Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 18:45

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: võimendi ja maki seadistamine
PostitusPostitatud: 18.04.2011 19:00 

tere!
oleks abi vaja võimendi ja maki seadistamisel. ise ei tea, milline lühend mida tähendab ja kuidas seada jne...
muusikat kuulan sellist, nagu praegu on nt. power hit radios hitid.
sooviks siis sellist mahedat mõnusat bassi, mida oleks hea kuulata.
maki andmed: Pioneer DEH-P5100UB
audio sätetes sellised asjad: HPF, ASL sensor level, fader, loudness, bass boost
võimendi : Fusion PP AM 10001, v 1000W
sätted: bass boost 0db-12db
LP 40-250Hz
subsonic 10-50Hz
level 8-0.2 v
phase 0´-180´
subwoofer: Alpine Type-R 12" nom v 500W max v 1500 W
kondekas: 1 faraad

auto on sedaan, supikas on pagassis, käetoe tagant auk sees(suusaboks)..
subwoofer suunatud näoga auo sisemuse poole

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: võimendi ja maki seadistamine
PostitusPostitatud: 19.04.2011 10:22 

Subwoofer on tore asi aga mis on põhikõlariteks, need otse maki taga? Natuke vähe inffi, et mingeid pädevaid soovitusi anda, hetkel tundub, et hea kõla jaoks tasuks veidi kulutada põhikõlaritele nende võimendile.

Põhimõtteliselt on sul makil subwoofri väljund, seega võimendis olev filter ei ole eriti oluline. Järgnev on suht üldine jutt kum apõhikõlaritest midagi ei tea, igal juhul oleks kasulik maki juhend endale selgeks teha, tõenäoliselt on kuskil ka "advanced audio settings" menüü vms. Aga proovi nt. nii:

Sea makist HPF (high pass filter) kuskile 80..100 Hz kanti (sõltub kui hästi Su esikõlarid bassi mängivad, mida viletsamalt seda suurem number).
ASL on automaatne helinivoo sättimine sõidumüra suhtes, selle võid esialgu kõrvale jätta või üldse offi panna.
Loudness lülita offi, bass boost nulli.

Võimendi pealt võid LP (low pass) panna vastavaks selle numbriga, mis makist keerasid HPF või veidi kõrgemaks. Subsonic ehk infraheli filter - no jäta esialgu sinna 20-25 kanti.

Nüüd pane lemmikmuusika mängima ja keera võimendi level selliseks, et bass oleks mõnus, mitte liiga vali. Se järel võid proovida faasi ümber lülitada ja kuulata kummas asendis paremini kõlab ning seejärel nivoo (level) jälle normaalseks.

Kui oled bassisõber siis jääb sulle maki "bass boost", et bassikõlari nätakat juurde keerata. Sõltub maitsest, mina mingeid loudnesse ega muid saundi "parandajaid" kasutada ei armasta, faderi keeraks ka peaaegu täiesti ette - sõltub muidugi kuipalju tagaistmel inimesi vead ja neile emuusikat mängid.

pelamo kirjutas:
tere!
oleks abi vaja võimendi ja maki seadistamisel. ise ei tea, milline lühend mida tähendab ja kuidas seada jne...
muusikat kuulan sellist, nagu praegu on nt. power hit radios hitid.
sooviks siis sellist mahedat mõnusat bassi, mida oleks hea kuulata.
maki andmed: Pioneer DEH-P5100UB
audio sätetes sellised asjad: HPF, ASL sensor level, fader, loudness, bass boost
võimendi : Fusion PP AM 10001, v 1000W
sätted: bass boost 0db-12db
LP 40-250Hz
subsonic 10-50Hz
level 8-0.2 v
phase 0´-180´
subwoofer: Alpine Type-R 12" nom v 500W max v 1500 W
kondekas: 1 faraad

auto on sedaan, supikas on pagassis, käetoe tagant auk sees(suusaboks)..
subwoofer suunatud näoga auo sisemuse poole

