsalt prioriteedid on paigast ära ju. Mul on ka 2x korda varem autosse üritatud sisse murda klaasi sisse löömise näol. Esimesel korral uurimist ei alustatud "vastus: kahjusumma liiga väike", teisel korral "vastus: auto ei asunud piiratud juurdepääsuga alal ja uurimist ei alustata". Teisel korral siis panin teadlikult suure kahjusumma. Mis ma oleks siis auto pidanud juppidena tuppa vedama? Komas kord kriibiti maja ees päris palju autosid ära. Minu autol varastati ka märgid ära. Õigemini see, et paljusid kriibiti tuli alles hiljem välja. Kui politsei kohal käis, siis mingi naisterahvast politseinik küsis nii 3x korda, et palju me siis kahjusummaks paneme, need märgid ei maksa ju midagi eriti. Iga kord üritasin selgeks teha, et si..a need märgid, mul on auto üleni ära kriibitud, värvimine nii 30 000. Ta vist eelmine õhtu oma mehelt ei saanud, sest lõpuks sai mu seletuste peale nii vihaseks, et lubas mulle kõnniteel parkimise eest trahvi ära teha. Ütlesin, et mul ühistu poolt luba seal parkida, siis lubas ühistu ka ette võtta. Selle peale paarimees pani ta ise paika, "lõpeta ära, me oleme siin muul põhjusel". Paarimees oli muhe vana, käis veel paar päeva hiljem allkirja võtmas ja siis rääkis, et sama maja juurest tuli ka muid kaebusi. Muidu poleks neid isegi kutsunud, sest asja lahendamisse ei usu niikuinii, aga kasko jaoks oli vaja fikseerida. Kaskole läks see lõbu lõpuks 34 000 maksma. Selle uurimise kohta pole siiani mingit vastust saanud, kuigi mitu aastat mõõdas. Ühelgi korral ühtegi majaelaniku ka ei küsitletud, kuigi majas palju penskareid, kes tavaliselt ju varakult üleval/päevad läbi kodus ja võisid midagi näha. Saan aru, et katkine aken pole suur rikkumine, aga foorumist lugenud sama kandi kohta. Järelikult siin ikkagi mingi kamp tegutseb.

Aga kiiruseteemasse tagasi tules. Kui ikka riigieelarvesse on sisse kirjutatud eelarve tulude kasv rikkumiste näol, siis ei saa ju juttu olla liikluse korrale kutsumisest. Seega ongi selle ainus mõtte "raha teenida". Seda siin inimesed Pardile selgeks teha, aga tema millegipärast ei taha mõista seda. Pardi väite kohta, et Träns on "sõitma õppinud" ütleks pigem, et lihtsalt ajapikku tulevad kogemused, kus politsei tegelikult passib (a la sirged, hetkeliste kiiruspiirangute a la 70 taga jne). Samas palju ohtlikematel kurvilistel külateedel võid ikka rahulikult vajutada (ei ole otseselt tränsmehe suhtes mõeldud, pigem näitlikult).

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 401 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis