Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 12:02

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 236 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: MNT ja autokoolid
PostitusPostitatud: 02.03.2011 13:47 
Kasutaja avatar

www.origon.ee pakub ka automaat kastiga koolitust, suhteliselt hea kool.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.03.2011 13:23 
Kasutaja avatar

Kuskohast autokoolide statistikat vaadata saab? Millegipärast ei leia hetkel kuskilt üles seda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.03.2011 14:51 

käisin ka tlnas autokoolis s6itsin 40h 2ndlaga kui oli +30 sooja ja s6idu 6petaja magas enamus aja k6rval suht lahe oli.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.03.2011 15:19 
Kasutaja avatar

k2rpman kirjutas:
djkohuke12 kirjutas:
käisin ka tlnas autokoolis s6itsin 40h 2ndlaga kui oli +30 sooja ja s6idu 6petaja magas enamus aja k6rval suht lahe oli.

mis sellest kasu on ? õpetaja magab ja muhvigi ei õpeta ? ?

ise olen sõitnud pea 7 aastat lubadetta ja "omakäe järgi".
load sain alles märtsi alguses nüüd .
koolis õpetaja karjus koguaeg et "kuradi omalkäel sõitjad" aga mina olen ilgelt rahul sellise õpetusega. ehk oli see üks süü, miks ma esimese korraga läbi sain. ja seda veel tallinnas.
ise kommenteerida ei oska, aga "targad" räägivad, et tallinnas pidi olema kõige rangeb ja haigem teooriat teha.

Teooriat? Sõitu pigem ikka?
Teooria ju arvutis ja eeldan et kõigil sama. Küsimused ju ka enamuses enne ära nähtud ja kui vähegi viitsid ja aru saad teeb 0 veaga ära.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.03.2011 20:26 
Kasutaja avatar

Lugu selline, et autokooli tunnistus käes, aga esmaabi jäi tegemata. Kas arkis võib sellega probleeme tekkida? Kas nad tahavad ainult autkooli tunnistust ja tervisetõendit või nõutakse seal esmaabi kohta ka mingit paberit? Keegi teab kui pikad järjekorrad Rapla arkis on ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2011 10:51 

Keegi oskab öelda kus oleks mõistlik teha BE kategooriat Pärnumaal või Järvamaal?

Kuna tuttav tegi Tartus ja Pärnus Aidega vahe 1000EEK siis on see ikka märkimisväärne summa.

Tänud ette juba!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2011 17:50 

Oskab keegi jagada infot Raplas toimuvate sõidueksamite kohta. Oleks hea, kui saaks teada, mida oodata ja kus on n.ö. ''tõmbekad''?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2011 18:39 

Täna käisin Mustamäe ark's C-kati teooria eksamile aega kinni panemas. Küsimuse peale, et millal teil lähim vaba aeg on, sain vastuseks: "10 minuti pärast"! :D. Krt, nii siva ikka ei ka ei taha ja minek on nüüd esmaspäev kell 9:00.
Aga rääkige, kes teab, kui karmid eksamineerijad seal sõidus on? Üks viga, mis mul küljest ära ei taha minna, on see, et vasaku tagarattaga sõidan kurvides joone peale. Vastu äärekivi ei lähe, aga joon jääb ikka ratta alla. Sellise asja pärast ei tahaks kah läbi põruda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2011 20:41 
Kasutaja avatar

Kus autokoolis kõige odavam A kati teha on? Tallinnas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2011 21:49 
Kasutaja avatar

Harry_R kirjutas:
Aga rääkige, kes teab, kui karmid eksamineerijad seal sõidus on? Üks viga, mis mul küljest ära ei taha minna, on see, et vasaku tagarattaga sõidan kurvides joone peale. Vastu äärekivi ei lähe, aga joon jääb ikka ratta alla. Sellise asja pärast ei tahaks kah läbi põruda.