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2011 16:05 

põhikõlariteks on taga bmw originaal kõlarid(mis on väga head, bassi tuleb päris hästi)..
ja ees on hetkel mingid jvc toodangu omad, oli vist 250w kui ei eksi...ja pluss siis väikesed kõlarid ukse keskel(tweeterid vms,bmw originaalid)...ise ütleks ja paljud tuttavad on öelnud, et põhikõlarid on head.. mängivad selgelt ja ka suht mõnusa bassiga, kui makis loudness ja asjad sisse lülitada.
auto siis bmw 320d e46 2001

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.04.2011 16:14 

Aga mis Sulle siis hetkel oma audio juures ei meeldi? Kas sooviksid, et keegi Su autot häälestab või vajad pigem juhiseid siin foorumis? Kui vaadata süsteemile peale - põhikõlarid maki taga (sisuliselt 15W kanali kohta) ja taga 1000W (!) suppar siis võibolla peaks mõni SPL/bassimees nõu andma...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.04.2011 21:51 

Minu arvates maki ja võimendi seadistamisest üksi ei piisa, kui ikka bassiõlari kast on Tõnise moodi "ilusa" graafikuga kõrgele häälestatud, siis sealt süsteemist ei saa mitte kunagi madalat ja mõnusat "mütsu" tulema ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2011 08:19 
Kasutaja avatar

BWWRAT kirjutas:
Minu arvates maki ja võimendi seadistamisest üksi ei piisa, kui ikka bassiõlari kast on Tõnise moodi "ilusa" graafikuga kõrgele häälestatud, siis sealt süsteemist ei saa mitte kunagi madalat ja mõnusat "mütsu" tulema ...

Kuule SINA! Esiteks elad sa kuskil ummamuudu maal ja pole näinud, kuulnud ühtegi minu kasti peale selle, mille ma sulle kunagi ajalooraamatus Calibrasse tegid ja mida kiitsid taevani, kummardasid ja mide kõike veel.
Teiseks on äärmiselt lapsik mustata mind(teisi) niimoodi, teadmata üldse midagi, mis toimub - foorumis võib lugeda ja kirjutada kõike!

Mul on äärmiselt kahju, et sa selliseks muutunud oled. Eks sinukohal kehtib ilus valem: "Julgus võrdub kaugus ruuduga"

ps. asi ei ole kasti häälestuses, vaid selles soundis, mida antud kast teha suudab ettenähtud konditsioonis - kurb, et sa sellest siiamaani aru pole saanud. Number BBP programmis häälestuse lahtris ei ole see, mida jälgima peab!

Kummaline on ka asja juures see, et sa oled korduvalt väitnud, et siit foorumist uusi teadmisi ei ammenda ja see on mõtetu koht sinu jaoks - kuid siiski leiame sind siin ilkumast! Huvitav, kas see näitab nüüd haritust või harimatust?

Mis puudutab aga sinupoolt tehtavaid projekte, foorumi vahendusel ja palju muu tagasi side osas "sinupoolt soovitatud kastide osas", siis tundub, nagu kehtiks nende kõigi puhul kuldreegel "Kuna kasti häälestada ei oska, siis häälestame võimalikult madalale, siis on vähemalt kindel, et kui ei jopanud, siis väristab vähemalt räppi korralikult"

See, kui sa oskad BBP'd või mõnda muud programmi kasutada, tead mis juhtub, kui inverterit ja kasti ruumala muuta. Siis see ei ole veel teadmine selle kohta, kuidas see asi kõik tegelikult töötab ja mis midagi otseselt mõjutab ja miks selline muudatus tõi kaasa nt taolise tagajärje. See millega sa siin särada püüad ei ole veel teadmine asjast, vaid pigem paistab, et oled lugenud paari head artiklit ja kohe oled maailma proffessor valmis.
Mitte, et ma peaks ennast kõiketeadjaks, mida ma kohe kindlasti ei ole. Ma aga vähemalt ei hoople nagu sina, kes on kui väike laps, kes õppis uue triki selgeks ja on nüüd selle üle nii uhke, et jagab oma oskusi ka kohe teistele, ise teadmata, kas need just kõige õigemad on.

pps. Miks sul igas teemas erinev kasutaja nimi on - Mulle jääb see nii segaseks, et varsti ei teagi kohe, mis nimepidi sind kutsuda... Huvitav? Teadmised on nii üüratud, et ei mahu ühe nime alla enam ära ja tuleb uus võtta... ?

