Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 01.05.2025 13:48

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 68 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: OÜ või FIE või midagi muud?
PostitusPostitatud: 06.09.2010 11:55 

Sain siis lõpuks omale käibemaksukohuslusega firma.

Tahan nüüd Saksast platsi pealt auto osta.
Kas Sakslasele ütlen VAT nr ja ta müüb mulle auto kohe käibemaksu võrra odavamalt?
Või siis maksan ikkagi auto hinna eest ja hiljem saan käibemaksu Saksa maksuametilt kuidagi tagasi? (ilge nuss?)

Kasulik on muidugi see asi selles suhtes, et siis saan ma ju käibemaksu Eestis vähem maksta selle võrra kui palju on mul kuludes käibemaksu juba tasutud. A la lennukipiletid, koha peal Saksas söök ja hotell, tagasisõites kütus jne kõik asjad.
Võin ka igast kütusetsekke korjata Eestis ja nii maksan käibemaksu vähem.

Kuid kuidas ma saan näiteks Poolas, Lätis ja Leedus ostetult kütuse pealt käibemaksu tagasi?

Jüri

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.09.2010 13:08 
Kasutaja avatar

matadoooor kirjutas:
Sain siis lõpuks omale käibemaksukohuslusega firma.

Tahan nüüd Saksast platsi pealt auto osta.
Kas Sakslasele ütlen VAT nr ja ta müüb mulle auto kohe käibemaksu võrra odavamalt?
Või siis maksan ikkagi auto hinna eest ja hiljem saan käibemaksu Saksa maksuametilt kuidagi tagasi? (ilge nuss?)

Kasulik on muidugi see asi selles suhtes, et siis saan ma ju käibemaksu Eestis vähem maksta selle võrra kui palju on mul kuludes käibemaksu juba tasutud. A la lennukipiletid, koha peal Saksas söök ja hotell, tagasisõites kütus jne kõik asjad.
Võin ka igast kütusetsekke korjata Eestis ja nii maksan käibemaksu vähem.

Kuid kuidas ma saan näiteks Poolas, Lätis ja Leedus ostetult kütuse pealt käibemaksu tagasi?

Jüri

Kui Sakslane sind usaldab, siis peaks jah KM võrra odavamalt saama. Samas mingi hetk käis jutt, et Eestlastele väga ei kiputa müüma, sest seal lubatakse maa ja taevas kokku, aga kohapeal on auto juba eraisiku nimel. Mina olen ühe ostnud, aga juhtus ikkagi nii, et pidin lisadokumente saatma ja kohapeal maksin täishinna. Pärast kandis km osa tagasi. Nimelt kindlasti peab sul olema tempel kaasas (et lepingule alla lüüa - seal mingi foobia, telefonis ka korduvalt rõhutas, et ikka kaasa võtaks), kõik äriregistri väljavõtted, et ikka selline firma jne, peab ka see näha olema, et sina juhatuses jne. Mul oli see, et firma küll minu nimelt, aga polnud ise juhatuses. Seetõttu ei olnudki nõus kohapeal lepingut sõlmima ja pidin siit juhatuse liikme dokumendikoopiad ja asjad järgi saatma.
Lennukipilet ei sisalda käibemaksu, selle saad niisama kuludesse kanda ainult. Igasugu bentsutsekkide jne käibe tagasisaamisse ei oska kommenteerida. Sõber tahtis kunagi kauplusest fotokat osta ja hiljem kmi tagasi saada, aga raamatupidaja ütles, et see nii suur töö, et ei tasu ära. Ega see kütuse summa ka ju nii suur ei tule, kui just mingit bensuröövlit tooma ei lähe.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.09.2010 13:52 

mis lahendustega veel võiks käibemaksust Eestis veidikenegi vabaneda, et auto toomisest ikka min gitki kasu lõigata?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.10.2010 23:02 

ei tasu jamada jah

Viimati muutis matadoooor, 16.10.2010 13:00, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.10.2010 23:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Et nö. maksude optimeerimine? See on küll pika perspektiiviga üritus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2010 12:08 
Kasutaja avatar

Just nii ongi jah, ega pärast saab ju Maksu- ja Tolliamet ainult firma ju vangi panna. Sina oled oma raha ammu välja võtnud ja firma hüljanud :).

No selliste asjade peale ikka annab tulla. Kas mitte firma dokumente ei pea 10a säilitama või oli isegi rohkem. Ja loomulikult juhatuse liikmed vastutavad ka pärast. Ei ole ju nii, et kui ma kedagi maha löön ja Eestist ära sõidan, siis minu vastu ei saa enam midagi teha. Naljamees.

Müstika milliseks see teema ikka pöördus. Kui algul soovitati eraisikult firmapõhisele majandamisele üle minna, et ei jääks Maksu- ja Tolliametile silma eraisiku majandustegevusega.
Firmana majandamise plussiks oleks ka see, et kui autot tahab osta teine firma, siis nemad niiöelda saavad käibemaksu tagasi ja seega on sul eelis eraisikust müüjate ees, sest neilt ostes on sellel firmal sisuliselt 20% kallim.
Lisaks siis loomulikult ka see, et kui ostad Saksast ilma käibemaksuta, siis saad osta sisuliselt 19% kallima auto siin äritsemiseks (sest Eestis maksad ju käibemaksu ära alles siis, kui auto juba müüdud)

See et su ettevõtmine muidu kasumit ei tooda on ju juba sinu enda viga. Ostad siis kas valesid autosid, millel siin turgu pole piisavalt või siis ostad sealt liiga kallilt jne. Äkki peaks tõesti millegi muuga siis tegelema, kui hakkama ei saa ilma riigi (see on kõigi meie) tagant varastamisega. Muidugi eriti tark on sellest foorumi vahendusel pasundada ka veel ise, mis sa arvad et neid asju siin ei pruugi keegi lugeda (või siis mõni ausa südametunnistusega kaaskodanik ise kuskile vihjenumbrile teada ei anna)?

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2010 23:40 

keegi Itaaliast ka autot toonud on?
huvitaks väga see, et kuidas see asjaajamine seal käib ja palju maksab?

respect,
jyrka

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2011 16:20 

ma küsiksin sellist asja:

pole Saksa käibemaksukohuslaselt kunagi autot ostnud.
Alati ostnud eraisikult.

Kui ma nüüd tahan Eesti käibemaksukohuslasele firmale osta auto Saksa käibemaksukohuslaselt firmalt, siis olen kuulnud, et nad tahavad templit.

Kas kõik nad tahavad tõesti ikka veel templit? Või saab kuidagi ka ilma? Või pean tõesti omale pitsati sebima firmale?
Midagi olulist veel selle asja juures kui ostan Saksas ettevõttelt auto?
Kust soovitate templi sellisel juhul muretseda? Pole kunagi kokku puutunud sellega.

Rainer

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2011 16:41 
Kasutaja avatar

endal oli kunagi juhus, kus ostsin Poolast ühe elektroonika vidina. Võtsin firma arvele. Mul mitteKM kohuslane firma sel hetkel, aga poolakas ei teadnud seda. müüs mulle asja VAT võrra soodsamalt. Pärast küsis seda VAT numbrit ... ütlesin, et pole. siis kirus mind ja sõimas, et saadab lisa arve tagantjärele. siiamaani pole tulnud seda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2011 16:59 
Kasutaja avatar

No selle Saksa templi tõin mina siin sisse.
Kõige lihtsam on nii, et küsi müüjalt mida ta tahab (kui konktreetselt autot tead).
Minul taheti lisaks ka äriregistri väljatrükki. Kuna ise juhatuses ei olnud, siis pidin kohapeal ikka täishinna maksma. Saatsime kohapeal juhatuse liikme andmed järgi (isikut tõendava dokumendi koopia, lepingud uuesti jne) ja siis kandis käibemaksu osa tagasi. Tempel tee esimeses kohas, mingi lihtne paarirealine, ei maksa suurt midagi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2011 21:44 
Kasutaja avatar

Aga kui mul oü on, ja ma pakun näiteks mingit teenust, mis mulle nagu midagi maksma ei lähe, ala teen striptiisi või laulan, ja mul näiteks tükk aega ühtegi tööotsa ei ole, tulusid ei ole aga kulusid ka mitte, või keegi üldse ei taha mu teenust saada vms, siis kui suurte väljaminekutega ma pean arvestama. St kui mul oü põmst seisab, siis mingeid asju ja aruandeid pean ju ikka tegema, kui tihti? ja mis oleks need kindlad asjad millega kindlasti oü-d tehes pean arvestama, et mis ma kindlasti pean tegema, kui mul oü on

Hullult hea teema, saan aru küll et see kõik on saadaval, aga hoopis teine asi on seda lugeda nende poolt, kes ise on selle asja läbi teinud, ja asjaga kursis, kui seda kuskilt bürokraatiast läbi närides. Huvi pärast küsin ka, et kes millegagi on pange pannud

Majandust elavdame ju koos ja vb tänu sellele teemale mõni leiab omas julguse hakata ettevõtjaks, kellele esialgu see bürokraatiline värk tundub kole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2011 22:29 
Kasutaja avatar

kalle kirjutas:
Aga kui mul oü on, ja ma pakun näiteks mingit teenust, mis mulle nagu midagi maksma ei lähe, ala teen striptiisi või laulan, ja mul näiteks tükk aega ühtegi tööotsa ei ole, tulusid ei ole aga kulusid ka mitte, või keegi üldse ei taha mu teenust saada vms, siis kui suurte väljaminekutega ma pean arvestama. St kui mul oü põmst seisab, siis mingeid asju ja aruandeid pean ju ikka tegema, kui tihti? ja mis oleks need kindlad asjad millega kindlasti oü-d tehes pean arvestama, et mis ma kindlasti pean tegema, kui mul oü on

Hullult hea teema, saan aru küll et see kõik on saadaval, aga hoopis teine asi on seda lugeda nende poolt, kes ise on selle asja läbi teinud, ja asjaga kursis, kui seda kuskilt bürokraatiast läbi närides. Huvi pärast küsin ka, et kes millegagi on pange pannud

Majandust elavdame ju koos ja vb tänu sellele teemale mõni leiab omas julguse hakata ettevõtjaks, kellele esialgu see bürokraatiline värk tundub kole.

TSD-d pead iga kuu esitama. Ka nulldeklaratsioone, ehk siis kui kulud puuduvad esitama pead ikka.
Kui oled huvitatud ravikindlustuse olemasolust siis miinimum summat selle kehtimiseks peaksid ka maksma( mingi 24 € kuus).
Esitama pead ka aasta-aruandeid.
Lisaks on veel mingi , minuarust suht tüütu, statistika teema. Pead iga kuu ka statistika aruandeid esitama palkade( iga kuu) ja tööjõu liikumise( kord kvartalis) kohta.
Kui oma pea ei võta häst,i siis arvestama pead ka raamatupidaja kuludega( kui just mõnda head tuttavat pole). Ise pole mõtet "leiutama" hakata, võid valusalt vastu näppe saada..

Ehk on abi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2011 22:47 
Kasutaja avatar

Jah TSD ja käibemaksu deklaratsioon iga kuu, majandusaasta aruanne on iga aasta (30.06 hiljemalt esitad eelmise aasta kohta). TSD jah nagu mainiti ka 0 korral. Käibedeklaratsioonis mõni kulu ju ikka iga kuu on, ala ostad uue pastaka endale. Siis selle esitad. Kui tulusid on vähem kui kulusid jääb sul kas Maksuametisse ettemaks või saad tagasi küsida enam makstud käibemaksu, kui müüd rohkem kui ostad maksad käibemaksu vahe ära.
Käibemaksu kohuslaseks saamiseks vanasti küsiti miskeid lepinguid ja asju ka, et sul ikka mingi majandustegevus ka oleks, mitte lihtsalt käibemaksu ei plaani riigilt välja pumpama hakata. Kuidas täna on ei tea.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2011 23:25 
Kasutaja avatar

Kui 16 000€(250 000 vana raha) käive täis saab, siis avaldus ja läheb automaatselt, muidu pead jah ära tõestama, et sul see 16 000€ tuluna tuleb( majandusaasta jooksul).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2011 00:27 

martin525 kirjutas:
Kui 16 000€(250 000 vana raha) käive täis saab, siis avaldus ja läheb automaatselt, muidu pead jah ära tõestama, et sul see 16 000€ tuluna tuleb( majandusaasta jooksul).

Kui pakun teenust eraisikutele ja mitte kaibemaksukohuslastele, siis on kasulikum ju kaibemaksukohuslane mitte olla, ei saa kyll midagi tagasi, aga palkade ja kasumi pealt ei pea ka kaivet riigile ara maksma. Nt varvin juri maja ara 1000 euri km kohuslasena kuludeks laheb 700 koos km euri, siis 300 € pealt pean kaibe riigile ara andma.. Ja alles jaab 300/120*100 alles jaab 250
Kui ei ole km kohuslane siis jaab 300 alles

Kui peamiselt ajad asi km kohuslaste firmadega, siis tema jaoks ei ole valja kaidaval summl vahet, kas annab sle mitte km kohuslasena 1000 voi 1200 €
Ja kui kuludeks ikka 700€ siis 500/120*100 ja alles jaab 400€
Eks iga yks peab ise vaatama, kuidas majandab oma asju, kuid nii monigi kord on kasulikum pidada kahte oy'd yks on km kohuslane ja selle firmaga ostad autosid asju ja palkadeks kasumiks raha ei jaa eriti, ning teine firma siis see millega palga ja kasumi teenid...

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 68 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis