Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:35

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 87 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kas pooldad automaksu?
Jah, olen poolt. 6%  6%  [ 15 ]
Ei, olen täielikult vastu. 75%  75%  [ 203 ]
Nii ja naa, sõltub maksustamise põhimõtetest ja tingimustest. 20%  20%  [ 53 ]
Hääli kokku : 271
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Sotsid soovivad automaksu!
PostitusPostitatud: 01.02.2011 22:09 

Striitreissär kirjutas:
TRS kirjutas:
Aga niikaua kui sa lähed uksest välja teed 2 sammu ja oled bussi peal ja siis lähed maha ja teed 3 sammu ja oled tööl, siis ära räägi siin ,et kasutad puhtalt mugavuse pärast suht palju ühistransporti !

Pähe süstinud jälle?

Kui ma läheks kasvõi 3 sammu kauguselt bussi peale ja 2 sammuga sealt tööle, siis miks ma ei või rääkida et ma seda mugavuse pärast teen? Ei ole mugav? Oleks mugavam kõigepealt auto välja kaevata, siis tööle sõita, sellele seal parkmiskoht otsida ja pärast tagasi sõites sama teema?

Sa ei aja enam Si...TA ka enam tõesti ! Seina äärde kott pähe !

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2011 22:14 

keegi võiks selle halamise ära kustutada!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2011 22:25 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Meeldib isegi siis autoga sõita kui vajadust selleks otsest polegi,rääkimata vajadusest liikuda.Kui kasvõi üksi oleks bussi peal ja peale bussi poleks teisi liiklejaid ,ikka ei meeldiks vist eriti.
Mõned aga lähevad reisule selle asemel ,et autoga sõita jne.Teised aga kasutavad neid kõik asju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2011 23:08 
Kasutaja avatar

Täiesti :bs .

Ja striitreisserile. Sul on head närvid ja väikesed nõudmised kui ühistransporti heaks pead.

Miinused ühistranspordil:
1. Sõidavad harva
2. Tulevad valel ajal
3. Ei tule üldse (väga tihti viimasel ajal juhtunud ja olen korduvalt taksot pidanud tellima et jõuda kooli või eksamile)
4. Sõidustiil on selline et nad nagu veaks puupakke mitte inimesi.
5. Pilet on kallis (kui ei ole õpilane ning ei osta kuukaarti)
6. Sõidavad õhtuti liiga vähe aega nii et küllaminemise sõbrale võib ära unustada kui just pole ruumi ööseks jääda.
7. On räpased, eriti suvel.
Kindlasti leiaks veel mdiagi aga need on põhilised.
Nüüd aga PLUSSID:
1. Ei pea talvel lund rookima(see eest võid bussipeatusesse kõndides enda luud ära murda)
2. On odavam väljaminek kui auto.
3. Saab juuatäis olla aga ka see on tegelt keelatud kuna tegu avaliku kohaga.

Mis kasu sellest on kui ühistranspordi kasututamine närvi ajab kõigi nende puuduste pärast mis loetlesin, kui mu auto ei käivitu on see minu viga et ma ei hoolda seda aga kui troll ei tule kehitab infoliini tädi õlgu ja ütle et oota uut, aga eksam või ülemus vms ei oota koguaeg!

Nii et EI automaksule või hakaku ühistransporti inimlikuks tegema! Ja enne tehku teed KORDA (mitte killustikuga)maksudest laekuva rahaga ning siis hakaku uusi makse väljamõtlema.

Tõesti jääb mulje et valitsuse vennad lähevadki hommikul tööle, kohvitoas kohtuvad ja küsivad üksteiselt: " Mis maksu me täna väljamõtleme?"

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2011 23:19 

no neid miinuseid võib 3kelehkülge ka kirja panna. Minu asi ei olegi siin ühistransporti propageerida, isegi kasutan siiski enamasti autot.

Aga jutt, et ei saa makse tõsta, kuna ühistransport praktiliselt puudub, on ka :bs.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2011 23:27 

fD- kirjutas:
Striitreissär kirjutas:
Mis probleem teil selle ühistranspordiga ikkagi on? Milles peamised puudujäägid seisnevad?

1) Aeglane
2) Ebamugav
3) Veelkord aeglane

Need eelpool mainitud puudused on olemas. Samuti lisaks siia kontingendi, kes yhistransporti kasutavad (ja selle eest anyway kunagi ei maksa, samuti yhtegi teist maksu-mujal maailmas ei ole paadialune 6m peale haisev parm, vaid lihtsalt mitte viimase malli järgi riides tavaline inimene, nagu meil 60% keskklassist), seega ei ole väga meeldiv istuda bussi valgete pükstega, kus 2 peatust ennem läx maha vend kes oli 2 nädalat pyxi sittund ja kusend ja istus ka seal pingil.

Samuti ei piirne Eesti Tallinaga ning suuremate linnadega. Lähiliine sõidavad sellised surmad kohati, et ma ei julgegi väga sinna bussi istuda, rääkimata sellest, et mõnda kohta kylastab päevas heal juhul 1 buss, siia lisaks veel see, et iga lumesaju korral ei liigu hommikul vaaludes mitte midagi, ehk siis see talv oleks ma ilmselt ~nädal-2 juba töölt puudund.
+ teine asi, mida ma mõtlen on see, et vaadates seda, et kui siin keegi märkin, et 5,6 miljardit tuli aktsiis, millest 2/3 pidi teede hooldusesse minema, ja kui siia arvestada juurde euroraha miljard, siis jääb mulje, et kõik reaalsed teed ehitati europapi eest ja meie saime ainult augukesi lappida ja lund lykata talvel(ok, euroraha jaoks oli oma finantseeringut ka vaja aga siiski)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2011 23:35 

Striitreissär kirjutas:
no neid miinuseid võib 3kelehkülge ka kirja panna. Minu asi ei olegi siin ühistransporti propageerida, isegi kasutan siiski enamasti autot.