Tervitades.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2011 12:40 

basssoundman kirjutas:
BWWRAT kirjutas:

Kuule SINA! Esiteks elad sa kuskil ummamuudu maal ja pole näinud, kuulnud ühtegi minu kasti peale selle, mille ma sulle kunagi ajalooraamatus Calibrasse tegid ja mida kiitsid taevani, kummardasid ja mide kõike veel.

Kõik me alustame kuskilt, keegi areneb, teine mitte ...
Kui mulle kirjutatakse siin, et sa olla kasti välja arvutanud, kuhu subbar isegi sisse ei mahu, siis sry ... Ma ei näe arengut ...
Aga mul on hea meel, et sa oled ka mu ideid ja nõuandeid kuulama hakanud. Olin ikka tropp kunagi, et promosin su siin saidil ülesse ...
SPL oli tookord see asi, mitte BASSIKAST, mida ma taevani kiitsin ! PUNKT !

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2011 13:13 
Kasutaja avatar

BWWRAT kirjutas:

Kõik me alustame kuskilt, keegi areneb, teine mitte ...
Kui mulle kirjutatakse siin, et sa olla kasti välja arvutanud, kuhu subbar isegi sisse ei mahu, siis sry ... Ma ei näe arengut ...

Kahjuks mul selle kohta info puudub. Usun, et kui ma oleks arvutanud kellegile kasti, kuhu suppar sisse ei mahu, siis ma teaks sellest. Ma ei vaidle vastu, et mõne unknown elemendiga, millele pole mõõtmeid saada on selline asi juhtunud, kuna ma tõesti olen väga palju kaste arvutanud ja mulle pole sellest teada antud, siis ma ei saa seda eitada, aga rõhutan veelkord, et mulle teadlikult selline info puudub. Mistõttu paneb see vägagi küsitavaks sellise probleemi olemasolu.

BWWRAT kirjutas:
Aga mul on hea meel, et sa oled ka mu ideid ja nõuandeid kuulama hakanud.

Kahjuks oled sina küll viimane inimene, kelle nõu, ideid ja nõuandeid ma kuulama peaks. Kahjuks ei ole sinu tegevusest midagi lugeda ja õppida. Mulle rohkem tundub, et sa nagu risustad siinset keskonda, kui jagad häid nõuaendeid oma 30Hz'iste subwoofrite näol.

BWWRAT kirjutas:
SPL oli tookord see asi, mitte BASSIKAST, mida ma taevani kiitsin ! PUNKT !

Tore, et sul mäluga ka kõik "korras on", kuna calibrasse tehtud kast polnud teadupärast SPL'i kast, vaid bassikast, häälestatud 43Hz'i!

Veel midagi?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2011 17:52 

Hakkas jälle kino pihta :D :D.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2011 21:20 

No lahkame siis neid asju ...

1. ükski tõsiselt võetav kastimeister EI SAA endale lubada klauslit: "ma olen nii palju kaste teind, ja ma ei tea milline "perse" läks :D
Kastimeister teeb eeltöö ja ei ulu avalikus foorumis, et ta EI TEADNUD subbari mõõte, ennem jätaks üldse tegemata ? No sitta ka ei teeks, kindlasti ei teeks/arvutaks kasti kuhu subbar sissegi ei mahu, No naera puruks siin kohal :D
Kui sinu arvates 43hz on lahe bassikast, siis on tore, et sinuga kõik "korras on"
4Jään enda arvamuse juurde, et sinul ja massimaailmal on veel väga suur vahe ...

Seda me juba teame,. et sina oledki maailma kõikse kõvem kastimeister, tulemusi pole ja rahvas kurdab ... Sellest võiksid sa juba omna järeldused teha ... kahju et sa seda ei suuda ja siiani üritad BBP graafikuid noortele "maha müüa", mis pole sittagi väärt, nukker on veel see, et sa hullutad nagu liis haavel oma ideid ja ei põhjenda neid foorumis, iseseisvalt oleme me kõik kõvad müügimehed, aga kui põhjendusi kysitakse, siis sina oled see kloun, kes neid kunbagi ei jaga oma töödes ... jah bassikastidest on jutt.

Nüüd tee 1 ilus graafik siia ja ürita noortele meeldida, kaka mis mul hetkel arvutis silme ees on ja sinu poolt kokku "klopsitud" ei ole ei graafika ega ka muude näitajatega ei mingi erilise audio gurmaani töö vili vaid ennast täis puberteedi loodud kibestunud kaka !

Tõnis, sry aga sa ei ole tõesti kastimeister, vaata neid BBP graafikuid nagu tahad, isegi pordi pindala vs ruumala vs kasti mahu vs subbari koostöös toimuvast õhu liikumiskiirusest on sul raudselt sama palju aimu, kui .... (sa ei taha kuulda, mis ma siia kirjutaks)
Olen enam kui kindel, et sinu silmad pole peale 1-2 korda oma elus normaalseid subbareid näinudki, siis me ei saa ju ka rääkida erilisest sub ja kasti teadlasest siin, kes elab BBP programmis ja elab graafikutes ... virtuaalne bassi pederast oled sa lihtsalt, nagu ka paar sinu käest kasti/mõõtmeid tellinud klienti on sinu kohta öelnud. Sellist sitta nagu sa toodad, selle eest oleks patt raha võtta !
Mina ei pretendeeri absoluut tõele, aga ka raha pole kunagi küsind arvutuste eest, olgugi et ka siin on pakutud, olen valmis teind ja pole saand/küsind). Ja siiani tundub, et minu arvutused ja soovitused on rahvale rohkem meeltmööda ka ilma sinu sensuaalsete graafikuteta, mida sa nagunii ei suuda bäkkuppida mingitki moodi, kuna graafik ei arvesta auto eripärasusi jne.

Müts maha su ees, kuna sa oled jätkuvalt the GRAND basssound MAN Estland :D

tropp oled krdi kloun, nagu vähemalt 7 sinu klienti siin foorumis juba maininud on, tont teab palju sul siin foorumis reaalselt kliente on, aga, kui leiad mingi tola, kellele tasuta oma mikstuuri sisse promod, et minu arvutusi maha teha, siis palju õnne, siiani sa tropp pole kuidagi lahti seletanud fenomeni, et miks GHOST pole kunagi üle 35hz kaste häälestanud, on nad siis nii sitad v oled sa 100 x parem neist ?
Ja kui sul on mäluga probleeme siis värskendan, mu nimi on jätkuvalt Marko
Krdi vahet seal on mis su foorumi nimi on ? Kloun oled sa nagunii ja oma paska sa kunagi ei põhjenda, ründava stiiliga sa vaevalt siin ka kliente leiad ...

ilusat õhtut sulle Tõnis, mitte et see su foorumi nimi oleks, kahju et seda peab aga toonitama, et sa teaks, et ma aru sain, et ma ikka sinuga suhtlen.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2011 21:42 

Nüüd tuleb vist jälle bänn :D :D :D :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2011 21:49 
Kasutaja avatar

Mul on üks huvitav küsimus kõige selle blaablaaa jätkuks, mida sa siin suure tuhinaga kirja panid - Miks häälestatakse tõsised maailmaklassi SPL autod võimalikult kõrgele sagedusele?

Muide... su jutt oli ilus ja tore, aga ma isegi ei viitsi hakata sellele vastama, kuna ma ei näe eriti pointi hakata ennast kaitsma sinusuguse tola ees. Kõik kes vähegi olukorda mõistavad saavad isegi aru kui "kõva" mees sa oled. Edu.

ps. loe mu eelmine postitus uuesti läbi, siis saad ise ka aru, millega sa oma viimases vastulauses mööda panid.

Aga oma küsimusele ootan siiski vastust :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2011 22:01 

basssoundman kirjutas:
Mul on üks huvitav küsimus kõige selle blaablaaa jätkuks, mida sa siin suure tuhinaga kirja panid - Miks häälestatakse tõsised maailmaklassi SPL autod võimalikult kõrgele sagedusele?

Muide... su jutt oli ilus ja tore, aga ma isegi ei viitsi hakata sellele vastama, kuna ma ei näe eriti pointi hakata ennast kaitsma sinusuguse tola ees. Kõik kes vähegi olukorda mõistavad saavad isegi aru kui "kõva" mees sa oled. Edu.

ps. loe mu eelmine postitus uuesti läbi, siis saad ise ka aru, millega sa oma viimases vastulauses mööda panid.

Vastus su esimesele küsimusele:

Sellepärast, et saavutada kõrge tulemus ! ?
Mida madalale ja bassi tümmi jaoks häälestatud kastiga ei saavutata ?

Sa ajad 99% teemades segi sel juhul SPL ja bassi teema ja kuna su arusaamad pole veel bassi maailma küündinud, siis sestap ongi see teema sinu jaoks veel "bla bla", soovitan siiralt end harida ja siis oma teadmisi ka müüa !.
On minu teadmised kui kaka tahes, pole siiani ka selle eest raha küsind ! Kõva mees v mitte, ei pretendeeri sellele, jagan lahkelt oma seniseid ja suht maailmavaateid selles vallas.
BBP ei tee45hz häälestusega ühestki autost mänusat tümmi mängivat lelu !
Sa ajaviiteks proovi ja proovi vastata mu küsimusele: Ghost VS sinu kastimaailm ;)
35hz vs sinu ulme 48hz graafikud ja püha pask, kuhu isegi subbar sisse ei mahu :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.04.2011 07:57 
Kasutaja avatar

BWWRAT kirjutas:
basssoundman kirjutas:

Vastus su esimesele küsimusele:

Sellepärast, et saavutada kõrge tulemus ! ?
Mida madalale ja bassi tümmi jaoks häälestatud kastiga ei saavutata ?

Sa ajad 99% teemades segi sel juhul SPL ja bassi teema ja kuna su arusaamad pole veel bassi maailma küündinud, siis sestap ongi see teema sinu jaoks veel "bla bla", soovitan siiralt end harida ja siis oma teadmisi ka müüa !.
On minu teadmised kui kaka tahes, pole siiani ka selle eest raha küsind ! Kõva mees v mitte, ei pretendeeri sellele, jagan lahkelt oma seniseid ja suht maailmavaateid selles vallas.
BBP ei tee45hz häälestusega ühestki autost mänusat tümmi mängivat lelu !
Sa ajaviiteks proovi ja proovi vastata mu küsimusele: Ghost VS sinu kastimaailm ;)
35hz vs sinu ulme 48hz graafikud ja püha pask, kuhu isegi subbar sisse ei mahu :D

Esiteks jäta see Ghosti kastide taha pugemine ära - see ei tee sind kõvemaks meheks ja pealegi olen ma korduvalt sulle seletada üritanud mis konks nendega on, aga nagu ma näen siis sa ei oska lugeda...kurb :( Olen näinud ja kuulnud erinevalt sinust väga paljusid ghosti tehtud kaste ja nende poiste kastiehituse suund on paigas - ehk siis kast tehakse vastavalt olukorrale, kus häälestus kõigub laias ulatuses, ehk siis kasti häälestus ei ole tinglikult madal, NAGU SULLE MEELDIB SIIN KÕIGILE PÄHE MÄÄRIDA MADALAT SAGEDUST, MIS ON BULLSHITTT ja ei tööta igas lahenduses, millest sa aru pole saanud!!! Aga vanale koerale uusi trikke ei õpeta - nõnda on ka sinuga nagu tundub, et süvenemata asjase, ajad oma 30Hz'iseid kaste ikka taga. Palju õnne ja kaastunne su ullikestest ohvritele.

Kusjuures jääb mulle natukene veel selgusetuks, et kui ma SPL ja bassimaailmast midagi ei tea, kuidas ma olen suutnud tagada 10a jooksul endale stabiilse igapäevase järjekorra oma töögraafikus, mis pidevalt kasvab? Teiseks, seleta mulle fenomeni, et miks on minupoolt tehtud kastid ja autod SPL võistlustel esikohtadel? Ilmselgelt on see ehe tõestus selle kohta, et ma ei oska kaste ehitada, veelvähem arvutada ja üleüldse ei tea ma asjast mitte midagi ja ei tee vahet 10 ja 15 tollisel woofril.

