Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 14:46

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 206  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tõelised ostjad vs. tilganäppijad
PostitusPostitatud: 21.02.2011 16:17 
Kasutaja avatar

tujula kirjutas:
SpikeBMW kirjutas:
Sul on ikka auto müümisest väga huvitavad arusaamad... :kill
Seni kuni rahapakiga näkku ei taota sina ennast ei liiguta? Äkki vormistaks enne autoaeda sisenemist ostu-müügi ära ja siis läheks alles vaatama mis saab ja kas saab? Sobib? "bisnesmänn"

Nii see siiski ei ole. Natuke raske on selgitada... Aga täna on asi lihtsalt erandkorras kuna suured suured külmad ju. Kui need autod sõidaks igapäevasselt jne siis võiks käivitada küll, lihtsalt kui inimene niisama tahab teda käima panna ja lööb kuskilt (õli) tihendi minema siis ostjalt pohhui, kehitab õlgu ja jalutab minema aga minu jaoks on see suur kulu. Sellepärasst igale näppijale ei käivita. Täna ilm pehmem, olen juba üsna mitu pilli vaataja soovil käima pannud, mõne ka puhtalt profülaktika suhtes. Muul ajal ei ole mingit probleemi käima panemise, proovimise jms.

see, kui sinu platsil olev auto heastpeast külmaga õli välja lööb, on küll su enda mure.
ma tuleks juba põhimõttepärast ja tahaks ükshaaval kuulda ja näha kuidas kõik autod järgemööda külmalt käima pannakse.
sinul kui automüüjal (eeldusel, et raha meeldib) ei saa küll mingit kobinat olla sellepeale ju.

külmaga käivitamisega seoses oli paar päeva tagasi juhus, kus üks hoovis seisev e30 oli vaja ostjatele käima panna.
kuna genekarihm oli sodi ja külm aku tühjaks imenud, vedasime garagesse, et rihm ära vahetada. garage oli ka külm ja kokku läks kõige jebimisega paar head tundi.
panime auto enne sooja, kui ostja jõudis, lihtsalt sellepärast, et auto oli mitu kuud hanges seisnud.
inimene tuli vaatama ja keeras otsa ringi, sest tema arust oli 500 euri mõningase roostega diisel e30 eest ülemõistuse.
järgmine päev tuli perekond ja viis selle 600€ eest oma noorele pojale käeharjutamiseks minema.

500€ on korras tehnikaga diisel auto eest ikka kuradi vähe.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2011 16:24 
Kasutaja avatar

jOnts kirjutas:
...see on su enda mure...

Sellepärast ma kipugi neid niisama käivitama. Pigem passin nädala poolteist ilma tõsisema ostjata kui remondin kõik mõttetu käivituse vms iganes probleemi pärast. Ise sõidan ühe müügikaga ja hommikul lõi maja ees õlifiltri juurest tihendi minema, loomulikult sai korda tehtud. Kuid anna andeks, raha ei kasva puu otsas. Niigi neid vanu autosid tuleb remontida et saaks inimesele ÜV garantii kaasa anda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2011 16:30 
Kasutaja avatar

Kui Sa juba garantii annad, siis ei tohiks ju külmkäivitused midagi teha, eriti veel kui igapäevaselt tilganäppijad auto kõrval seisavad. Paned pilli tuksuma ja kui kone soe, siis seisma, järgmine hommik jälle, kui tilganäppija ukseaga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2011 17:24 

tujula kirjutas:
jOnts kirjutas:

Sellepärast ma kipugi neid niisama käivitama. Pigem passin nädala poolteist ilma tõsisema ostjata kui remondin kõik mõttetu käivituse vms iganes probleemi pärast. Ise sõidan ühe müügikaga ja hommikul lõi maja ees õlifiltri juurest tihendi minema, loomulikult sai korda tehtud. Kuid anna andeks, raha ei kasva puu otsas. Niigi neid vanu autosid tuleb remontida et saaks inimesele ÜV garantii kaasa anda.

Suht kahtlased masinad sul siis, kui -15 syydet annat ja pooled tihendid lendavad minema ja kap.remo laks:D
Ainuke, mis ma kujutan ette, on et aku võib pekki keerata kui 5 tilkuri pärast eriaegadel auto käima paned aga vahepeal laadimiseks pikemat trippi ette ei võta...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2011 18:28 

mina käivitan kõik 42 platsi autot hommikul käima, teen suitsu, ja hakkan ringi tagurpidi kinni keerama. istun tuppa ja ootan tilganäppijaid edasi :D pole siiani ühelgi midagi juhtunud :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2011 22:59 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:
tujula kirjutas:
jOnts kirjutas:

Suht kahtlased masinad sul siis, kui -15 syydet annat ja pooled tihendid lendavad minema ja kap.remo laks:D
Ainuke, mis ma kujutan ette, on et aku võib pekki keerata kui 5 tilkuri pärast eriaegadel auto käima paned aga vahepeal laadimiseks pikemat trippi ette ei võta...

Kui öö läbi on -25 olnud et siis iga kraadiga mis õues muutub, kohe on õli ja moto temp ka soojem selle arvelt? idikas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2011 23:01 

varu endale korralik leeklamp, või pika varrega pits siis :D ajad karteri ennem kuumaks :D
muidu mina panen alati kõigile täissündi ka sisse, enne kui müüki üldse lähevad :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2011 23:20 
Kasutaja avatar

rohelinehiir kirjutas:
varu endale korralik leeklamp, või pika varrega pits siis :D ajad karteri ennem kuumaks :D
muidu mina panen alati kõigile täissündi ka sisse, enne kui müüki üldse lähevad :D

No me siin enne külmasid hakkasime ka täissünti panema. Aga külm saab kohe kohe läbi, täna juba okoo ilm. nahujaa mul vaja mässata selle leeklambiga jne. Siiani on kliendid aru saanud miks ma autot käima ei pane. Mõistust veidigi on siis saab aru.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2011 23:55 

Ja täna jooksis ka väikse külmaga mootor autol kokku, mis see siis -25 kunst kokku lasta kui täielik ajalugu puudub, mis/kuna ja kes. Kui üldjuhul, kui armatuuris veateateid ei põle ja lappi ei anna peale käivitamist kohe siis pole hullu. Muidugi kui masinas on kasutatud kvaliteetseid mahlasid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.02.2011 00:15 
Kasutaja avatar

tujula kirjutas:
rohelinehiir kirjutas:

No me siin enne külmasid hakkasime ka täissünti panema. Aga külm saab kohe kohe läbi, täna juba okoo ilm. nahujaa mul vaja mässata selle leeklambiga jne. Siiani on kliendid aru saanud miks ma autot käima ei pane. Mõistust veidigi on siis saab aru.

Millisest platsist jutt käib ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.02.2011 00:22 
Kasutaja avatar

Jah, usaldust tekitavad küll need autoplatsid. :D

Et siis ostja rollis pean mõistma platsi, kes kardab autot laialiminekut.
Samas peale ostu järgnev hommik -25`ga lasen ise "tihendid vahelt" ning plekin suurima heameelega remondi kinni.
Loomulikult soovib ostja autot vast platsil enne proovida (kas tihendid lendavad või mitte), mitte paar päeva hiljem kodus, kui õnnetus juba ostetud.
-25 pole meie kliimas just harv nähtus ka, seega auto võiks ühte tükki jääda hommikul käivitades.

Sooviksin ka, et need müüjad, reklaami mõttes, oma platsi nimed siin välja hõikavad, ei tohiks vast probleemi olla, kui oma tõekspidamistes nii kindlad olete?

Isiklikult suhtun asja veidi teistpidi, ehk eelistaksin auto riknemist pigem enda (müüja) käes, mitte ostja omandis olles peale ostuhetke. Jääb ära hilisem sõdimine ja säilub ka maine. Autodega tegeledes (ärilises mõttes või hobikorras, nagu mina) peab alati arvestama ka riskide-tagasilöökidega, kasvõi kepsuga, mis plokist välja võib pugeda.

Täna kontakteerus taaskord ostja, kes üheaegselt ajas mind muigele, kui ka ärritas.
Jutt g3 gti`st, mis ~12keek eest müügis.
Nimelt mehe põhilised küsimused olid, millal auto Eestisse toodud on, kust toodud on, millal toodud, mitmes omanik olen, kas naastrehvid on korralikud, kui vanad need on ning kas kõik naelad rehvides on ikka alles. :)
Loomulikult ei puudunud telefoniteel tingimine.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.02.2011 01:06 
Kasutaja avatar

Tavaliselt küsivad ka sellised,et palju autol läbisõit on kui mingi vanema autoga tegu,kui sõitnud näidiku järgi üle 200k siis ei osteta :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.02.2011 01:35 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Ma ei mõista kust see delabig ise neid autosi välja võlub?
Tellid kiivikult või tingid ise samamoodi?

Tundub, et tegelen asjaga vägagi tagasihoidlikult, võrreldes sinu endaga.
Küsimusele küll ei vastata küsimusega, aga kust ise neid leiad? :)

Kahjuks või õnneks B-C`lt neid ei osta. "Pärl"-seisukorda neid samuti ei hinda ning vead on kuulutuses märgitud, lisaks telefoniteel detailne ülevaade, et kellegil tühja sõitu ning ajaraiskamist poleks. Seega peaks lõpptulem "raha auto vastu" suhe õiglane olema? Samas kurat seda teab, pole asjas nii sees, kui mõned härrased.
Et meelerahu saaksid, siis ega mingeid kasumeid ei teeni, üldjuhul jään nulli...eriti viimaseaja euro ja uue aastaga.

Ühesõnaga, Kreetale pole plaanis autovahendusest teenitud rahadega minna, hea kui Soomegi jõuaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.02.2011 09:33 
Kasutaja avatar

tujula kirjutas:
SpikeBMW kirjutas:
Sul on ikka auto müümisest väga huvitavad arusaamad... :kill
Seni kuni rahapakiga näkku ei taota sina ennast ei liiguta? Äkki vormistaks enne autoaeda sisenemist ostu-müügi ära ja siis läheks alles vaatama mis saab ja kas saab? Sobib? "bisnesmänn"

Nii see siiski ei ole. Natuke raske on selgitada... Aga täna on asi lihtsalt erandkorras kuna suured suured külmad ju. Kui need autod sõidaks igapäevasselt jne siis võiks käivitada küll, lihtsalt kui inimene niisama tahab teda käima panna ja lööb kuskilt (õli) tihendi minema siis ostjalt pohhui, kehitab õlgu ja jalutab minema aga minu jaoks on see suur kulu. Sellepärasst igale näppijale ei käivita. Täna ilm pehmem, olen juba üsna mitu pilli vaataja soovil käima pannud, mõne ka puhtalt profülaktika suhtes. Muul ajal ei ole mingit probleemi käima panemise, proovimise jms.

Nojah. Müüd vahetult enne külmasid auto maha, ühel heal hommikul -20ga käivitades lööb klapid pähe ja siis kehitad ju sina õlgu, kuna see ei juhtunud sinu käes. Kui mina tulen ikkagi -25ga autot vaatama, siis ma tahan seda kõigi eelduste kohaselt ka lähemalt katsuda(st käivitada, proovisõitu). Ja kui müüja hakkab puhuma, et tule -2ga tagasi, siis sorri vana, aga mina lähen sinna, kus ei peljata ka -25ga masinaid käivitada.

tujula kirjutas:
rohelinehiir kirjutas:

Kahest ülaltoodud tsitaadist on näha, kes hoolib oma mainest ja kes mitte. Sinu jutus või sinu arvates "mõistusega" inimesed ongi just kõige madalama IQ-ga inimesed, kes tulevad, on kõigega rahul/nõus ja ei üritagi nt hinnas alla kaubelda. Kui peale ostu peaks mootor laiali minema, ei julge/ei oska nad selles kedagi süüdistada peale enda. Ja nad lepivad sellega.
Paratamatus on see, et kõik inimesed ei ole nii iseloomutud.
Aga Pange palun enda autoaedade nimed ka siia.

tujula oli vist Raidsaare aiaga seotud kui õieti mäletan.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.02.2011 09:58 
Kasutaja avatar

see ikka täis huumor,kui autot vaatama minnes seda tööle ei panda :D .laupäeval käisin ise just ühte audit vaatamas platsil,lasin tööle panna ja paar tundi tiksuda kohapeal,seni kuni kõik asjad olid üles sulanud,vahepeal väheke sõidetud mööda platsi,uuritud hoolduspabereid ja auto igast küljest.siis ka veel arvutiga inimene kohale kutsutud,kes tegi diagnosti.lõpuks ostsin ka selle auto ära.tavaliselt ei ole ühtegi autot nii kaua uurinud aga aega oli ja platsimehed olid ka mõistlikud,ei öelnud midagi.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 206  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis