Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 21:18

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 10.02.2011 19:04 

infidel kirjutas:
Mille alusel väidad, et talupojad olid teadmatuses? Arvestades tollal ilmunud ajalehtede hulka julgen sellises väites kahelda.

Tuletan meelde, et siinse talurahva lugemisoskuse hea tase ei olnud euroopas reegel ning 19. sajandil valitsejad üldjuhul ei lähtunud niivõrd rahvuslikest motiividest kuivõrd oma isiklikest plaanidest saavutada parem positsioon naabrite suhtes, kuigi jah, 19. saj on rahvusriikide tekke aeg. Siiski, arvata, et lahinguväljale aetud talumehed võitlesid oma aadete eest, on liigne arvata, kuigi jah, igasuguseid oli. Muide ajalehtede tsensuur ei ole 20.sajandi leiutis.
infidel kirjutas:
Kas 1918 mindi ka tühise eesmärgi nimel sõtta?

Kahe otsaga asi... ühelt poolt sai sõjas hulka inimesi surma, teiselt poolt oleks kommunistid niikuinii hulka hävitanud. Ühelt poolt oli see vabaduseperiood vajalik 1991. aastal, teisalt kas sellist eestit nad 1918. aastal tahtsidki (algul pidevalt vahetuvad valitsused ja jura, teisalt hiljem jälle autoritaarne võim, mida nüüd hea sõnaga ei meenutata). If ifs and buts were candy and nuts, we'd all have a merry christmas.
infidel kirjutas:
Millel põhineb väide, et sõjardeid on piisavalt? Kes kvalifitseeruvad üldse sõjarditena?

Mine vaata oma feissbukki, kui sul on seal pildid sellest, kuidas sa kaitseliidu laagris mõnusa nädalavahetuse taktikaliste õppuste raames veetsid, then you're it.

Mis ma nüüd ise demagoogiliselt tahtsin I Wabariigi teemal välja tuua... ka tol ajal kulutati hiigelsummasid, et osta põnevaid vidinaid kaugetest maadest, nõuti iga aasta mehi väkke ja whatnot... tuletage mulle nüüd täpsemalt meelde, mitu pauku 1939. aastal tehti, kui venelased sisse sõitsid? Mitte ei ürita ma öelda, et ka tulevikus jääks suurem võitlus sellisel juhul olemata, kuid kuna me siin nüüd ikkagi eesti ajalugu lahkame...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 19:15 

Veel üks idee selle 1918-1920 ettevõtmise kohta: kui sa lähed tuhande euroga kasiinosse ja väljud 2000 euroga - kas oli mõtet minna? Aga kui välja tuled püksata - kas ikka oli mõtet minna? Sama selle Vabadussõjaga - polnud ju algul üldsegi kindel, et välja tulla vabaduse ja kullakangidega - kui oleks kaotanud, oleks veri olnud asjatu, välja arvatud kirjanike jaoks, kes oleks saanud kirjutada teemal, kuidas inimeste rinnus tärkas vabaduseleek, niiet mehed kartsid viinagi visata ja vaid vee abil seda kustutada proovisid...
Kaotamise näide ajaloost: jüriöö ülestõus... saadi pähe ja siis alles tõeliselt jamaks läkski.

Aga jah see oli nüd ajaloovärk ... mis väga kaitseväeteemaga ei haaku...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 20:12 
Kasutaja avatar

Ajateenistus on lahe. Saab palju uusi kogemusi, sõpru, oskusi, mälestusi, elamusi, saab teada, milleks võimeline oled, kuidas talud käsutamist ja kuidas oskad ise juhtida, mis on sinu tugevad ja nõrgad küljed. Ise läheks kasvõi uuesti. Soovitan kõigile oma sõpradele, aga kes ütleb, et üritab ära viilida ajateenistusest, siis las viiligu. Olin tark, läksin kohe peale keskkooli ja ei olnud minu jaoks ajaraiskamine. Hiljem kamandasin 19-aastasena 26-aastaseid mehi. Kahju oli ainult sellest, et sõber, kes keskkooli ajal minuga arstlikus komisjonis oli, sai vastu tahtmist pikendust. Nüüd enam ei taha tema ka ajateenistusse minna, sest on oma eluga edasi liikunud ja pole aega. Saan temast aru ja olen temaga nõus.

Üldiselt on kogu see vaidlus suht mõttetu, igal ühel on erinev maailmavaade ja arvamus ja siin tambite üksteise arvamusi lihtsalt maha, üritate teistele ajupesu teha. Oleks siis nii, et ütlete oma arvamuse ja jääte vait, mitte ei hakka vaidlema selle üle, et "mulle meeldib vesi, sulle meeldib piim - järelikult sina oled värdjas, ajukääbik ja m**n".

Üldiselt minu meelest räägib Leo Kunnas tarka juttu. Otsige tema intervjuusid internetist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 20:16 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Huvitav oleks näiteks pullipärast võrrelda eesti ja vene ajateenijaid võrdsel hulgal,et kummal kangem väljaõpe näiteks.Ja siis ühte võitjat omakorda võrrelda näiteks mingite Somaalia lihtrahvaga ,nooremate lastega kellel on ka omasugused oskused.
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 20:39 
Kasutaja avatar

infrenal kirjutas:
:D rsk, :lol

mis kirjavead ja delfi naistekas, näiteks selliste asjade nõnda südamesse võtmise vältimiseks, oleks hea paljudel ajateenistuses ära käia.

minu ühest reast, kus ma üritasin vihata, et eesti riiki pole 27 aastat olnudki, rebid sina välja pika jutu et kõik on sõja fanaatikud, chuckid ja muidu joodikud.

Ei kuule ma ei mõelnud seda mitte üldse niimoodi....
Ei võtnud ka südamesse :)
Et Eestit pole 27 a. olnudki ? Kuigi ma pole Eesti sõjaväes käinud, arvan siiski et Eesti riik on olnud olemas koguaeg. Mina ei arvesta seda Vene okupatsiooni. Mina olen oma arvates elanud kõik need 27 aastat Eestis.
Ei pidanud sind ka otseselt joodikuks. Lihtsalt ei saanud sellest kooliteemast kohe aru.....

Minul on EKV-st oma arvamus ja ma ei halvusta neid kes minu arvamusega ei nõustu.... Pean end siiski Eesti patrioodiks. Sõjaohu korral oleksin kõhklematult nõus nõu ja jõuga abiks olema, kuigi jah....suuremat kasu meie sõjajõust reaalsuses pole.

Lihtsalt meie riik on omadega niivõrd p*rse kukkunud, et ongi tahtmine siin ajada kokku hädapärane papp, et kiirelt sääred teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 23:49 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma panen nüüd teema lukku kuni homseni. Kui keegi tahab teisele veel isiklikult halvasti öelda, siis tehku seda mingit muud kanalit kasutades.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.02.2011 19:47 
Kasutaja avatar

Aga mingi kamm peaks olema sellega ka ,et ei saa lube vms kui seal pullid? Või tahetakse teha selline asi? Midagi nagu olen kuulnud aga pole kindel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.02.2011 21:06 
Kasutaja avatar

Ise pole veel aega teeninud, kuid plaan on siiski ära käia peale kooli lõpetamist. Olin ise kah kunagi arvamusel, et kaitsevägi on mõttetus jne, kui venemaa peale tuleb siis on niikuinii ptsis. Fakt on aga see, isegi kui me saame 2 nädalaga otsa, NATO ei jõua või ei tulegi üleüldse, suudame me ikkagi tekitada päris suurt kahju vaenlase vägedele ja need, kes panevad vaenlasele vastu surevad omaz maad kaitstes, mitte ei põgene rootsi nagu rotid muiste. See maa alt nupuvajutuse jutt on jama, täiesti kindlalt tuleb ka kaevikutes möllamine, kui teemaks läheb.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.02.2011 21:56 
Kasutaja avatar

madis1080 kirjutas:
Aga mingi kamm peaks olema sellega ka ,et ei saa lube vms kui seal pullid? Või tahetakse teha selline asi? Midagi nagu olen kuulnud aga pole kindel.

Mismõttes "pullid"? Kui teeseldud tervisehädaga ära viilid, on see oht, et vastavat vaevust loetakse autojuhtimisele vastunäidustatuks ja perearst ei anna hiljem tervisetõendit. Niisama loodrite suhtes küll mingeid sanktsioone pole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.02.2011 21:59 

Niisama loodrid saavad ka sõjaväest minema?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.02.2011 22:07 
Kasutaja avatar

infidel kirjutas:
madis1080 kirjutas:

Mismõttes "pullid"? Kui teeseldud tervisehädaga ära viilid, on see oht, et vastavat vaevust loetakse autojuhtimisele vastunäidustatuks ja perearst ei anna hiljem tervisetõendit. Niisama loodrite suhtes küll mingeid sanktsioone pole.

Nagu teeskled vms.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.02.2011 22:10 
Kasutaja avatar

Striitreissär kirjutas:
Niisama loodrid saavad ka sõjaväest minema?

Seda nüüd mitte, ära saamiseks peab ikka eriline looder olema. Mõtlesin pigem seda, et kui terve teenistusaja lolli mängid, siis tsiviilis sellest ametkondadega jamasid ei tule.

Aga jah, juhtimisõigusega võib tekkida probleeme siis, kui teeskled vastavas nimekirjas olevat vaevust. Ja seda ka ainult siis, kui perearst suvatseb asja vastu huvi tunda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.02.2011 01:01 
Kasutaja avatar

on tulnud küll jamasid. Üks sugulane sai omale mingid paberid :D mis täpselt, sellest nende suguvõsapool keeldub rääkimast:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2011 15:17 

Ühel tuttaval "õnnestus" ka selline paber hankida, et väkke ei võeta. Sisu oli vist selles, et kergesti ärrituv ja esineb mälu kaotust jne. (Seewaldi paber).
Eelmine aasta paar korda jahil kaasas käinud tekkis tal suur soov relvaluba soetada. Läks siis tervistõendit tegema - perearst korras, siis Seewaldi. Seal, aga: mida te soovite, olete meil ju arvel, ravil pole käinud, luba ei saa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2011 16:11 
Kasutaja avatar

Kõige lihtsam kui oled kriminaal ei võeta kunagi :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis