Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 00:50

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 28 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: K: SPL Dynamics XTR380D2 pläriseb
PostitusPostitatud: 22.06.2011 00:38 

Salupa kirjutas:
Kuula veel paar nädalat :D See on üsna nõme viis tüütu probleemi eest põgenemiseks seda määramatusse tulevikku lükates. Ära selle õnge mine - võibolla pärast öeldakse hoops, et ise oled süüdi, kuna kuulasid edasi katkist woofrit või garantii on hoopis läbi vahepeal saanud. Ma ei väida, et see on kindlalt garantiijuhtum, vaid seda, et plärina põhjus tuleb kindlaks teha esimesel võimalusel. Interneti teel ei ole see võimalik. Kui paigaldaja pole piisavalt pädev, siis pöördu pädevamasse kohta.

Tsiteeri:
Garantiise saates ei tahtnud nad välja vahetada, kuna ei näinud elemendi sisse. Siis oli 2 varianti, kas võtta lahti või mitte, Lahti võttes pole selle elemendiga midagi teha.
See on ka üsna absurdne situatsioon. Mismõttes ei näe elemendi sisse? Siis tulebki teha nö ekspertiis, mille tulemusena selgub, kelle süül element riknes ja kes selle (ning ekspertiisi) eest maksab.
Ma ise olen prakiseerinud garantiiprobleemidega sellist rusikareeglit - kui elemendi mähisel on ilmselgelt midagi viga, siis nuga julmalt sisse, sest uus element tuleb osta nagunii*. Kelle raha eest uus element tuleb, sõltub juba mähise värvist - kui kuldne, siis müüja raha eest, kui must/lilla, siis kliendi raha eest.

*Ei ole mina veel näinud mähitud elementi, mille võimsustaluvus oleks ligilähedane originaalile.

Njah, nüüd mulle öeldaksegi, et ise oled süüdi jne, kuigi nemad häälestasid ja tegid kõik vajaliku selle elemendiga. Mina kuulasin nii, et pidin makilt bassi peaaegu maha keerama, et see liiga hullult ei tümitaks. Kui tuli siis plärina probleem, läksin kohe sinna ja lasin neile seda. Siis väidetigi, et kuula paar nädalat veel vaatame mis saab. Nüüd on element täiesti kinni ja öeldakse mulle, et minu probleem ja nende asi pole. On mul mingit varianti, kuidas saaksin mingitki moodi neilt mingisugust kompromissi?? Mingi asutus, tarbijakaitse saab siin midagi teha? Tsekid pidid nende sõnul olemas olema, lähen käin homne päev sealt läbi ja üritan nendega veel rääkida ja kui ei, siis võtan midagi ette, sest see pole normaalne käitumine kliendiga. 900€ pole mingi 25EEKi mida igale poole lampi loopida. Muidugi teine asi veel see, kuidas ma nüüd selle elemendi veel sealt ise kätte saan, kui kõik sisse ehitatud nende poolt... Korralik jamps.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2011 01:43 
Kasutaja avatar

Klaase sisse visata pole minuarust eriti hea idee - see asja kuidagi positiivses suunas ei vii.

Ma küll tagamaid täpselt ei tea, teise poole versiooni ka mitte, aga kõigepealt ma soovitan nendega veel rääkida ja üritada mõistlikule lahendusele jõuda. Äkki vähemalt võtavad elemendi välja ning näitavad, et tekkinud kahjustus ei ole nende süü ega garantii teema? Kas tõesti kärssas salongi suunatud element nii läbi, et mingit kärsahaisu tunda polnud?

P.S. Mismõttes tsekid pidid neil olemas olema? Sina ostsid neilt ja maksid neile - nemad oleks pidanud ju sulle tseki andma?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2011 12:04 

Salupa kirjutas:
Klaase sisse visata pole minuarust eriti hea idee - see asja kuidagi positiivses suunas ei vii.

Ma küll tagamaid täpselt ei tea, teise poole versiooni ka mitte, aga kõigepealt ma soovitan nendega veel rääkida ja üritada mõistlikule lahendusele jõuda. Äkki vähemalt võtavad elemendi välja ning näitavad, et tekkinud kahjustus ei ole nende süü ega garantii teema? Kas tõesti kärssas salongi suunatud element nii läbi, et mingit kärsahaisu tunda polnud?

P.S. Mismõttes tsekid pidid neil olemas olema? Sina ostsid neilt ja maksid neile - nemad oleks pidanud ju sulle tseki andma?

Jah kõlar on kinni ja mingit kärsahaisu polnud. Tsekki ma neilt ei saanud. Lähengi kohe sinna ja vaatan mis siis saab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2011 12:26 
Kasutaja avatar

Ootan huviga Pauli kommentaari.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2011 18:42 
Kasutaja avatar

Kui tsekki ei saanud siis lõhnab maksuameti järgi

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2011 20:27 
Kasutaja avatar

Olin täna Audiodesigni poes juhuslikult samal hetkel kui kasutaja premka rääkis Pauliga oma bassikast ja kuulsin kogu juttu pealt. Tundub, et asi leidis lahenduse ja Paul rääkis väga mõislikku juttu ning leiti mõlemale sobiv lahendus. Mingit koti pähe tõmbamist ega midagi sellist küll siin ei ole olnud.
Ja selles ma kahtlen kah sügavalt, et keegi pikalt saadeti, pigem sain mina aru nii, et eelmine kord oli jutt lihtsalt pooleli jäänud.
Lühidalt jäi lahendus lõpuks siis selline, et Audiodesign võtab selle woofri kastist välja ja vaatab üle ja siis selgitatakse välja kas on praak või on lihtsalt mähis läbi kärsatatud ning vastavalt kas läheb garantii alla või on omanik süüdi.

Endal on mul Audiodesigni ja Pauliga ainult head kogemused, Tartus minu silmis paremat kohta ei ole. Alati on vastu tuldud ja soodustust tehtud ja niisama tasuta abi olen kah saanud väga palju. Enne oma esimest helirõhu võistlust ei tundunud ma seal mitte kedagi ja olin täiesti võõras inimene neile aga Paul tellis mulle tasuta Termlabi kohale, andis enda töö läpaka ja lasi enda garaaži kasutada, aitas nii kuidas suutis oma teadmistega ning isegi pakkus, et võin prooviks võtta ükstapuha mis tehnikat poest ja katsetada. Ma olin täiesti võõras nolk aga abistati ikka nii kuidas suudeti ja tasuta. :)
Töö kvaliteet on neil kah väga tasemel.

Tundub, et siin on tegemist lihtsalt suhtlemis probleemidega, tuleks ennem ikka asjad näost näkku ära rääkida ennem kui hakkad aknaid sisse viskama ja Võsareporterit kohale kutsuma. :)

*mina ei ole kuidagi Audiodesigniga seotud ega ei tööta seal, olen lihtsalt rahulolev klient. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.06.2011 00:38 

Heh, Võsareporter, kus kohast see tuli? Pole mõelnudki aknaid sisse visata :P :D

Aga jah..eelmine kord ei jäänud mingit juttu pooleli, lihtsalt öeldi, et ükski asi ei juhtu ise enesest ja et ma ise olen süüdi. Siis läksingi sellise teadmisega minema, vaidlesin mis ma vaidlesin seal, närvid ütlesid üles. Nüüd täna käisin uuesti jutul ja tõesti oli suhtumine juba parem ja ei aetud mulle enam seda, et minu viga aind jne. Võtavad elemendi välja peale jaane ja siis selgub, mis siis on, kas garantii või minu viga. Kuid ikkagi oli häälestus nende poolt ka nii maksimumini viidud, et bass pidi mul päris maas olema makilt, et normilt mängiks, siis ma ei imestagi, kui sai liiga palju kuuma ja saba andis. Oleks pidanud järgmine nädal uuele häälestamisele minema mitte 3 nädala pärast nagu öeldi ja siis ka juba plärtsuma hakkas. Imelik on see, et just see nädal, kui pidin minema uuesti häälestama, siis tekkis see jama. Ja kui see plärin juba oli ja sinna läksin, siis ütles mulle see kes leti taga on alati, et polegi vaja häälestada, et mängib hästi ja ei moonuta ega midagi, aind see plärin oli. Võta nüüd siis kes siin süüdi on, kas nende soovitused ja jutt, või ikkagi mina, et neid kuulasin. Mõtlen selle all seda, kui mähis on ära kärssand. Kuigi mingit kärsahaisu ei tulnud, kui element vait jäi.