Aga jutt, et ei saa makse tõsta, kuna ühistransport praktiliselt puudub, on ka :bs.

Esiteks miks ei saa? samamoodi nagu ei saa kiirtee maksu kehtestada, kuna pole kiirteid(noh, teoorias lõiguke on, aga no come on! Sama on ka yhistransaga. Vb sa pole mujal maailmas ringi vaatand, et seal on tõesti yhistransa kõige mugavam ja soodsam ja tõenäolislet ka kiireim viis(rongid lasevad ikka 200+), mitte nagu meie urn, mis nibin nabin teeb liinibussile pähe...

Kõike võivad teha, aga siis samahästi on loosung ajud koju jmt kaminapaberi materjal. ja nagu siin mainitigi, et mis mujal parem on. Kõige lihtsam: võta eesti keskmine palk, kõrvuta teiste euroopa riikidega(kuhu ma tahame elueest kuuluda) ning siis vaata enda ymber-suurem osa asju on euroopa liidu riikides sarnase hinnaga (jah on väikseid kõikumisi, aga kui sa pead kohupiima eest maksma 25 eurosenti rohkem, aga su keskmine palk on 750€ asemel 3000€ siis noh... :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2011 23:51 

EI automaksule !!!

Keskkonna saastamise ja luksustarbimise piiramiseks kehtestame automaksu esmaregistreerimise põhise luksusmaksuna. - mõni kõrge ametnik on nii kõrgele tõusnud et sattus pilvide vahele. Mis on luksus? Luksus on 5G Iphone, 1000" diagonaaliga LED teler! Heeei mehed! tulge maa peale - auto ei ole enam luxus, meil on 21 sajand praegu! Auto on nüüd liiklusvahend mis on mõeldud kõigile, mitte luksus härrade jaoks.
Näide elust - enda maakodust ma pean linna sõitma 50km. millest 35km. on metsa teed ja külavahelised teed kus ühistranspordist lõhna polegi. Suure tee ääres on küll bussi peatus aga et liiniga linna jõuda ma pean hommikul kuuest peatuses passima. Autoga ma saan 45minutiga ühe otsa, aga ühiskondliku transportiga mul läheb 3 TUNDI. See teeb 6 tundi tee peale, 8t. tööl, 8t. magamiseks ja eluks jääb 2 tundi ööpäevas :kill ... Kas auto minu jaoks on luxus või igapäevane vajadus? :?

Sellega soodustame keskkonnasäästlikumate autode soetamist ja piirame autostumist. - hinna tõusuga ei soodusta te midagi, ma meelega ostaks keskkonnasäästlikumat autot aga kust ma raha saan???

:rokib PALGA TÕUSU RAHVALE!!! :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 00:00 

ManiJack kirjutas:
Sellega soodustame keskkonnasäästlikumate autode soetamist ja piirame autostumist. - hinna tõusuga ei soodusta te midagi, ma meelega ostaks keskkonnasäästlikumat autot aga kust ma raha saan???

:rokib PALGA TÕUSU RAHVALE!!! :rokib

Kust kohast sa raha saad, et osta omale uus keskkonda saastav auto?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 00:02 
Kasutaja avatar

no olgem ausad, see idee lausa ajab muhelema. sellist lollust õnneks aga läbi ei suudeta suruda. me pole lihtsalt selleks veel valmis ja punkt.

ja ManiJack, palju sul kuus küttele läheb? äkki oleks odavam üürida korterit töökoha kõrval?!

Striitreissär kirjutas:
Kust kohast sa raha saad, et osta omale uus keskkonda saastav auto?

kuule, sirtsu saab 5000.- EEKU eest kätte, uus auto maksab paarsada pluss tuhat eeku. Äkki suudad nüüd enda aju ragistada.

Viimati muutis Mani, 02.02.2011 00:04, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 00:06 

Mani kirjutas:

kuule, sirtsu saab 5000.- EEKU eest kätte, uus auto maksab paarsada pluss tuhat eeku. Äkki suudad nüüd enda aju ragistada.

Saad selle eest sierra, mis tuleb esmakordselt arvele võtta? Palju õnne siis!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 00:10 
Kasutaja avatar

ohh sind küll, okei siis. 1000.- euro eest suudaks kaa mees autot osta, aga 10 000.-?

nüüd numbrid ümaramad, äkki parem edasi mõelda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 00:13 

Ise ka saad aru, millest sa jahud?
Selle seadusega ei hakata piirama vanade ja võimsate autode ostu. Igaüks saab endiselt otsustada, kas ta ostab omale 1000euro eest 3,5llitrise bemminäraka, või mingi 1,2 liitrise liikuri.
Jutt käib ainult uutest autodest, mis on vaja esmakordselt arvele võtta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 00:23 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Nüüd tuli meelde, miks ma titekate aeg pidevalt vahele jäin.
Sest kooli+hiljem tööle oli vaja saada kiiremini, kui kahe päevaga.

Hästi öeldud!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 00:25 
Kasutaja avatar

ja siis dasia logan oleks parem valik kui 123? tegelt ma rohkem ei võta sõna sinuga sel teemal, aga sellisel moel ei võetaks elusees seda vastu. kõik!

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 87 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis