Viimase kümnendiga on Eesti arenenud ikka tunduvalt rohkem kui 90-2000a. Aga ilusamatel aegadel oli Haapsalus näiteks politsei autodeks huminitaarabi korras saadud Transit mis öösel värviliseks värviti ja mingi ront veel ja see oligi kõik. Kiirabideks olid vanad 240 vm seeria Volvod. Politsei olemus oli ka siis rohkem kui TÖÖ mida tehti kellast kellani. Kui oli reede, vahetus lõppes mindi ala Lahe Baari jooma. "Tänapäeval" on politsei nagu mingisugune kohustus ja uhkuse asi. Värvlised poisid ja tüdrukud on politsei ka siis kui nad on kodus erariietes. Kui naaber öösel liiga valjult peeretab siis läheb tüüpiline võmm naabri uksetaha ja ütleb, et "kui veel korra nii teete siis ma kutsun patrulli teile, ma olen politsei". 10a tagasi öeldi sellepeale võibolla "sa ainult magad ja peeretad, võtame parem viina"..Ja muidugi mis tavalist striitreisserit on muutnud, on pangaorjus ma arvan.. Ma ei viitsi, mul ei ole raha, mul ei ole aega, mul on vaja lapsega lasteaia koosolekule minna, ma pean tööl olema täna kauem..
Tegelikult heietada võibki siin jääda sellel teemal kuidas oli siis ja kuidas on praegu. Kahju ainult, et ma ise tollal sipukates kiiktoolis rippusin ja näppu imesin. Kindel on see, et selliseid aegu enam ei ole ega tule. Vaid näpu imemine ja tilganäppimine kestab igavesti..
Tegelikult selle pika jutuga tahtsingi öelda seda, et miks mina ei julge öösel kuskil parklas rehvi põletada või valjult muusikat kuulata ongi see, et kopse on kõik kohad täis. Soomes ja Rootsis näitena öösiti liikuvaid patrulle niiväga ei olegi ja Rootslaste videod teevad ikka kadedaks küll..
http://www.youtube.com/watch?v=uYnVXY2- ... re=relatedNeid tantsuliigutuste sarnaseid liigutusi tegevaid naisi meenutavaid inimesi ei tasu seal väga tähele panna aga Eestis saadetakse Ülemistele 3 patrulli kui peale 23.00 on parklas kõrvuti parkinud rohkem kui 2 autot..