See, et see plärin mähise lahti olemise tõttu vms. tuli nad välistasid täielikult. Öeldi, et SPL DYNAMICS embleem tegi seda. Et see kui mähis on lahti, siis sellist asja ei juhtu iial, et kõlar pärast kinni jookseb. Kõlar jookseb kinni tänu sellele, et saab kuuma ja magnet vajub alla. Imelik küll, miks ta just siis kinni jooksis, kui plärin suuremaks läks? :D

Elame näeme, mis saab. Jaanid ilma muusikata :( :( :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.06.2011 09:42 
Kasutaja avatar

Kui võimas võim sul muidu on ?
Endal mul on sama woofer tellitud... ja kahjuks samuti jaanid suht ilma muusikata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2011 21:17 

Inferno kirjutas:
Kui võimas võim sul muidu on ?
Endal mul on sama woofer tellitud... ja kahjuks samuti jaanid suht ilma muusikata.

Võim on JBL GTO 14001 1500W RMS 2ohmi pealt ja 1200W RMS 4 ohmi pealt. Pandigi 4 ohmi pealt mängima.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.07.2011 19:46 

Nüüd siis kõlar garantiist tagasi...st. tükk kõlarist:D Kärssas siis element nii läbi, et polnud mingi kärsahaisu ega midagi.
Mähis siis pool on tume ja pool norm, tagumine ots oli lillakas ja lahti nats see traat...ehk siis minu poole viga tuvastati. Nojah, kui nii on siis nii on, ega midagi teha pole. Proovin siis veel nüüd 260€ eest Alpine Type R woofrit 750W RMS 15". Öeldi, et sellega pole veel keegi hakkama saanud.. eks näis.

Ma ei teagi mis kõlarit osta, kui meeldib hea bass ja kvaliteetne muusika...kardan ise, et see alpine jääb mulle lahjaks. Proovin sellepärast selle ära kuna ei taha hakata uut kasti ehitama mis maksab jälle 300+ €. Muidu oleks tahtnud SPL Dynamics SPL 300D1A mis on 1500W RMS kirjade järgi. Ehk on kellegil kogemusi selle elemendiga ja teab lähemalt rääkida? On norm asi muusika kuulamiseks või kõlbab aind kuskil basstestidel?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.07.2011 01:31 
Kasutaja avatar

premka kirjutas:
Proovin siis veel nüüd 260€ eest Alpine Type R woofrit 750W RMS 15". Öeldi, et sellega pole veel keegi hakkama saanud.. eks näis.

Ei saa mainimata jätta, et siin jutus on jällegi väike ikaldus sees. Mulle meenub oma kogemustest kohe viis SWR-15*2D elementi, millega on "hakkama saadud" ehk mähis läbi lastud. Kärsahaisu saatel. Ma ei taha öelda, et need elemendid oleks sitad. Üldse mitte. Oma isikliku rekordi 150.7dB lasin nendega. Mu jutu iva on selles, et idioodikindlat helisüsteemi ei ole olemas ning kuritarvitamisel jääb kannatajaks reeglina woofrielement. Osta ükskõik kui võimas ja kallis element - läbi on see võimalik alati lasta.

Lisaks süsteemi häälestamisele lase endale seletada, kui valjult sa võid woofrit kuulata, mida tähele panna kõvasti kuulamisel jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.07.2011 23:09 

Salupa kirjutas:
premka kirjutas:
Proovin siis veel nüüd 260€ eest Alpine Type R woofrit 750W RMS 15". Öeldi, et sellega pole veel keegi hakkama saanud.. eks näis.

Ei saa mainimata jätta, et siin jutus on jällegi väike ikaldus sees. Mulle meenub oma kogemustest kohe viis SWR-15*2D elementi, millega on "hakkama saadud" ehk mähis läbi lastud. Kärsahaisu saatel. Ma ei taha öelda, et need elemendid oleks sitad. Üldse mitte. Oma isikliku rekordi 150.7dB lasin nendega. Mu jutu iva on selles, et idioodikindlat helisüsteemi ei ole olemas ning kuritarvitamisel jääb kannatajaks reeglina woofrielement. Osta ükskõik kui võimas ja kallis element - läbi on see võimalik alati lasta.

Lisaks süsteemi häälestamisele lase endale seletada, kui valjult sa võid woofrit kuulata, mida tähele panna kõvasti kuulamisel jne.

selge see, eks nüüd peab asja ikka väga hoolikalt jälgima.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.07.2011 23:11 

Ok siinkohal võib selle teema lukku panna kuna juba tuleb uus element peale ja spl enam ei plärise midagi :D

Kokkuvõtteks siis olen ma ikka ise süüdi kuna mähis oli kuuma saanud, kuid olen ikkagi pettunud selles elemendis ja häälestuses, et see nii lihtsalt juhtus.

Edu kõigile SPL Dynamics XTR 380D2 kärsatamisel!!!

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 28 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis