Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 12:04

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 30.01.2011 17:29 
Kasutaja avatar

veix1005 kirjutas:
Selg kõver, vererõhk kõrge, parem kõrv kuuleb kehvemini kui vasak ja lisaks veel kerge lampjalgsus ka :D Ehk siis igati kõlbulik kaitseväkke minekuks. Mul siis 06.07.2011 Mereväkke minek :rokib Kui kellelgi on kogemusi Mereväega seoses, siis võiks veidi pajatada. Oleks tore teada mis mind ees ootab.

Ise olen hetkel mereväes, reservi lähen juunis 2011. Ütlen seda et mereväes on karm distsipliin. Ülemused end tagasi ei hoia. Pumpasid saab söögi alla ja söögi peale . Kuna jaoülemad tulevad eelmistest ajateenijatest on asi veel hullem . SBK ajal saab ikka korralikult nussi.

Ja merevägi on 11 kuud , isegi kokkadel ja laomeestel.

Positiivne pool on aga see et linnas käid ilusa vormiga ( ma käin metsas möllamas selle vormiga millega maaväe poisid linnaloal :twisted: ) ning miljonivaade on 24/7.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.01.2011 23:33 
Kasutaja avatar

kermps2 kirjutas:
veix1005 kirjutas:
Selg kõver, vererõhk kõrge, parem kõrv kuuleb kehvemini kui vasak ja lisaks veel kerge lampjalgsus ka :D Ehk siis igati kõlbulik kaitseväkke minekuks. Mul siis 06.07.2011 Mereväkke minek :rokib Kui kellelgi on kogemusi Mereväega seoses, siis võiks veidi pajatada. Oleks tore teada mis mind ees ootab.

Ise olen hetkel mereväes, reservi lähen juunis 2011. Ütlen seda et mereväes on karm distsipliin. Ülemused end tagasi ei hoia. Pumpasid saab söögi alla ja söögi peale . Kuna jaoülemad tulevad eelmistest ajateenijatest on asi veel hullem . SBK ajal saab ikka korralikult nussi.

Positiivne pool on aga see et linnas käid ilusa vormiga ( ma käin metsas möllamas selle vormiga millega maaväe poisid linnaloal :twisted: ) ning miljonivaade on 24/7.

Mitte, et ma maha teeks aga karm distsipliin võrreldes millega? Oled olnud mujal ajateenija? Iga aasta kuuleb kuidas hullut raske ja karm on ikka aega teenida. Tegelikult läheb aga koguaeg lihtsamaks. Karm teenistus oli 90ndatel. Praegu on paras lasteaed. Ma ise olin ka Kupis 2005/2006 ja saime ka meie veidi kasvatust (noorteaeg Srs Poolakese all. Kes teab, see teab). Sain näha ka suvel uut 11-kuu meeste noorteaega ja no andke andeks, neil oli ikka kõvasti lihtsam ja siis ka vingusid ning tahtsid inspektorile kaebama minna, et neile tehakse liiga. :bs .
Mereväe kohapealt niipalju, et tegelikult on seal tõesti kord majas ja pumbata saab ka korralikult. Olin Vana-Võidus koos mereväelastega ja neil poistel oli kord majas. Peale õhtust rivistust lasti une tekitamiseks 100 pumpa nagu muu seas, samalajal kui teised ühikasse või suitsetama läksid. Ja vorm oli ka suureks plussiks. Ükskord hääletasin koos ühe mereväelasega, mul siis maaväe vorm tal mereväe mantel jms. Mis te arvate, kumb võeti enne peale? Kas mina või tema? :D Kuigi ega minagi hääletades kordagi üle 15 min ei pidanud ootama aga mereväelastel oli eriti lihtne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 10:37 
Kasutaja avatar

Ma olin 95 kupis. Olid ikka ajad siis võrreldes tänapäevaga. Sellel ajal teenitud 12 kuud muutis küll enamusel käitumist ja mõttemaailma. Mõnda lontrust muidugi ei muuda midagi. 1 klemm oli kaitseväe loomise alguses kupist jooksu läinud. Mingi aja tagant käidi ja püüti jälle kusagilt ta kinni. Pandi kartsa (kartsas istutud aega ajateenistuse hulka ei loetud sellel ajal) . Istus oma aja ära saadeti sööklasse spetsnazi leiba lõikama ja mõne päeva pärast oli jälle jooksus. Kuu aja pärast püüti jälle kinni. Ma usun , et tal on ikka veel ca 7 kuud aega teenida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.02.2011 23:49 
Kasutaja avatar

LauriJ kirjutas:
kermps2 kirjutas:
veix1005 kirjutas:

Mitte, et ma maha teeks aga karm distsipliin võrreldes millega? Oled olnud mujal ajateenija? Iga aasta kuuleb kuidas hullut raske ja karm on ikka aega teenida. Tegelikult läheb aga koguaeg lihtsamaks. Karm teenistus oli 90ndatel. Praegu on paras lasteaed. Ma ise olin ka Kupis 2005/2006 ja saime ka meie veidi kasvatust (noorteaeg Srs Poolakese all. Kes teab, see teab). Sain näha ka suvel uut 11-kuu meeste noorteaega ja no andke andeks, neil oli ikka kõvasti lihtsam ja siis ka vingusid ning tahtsid inspektorile kaebama minna, et neile tehakse liiga. :bs .
Mereväe kohapealt niipalju, et tegelikult on seal tõesti kord majas ja pumbata saab ka korralikult. Olin Vana-Võidus koos mereväelastega ja neil poistel oli kord majas. Peale õhtust rivistust lasti une tekitamiseks 100 pumpa nagu muu seas, samalajal kui teised ühikasse või suitsetama läksid. Ja vorm oli ka suureks plussiks. Ükskord hääletasin koos ühe mereväelasega, mul siis maaväe vorm tal mereväe mantel jms. Mis te arvate, kumb võeti enne peale? Kas mina või tema? :D Kuigi ega minagi hääletades kordagi üle 15 min ei pidanud ootama aga mereväelastel oli eriti lihtne.

Noh , kui sa arvad et 100 pumpa juba õhtusel rivistusel midagi erilist on siis...

Noorteajal pumpavad 4-ndal nädalal noored juba vanade reservi mis on ~140. Noorteaja lõpu poole lähevad õhtused pumpamised ~200 juurde ning oli ka õhtuid kui sai 300 pumbata(lisaks veel pumbad kasarmus kui keegi mingi blokiga hakkama saab või voodisse ei jõua jne). Teiste pataljonide ajateenijatele sellist asja rääkinud olen siis neil vajus karp küll lahti. Hommikul oli aega ~12 min peale hommikuvõimlemist et oleks hügieen tehtud, voodi tehtud ,riides ja maja ees rivis. Õhtul veel vähem peale rivistust et voodisse minna jne. Ja seda ei juhtund eriti tihti et 22:00 magama sai. Kui Vana-Võidus olin koos logistika pati vendadega siis neil oli olnd SBK ajal juba hommikul pool tundi hügieeni aega jne. Vaba aeg SBK ajal puudus, selle asemel sai voodirallit või midagi muud "kasulikku" .

Peale SBK-d asi muutub... Elu on kindlasti lihtsam ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2011 00:14 

kui seda pumpamiseks nimetatakse siis mnjah... ei oskagi miskit öelda... p*rsed püsti nagu ootaks miskit :D
http://www.youtube.com/watch?v=JMmie9bgvhg

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2011 00:50 

Sõjaväest sain mina ära suht kergelt.. Arstliku läbisin puhtalt, paber, kuupäeva ja kohaga oli ka käes, aga asja ma nii ei jätnud, 2x linnaosa valituses jutul, 1 avaldus sõjaväe komisjoni, ning prii olingi.
Paljud tuttavad hetkel sõjaväes ja keegi ei ole õelnud, et milleski ilma olen jäänd.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2011 00:52 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid

Venekeeles täidetakse käske jne.Head vaatamist ning mõnusat teenimist.
Venekeeles teete kätekõverdusi ja lõpus peate peast oskama vene hümni ja seda kätel kõndides.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2011 03:04 
Kasutaja avatar

Mart911 kirjutas:
Sõjaväest sain mina ära suht kergelt.. Arstliku läbisin puhtalt, paber, kuupäeva ja kohaga oli ka käes, aga asja ma nii ei jätnud, 2x linnaosa valituses jutul, 1 avaldus sõjaväe komisjoni, ning prii olingi.
Paljud tuttavad hetkel sõjaväes ja keegi ei ole õelnud, et milleski ilma olen jäänd.

Mida sa linnaosa valitsuses rääkisd ja mis su mittesobilikkuse selgituseks oli?

Huvitab sellepärast, et mind on Tartus 4ndat aastat peenestatud ja ega väga enam ei viitsi. Ülikool varsti läbi, oma elu mingile järjele saadud ja tahaks mingile selgusele jõuda tuleviku osas.
Enda aega arstidel ja uuringutel jebimisega olen maha matnud üüratutes kogustes ja ei anta rahu mitte kusagilt otsast. Viimane kord kirjutati peale kahte korda tomograafi all käimist välja paber, mis ütles selgelt teenistuseks mittekõlbulik, aga nüüd eeldatakse komisjoni poolt, et ma lähen opile ja järgmiseks visiidiks olen kips-kõps. Sisuliselt käivad õlad liigesest välja oma ettenägemise järgi (liigesed pole täpselt "raamatu järgi" arenenud) ja parema õla liiges on trauma järgselt valesti kokku kasvanud. Noorus on ilus aeg.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2011 13:37 
Kasutaja avatar

Mart911 kirjutas:

Ise veel uhke selle üle ka? :kill

Hea küll, oled nii kõva mees, sebisid ennast vabaks ja puha, aga mis on siin sellist, mille üle uhkust tunda, et siin sirge seljaga sellest pasundada? Slangid, pederastid ja muidu "vigased", palun seletage mulle see asi lahti, tõepoolest tahaks aru saada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2011 15:37 
Kasutaja avatar

oskaja kirjutas:
kui seda pumpamiseks nimetatakse siis mnjah... ei oskagi miskit öelda... p*rsed püsti nagu ootaks miskit :D
http://www.youtube.com/watch?v=JMmie9bgvhg

See mingi 4-5a vana video ja rohkem naljaga tehtud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2011 16:42 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Mina olin sõjaväes mingi kokku 1,5 kuud vist või isegi 1 kuu.Nädal mässasin nagu kõik teisedki ja siis sai hakatud tegelema minema saamisega ja lõpuks saigi tulema.Päris tükk tegemist ,et kohapeal olles minema saada ja eks seda ka enne aega teenima minemist ka sama lugu.
Esiteks mulle ei sobi see asi ,teiseks mina uhkust ei tunne ,seda ka juba sellepärast mis värke seal kohapeal kogetud sai ning mina kui süütu inimene ei saa nõnda olla kui kasvõi mingi kõvem mundrimees ebainimlikult käitub nagu mingi vangi või ei tea kellega.Ma eesti kodanik ja kui teine eesti kodanik hakkab jamama siis mulle ei sobi.
Mul mingid lampjalad ja algul mõtlesin,et tänu neile ei võeta ka sisse aga võeti ,olemas mingid spets tallad jne see muidugi tühine asi aga asi siiski põhimõttes.Igatahes joosta ja kõik saan normaalselt ka ilma abi taldateta jne aga siis vaatasin ,et kõvemad mundrimehed käituvad nagu mingite küüditatutega ,saan aru jah ,et ajateenimine jne aga mul igatahes siis hakkasid veel rohkem põhimõtted vastu ja siis mingi jooks oli ja lihtsalt ei jooksnud mingi hetk enam edasi ,et mida need mundrivennad siis teevad ,no misseal ikka eks kõva tooniga kräunus jne aga mul ükskõik.Vabalt ka laatsa või auku minna ,igatahes mingil teisel ei lase küll kamandada nagu mingit vangi.
Kes ära tahavad ,tehke nii nagu endale sobib ja ei pea kuuletuma igasugu asjadele ,et no mis neil teha on.Ise lootsin ,et tuleks keegi annaks veel ehk rihma siis oleks vast alles pulli saanud ja tõelise kopa ette visanud asjast. :D
Igatahes jah kellele meeldib see siis tore kes saab seal siis meheks see ka ehk tore jne.
Endal igatahes omad vaated,arusaamad,põhimõtted ,arvamused ja värgid kuda see asi sobiks.Igatahes eesti poolt ma olen endiselt ning mingi jama korral olen ustavasti ka valmis teleka tagant püsti tõusma usutavasti.
See 1 aasta või rohkem võib elu mõjutada omajagu ,igasmõttes .
Osadel ustuavsti ka pohhui kus on ,kas teenib aega ,saab ehk pulli,süüa jne meeldivad ka püssid ehk jne see nende asi ja pole selle vastu midagi.
Need peaks seal käima kes väga soovivad ja need kellele peaks osasi asju selgeks veel tegema jne.
Igatahes selle lühikese ajaeest sai vist mingi 4,5k toetust ka mäletamistmööda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2011 20:48 

Jojos kirjutas:
Keegi on proovinud oma teenistus kohta muuta pärast arstliku ? Ja mis põhjusel ?
Ise saatsin avalduse teenistuskoha muutmise asjus, aga ei rahuldatud seda. Põhjuseks toodi, et igale pataljonile on määratud kohtade arv.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2011 21:08 
Eliit

oopc kirjutaks lõpuks midagi tarka. ma sõtta ei lähe ja kui oleks läinud siis mul oleks lihtsalt jumalast p'hhui olnud seal sellest kes mida käsib jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2011 22:10 
Kasutaja avatar

Üksasi on see ,kui kõrgem auaste su hinge kallale ei või tulla.Aga kui sa seal kõva meest ja jonnipunni mängid ja teised vennad sellepärast pumpavad ja muda ning mätast näevad koguaeg...Nad ei kannata kaua su jonnakuse tõttu neile tekkivaid ebamugavusi.Üsna varsti oled sa 1.vend ,kes seal käsi kõrvaääres käsku täidab.Kaasteenijad teevad su elu lihtsalt põrguks. :waah :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2011 22:11 
Kasutaja avatar

Siin võid ju kõvatada, kui pohui sul oleks olnud. Reaalselt käivad asjad nii, et kui ühel on pohui, saab terve rühm... ja võid ise arvata, mis terve rühm sinuga siis pärast teeb. Meil olid ka mõned pohuistid alguses, päris kiiresti õpetati asjad selgeks. Omakohus on karm, aga õiglane.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis