tomcraft kirjutas:
Mph kirjutas:
tomcraft kirjutas:
Misasi on hariduse ületähtsustamine? Ei tea ma veel kedagi, kes koolis oleks lollimaks jäänd. Koolil on palju muid kõrvalomadusi, mis on tihtipeale olulisemad tulevases elus kokkuvõttes kui saadud paber. nagu sõjavägigi, mille kasu ei väljendu aint selles, et kui sinimäed tagasi tulevad, siis oled nõka pädevam vend kaevikus
Hariduse ületähtsustamine on see, et sind hinnatakse sinu paberi järgi mitte selle järgi, kas tegelikult ka asja jagad või ei. Samamoodi mingite EBSi laadsete kassiülikoolide paberi kõrvutamine Tartu omadega jne.
Ja milles see EKV kasu seisneb siis, teeb poistest mehed või? Kellel ikka oli enne seda pohui või omad arusaamad asjadest, sellel on ka pärast ja ei muuda see EKV midagi.
Tõsiselt loll jutt. See liigitub samasse gategooriasse, et kui sa oled esimeses klassis ikka urod ja lugeda ei oska, siis oled seda 12 aastat hiljem ka.
Ja tead sa kedagi, kellel pole paberit, kes pole koolis käind, aga jube kõva spetsialist on v? (jätame mingit kummbiboxi, tõstukijuhi jmt õlid välja). Kindlasti on kohti, kus praktika osatähtsust ei saa alahinnata ja maaler, kes on eluaeg värvind võib tõesti pädevam olla, kui just kooli lõpetanud noor, aga anname ikka aega atra seada. ja EKV on ikka VÄGA paljude kuttidega imet teind, kellel on soov inimväärset elu elada. Kui su sirge siht on poe taga 2 liitrist sortsu imedes lõpetada,siis loomulikult lähed sa esimene nädal hyppesse ja "oled kõva mees". Ma ei tea kas ta just mehe teeb igast plögast, aga sellises kohas ei lasta sul väga emmi panna, kuna muidu saad teiste käest nuuti lihtsalt. Ja aasta on piisavalt pikk aeg, et peale sõjaväe lõppu kokkuvõtteid teha kumb elu parem tundub, kas normaalse inimese oma, või see kaagi oma mis enne sõjaväge oli? Loomulikult pole see A & O, ja on ka teisi variante, aga ei ole mõtet maha teha neid asju, millest sa ise midagi ei tea. Ja võrrelda ebs`i tartu ülikooliga

? Mismoodi sa võrdled võrreldamatuid asju? Ja EBS on VÄGA ARVESTATAV kool, kui sa tahad ennast ise harida, ja oled ettevõtja. Lihtsalt kui sa paned lehte et olen ärijuht ja otsin tööd siis ilmselt on jah su väljavaated ysna tagasihoidlikud. Aga oma businessi ajamise mõttes väga norm kool, samuti on selle paber üsna kõrgelt hinnatud teatud ringkondades.
Ma ei pidanud silmas, seda, et enne EKVd oled lohh ja hiljem ka. Aga ise seal käinuna tean, et mingit mõttelaadi muutust see enamuses küll esile ei kutsu, istud oma aja ära ja toimetad omi asju edasi. Aga nagu iga asjaga, on ka erandeid ja kaitseväe jaoks on eraldi teema.
Oled kuulnud väljendit ülikool lolli ei riku? Ei tasu minu eelnevat juttu nii mustvalgelt võtta, et esimese klassi tasemele jääd ülikooli lõpuks, lihtsalt hariduse kvaliteet on erinev. Ja kui nüüd eriti tähte närida, siis eelmises postis pidasin silmas võrdlust kahe
diplomiga inimese vahel kellest 1 jagab asja ja teine mitte, kuigi diplom on ju mõlemal.
Mis puutub EBSi siis "teatud ringkondades" nagu rikka emme/issiga tibid ja pleikarid võib see tõepoolest hinnatud kool olla ja kuna selliste "kõrgharitute" seltskond saab tänu emme/issi tutvustele kuskile tööle sooja koha peale, siis võibki jääda mulje, et nende ülikoolide diplomeid hinnatakse kõrgelt. Ja nagu sa ka ise välja tood, siis on TÜ ja EBS võrreldamatud, kuigi justkui nagu mõlemas saaks kõrghariduse ja kannavad ülikooli nime. Eestis pole ilmselt ühtegi korralikul tasemel eraülikooli ja ei saa olema ka lähitulevikus. Isegi TLÜ kus on RE kohad jääb oma tasemelt TTÜle ja Tartule alla.
Aga noh, mina ei hakka kellegi maailmapilti siin muutma ja arva mida tahad, minu arvamus on ülaltoodu peale EKVs ja TTÜs käimist.
ja gategooria meestele paneks +1