Äärekivi on kohene läbikukkumine, joone eest saad ilmselt õiendada ja korduval joonele sõitmisel öeldakse, et korra veel ja lõpetame selle pulli ära. Et ei tunneta gabariite. Samas on tihtilugu nii, et sa ei keeragi selle autoga välja ilma joonele sõitmata.
C-ga nad jälgivad seda karmimalt, CE-ga pole asi nii hull, sest ilma joontelt lõikamata sa lihtsalt ei keeragi välja üldiselt (olenevalt haagisest - eurovasikas lõikab, täishaagis tuleb ilusti auto jäljes).
Ma muidugi räägin Pärnu kogemustest, C tegin 2008 kevadel ja CE 2010 sügisel (Aide autokool).
Homme lähen veokijuhi täiendõppele, siis tohin veokaga tööd ka teha, praegu võin pmst piima järel poes käia ainult :D Vean suht iga päev küttepuid muidu laiali :D

EDIT: veoki puhul LE nõudeid võetakse natuke leebemalt - sul on ju B-ga 2a kogemust ja liiklust tunned küll. Suuremat tähelepanu pööratakse gabariitide tunnetamisele, et sa ote sõites mõlemast peeglist jooni näeks jne. Mina sõitsin nii kooli- kui ARK eksamil Pärnus Ehitajate teel remondi piirkonnas 30 alas 40-ga ja ei kottinud see ei autokooli ega ARK eksamineerijat. Küll aga vaadati, et pööretel liiga suurt kaart ei võtaks või üle äärekivi ei lõikaks. CE-ga kukkusin läbi selle pärast, et peateed ületades pidi peateel liikuja väidetavalt minu pärast hoogu maha võtma - eksamineerija ütle, et sa ei arvestanud, et su autorong on 18,75m pikk. Tegelikult oleks peateel liikuja pidanud jalakäijat läbi laskma, aga sellega ei saa arvestada ja siiski minu viga. Siin pold mul vaielda ka miskit.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.04.2011 01:12 

k2rpman kirjutas:
djkohuke12 kirjutas:

mis sellest kasu on ? õpetaja magab ja muhvigi ei õpeta ? ?

ise olen sõitnud pea 7 aastat lubadetta ja "omakäe järgi".
load sain alles märtsi alguses nüüd .
koolis õpetaja karjus koguaeg et "kuradi omalkäel sõitjad" aga mina olen ilgelt rahul sellise õpetusega. ehk oli see üks süü, miks ma esimese korraga läbi sain. ja seda veel tallinnas.
ise kommenteerida ei oska, aga "targad" räägivad, et tallinnas pidi olema kõige rangeb ja haigem teooriat teha.

See "Tallinnas on raske" jutt on tobe tegelikult.

Minu arvamus jääb samaks - kui sõita oskad, oskad sõita nii Paides, Tallinnas kui ka mujal maailmas.

Kõik soovitasid mul ka Sauele minna tegema, mõtlesin siis, et mul suurt vahet pole, kui tõenäosus läbi saada Sauel suurem, siis lähen sinna. Aega registreerides aga tuli välja, et Sauele järjekord ligi kuu aega. Tallinnas aga sai järgmine päev löögile juba. Loomulikult läksin tegin Tallinnas ära, esimese korraga - ei olnud absoluutselt midagi keerulist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.04.2011 11:49 
Kasutaja avatar

kermps2 kirjutas:
Kus autokoolis kõige odavam A kati teha on? Tallinnas.

http://alpineautokool.eu/costs.html

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.04.2011 11:51 
Kasutaja avatar

Kas esmaabi lõpetamisel anti ka tunnistus ja kas see jäi teie kätte või läks see autokoolile?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.04.2011 12:20 
Kasutaja avatar

k2rpman kirjutas:
jah anti ja oma kätte jäi

Elva Autokoolis küll oma kätte ei saanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.04.2011 12:35 
Kasutaja avatar

ma kaotasin enda oma ära ja autosõit saatis postiga koopia. kahjuks leidsin paar päeva hiljem originaali ka üles, siis olid väiksed süümekad... :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 236 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis