kalle kirjutas:
Aga kui mul oü on, ja ma pakun näiteks mingit teenust, mis mulle nagu midagi maksma ei lähe, ala teen striptiisi või laulan, ja mul näiteks tükk aega ühtegi tööotsa ei ole, tulusid ei ole aga kulusid ka mitte, või keegi üldse ei taha mu teenust saada vms, siis kui suurte väljaminekutega ma pean arvestama. St kui mul oü põmst seisab, siis mingeid asju ja aruandeid pean ju ikka tegema, kui tihti? ja mis oleks need kindlad asjad millega kindlasti oü-d tehes pean arvestama, et mis ma kindlasti pean tegema, kui mul oü on
Hullult hea teema, saan aru küll et see kõik on saadaval, aga hoopis teine asi on seda lugeda nende poolt, kes ise on selle asja läbi teinud, ja asjaga kursis, kui seda kuskilt bürokraatiast läbi närides. Huvi pärast küsin ka, et kes millegagi on pange pannud
Majandust elavdame ju koos ja vb tänu sellele teemale mõni leiab omas julguse hakata ettevõtjaks, kellele esialgu see bürokraatiline värk tundub kole.
TSD-d pead iga kuu esitama. Ka nulldeklaratsioone, ehk siis kui kulud puuduvad esitama pead ikka.
Kui oled huvitatud ravikindlustuse olemasolust siis miinimum summat selle kehtimiseks peaksid ka maksma( mingi 24 € kuus).
Esitama pead ka aasta-aruandeid.
Lisaks on veel mingi , minuarust suht tüütu, statistika teema. Pead iga kuu ka statistika aruandeid esitama palkade( iga kuu) ja tööjõu liikumise( kord kvartalis) kohta.
Kui oma pea ei võta häst,i siis arvestama pead ka raamatupidaja kuludega( kui just mõnda head tuttavat pole). Ise pole mõtet "leiutama" hakata, võid valusalt vastu näppe saada..
Ehk on abi.