Üleüldse ma pole häälestanud elusees ühtegi muusika ja bassikasti 45Hzi peale, v.a SPL kastid, kus on vähe teine teema, mis küsimusele ma siiski vastust ei saanud - Et miks häälestatakse SPL kastid võimalikult kõrgele sagedusele?

Vastus taaskord sinu küsimusele - vaadates enda ja ghosti kaste, siis me teeme suht samamoodi kaste - ehk siis lahedus vastavalt kliendi soovile ja antud konseptsioonile. Mingeid raudreegel 35Hz'iseid kaste pole olemas!

Aga räägi mulle natukene mu 48Hz'isest kastis... tahaks täitsa kuulda/näha seda lugu :)

See, mis sa oma vaba ajaga teed pole minu asi ja mind isegi ei huvita, kas sa küsid oma vaba aja ja töö eest raha või mitte. Eks see on igaühe enda vaba voli, kuidas ta oma asju korraldab.

Veel midagi?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.04.2011 12:15 

basssoundman kirjutas:

Veel midagi?

Sa haugud nagu kutsikas, sina oledki ju Liivimaa parim ratsutaja :D
Kilkad nagu plika oma SPL teemaga, jätkuvalt hiilid mööda BASSI kastidest.

Kõik sinu kliendid on SPL gurud ? Sellisel juhul ma ei näe eriti palju sul klientuuri olevat, kuna võisttlustel osalejate nimekiri pole just eriti pikk.

Miks SPL kastid kõrgele häälestatakse ? Siinne Renault Clio on häälestatud 36hz peale ja mängib oluliselt valjemini, kui 46hz peale häälestatuna, nüüd nuputa välja miks, ja siis haugu edasi. Kahju et klientuuri omav härrasmees sinu moodi haugub nagu krants siin ...
Aga äkki ongi see sinu ärisaladus :D
Ühelegi argumendile pole sul vastuargumenti, BS ja ghost teab mis ta teeb, mina ei tea, need on su ainukesed killukesed siin. Ära parem üldse vasta, kakat pole ka mõtet ajama jääda. Mina jään oma arvamuse juurde, et bassikaste on üsna lihtne teha igapäevaseks kasutamiseks mõeldud autosse, ei ole seal midagi nii keerulist, nagu sinake üritad siin rahvale selgeks teha ja sellega elatist teenida.
Mul on tõesti kahju, kui sa jätkuvalt ei saa aru kui rumal sa tegelilkult oled .... Tee nüüd auh auh, aga mulle vasta siis, kui sul miskit argumenteerida on teemasse, seda, et sa maailmanaba oled, selles ei kahtle juba ammu keegi ja siinses keskkonnas pole sul juba ammu enam järjekorda ukse taga, seda juttu võid enda rahustuseks ollikas mõnele luhvakale kõrva ajada. Ma tõesti ei viitsi seda llugeda, et ainult sinu ehitatud autod saavutavad esikohti jne, põhimõtteliselt iseendaga võisteldes on see hea tulemus. Maailma mastaabis foorumeid lugedes ei ole su tulemused väga palju üle keskmise ! Lase ikka teistel ennast kiita, inetuks kisub juba su enda poolt enesele oodi laulmine siin ... Sitt lugu on aga see, et neid lauljaid ka siin foorumis pole siiani olnud, siis peab ikka ju ise kirema ? :D
Ja sa kloun ei mäleta isegi seda, et minu Calibrasse tehtud kast sai 46hz juurde häälestatud, kehv lugu et mina seda ideaalselt mäletan ? .... Paha lugu, kui nii noorelti on mälu nii kehv, et ei mäleta ei nimesi, ega ka oma esimesi tehtuid töid, mis peaks tavaliselt eriti eredalt mälus püsima .....

Kappa nüüd mu hobune ....
Sry Tõnis, aga minu silmis oled sa ehe tropp.kelle töödega pole enamus inimesed rahul ja põhjus on ilmselge, inimestel puudub võrdlusmoment ja seda sa neile ka ei paku . Ja ennast kiitmast sa siin ei väsi, naerukoht tegelikult ju ? Liivimaa parim ratsutaja :D :D :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis