Mina olin sõjaväes mingi kokku 1,5 kuud vist või isegi 1 kuu.Nädal mässasin nagu kõik teisedki ja siis sai hakatud tegelema minema saamisega ja lõpuks saigi tulema.Päris tükk tegemist ,et kohapeal olles minema saada ja eks seda ka enne aega teenima minemist ka sama lugu.
Esiteks mulle ei sobi see asi ,teiseks mina uhkust ei tunne ,seda ka juba sellepärast mis värke seal kohapeal kogetud sai ning mina kui süütu inimene ei saa nõnda olla kui kasvõi mingi kõvem mundrimees ebainimlikult käitub nagu mingi vangi või ei tea kellega.Ma eesti kodanik ja kui teine eesti kodanik hakkab jamama siis mulle ei sobi.
Mul mingid lampjalad ja algul mõtlesin,et tänu neile ei võeta ka sisse aga võeti ,olemas mingid spets tallad jne see muidugi tühine asi aga asi siiski põhimõttes.Igatahes joosta ja kõik saan normaalselt ka ilma abi taldateta jne aga siis vaatasin ,et kõvemad mundrimehed käituvad nagu mingite küüditatutega ,saan aru jah ,et ajateenimine jne aga mul igatahes siis hakkasid veel rohkem põhimõtted vastu ja siis mingi jooks oli ja lihtsalt ei jooksnud mingi hetk enam edasi ,et mida need mundrivennad siis teevad ,no misseal ikka eks kõva tooniga kräunus jne aga mul ükskõik.Vabalt ka laatsa või auku minna ,igatahes mingil teisel ei lase küll kamandada nagu mingit vangi.
Kes ära tahavad ,tehke nii nagu endale sobib ja ei pea kuuletuma igasugu asjadele ,et no mis neil teha on.Ise lootsin ,et tuleks keegi annaks veel ehk rihma siis oleks vast alles pulli saanud ja tõelise kopa ette visanud asjast.
Igatahes jah kellele meeldib see siis tore kes saab seal siis meheks see ka ehk tore jne.
Endal igatahes omad vaated,arusaamad,põhimõtted ,arvamused ja värgid kuda see asi sobiks.Igatahes eesti poolt ma olen endiselt ning mingi jama korral olen ustavasti ka valmis teleka tagant püsti tõusma usutavasti.
See 1 aasta või rohkem võib elu mõjutada omajagu ,igasmõttes .
Osadel ustuavsti ka pohhui kus on ,kas teenib aega ,saab ehk pulli,süüa jne meeldivad ka püssid ehk jne see nende asi ja pole selle vastu midagi.
Need peaks seal käima kes väga soovivad ja need kellele peaks osasi asju selgeks veel tegema jne.
Igatahes selle lühikese ajaeest sai vist mingi 4,5k toetust ka mäletamistmööda.